fredag, oktober 31, 2014

Fredag

Jobbveckan är över. I alla fall jobb som utförs på arbetsplatsen. Kan bli lite jobba hemifrån ihelgen.  Nu iväg till friidrottsträning med Ina men först skjutsa Freddie till Farmor o Farfar.

Kaffe

Något tidigare än vanligt.

torsdag, oktober 30, 2014

Måste lära mig!

Inte helt smart att läsa jobbmailen på mobilen när man är hemma. Totallurad idag och inser nu att jag måste till jobbet vid 3-4 tiden för att man inte kan berätta på en hel dag att saker ska ändras. Och eftersom jag lever efter devisen "customer first , quality always" så vill jag inte att mitt jobb ska drabba någon kund!

Jag

Så här ser jag ut på jobbet när jag vill skärma av mig från omgivningen. Huva på och musik i öronen!

Ja du..

Vad ska man säga? Inte alltid som jag känner mig glad och harmonisk på jobbet. Och just nu är ett sånt tillfälle. Men det är bara att bita ihop och inte bry sig så jäkla mycket alla gånger. Men f*n......

Jag och Ina kom i alla fall iväg på handboll igår. Ina som precis har fått prova på handboll i skolan och lärt sig lite regler undrade varför dom bråkade så på plan. Och varför det inte bara var 3 steg som gällde vid vissa tillfällen... Och dessutom så tyckte hon att motståndarna filmade för att fuska!! Hon utbröt ett rejält JAAAA!! vid något av Västerås mål. Och hon tyckte Västerås målvakt var duktig som kunde gå ner i spagat.

Matchen var spännande och Västerås lyckades få en straff i absolut sista sekunden. Så vid 20-20 kunde västerås dunka in en straff och vinna med 21-20. Spännande match och en nöjd Ina som sa att handboll skulle hon inte spela när hon blev stor. Dom bråkar ju så mycket.....

onsdag, oktober 29, 2014

Blåsigt!

Det var stundtals riktigt blåsigt när jag cyklade till jobbet. Och det var ju inte åt rätt håll det blåste så klart. Rejäl motvind bitvis. Men det hinner väl vända innan man hojar hem i eftermiddag.

Idag känner jag återigen av nacken. Vet inte varför eller hur det kommer sig. Men det kanske är åldern. Ikväll ska i alla fall Ina och jag gå på handboll. Och det var inte igår jag var på handboll. Jag kommer ihåg att jag var någon gång på 90-talet. Och jag kommer ihåg att jag var och kolla i gamla sporthallen en gång i tiden när Irsta höll på och kvala. Det kommer jag ihåg därför att man var riktigt nära spelet i den hallen och det var ganska häftigt kommer jag ihåg. Det var inte så många gånger jag var in i den hallen. En gång var det någon pingis där. Kommer inte ihåg vad det var för pingis, kanske landskamp eller dylikt? Sen kommer jag ihåg att jag var med ett gäng och spelade innebandy där strax innan det skulle rivas. Det var nån snubbe som hade tillgång till nån nycket så vi var dit och lirade nån eller några gånger.

Dags att lämna minnena nu och börja jobba! Ja, jag vet, men vad ska jag skriva då? Somna om....?

tisdag, oktober 28, 2014

VIK

Kollade lite ishockey ikväll. VIK borta mot IKO. Och det var väl ingen höjdare precis. Jag som trodde att VIK var på gång. Ack så fel jag hade.

Ibland

Ibland så känner man sig som en kung. Eller i alla fall så känner man sig lite duktig ibland. Idag har jag varit ute på verkstan och fixat några prylar på olika avdelningar. Kul när det går bra. Tråkigt att ingen uppskattar det.....

Det är ju höstlov denna vecka så idag "slipper" jag sitta i ett omklädningsrum på Hamre och vänta medans Freddie jympar. Och jag slipper att stressa iväg till scouterna med Ina efter jympan. Så det är skönt!

Och imorgon kväll vill Ina gå på Handboll. Dom har spelat en del handboll på jympan och hade t o m en heldag i Bombardier Arena där dom spelade lite matcher. Och i samband med detta fick som även en fribiljett för hela familjen till valfri hemmamatch under hösten. Och då ville hon se damerna spela och eftersom det är höstlov så gör det ju inte så mycket att det blir lite senare än vanligt nån kväll.

måndag, oktober 27, 2014

Kallt

Fattar inte varför jag alltid ska frysa så. Eller i alla fall på hösten och vintern. Sen vår och sommar brukar funka bra. Men nu fryser jag mest....

Full vecka och ingen fotboll denna vecka. Blir en låång vecka. Men kanske skönt att slippa kolla fotboll en vecka? Eller, nä!

söndag, oktober 26, 2014

Ina bollar


Rekordet när hon räknar är 40. Men jag tror hon gjorde fler denna gång när hon tappade räkningen.

