lördag, maj 31, 2014

240

Det var nästan ett år sen jag körde denna pärla. Men idag har det hänt igen :-)

Munktorp

Idag åker vi en sväng till Munktorp. Fru Blogg vill hitta delar till 240-bilen. Min gissning är att vi kommer hem tomhänta...

fredag, maj 30, 2014

Black Star Riders

Dom är på turné nu i USA. Här är ett längre klipp. Kvallan på ljudet kunde ju vara bättre men men...

torsdag, maj 29, 2014

Tänk

Ina ska gå på kalas på söndag. Dom får gärna klä ut sig till något/någon (kommer inte ihåg vad). Och dräkt kunde man köpa på BR. Grejen är att det sällan är helt gratis att köpa dessa dräkter. Och dessutom skall det köpas present till födelsedagsbarnet. Så det drar ju iväg lite grann.....

Vi har under en tid tjatat på Ina att hon skall städa sitt rum. För det har sett förjäkligt ut. Men det har varit helt omöjligt att få henne att ens tänka på att städa. Så då tänkte jag att jag "mutar" henne lite. Om vi köper dräkten som hon då får när hon har städat rummet. Om hon inte städar dräkten så lämnar vi tillbaka den. Och tänk, nu har hon ett nystädat rum. Jag gick t o m in och tvättade hennes fönster! Så nu är det riktigt rent där inne. Eller, det är i alla fall bra mycket renare än det har varit på bra länge.

Så det var, trots allt, värt den där mutan.....

onsdag, maj 28, 2014

Honung

Honung ska ju vara bra vid förkylningar och halsont. Så hur fel kan det då vara med en Honey Dew?

Sista rycket

Nu är lurren avklarad, nu är det bara sista rycket kvar innan arbetsveckan är över. Vi får se hur många timmar det blir men jag måste hur som helst vara på fritids senast 16:00 då dom stänger tidigare idag. Men jag tror inte det blir några problem. Känns som om jag skulle vilja sluta redan nu.....

tisdag, maj 27, 2014

Feber

Jag hade lite feber igår kväll och inatt. Men den har gått ner nu så det är inga problem att sitta av några timmar på jobbet. Men det är inge kul att vara halvrisig. Man orkar inte mycket och allt känns jobbigt. Men det finns alltid dom som har det värre.

Det är ju bara två dagar kvar att stå ut på jobbet denna vecka. Och det skall man väl klara även om man inte är formtoppad. Och kallt är det idag oxå. Sommaren var kort men intensiv...

måndag, maj 26, 2014

Snabba dagar

Tänk att helgen skall springa på så snabbt. Man hinner knappt hem innan det är dags att åka hit igen. Vi har i alla fall haft skapligt tur med vädret. Nu får vi hoppas att denna tredagarsvecka går lika fort som helgen. Så att vi kan ta en fyradagarshelg.

söndag, maj 25, 2014

Läskigt

Tidigare när vi åkte på Råbyleden, där körbanorna är separerade, fick vi plötsligt möte av två bilar. Ingen höjdare. Tur att vi inte låg i ytterfil.

Anundshög

Det är nåt spektakel här idag.

lördag, maj 24, 2014

Surt Coach

Tråkig torsk idag mot QPR. Inte rättvist och en riktig tabbe i sista minuten avgör, tragiskt!

Hårt jobb

Har gjort rent utemöblerna och putsat tre fönster och en altandörr. Tvättar kläder och rengjort golvmattor i bilen. Fru Blogg dammsuger bilen och torkar rent. Skulle även behövs en utvändig tvätt. Kanske skall åka till nån biltvätt nån dag.

fredag, maj 23, 2014

Freitag

Och jag är tillbaka på jobbet. Freddie är fortfarande inte helt kry men fru Blogg är hemma med henne. Idag blir det förmodligen oxå en AW. Det blir nog bra. En perfekt inledning på helgen som kulminerar med kvalmatchen mellan QPR och Coachens Derby.

torsdag, maj 22, 2014

Hemma igen

Idag är det min (o)tur att vara hemma med Freddie igen. Hon är fortfarande inte frisk :-(

Hostan hon har vill inte ge sig och hon startar dagen runt 37.5 och har slutat dagen med 38 - 38,5. Hoppas att det inte slutar där idag oxå.

onsdag, maj 21, 2014

Ska tillbaka idag

Idag blir det jobb igen. Hur det blir imorgon står skrivet i stjärnorna. Det visar sig.

måndag, maj 19, 2014

VAB

Fredrikas dagis ringde så nu är man hemma och VABbar.

En upplevelse!!

Här firar vi segern!!

Ny vecka......

