söndag, november 30, 2014

Fuller's

Klassbryggeri helt enkelt!

November

Snart är november över. Och julen närmar sig med stormsteg. Förhoppningsvis slipper vi dock storm... Det är 15 arbetsdagar kvar innan jag tar julledigt. Och jag längtar verkligen. Det har varit rätt mycket på jobbet och det har blivit en del tidiga mornar och även timmar på helgen. Dock inte denna helg som tur var. Jag hoppas jag skall slippa jobba över något fram till jul. Målet måste väl vara att gå utvilad på julledighet :-) Det lär ju inte ske men man måste ju ha ett mål i alla fall.

Får se om jag orkar åka på någon innebandyträning ikväll. Är, om jag skall vara helt ärlig, inte helt sugen på att ge mig ut igen.

Ha en trevlig december och ett bra slut på första advent!!

Freddie

Vi är på Inas extrajympa och kollar.

Träning

Och första passet med den nya bollen. Den känns lite annorlunda.

fredag, november 28, 2014

Brand

Det brinner en liten bit bort från jobbet. Tydligen är det elekronikskrot som brinner och den skall inte vara helt nyttig.

Elling

När Freddie ska till dagis så får Elling sova i hennes säng

torsdag, november 27, 2014

Fint besök

Idag fick jag fint besök på fikarasten. Mamma, Pappa och Lill-Jenna kom förbi!

Skön seger

Äntligen kunde Arsenal vinna en match igen. Och jag tycker till och med att dom spelade rätt så bra. Det gjorde dom i lördags oxå utan att göra mål då dock. Nu väntar en tidig match på lördag, vem är förvånad? Känns som om vi ofta efter CL-match, speciellt vid onsdagsmatcher, har en tidigt start på lördagen. Kommer ihåg förra säsongen när vi hade en tuff kvalmatch borta i Turkiet på onsdagen för att sen spela tidigt borta på lördagen. Men så är det om man spelar i Europa. Och jag skulle ju helst vilja att det var matcher varje dag.

Men hur som helst West Brom borta på lördag kan bli tufft. Det gäller att jobba hårt och hoppas inga fler än Arteta, Sanogo blev skadade igår. Känns som om det räcker med de skador vi har nu.

Italien


På något vis måste jag ha gillat jobbresan dit i våras. För det händer ibland att jag går in på det hotellets, vi bodde på, webcamera och kollar ut över vattnet. Det var ju kanonväder då vi var där. Så dit skulle jag till och med kunna tänka mig att åka på semester. Dock kändes det inte som det billigaste hotellet. Och dessutom låg det lite avsides. Men där hade vi ju hämtning och körning vart vi än skulle så det gick ju bra då.

onsdag, november 26, 2014

Flytt

Idag ska vi flytta ut från vårat tillfälliga rum. Nu väntar en ny plats som, tyvärr, är usel. Men men, bara att bita ihop och vara tacksam för att man har en plats att gå till.

tisdag, november 25, 2014

Väntan

Nu står man och väntar på Ina igen. Ikväll är det scouterna som gäller.

Evighet

Det tar en evighet att starta upp jobbdatorn. Och när det sen blir en uppdatering som kräver en omstart så blir det en lång väntan på att få komma igång.

söndag, november 23, 2014

Ljus

Det blir betydligt trevligare när det kommer upp lite ljus på stan.

Ny dag...

Idag ska jag och Ina gå på bio. Lassemaja eller nåt sånt. Ina har pratat om det här i evigheter. Så det är ju kul att hon ser fram emot detta.

lördag, november 22, 2014

Hata allt

Så tråkigt när det mesta går emot. Usel pingis, Arsenal bedrövliga. Så jäkla tråkigt, lägg ner allt :-(

Pingis

Återigen seriesammandrag. Denna gång i Fagersta (Norberg anordnar). Vi har i sista stund fått med oss en spelare till, Viktor. Det betyder att med lite tur så slipper jag kanske spela.

torsdag, november 20, 2014

Motiverad

Grymt motiverad att cykla hem nu.