Dags att gömma racket så hon inte får för sig att hon ska börja spela pingis... :-)

lördag, oktober 25, 2014

Lördag!

En ledig dag! Härligt! Ska iväg på fika i eftermiddag så det blir till att spela in Arsenals match och se den i efterhand. Så efter kl 16 loggar jag ut helt från omvärlden för att inte riskera att få reda på något resultat från matchen.

I morgon är det pingisträning igen. Det var ett tag sen. Och eftersom det är tidsomställning och Ina har friidrottstävling så blir det en väldigt tidig träning. Kl 07:00 kör vi igång!!!

Ha en trevlig helg!

torsdag, oktober 23, 2014

Skyddskläder

Så här fick man vara klädd på AZ när vi var på besök.

Nytt studiebesök idag

I eftermiddag bär det iväg till Södertälje för ett besök på Astra Zeneca.

Det var ruggigt kallt, i början, när man hoja till jobbet i morse. Men det blev jäkligt varmt innan man var framme. Nackdelen med att cykla är att det är helt omöjligt att klä på sig rätt kläder. Jag hatar att frysa så därför drar man på sig för mycket kläder i början. Och sen när man blir varm blir det alldeles för kallt att knäppa upp kläderna. Gillar sommaren! Saknar sommare! Vill ha sommar igen!!

onsdag, oktober 22, 2014

Never in doubt

Enkel vändning i sista minuterna! Eller om man ska vara ärlig. Vi var helt odugliga but got away with it. Ren tur!

Joyeux anniversaire Arsène!

Happy birthday Mr Wenger!  Seger ikväll borde väl laget kunna ge dig i födelsedagspresent?

Innebandy

Har precis spelat innebandy ned jobbet. Och det är inte ofta som jag är med där och kör. Det var riktigt många där. Men det var inte direkt roligt. Kanske jag ska dra igång löpningen igen istället? Men det är inte så jäkla kul i mörker, kyla och ibland regn.

Dags?

Kanske börjar dra ihop sig till en städning snart?

tisdag, oktober 21, 2014

Tisdag

vik tog sin tredje raka seger igår. Har det vänt nu?

På jobbet sitter vi i en byggarbetsplats och jobbar. Det ska göras om rejält och kommer hålla på året ut.

fredag, oktober 17, 2014

Köping

I eftermiddag ska jag till Köping på studiebesök. Vad roligt för mig.

Ny

I stora gallerian på jobbet har dom fått en ny kaffeautomat. Kul för dom :-)

torsdag, oktober 16, 2014

Indisk mat

Idag bjöd fru Blogg på indisk mat. Det blev Chicken Tikka Masala med gult ris.

Sen imorse

Idag började dagen med lämning på dagis. Detta följdes av en promenad till Ansgars för avlämning av Ina. Rätt så skönt med en promenad på morgonen. Vi hade tid att surra lite som omväxling. Sitter man i bilen så är det dels svårt att höra. Och man måste även koncentrera sig på trafiken på ett annat sätt än på en tom cykelbana. Jag önskar man hade mer tid att lämna på detta vis. Men man ska ju försöka få ihop 8 timmar på jobbet oxå.

Nackspärren är lite bättre idag men ändå inte helt bra. Hoppas att det släpper helt snart. I helgen är det ju städning på området och då kan det ju vara bra om man är bra i nacken. För ska det bli bra så måste nog jag vara med :-)

onsdag, oktober 15, 2014

Nackspärr

Igår morse fick jag nackspärr. Och det har fortfarande inte gett med sig. Inge skönt alls. Och jag som hoppades få lira lite innebandy idag. Men då lär nackspärren försvinna först.

tisdag, oktober 14, 2014

Bestäm mig nu!

Är, fortfarande, jäkligt sugen på att åka och kolla Arsenal-Dortmund den 26/11. Men jag måste bara komma mig för att ta tag i det hela. Någon som är sugen på att hänga med?

Zlatan

Undrar om Zlatan är på mitt jobb idag?

lördag, oktober 11, 2014

Slut

En riktigt god Limoncello som jag hade med mig från min Italienresa i våras. Får se om nästa Limoncello, som jag köpte på båten, är lika god. Nerlagd i frysen är den i alla fall!

Slut

En riktigt god Limoncello som jag hade med mig från min Italienresa i våras. Får se om nästa Limoncello, som jag köpte på båten, är lika god. Nerlagd i frysen är den i alla fall!

Dop

Tjejernas yngsta kusin döptes idag. Fru Blogg är gud-mor.

fredag, oktober 10, 2014

Äntligen fredag

Veckorna ramlar på rätt så fort även om man inte tror det på måndag morgon. Då känns den kommande veckan som en evighet. Nu har vi väl en extremt snabb helg att se fram emot. För oss blir det dop i Uppsala imorgon. Ina har jympa i VGF-hallen på söndag. Ikävll ska vi på friidrottsträning. Hoppas att jag själv snart kan börja träna igen.

torsdag, oktober 09, 2014

Ny belysning

Dom har tydligen satt upp ny belysning på våran gavel.

