lördag, juni 30, 2012

Tomt

Nu när VM är över känns det jäkligt tomt på något vis. Men det är väl så med det mesta man sett fram emot som tar slut, tävlingar, matcher, semestrar eller jobb(haha). En snabb summering av veckan ger att jag/vi vann gruppen i både singel och dubbel. Att jag/vi vann första slutspelsomgången i både singel och dubbel. Och att det var tyskar som stod i vägen både i singel och dubbel.

Det var kul att vara med. Man vill alltid vinna fler matcher än man gör. Men med facit i hand så var det väl helt ok.

fredag, juni 29, 2012

Datum bestämt!

14-18 september blir det Londonresa. Coach, inga konstigheter? Lalle bokar flyg lördag!

Nu är det över

Torsk mot några duktiga tyskar. Inte mycket att säga om. Nu är det över. Träningen fortsätter i höst med EM i Bremen som mål.

Seger

Det blev seger med 3-0 i första matchen, kul!

Dubbel

Idag blir det dubbelslutspel. Får se hur det går? Skulle ju vara kul att vinna en eller ett par matcher i alla fall.

onsdag, juni 27, 2012

Sjukt vad många bord

Totalt 133 st bord spelas det pingis på. Det är sjukt många. Men ganska häftigt ändå.

Veteran igår, veteran idag

Igår spelade man veteranpingis och idag känner man sig som en veteran i kroppen. Det är något helt annat att spela matcher jämfört med träning. Så det är skönt att det är en vilodag idag.

Något som kom som en överraskning var att det var flera av motståndarna som kom med gåvor innan matchen. Tysken i singel kom med en korv och en broschyr om sin hemstad, Ryssen kom med en kylskåpsmagnet med nån rysk text. I dubbel kom tysken med en liten flaska sprit och en liten klisterlapp från klubben han spelar i. Och Brasilianarna kom med en penna. Det kändes lite pinsamt att inte ha något själv att ge bort. Men jag gav dom ju några poäng i varje set i alla fall :-)

tisdag, juni 26, 2012

Tre raka

Det blev tre raka 3-0 segrar även i dubbeln. Motståndarna var från Tyskland, Indien och Brasilien. Slutspel på fredag.

Dags för Henke

Jag har precis spelat klart. Tre raka segrar. 3-2 mot dansken och 3-0 mot tysken o ryssen. Ryssen var Jeff och fick ibland fruktansvärd underskrift med fh-skäret. Skönt att gå vidare!

Nu kör vi!

Kriga, kämpa o ha kul!

måndag, juni 25, 2012

Invigning igår, jobb idag

Det känns lite konstigt att gå till jobbet idag när det var invigning av VVM igår. Mitt i tävlingen ska man jobba. Men skulle man inte jobba så går det ju åt jäkligt många semesterdagar i "onödan". Så det bli jobb idag och sen även på onsdag när det är spelledigt. Eller job och jobb, jag skall i alla fall vara på plats....

söndag, juni 24, 2012

Henke

Efter träningspasset.

Globen

Snart invigning.

Veteran-VM

Hovet, bord 111 på tisdag morgon. Nu har vi kört ett pass på en timme.

Stressigt

Idag ska jag upp till Stockholm för inskrivning, träning och invigning. Tyvärr är fru Blogg förkyld och det betyder att jag måste hinna med både det ena och det andra innan jag sticker. Men så är det i livet! Ha en bra dag!

torsdag, juni 21, 2012

Sista dagen

Då är vi redan framme vid veckans sista arbetsdag. Det har gått rätt så fort. Men det brukar det göra när man har fullt upp. Ska bli skönt med tredagarshelg. Och nästa vecka blir det nog bara jobb måndag och onsdag. Tisdag och torsdag blir pingis. Och på fredagen blir det pingis om det går bra på torsdagen. Annars kanske jag tar en ledig dag ändå. Vi får se.