Borde inte

Jag borde inte skriva detta inlägg eftersom jag inte har något att skriva om. Eller, visst kan jag skriva om hur dålig jag var på pingisen igår eller hur trött jag har varit idag. Men det vill väl knappast någon läsa om. Fast nu fick ni ju göra det ändå. Och då förstår ni att jag inte borde gjort detta inlägg....

onsdag, november 19, 2014

På jobbet

Idag är jag på jobbet igen. Helt underbart! Tänk att slippa brygga sitt eget kaffe. Bara att gå till kaffeautomaten och hämta. Ikväll blir det faktiskt lite pingisträning igen. Jag har ingen lust men Foppa vill träna inför helgen och självklart ställer jag upp.

tisdag, november 18, 2014

Hemmajobb

Idag sitter jag hemma och arbetar. Klockrent!! Inga transporter till och från jobbet. Inget som stör och godare kaffe. Det enda felet är väl att man måste brygga det själv. Idag måste jag ner till polisen och fixa nytt pass. Det går ju ut om en månad och det går ju inte att leva utan ett pass. Det är ju, trots allt, bara ett par månader kvar tills nästa Londonresa!!

Jul på gång

Lite belysning är uppsatt på Oxford Street.

måndag, november 17, 2014

Varierande

Idag är det väldigt varierande arbetsplatser för mig. Först på jobbet och nu sitter jag i en källare under Skallbergsskolans gumpahall och jobbar. Det är ändå fantastiskt att det låter sig göras. Jap kopplar upp mig på företagets nät via min mobil. Och "datamässigt" är det som att sitta på jobbet. Lite lugnare här dock :-)

Tillbaks

på jobbet. Och i detta lilla rum ska vi sitta 4 pers. Huvudvärken knackar på dörren bara av tanken....

söndag, november 16, 2014

Gympa

Sitter i VGF-HALLEN och tittar på när Ina gympar. Imorse var det pingisträning igen. Och inte heller idag kändes det särskilt bra eller roligt. Deffen satt skapligt men knappt ett offensivt slag. Sista säsongen?

lördag, november 15, 2014

Gott!

Ikväll blev det Oxfilé med rotsaker i ugn. Rödbetor blir faktiskt grymt goda om skär dom tunnt. Nästan som chirre.

Fullt upp

Klockan är 10:36 och jag har redan hunnit jobba ett par timmar och spelat pingis nästan lika länge. Full rulle med andra ord. Nu iväg och handla, kul....NOT! Sen blir det innebandymatch i eftermiddag. För att imorgon återigen träna ett pass pingis. Tyvärr har jag ingen motivation för pingisen just nu men det är sammandrag nästa helg så det är bara att bjuda till....

fredag, november 14, 2014

Flytt

Vi håller på att renovera på jobbet. Så vi måste tillfälligt arkivera lite prylar för att få plats. Så en del grejer åker ner i flyttkartonger. Och dom måste vi märka upp med namn. Men Arsenal lär ju räcka för att alla ska veta att det tillhör mig :-)

Freitag

Inatt hade jag en riktigt skum dröm. Jag drömde att jag var i Bulgarien på jobb. Och det var jäkligt skumt på firman där. I stort sett omöjligt att förklara här. Men en sak kommer jag ihåg. Och det var att jag dessutom hade bilen där. Och på morgonen när jag kom ut så hade något rispat in, stort på bägge sidor om bilen, något på finska. Ja, jag vet, helt sjukt. Men jag fjärrjobbade ju med Bulgarien igår och vi har en finne som är här och gör lite justeringar på en lina här. Så på något vis så hänger det ihop. Att sen Freddie mitt inatten börjar surra om köttbullar är en helt annan story.

Ha en trevlig helg!

torsdag, november 13, 2014

Humor

Arsenal fan TV är rätt kul. Dom brukar bl a intervjua en snubbe som är riktigt negativ till klubben just nu. Den enda spelaren som duger för tillfället är Sanchez. Men han tycker synd om honom. Som han sa, " förra säsongen spela han bredvid Messi, nu är det Flamingo". Så det är klart att det är synd om Sanchez när man tänker efter :-)

Bulgarien

Skulle ju fixa ett program till Bulgarien. Och när man ändå håller på så kan man väl hjälpa till med annat oxå...

