fredag, maj 31, 2013

Lamm

Ett litet lamm blir grillat. Det blir spännande att se vad det smakar.

Fredag

Och idag har vi en avdelningsaktivitet. Vi ska grilla mm. Så lurre vid ett och sen lek. Skönt sätt att avsluta arbetsveckan på. Hoppas bara att det inte börjar regna nu. Det vore ju ett praktfiasko. Men sån otur kan man väl inte ha? Eller?

Ha en trevlig helg alla vänner!

torsdag, maj 30, 2013

Regnbågen

Orkidé

Är hos mor och far. Har hjälpt till och köra trädgårdsavfall till återbruket. Men hur som helst så har dom alltid så fina orkidéer i köket.

Idag

Idag får våran gamla trotjänare komma hem igen. Efter alla problem och inbrott mm så får 240'n komma hem igen. Denna trotjänare som den 19 maj hade varit i trafik i 20 år. Inte illa.

onsdag, maj 29, 2013

80 dagar kvar

Idag är det bara 80 dagar kvar innan Premier League startar igen. Det är 80 dagar som Arsenal kommer toppa tabellen :-) Och om dom goda får segra så kommer vi toppa tabellen under hela nästa säsong. Men tyvärr så har det ju visat sig att dom onda brukar segra i det långa loppet.

På tal om de goda mot de onda. Idag spelar vitt mot svart igen i ABB-hallen. Förmodligen vinner vi (vitt= dom goda) återigen. Ska bli kul att lira lite hur som helst.

tisdag, maj 28, 2013

En dag

Det har bara gått en dag av denna vecka men jag är redan helt slut, varför? Idag var det en mardröm när klockan ringde. Jag förstår än inte hur jag kunde kliva upp. Helt slut! Nåväl, det ordnar nog upp sig.

Det verkar ju i alla fall blir bra väder idag. Inte helt fel. Hoppas att det håller i sig till oktober, hahaha.

måndag, maj 27, 2013

Ny fullvecka

Återigen en femdagars arbetsvecka. Givetvis under förutsättning att dvärgarna håller sig friska. Och det får vi verkligen hoppas.

Igår var vi till Anundshög på något jippo. Dvärgarna fick baka bröd, gräva efter saker i sand och rida ponny. Fru Blogg fick titta och köpa blommor mm. Så jag tror dom alla var helnöjda! Sen var vi hem till mor och käka en fantastiskt god paj.

Idag blev det bil till jobbet. Rätt så skönt faktiskt. Borde man göra oftare :-)

lördag, maj 25, 2013

Åsneridning

Idag är det barnens festival på stan. Med bo a åsneridning. Kul för dvärgarna!

onsdag, maj 22, 2013

Glassbåt

*klapp klapp klapp*

Fusk

Idag blev det bilen till jobbet. Ja, jag vet, det är bedrövligt. Men ganska skönt när det regnar :-)
Förhoppningsvis blir det lite innebandy i eftermiddag så det blir någon form av motion idag ändå.

tisdag, maj 21, 2013

Tillbaka på jobbet

Men frågan är för hur länge? Förhoppningsvis kan Freddie gå till dagis imorgon men det vet jag inte nu. Kul att få åka till jobbet i alla fall. Att återigen få ge allt för aktieägarna!

söndag, maj 19, 2013

St Totteringham's day

Äntligen kan vi fira St Totteringham's day. Det verkar bli senare och senare för varje år. Men man kan alltid vara säker på att den inträffar :-)

lördag, maj 18, 2013

Äntligen

Emirates-lamporna har jobbat hårt även i år. Elräkningen lär ju skjuta i höjden men det är det väl värt.

Dags?

Dags att åka hem och göra rent möblerna och ställa upp dom på altanen igen kanske?

Hårt jobb?