Sen vill jag passa på att önska alla en riktigt skön midsommar!

onsdag, juni 20, 2012

Jobb

Det blir jobb idag oxå. Jag känner mig inte helt pigg men det är väl bara att bita ihop. Karensdagar är inget att leka med. Värre än VAB. Så det blir att kämpa på större delen av dagen i alla fall. Det finns ju alltid Alvedon att ta till när det känns som värst.

tisdag, juni 19, 2012

Ingen träning

Det blev ingen träning idag. Det blev feber istället. Tur att det är en vecka kvar till VM så man hinner bli frisk.

Tröttare än trött

Det var ingen bra natt i natt. Jag var vaken i flera timma och det var inte p g a dvärgarna. Däremot så hade jag jäkligt ont i halsen och snoken rann. Och timmarna rullade på men en timme innan det var dags att vakna så somna jag äntligen om. Och med andra ord så var jag helt slut när klockan ringde. Så det gick ju inte att gå upp då utan det blev att slumra om en stund till.

Ikväll blir det sista träningspasset på hemmaplan innan VM. Jag känner ingen som helst lust till det men det är nog bra att slå lite på bollen i alla fall.

måndag, juni 18, 2012

Hemmamatch

Arsenal inleder Premier League med en hemmamatch mot Sunderland. Efter den matchen väntar två raka bortamatcher mot Stoke och Liverpööl innan det blir uppehåll för interlull. I övrigt har jag lite dålig koll då det fortfarande är två månader innan första avspark. Och fram till dess är det ju bara träningsmatcherna som är intressanta och inte ligaspelet i slutet av september....

Ännu en!

Då startar vi ännu än kortvecka. Midsommar på fredag så det blir fyra rappa dagar att jobba på. Dessutom är det löning på torsdag. Fast denna gång är det kanske inte så kul. Jag hade ju 5 dagar VAB och två dagar fl så det blir ett rejält löneavdrag. Ja, jag vet, lite pengar kommer från FK. Men dessa har ju redan kommit och passerat kontot. Men men, det är bara att bita ihop, det är ju bara pengar. Det kommer ju nya nästa månad. Och då är det, än så länge, bara en VAB-dag.

söndag, juni 17, 2012

Imorgon.....

....släpps spelschemat till Premier League. Efter det kan man börja planera Londonresa igen.

Trött

Förstår inte varför jag är så trött idag. Jag skulle lätt kunna sova en stund nu. Men med dvärgarna i badet så är ju kanske inte det så lämpligt.

Pingisen i morse kändes så där. Svårt nu att hitta den rätta gnistan, kanske är det VM man väntar på. Bra att spela lite i alla fall.

fredag, juni 15, 2012

Kört

Tråkigt :-(

F*N

Tråk, 2-2.

Spännande

2-1 till Sverige och 30 minuter kvar. Nu är det ju helt plötsligt spännande.

Fel stad

Man bor helt klart i fel stad. Fick precis ett mail från Fullers att jag skulle få en fri dryck. Men den gällde bara i 21 dagar. Och inte kommer jag till London de närmsta 21 dagarna...

Första fullveckan

Det här är den första femdagarsveckan sedan slutet av mars. Inte undra på att man känner sig trött och sliten. Röda dagar, lediga dagar och VAB har hållit mig borta från femdagarsveckor. Och det är väl tur att det inte är några fler långveckor innan den riktiga semestern börjar.

torsdag, juni 14, 2012

Lycka!

I november blir det en tur till Sala folkets hus. Thin Lizzy ska nämligen spela där den 21 november och det tänker jag inte missa. Det blir i så fall tredje konserten med TL under detta år om allt går i lås. För snart är det ju dags för deras framträdande i Sundsvall och då är man där!

onsdag, juni 13, 2012

Skumt

Det är märkligt hur illa det kan kännas ibland när man spelar pingis. Nu har jag ju ändå spelat rätt så regelbundet och ändå kändes det helt fel. Visst, jag slog in en och annan boll. Men det kändes fel då oxå. Hoppas att det var tillfälligt. Kanske är det för att jag fortfarande känner mig lite sliten efter helgen. Det visar sig på söndag när nästa pass är.


