lördag, maj 29, 2010

Klassisk konsert


När man håller på och städar hittar man lite av varje. Här är en biljett till en bra konsert på ett häftigt ställe i Dublin.

Syrrorna



Bara


Bara en sån sak som att se till att kåporna som sitter runt lampkontakterna är på plats är något jag i vanliga fall inte bryr mig så mycket om. Men nu när lägenheten skall ut för försäljning så måste de sitta rätt.
Lördag

Skönt med helg kan man ju tro. Men som vanligt är det mest jobb. 07:00 drog jag igång första tvättmaskinen för dagen. Fram till klockan 11:00 har vi tid i tvättstugan. Det är inte överjäkligt med tvätt men det skall ändå göras. Igår kväll höll jag och fru Blogg på med lite snickerier här i lägenheten. Det ser ju lite taffligt ut om man har ut lägenheten på visning och det saknas lister. Så snart har vi fått upp de sista listerna. Och förhoppningsvis får vi undan de sista prylarna oxå. På måndag är det fotografering.

Det är ju lite tragiskt att det är först när man skall till att flytta som man har det någorlunda fint i lägenheten. Det hade ju varit trevligt att ha det så under hela tiden vi bott här. Men så är det kanske.

torsdag, maj 27, 2010

Nu är man het igen...

Nedanstående kan läsas på vårat intranät. Om än på en väl undangömd plats men ändå, stort för lilla mig.





Stor risk

Nu börjar jag tro att Fabregas kommer lämna The Mighty Gunners i sommar. Han verkar ju vilja det själv och nu är det upp till Mr Wenger. Och jag skulle inte bli förvånad om han låter Fabbe gå. Med motiveringen att "om han inte vill spela här så kommer han inte presterara så bra som han kan" bla bla bla. Och sen säljs han för en alldeles för låg övergångssumma.

Jag hoppas verkligen att jag har fel och skulle det gå att betta på detta så skulle jag lätt lägga en slant på försäljning.

onsdag, maj 26, 2010

En softarkväll

Igår blev det inte mycket gjort hemma i lägenheten. Men det är först på måndag som fotografen kommer och plåtar så det kändes som om det var läge för att ta det lite lugnare igår. Det är dessutom inte så jättemycket kvar att fixa iordning så vi kommer förmodligen/förhoppningsvis att hinna det ändå tills på måndag. Vi har ju, om inte annat, hela helgen på oss!

tisdag, maj 25, 2010

Haha

Ok, jag kan inte låta bli längre. Jag tycker det är så roligt! Zlatan byter Inter mot Barca. Han vill ju vinna Champions League. Och då går Inter och vinner CL första året Zlatan är borta. Jag tycker det är såå kul :-)
Rykten

Nu när The Special One har tagit över Real Madrid så börjar återigen spekulationerna om vilka han skall värva dit. Och i vanlig ordning så är det halva Chelsea och någon från Inter. Kanske till och med någon från Pool. Förmodligen så blir det inte någon från CFC, kanske någon från Inter. Förmodligen heller ingen från Pool. Men det är bara vad jag tror. Och jag hoppas att det inte plockas några spelare från världens bästa liga. För hur illa man än tycker om motståndarna så vill i alla fall jag att dom bästa spelarna skall spela i Premier League.

måndag, maj 24, 2010

Sliten

Hela helgen har det varit hårt jobb hemma. Det har tvättats fönster, skurats golv och ett otaliga gånger har jag sprungit upp och ner för trapporna antingen för att slänga skräp eller ställa ner prylar i förrådet som inte behöver vara framme. Frågan är ju om de mesta av detta borde ha slängts oxå. Men allt detta har i alla fall gjort att jag känner mig sliten i kroppen. Nu är det bara finlir kvar sen så är lägenheten bebolig igen.

Angående Arsenal så är första nyförvärvet klart. En forward, Marouane Chamakh, från Bordeaux. Förhoppningsvis är det inte ännu en kille som kommer tillbringa sin tid i sjukstugan. Angående Cesc så är det inget nytt. Men bara tanken på att han lämnar i sommar gör mig förbannad och illamående. och funderingarna på hur det skulle vara att inte ha han kvar i laget gör mig kallsvettig. Han går inte att ersätta. Inte med tanke på hur Mr Wenger brukar hålla i slantarna.

torsdag, maj 20, 2010

Arsenal skulle behöva

Om Arsenal vill vinna ligan igen så krävs det nog lite mer av denna vara nästa säsong.



Här kan man ju se hur ligasegrarna spelar.

tisdag, maj 18, 2010

Påskrivet

Nu är det påskrivet, nu finns det ingen återvändo. Tänk vad ca 10 år går fort. Man kanske skulle ta det som vana att byta vart 10:e år.

måndag, maj 17, 2010

Hoppa hage


Ina hoppar hage i det fina vädret.
Trött

Det hade kunnat bli en bra natt med god sömn. För jag somnade redan halv tio. Men strax efter elva ringer telefon, jobbmobilen, och där rök min goda nattsömn. Efter att ha löst firmans problem över telefon så är det inte helt enkelt att somna om. Men vid ett-tiden somna jag. Men när klockan sen står på 05:20 så blir det ju inte så mycket sömn ändå.