Återigen en ny vecka. Nya 5 dagar att jobba. Nya 5 dagar att gå upp alldeles för tidigt. Men som vanligt så går väl veckan rätt så fort.

Igår badade jag i mälaren för första gången i år. Eller bada och bada. Jag var i alla fall halvvägs i från bryggan. Kallt som tusan var det i alla fall. Men var ju "tvungen" att testa i alla fall när tillfälle bjöds.

Ha en bra vecka nu alla vänner!

söndag, maj 18, 2014

Det blommar

Äppelträdet blommar rejält. Vi får hoppas på mycket frukt sen.

Sliten idag

Det finns, trots allt, en bra sak med att inte vinna något. Man slipper dricka bubbel. Bubbel är inte gott. Men det hör till en seger. Så jag ska inte klaga. Det räcker med att huvudet klagar. :-)

lördag, maj 17, 2014

Skål

Medaljen baksida, sprattelvatten :-)

Jag är lycklig!

Vi vann! Vi kunde vinna! Härligt! Vi har inte vunnit något på 9 år 5 minuter!!!!

Heja Arsenal!!!!!

Tragiskt

Det blir torsk i denna finalen oxå :'(

Illamående

Dryga timmen kvar nu bara. Jag har mått bättre..

På kylning

Ikväll är det finaldags. Och jag har lagt sprattelvattnet på kylning. Bara så att man är förberedd ifall vi, mot förmodan, skulle lyckas vinna ikväll. Men vi är Arsenal och vi, om några, kan konsten att ställa till det för oss själva.

Heja Arsenal!!!

fredag, maj 16, 2014

Oj vad trött

Idag är jag riktigt trött. Jag spelade innebandy mellan 21:00 och 22:20 igår kväll. Det är nog det jag får sota för nu....

Freitag

Och i vanliga fall så skulle det vara friidrottsträning idag. Men Ina har hosta och är snuvig så hon får hoppa över denna gång. Även om hon själv vill åka dit.

torsdag, maj 15, 2014

Jobba hemifrån

Nu på förmiddagen blir det jobb hemifrån. Kl 10 så är det samtal på dagis. Och att cykla fram och tillbaka till jobbet flera gånger på en dag är rena tidsslöseriet.

Bara två dagar kvar till finalen i FA-cupen. Börjar bli riktigt nervös nu. Jag försöker förbereda mig på det värsta men jag vet inte om jag skulle palla med en torsk på lördag. Hull låter ju som en överkomlig uppgift men det är trots allt ett premier league lag och det är ju en final. En match kan sluta hur som helst. Det skulle vara riktigt starkt av Arsenal om man lyckas vinna FA-cupen. Vi har ju inte direkt haft den lättaste vägen fram. Sp*rs, Liverfool och Everton har alla eliminerats på vägen fram.

Come on you Gunners!!!

onsdag, maj 14, 2014

Förnyat

Idag har jag förnyat säsongskortet på Emirates ett år till. Det är ju inte direkt någon ideell verksamhet det där. Men smakar det så kostar det!

tisdag, maj 13, 2014

Final

Det blir Coachen vs Pipan i kvalfinalen till Premier League. Dvs Derby - QPR. Är det återigen dags för Coachen att få njuta av sitt lags framfart i Premier League? Ja, inte helt omöjligt. Allt kan hända i en final, lycka till Coach!

Tisdag

Och jag är fortfarande trött. Fattar inte att jag har varit så trött i flera dagar nu. Och ändå så har jag ju sovit skapligt. Det måste vara det tråkiga vädret. Till helgen är det ändå lovat lite bättre väder igen. Hoppas att det stämmer!

måndag, maj 12, 2014

Pompei

Sista dagen i Italien så hann vi med att besöka Pompei, den begravda staden. År 79 begravdes staden med aska och lava från vulkanen Vesuvius. Detta bevarade staden rätt så bra och det är ett jätteområde som grävts fram.

söndag, maj 11, 2014

Sista omgången

Idag spelas sista omgången av Premier League. Arsenal har Norwich borta. Frågan är vilka som ställs på plan idag. Det ryktas att Wilshere kan vara tillbaka och det kan ju vara bra för honom att få spela lite fotboll igen. Det gäller ju att vila eventuellt trötta spelare inför finalen på lördag.

Sista omgången idag men den 18 juni lottas nästa säsong. Då kan man återigen börja planera eventuella resor som man egentligen inte har råd med :-)

Kanske är läge för en snabb vända på Harrys den kvällen bara för att börja planera en eventuell resa, eller vad säger ni Coach och Lalle?

Ha en trevlig söndag och passa att njuta av den lediga dagen, sen är det fem hårda arbetsdagar som väntar.

lördag, maj 10, 2014

Försöker

se glad ut trots Eurovision och ryggont. Har idag varit extremt trött och sov en bra stund på eftermiddagen.

fredag, maj 09, 2014

Frullen

Äts till denna utsikt.