Nästan framme

Nu är vi i utkanten av Nyköping.


Resa

Idag blir det en tur till Nyköping. Vi ska titta på något en firma har gjort där som vi sen kanske ska ha något liknande av sen. Så dagen kommer bestå av bilåkande till största delen. Både soft och jobbigt. Vägen dit är dessutom inte den roligaste. Annars finns det väl inte så mycket att orda om. Ha en bra dag!

tisdag, juni 12, 2012

Är det över?

Kan Sverige hämta sig efter gårdagens fiasko? Ja, fiasko tycker jag att det är med tanke på hur dåligt dom spelade. Men vi kanske inte ska ha större förväntningar än så här på dom? Det är väl faktiskt så att det är jätteduktiga fotbollsspelare i sina bästa stunder. Men den där jämnheten på prestationerna finns inte. Och för att Sverige skall ha en chans om vinna matcher på den här nivån så krävs det att alla är på absolut topp, och det samtidigt.

Eller är det så att det var nerverna som spökade igår? Man hade kanske inte tagit den mentala biten i uppladdningen på ett seriöst sätt? Och när man väl stod på plan och insåg att man spelade ett EM så var det inte en glädje/stolthet man kände utan ångest att göra bort sig som ekade inne i skallarna på alltför många av spelarna.

Vi får väl se på fredag, samma lir som igår eller ett nytt mer avslappnat Sverige som kör över England? Jag hoppas på det sista......

måndag, juni 11, 2012

Usel match

Och det är väl så att de två blågula lagen är dom sämsta i gruppen.


EM

Snart är det dags för Sveriges första match. Hur tror ni att det går? 2-0 till Sverige känns väl som en skaplig start?


Då börjar vi om igen

Då var det måndag igen och dags för en ny arbetsvecka. Jag hoppas att det skall kunna bli en full vecka för första gången sen i början av april. En vecka utan VAB vore ju trevligt.

Jag har för övrigt en rejäl träningsvärk i benen, lite öm i hälsenan som jag har haft ont i sen jag gjorde ett försök att börja jogga och för att inte tala om träningsvärken i ryggen. Det tar på att spela pingis en hel helg. Ett seriesammandrag brukar ju vara jobbigt. Men den här helgen var värre. På ett sammandrag blir det max 8 matcher på en dag. I lördags spelade jag 15 matcher och på söndagen blev det 7.

Så idag blir det i alla fall ingen pingisträning. Vi får se när nästa blir....

söndag, juni 10, 2012

Äntligen

Nu är pingisspelandet över för denna helg. 15 singlar och 7 dubblar har spelats med blandat resultat. Några plussmatcher i singel blev det nog. Men det borde blivit fler. Men så kan det bli. Jag måste lära mig att verkligen vilja vinna varje boll/set/match. Och framförallt våga spela hela tiden. En bra genomkörare blev det hur som helst. Två veckor till VM!


Sliten

Femton pingismatcher igår sätter sina spår. Hur jag ska kunna spela och röra mig idag är en gåta. Men idag är det bara nio matcher. Så kanske med lite vilja så ska det gå.


fredag, juni 08, 2012

London

















Det verkar inte vara riktigt lika fint väder hemma i London idag. Men ändå längtar jag dit!!

Studenten

Idag är det studenternas dag. Kul för dom! Och välfärtjänt efter alla år i skolan. Det var 22 år sedan jag själv tog studenten, ja, jag vet, det är imponerande att ta studenten vid fem års ålder..... Jag kom ihåg våran tröja vi tryckte upp till jippona innan. Det stod bl a "skolan slut, äntligen fri" typ. Men när man tänker efter så var det väl då man var lite fri. Inga lån, inga utgifter utöver nöjen. Baksidan var väl inga inkomster men ändå.....