Motigt nu

Igår fick man beskedet att Özil är borta i tre månader. Inte bra. Och var han skadad redan i förra matchen så kan man kanske förstå att han var lite sämre där.

onsdag, oktober 08, 2014

Trouble

En nyinspelning av denna klassiska låt. Bernie Marsden och David Coverdale.

Först

Idag är jag först på jobbet. Förmodligen även först härifrån!  :-)

Luft

Vilken skillnad på rull det blir med nypumpade däck. Gick mycket lättare att höja idag än senast jag cyklade. Positivt!

Vaken

Har varit vaken sen klockan 2. Lika bra att cykla till jobbet nu. Tar dock emot i detta väder...

tisdag, oktober 07, 2014

Vill inte

Usch vad tråkigt med mörker och regn. Och snart kommer snöslasket och ännu mer kyla. Det är inte kul. Varför inte sommar året runt? Jag skulle inte sakna vintern eller hösten det minsta. Våren kanske man skulle sakna men den är ju bara bra för att perioden innan varit så usel. Sorry om jag gjort dig på dåligt humör nu men det är så här jag känner.

måndag, oktober 06, 2014

Nåt fel?

Jag var ute och sprang i lördags. Och på eftermiddagen hade jag ont i bröstet. Jag åkte och spelade pingis igår morse och resten av dagen hade jag ont i bröstet. Något måste ju vara fel? Eller? Kanske är jag bara så dåligt tränad att jag inte pallar att träna ens? Jag har ju inge feber. Och inge annat känns konstigt. Man är väl slut som mäniska helt enkelt....

söndag, oktober 05, 2014

Vad säger man?

Kanske att jag skulle vilja att mitt lag oxå började med efterslängar i tid och otid? Nä, det skulle jag inte vilja. Det finns så många andra lag som gör det. Det tråkiga är att det lönar sig....

Feg!

Wenger är nu jäkligt feg. Han verkar inte våga plocka ut den sämsta spelaren, Özil. Ett skämt...

Humor

Chambers får kort för sin första förseelse. Oscar får en tillsägelse för flera förseelser.

Då är det snart dags igen....

Dom goda mot dom onda. David mot Goliat! Och det kommer väl sluta som det alltid gör mot Mourinho, med torsk.

Kanske inte för att dom är bättre utan snarare pga att Wenger är så korkad i dessa matcher. Man behöver ju knappast vara fotbollsintresserade för att förstå att man måste parkera bussen borta mot Chelski. Att tro att man ska vinna på offensivt spel är ju som att tro att man är 100 procentig på de få riktiga lägen man väl får. Och dessutom ska tro att Ryssarna ska bränna alla sina 10 kontringar.

Nä, gnetspel och bussparkering är det jag vill se från Arsenal idag. Men det är väl knappast troligt att det går i uppfyllelse...

Heja Arsenal!!!

Pingis

Dags att åka och vifta lite med spaden igen.

Lalle

Grattis på din dag idag! (Bror har namnsdag) :-)

lördag, oktober 04, 2014

fredag, oktober 03, 2014

Freitag

Och snart är det ett par snabba dagars ledighet! Hösten, utan röda dagar, är ju riktigt lång. Att det blir mörkare och kallare gör ju inte det hela bättre. Tur man kan sitta inne och kolla på fotboll ibland i alla fall. Titta på Arsenal och äta godis, det är livskvalitet :-)

torsdag, oktober 02, 2014

Skönt med seger!

För det hade varit tungt med torsk både igår och på söndag. Nu gäller det att torska med mindre än 6 mål mot Ryssarna. För allt mindre än 6 måls skillnad måste ju betyda att vi gjort framsteg i jämförelse med förra säsongen.  Kam i och för sig betyda att Ryssarna blivit sämre men så är det ju inte. Dom kommer ju promenera hem denna serie. Finns inget lag som är i närheten tyvärr.

onsdag, oktober 01, 2014

18 år!

Idag är det 18 år sedan Mr Wenger tog över som Arsenals tränare. Och ska jag vara ärlig så fruktar jag den dagen han lägger av. Han har gjort så mycket för klubben under dessa år. Dom bästa jobb han gjort under denna tid är nog under de svåra åren när vi flyttade till Emirates. Visst, inga titlar under den tiden. Men hur många tränare skulle klarat av att slussa ett lågbudgetlag till Champions League-spel år efter år?

Först

Stämplar man in 05:13 på morgonen så är man först på kontoret.  För övrigt kan nämnas att det blev kallt på hojen på vägen hit. Gillar inte kyla. Vill inte ha vinter.