Vädret

15 grader nu på natten och 22 imorgon. Synd man ska åka hem imorgon kväll.

Tillbaka på hotellet

Vi lämnade fabriken vid 20. Sen åkte vi direkt och käka. Så vid 21-tiden började vi äta. För mig är det toksent. Och nästan 3 timmar senare är vi på hotellet. Imorgon är det upp och direkt till fabriken igen.

Jag är lite nöjd med mitt uppdrag här. Jag har fått dom att förstå hur recepthanteringen av lasermärkningsfilerna ska läggas upp. I det gamla systemet var det mycket onödigt jobb som gjordes så fort en ritning uppdaterades. Men efter mitt upplägg så kommer det bli mycket mindre jobb.

Bilderna är från kvällens restaurang och från den "byn" som den låg i. Sen en bild från hotellet nu på kvällen.

onsdag, maj 07, 2014

Hotell

När jag kom in på rummet var det en massa kuddar på sängen. Efter käket så kom jag in till ett mer somvanligt rum med chokladbitar och en liten lapp på kudden.

Vi var och åt en bra bit under hotellet. Man såg hotellet från parkeringsplatsen. Maten började med en massa olika småplock, som mozzarella, Bruschetta jättegott och några havsgodsaker i skal.... Inte mina favoriter. Dessa smakade inte illa men var lite sega i konsistensen. Hur som helst så åt jag alldeles för mycket för tydligen skulle det även bli en huvudrätt. Jag fick dock avstå den då jag redan var proppmätt. Men lagom till efterrätten kunde jag göra en liten comeback då även en grappa slank ner.

Från hotellbaren

Utsikten kunde ju varit sämre :-)

På planet

Känns rätt då sunkigt. Men det blir nog bra.

i taxin

På väg mot Bromma. Sen flyg till Bryssel för mellanlandning innan sista flygningen till Neapel.

tisdag, maj 06, 2014

Sova

Det kanske är dags att sova nu. Taxin kommer kl 04:15.

Fantastiskt

Imorgon är det ju tänkt att vi skall åka till Italien för att köra FAT på en lasermaskin. Men ännu har inte resan godkänts av högsta chef här. Och så sitter man här och snackar med den svenska leverantören som oxå skall åka med. Och så säger han, "ses på flygplatsen imorgon". Jag kan ju inte annat än svara, "japp, det gör vi". Men igentligen vet jag inte för resan är inte godkänd. Pajasföretag man jobbar på ibland.....

måndag, maj 05, 2014

Grät hela vägen till jobbet

Idag trilla tårarna längs kinderna hela vägen till jobbet. Så illa är det ju inte här trots allt....

Igår fick man sitta och titta på en Premier League match utan att ha hjärtat i halsgropen. Eftersom fjärdeplatsen var klar redan i lördagskväll så kunde man bara sitta och titta av matchen. Tyvärr så gick det dock inte att njuta så värst mycket. Det var en rätt så usel match men vi lyckades i alla fall att vinna matchen med 1-0. Så nu har vi tagit fler poäng i ligan än förra säsongen. Så någon form av förbättring har vi trots allt gjort.

lördag, maj 03, 2014

4th place trophy

Arsenal är klara för fjärde platsen i ligan. Det kanske låter löjligt att bli glad för det men det innebär ju trots allt att man får chansen att kvala till Cl. Och de senaste åren så är det säkert flera lag som gärna velat ha den platsen men misslyckats. Se bara på Pool, Sp*rs och i år t o m United. Så visst, en fjärde plats är ingen trofé. Men det är ett minimum man vill ha när säsongen startar.

Med lite flyt...

... så kan Arsenal bli klara för Champions League kval ikväll. Och detta utan att ens behöva spela. Om Shitty gör sitt jobb och vinner över Everton så är det klart. Heja Shitty!!

Kaffe

Efter frulle blir det kaffe. Och efter kaffe blir det? Vi får väl se vad chefen har för planer för mig. Jag vet i alla fall att jag ska på bio med dvärgarna efter lurren. Bamse ska ses!

fredag, maj 02, 2014

Klämdag

Idag är det klämdag så det betyder att man får fyra lediga dagar i rad, rätt sjysst!
Igår kväll blev det innebandy och strax är det dags att åka till Rocklunda. Ina har ju friidrottsträning och det är lite terrängträning som gäller i maj. Därför tränar vi på Rocklunda.

torsdag, maj 01, 2014

Upp till kamp!

Idag är det våran dag! Gör det bästa av dagen. Så som att deklarera eller demonstrera.