Men vad gör man inte för aktieägarna? Och jag gissar att dom kommer in här under dagen med blommor och presenter.......NOT!

lördag, maj 15, 2010

Freddie


Det är bara Freddie hemma av dom små. Ina har sovit över hos mormor och morfar. Så Freddie har varit supervisor när vi har tapetserat över Inas väggmålning.

fredag, maj 14, 2010

Längtan blev för stor

Så det blir några timmars jobb idag oxå. Men det kanske inte är längtan till jobbet som orsaken. Jag behöver spara lite flextid till nästa vecka och kommande veckor.

onsdag, maj 12, 2010

På tisdag

På tisdag är det dags. Då ska vi skriva på ett köpekontrakt på ett radhus. Spännande. Och oj vad mycket jobb det kommer bli framöver. Lägenheten måste städas och fixas till innan vi kan sälja den. Hur ska vi hinna med allt? Jaja, det blir väl bra när allt är klart.

Någon som har något tips som vi skall tänka på nu när vi går och skriver på tisdag? Skriv då gärna en kommentar eller hör av er till mig. Det är alltid bra med input från folk som vet och som har varit med förr.
Fredag!

Nä men fredagsonsdag. Dvs 4 dagars ledigehet väntar. Och med den kommer det väl sämre väder kan man tro. Men förhoppningsvis inte. Det vore trevligt om man kunde vara ute och göra saker som att bygga sandslott och annat.

Igår vann Arsenal FA Premier Academy League för 18-åringar. Och detta för andra året i rad! Det är kul att det finns några toppklubbar i england som satsar på ungdomslagen. Även om det inte är många om ens någon som går vidare och hamnar i A-laget så kommer säkert flera av dessa att spela i någon Premier Leagueklubb om några år. Med lite tur kanske någon tom får chansen i Arsenal. Det är ju förhoppningen med denna akademi.

tisdag, maj 11, 2010

Underbart


Klarblå himmel och en björk som börjar slå ut. Snart är det sommar!

söndag, maj 09, 2010

St Totteringham's day

Nu är det dags att fira nämnda högtid. Något senare än vad man är van vid men man kan alltid vara säker på att det inträffar! En pinne hade på förhand räckt. Men inte helt oväntat hade det räckt med noll poäng. Detta eftersom sopgänget från grannkvarteret torskade borta mot Burnley. Arsenal avslutade med klass och slog Fulham hemma med 4-0. Och det borde varit fler mål. Men det spelar inte så stor roll nu.

Säsongen är över och det blev en tredje plats. Och precis som jag tjatat om hela denna säsong så stod Ch€£$ki som slutsegrare. Rättvist? Nä, det kan väl aldrig vara rättvist om inte The Mighty Gunners står som slutsegrare! Men som vanligt så stod inte dom goda som slutsegrare i år heller. Men med ett par nya etablerade spelare och en skadefri säsong så blir det guld nästa år! Ja, just det, det är ju omöjligt. Både att vi skulle värva någon som inte är tonåring eller att vi skulle hålla oss någorlunda skadefria en säsong är ju helt omöjligt, tyvärr.

Nä, nu är det dags att fira med lite bubbel!

Heja Arsenal!!!

Freddie



fredag, maj 07, 2010

8 månader idag


Här på bilden är hon 2 månader. Det går undan.
Fredag

Och veckan har gått ganska fort. Trots att den började redan i söndagseftermiddag. Nu är det bara fredagen kvar sen två dagar ledigt.

söndag, maj 02, 2010

Lång korridor



Hytten


Verkar helt ok.

Dags för resa


Snart dags att åka ombord. Kul att få prova på att åka båt!
Inas favvolåt?




Hon gick i alla fall runt och sjöng på den helt plötsligt.

Årets första skörd


Nu har jag haft på "Emirateslamporna" ett bra tag men nu har det äntligen gett resultat. Ska bli spännande!

Skapligt väder


Det kanske kan bli en bra båtresa ikväll, hoppas det. Det är nämligen dags för en resa till Jyväskylä och en av våra leverantörer av utrustningar. Och ska man till Finland så åker man båt.

lördag, maj 01, 2010

Inte så svårt


Det är inte så svårt att gissa vart vi handlar mest.

Igen


Då var man här igen. Tvättstugan den första maj. När man borde vara ute och demonstrera. Så kan det vara ibland.

Utbyggnad


Balkongerna håller på att byggas ut. Och ett tillval är inglasning. Men jag vet inte hur vi skall göra, inglasning eller inte? Nån som har några åsikter?