Jag håller på att olja in trallen på altan. Så igår kväll så sopade jag den, jag moppade den, jag skurade den och jag moppade den igen. Nu på morgonen har jag oljat den. Jag ska nog olja vissa utsatta delar en gång till sen. I vanliga fall brukar fru Blogg göra detta. Men eftersom hon har lite ont i ryggen så gör jag det i år. Och jag kan komma ihåg mig säga att hon brukar ta så lång tid på sig för det där lilla jobbet. Men jag inser nu att det är ett rätt så tungt och tidskrävande jobb. Jag är i alla fall helt slut och har ont i kroppen.

fredag, maj 17, 2013

Heja Norge


Idag lyfter vi på hatten för våra norska vänner. Ha en bra 17:e maj!




Lägg ner Hockey-VM...

Och innan någon blir arg på mig nu så ska jag strax förklara varför. Vad jag menar är att man borde göra om upplägget på det hela. Jag har väl fram tills igår sett en halv match totalt. Och det är ju mer än avslaget. Man vet vilka som kommer gå till kvartsfinal innan turneringen börjar. I bästa fall är det en max två skrällar i gruppspelet. Men som det är nu är gruppspelet inget annat än en förlängning av träningslandskamperna.

Igår så började det äntligen gälla något och det är så idrott måste vara. Matcher som gäller något, vinna eller försvinna, fiasko eller hjältar. Att det sen gick till straffar igår gjorde ju det hela än mer spännande. Och Sveriges straffmålskyttar la underbara straffar. Båda på sitt sätt. Så det är det första som måste till (matcher som gäller något). Det andra är väl att vi behöver ha med världens bästa spelare. Och det är här det svåra börjar. Säsongerna börjar och slutar olika i de olika länderna. Så här är väl det enda att spela VM mer sällan. Vart fjärde år kanske. Och på en tidpunkt av året då alla ligor ger landslagen en chans att spela ihop sig lite innan turneringen sätter igång. Man anpassar helt enkelt sina ligor efter detta VM.

OS-hockeyn i all ära men den känns inträngd i säsongen och de rätta förutsättningarna för bra spel finns inte i mina ögon. Därför behövs ett VM med de bästa spelarna och ett VM med färre lag.

torsdag, maj 16, 2013

Grattis till Brorsorna

Idag grattar vi Brorsorna till deras segrar! The Real för Ch€£$ki$ seger i cupen. Och TB's Brorsas kuse sprang hem ett lopp på Sunvalley igår, stort! Njut av segrarna och ha en bra dag!

tisdag, maj 14, 2013

En match kvar

Seger ikväll med 4-1 hemma mot FA-cupvinnarna Wigan. Skönt! Nu gäller det dock att avsluta ligan med en seger oxå. Så att man säkrar CL-plats. Det blir en spännande söndag.

Regn

Igår satt vi och snacka på fikarasten om att det är rätt skönt att cykla till jobbet trots allt. Men att det är klart, det är ju ingen hit om det regnar och man kommer till jobbet dyngsur. Så vad händer imorse på väg till jobbet? Jo det börjar regna så klart. Som tur är så blev det ingen riktig störtskur men lite blöt blev man ändå. Och det är ju lite typiskt att det blir regn när man snackat om det. Hur som helst så skall Arsenal spela en riktigt viktig match ikväll. Det är hemma mot Wigan som i sin tur spelar en ännu viktigare match. För Wigan gäller det överlevnad i Premier League, för oss gäller det eventuell kvalplats till Champions League. Men den gäller även att slippa förnedringen att komma lägre än Bottenham i ligan. Något som inte är helt vanligt den senaste åren.

Lite kul faktiskt.....




Det är ju trots allt över miljarden i inköp.....

måndag, maj 13, 2013

Äntligen

Helt ok men inte mer.

Nytt ställe

Idag börjar Ina på nytt fritis. Så idag blir det någon form av inskolning. Och tydligen skall en förälder vara med, moi. Och igentligen skulle man vara där typ hela dagen, fast en kortare dag. Kl 9 ska vi vara där. Så det blir lite jobb innan hemifrån och sen till jobbet i eftermiddag.