I helgen blir det maratonpingis. Det blir 8 davis-cup matcher. Det blir en rejäl genomkörare inför VM om bara två veckor. Jag brukar vara helt slut i armen efter två timmar på träningen. Och frågan är ju hur det blir med så här mycket pingis på två dagar. Detta är faktiskt mer pingis än under ett seriesammandrag och det brukar ju kunna kännas tungt. Men ett bra genrep i alla fall.

torsdag, juni 07, 2012

Rosa blommor

Fina blommor på dessa jordgubbsplantor.


Skräll?

Då har Freddie feber och jag är hemma och VABbar. Det är ju helt sjukt vad många vab-dagar det blivit i vår. Förhoppningsvis blir det lite bättre till hösten. Det blev det i alla fall för Ina när hon var i motsvarande ålder.

onsdag, juni 06, 2012

EM-tipset

Var med i EM-tipset.


http://www.londontickets.se/tavla/index.asp? tavling=77&ktr=5PL632L4&ref=30795


Nyklippt

Jag hann precis klippa färdigt gräsmattan innan det började ösregna. Så nu lär det väl växa snabbt igen. Men nu blir det pingis.


Heja Sverige

friskt humör osv. Varför inte börja dagen med en kopp kaffe? Eller för den delen, en mugg. Sveriges nationaldag idag så gå ut och vifta med flaggan och ha en bra ledig dag!


tisdag, juni 05, 2012

Fantastiskt

En affär som stänger kl 20:00 börjar släcka ner en kvart tidigare.


Trevligt

Träffade på Lalle och PD på stan. Trevligt! Spontant!


Tung start

Freddie la några pizzor här tidig morgon. Roligare start på dagen kan man ju ha. Fru Blogg VABbar idag. Så jag ska jobba.


måndag, juni 04, 2012

Ina tränar

Ina tränar på att bolla med pingisrack. Hon har kommitBull till 8 som bäst.


Segt

Idag var det riktigt segt att gå upp. Trött i hela kroppen. Men som tur är så är det ju bara två dagar innan det är en ledig dag igen. Två dagar ska man väl palla, eller? Vi får hoppas det. Annars händer det inte så mycket. Trots att man har "ledigt" från Premier League så verkar tiden gå åt. Helgerna går snabbare och snabbare känns det som. Om ändå veckorna kunde göra det samma.

söndag, juni 03, 2012

Upp och ner

Det blev ett pass pingis som innehöll både drömpingis och fiaskopingis. Man får väl försöka ta med sig drömpingisen till nästa pass och låsa in korppingisen i garderoben.


Fortfarande en kall sommar

Det är tur att man får åka iväg och dra några fh-loopar så man får upp värmen.


lördag, juni 02, 2012

Billy

Vi var på IKEA idag och köpte bokhyllan Billy. Namnet får mig att tänka på en skaplig låt med John Sykes gamla band, Blue Murder. På första plattan med namnet Blue Murder, hm, finns det en låt som heter Billy (har jag för mig) som är rätt så bra. Hade jag suttit vid en dator så hade jag kunnat lägga upp ett Youtube-klipp. Men på mobilen orkar jag inte det.


Vilket väder

Det är riktigt uselt väder nu. Regn, blåst och kallt. Äntligen är sommaren här! Vi har städat lite så nu är nivån bara stökigt...

Imorgon blir det pingisträning igen. Och det är ju ganska bra väder för det i alla fall.


fredag, juni 01, 2012

Sista dagen

Sista dagen i veckan. Och det kommer bli allt annat än en bra dag. Tänker inte skriva varför men så är det i alla fall. Men sen är det helg! Skönt med två dagar ledigt, följt av två dagar jobb, följt av en dag ledigt, följt av två dagar jobb, följt av två dagar ledigt. Inte helt fel.

Idag börjar ju dessutom sommarmånaderna. Och det är idag den kallaste morgonen på länge. Hm, är det så sommaren kommer att vara? Hoppas inte.

Trevlig helg!