I eftermiddag blir det dock premiär för mig. Och inte vilken premiär som helst. Jag skall ner till Bishops och testa den, för mig, nya Fullers-alen, Brit Hops! Spännande! Intressant!

söndag, maj 12, 2013

Söndagsångest

Det har varit rätt så skönt att ha några extra dagars ledighet. Men nu är det snart dags för en femdagars arbetsvecka igen. Och det känns inte alls lika lockande som att vara ledig. Kan det vara så att man börjar längta lite till semestern? Tyvärr är semestern kortare i år än tidigare år. Inte lika mycket föräldrardagar plockas ut som tidigare. Så i år blir det bara fem veckors semester och jag kan inte komma ihåg senast det var så få.

Igår spelade jag nog säsongens sista pingis i alla fall. Och det kändes förvånasvärt bra att spela. Hehe, kanske bra att ta långledigt efter ett sista pass som kändes bra. Då kanske man "ser fram emot" när det drar igång igen. Det visar sig.

onsdag, maj 08, 2013

Lill-Fredag

F*n vad skönt med fredag igen. Kortveckor är ju helst klart det bästa som finns. Förutom ingejobballsvecka då....
I eftermiddag blir det innebandy och imorgon åka båt. Dvärgarna har surrat om den här båtresan i en månad nu. Snacka om att ha höga förväntningar :-)

tisdag, maj 07, 2013

Våfflor

Eller vofflor som Jenna säger. Gott var det i alla fall. Tack Mamma!

Vår

Mittarbetsvecka

Inte helt fel med en kortvecka. Frågan är bara hur man skall klara en vanlig vecka nästa vecka? Men det får vi ta då. Igår var jag pingistränare för sista gången den här säsongen. Skönt att det är över. Jag trodde inte det skulle komma några igår när det var så fint väder men dom var faktiskt 11 stycken.

Nä, nu dags att ge sitt yttersta för aktieägarna så att dom kan sova gott om nätterna!

måndag, maj 06, 2013

Vårtecken

Måndag

Äntligen måndag igen! Som jag har längtat!! En tredagarsvecka dessutom, inte helt fel. På torsdag blir det en tripp ut på böljan den blå. Men en jäkla tur så blir det skapligt väder då oxå, hoppas!

I lördags så kratta jag en jäkla massa löv och sopade en del grus. Och det är ju inget man dagligen håller på med. Så det kändes i kroppen när jag vaknade på söndagmorgon. Det blev lite sopande då oxå men bra mycket mindre jobb än i lördags.

Ikväll skall jag vara pingistränare för sista gången denna vår. Jag är helt oförberedd och jag hoppas att de flesta av dvärgarna redan lagt av för säsongen men man vet aldrig. Det får väl bli någon form av vinnarbord kanske......

lördag, maj 04, 2013

Städdag

Den här helgen är det städhelg i samfälligheten. Så på förmiddagen har jag krattat och sopat en massa. Tyvärr blåser det rejält nu så alla löv är väl snart tillbaka igen. Så jag vet vad som väntar imorgon.

fredag, maj 03, 2013

Fiasko

Nu har tydligen hockey-VM startat. Och dom har förstört den fina pingishallen i Stockholm oxå. Men det värsta av allt är väl ändå att det bara är reklam som visas hela tiden. Förr i tiden såg jag fram emot hockey- VM, nu känns det som om det kvittar.

Efter att ha gråtit

så borde man väl vara värd en kopp kaffe? Jag gråter nästan varje morgon när jag åker till jobbet. Men det beror nog mest på att vinden gör ögonen torra.

torsdag, maj 02, 2013

Lurad

Det är inte bra med en ledig dag mitt i veckan. För när man kommer till en ledig dag så är man på något vis inställd på att det är två lediga dagar, precis som på helgen. Men nu är det inte det. Istället är det två klämdagar som skall genomlidas och motivationen är noll, i bästa fall.

onsdag, maj 01, 2013

Som när man var ung

Idag cyklade jag till innebandyn. Det påminnde mig om när man gick i plugget och hoja överallt vad man än skulle göra.