Att härifrån Sverige ställa in etikettutskrifter man inte ser är inte helt enkelt. Men till slut fick man ett "Perfect" till svar :-)

Måste återigen hylla TeamViewer som funkar kanon. Har börjat köra detta mot vissa datorer i produktionen oxå. Då slipper man springa benen av sig så fort man behövs eller behöver testa något! :-)

Störst?

Ska snart skeppa iväg nästa egenutvecklade program till Bulgarien. Jag är nog snart den utvecklare som har mest mjukvara i Bulgarien. Skämt o sido. Men lite kul att program som jag utvecklar används i ett helt annat land. Det krävs ju verkligen att man gör ett buggfritt program när man skeppar iväg det så långt bort. Det är ju trots allt lite svårare med supporten och eventuell felsökning där än vad det är om det är något som används i verkstaden här.

Snart helg igen och tyvärr måste jag nog lägga några timmar på jobb även denna helg. Dock så borde det räcka med 1 max 2 timmar. Och även denna gång går det att göra hemifrån. I helgen blir det nog dessutom ett eller två pass pingis och en innebandymatch. Eventuellt även ett innebandyträningspass.

onsdag, november 12, 2014

Ny platta

Det blev en investering i en ny forehandsplatta. Kanske man kan få i alla fall lite skruv i serve och loop.

Trött

Idag är jag fruktansvärt trött. Vet inte varför?  Men kanske för att vi har utbildning här idag i ett system som jag inte gillar. 

tisdag, november 11, 2014

Sitter...

... i ett omklädningsrum på Hamre och väntar medans Freddie gympar. Man kanske skulle ta och flytta till Hamre.

Först

Idag var jag återigen först på kontoret, stort! Förmodligen så är jag även först härifrån, ännu större! :-)

Tråkiga två veckor nu när det är uppehåll i fotbollen. Fast å andra sidan så är ju inte fotbollen så jäkla upplyftande heller just nu. Kamp om en fjärdeplats i bästa fall men i år känns det tyvärr inte troligt. Det finns just nu ingenting som talar för en vändning. Jo, om två backar kommer tillbaka från skada skulle ju vara välgörande. Att spela med andravalsvänsterbacken som mittback har ju inte direkt varit lysande. Och en ung lovande halvhögerback som kanske är bättre som mittback håller inte heller. Men dom får heller ingen vidare hjälp av övriga laget. Det är ju trots allt inte bara 4 + målis som ska försvara. Nån mer skulle ju underlätta.....

måndag, november 10, 2014

Guinness

Importerade från Spanien. En kille på jobbet som såg dom i butik där nere och av någon konstig anledning tänkte på mig då.

Fiasko

Mitt lördagsjobb som jag gjorde har inte till fullo slagit igenom i systemen. Fiaskosystem!

söndag, november 09, 2014

DM

Tyvärr orkade jag inte förvara alla fyra titlar från förra året. Det blev bara tre.

Kul att träffa TB's Brorsa med sambo! Och tack för bilderna :-)

Fars dag

Och som vanligt är det pingis då.Idag i Köping. Enligt rykten kommer TB's Brorsa dit och kollar. Blir i så fall kul att träffa honom igen. Det måste vara två år sen senast.

lördag, november 08, 2014

Lördagsjobb

Har jobbat ett par timmar nu och har nog ett par timmar kvar. Det som är bra är att jag kan göra jobbet hemifrån. Det betyder att man kan dra igång lite musik samtidigt som man jobbar. Dessutom kan man ju sjunga med när det svänger som mest :-) Just nu är det en live med M3 Classic Whitesnake som rullar. Det är för övrigt ett riktigt apjobb som skall göras. Synd att man inte har en lite apa här hemma som kunde göra jobbet åt mig.

Ha en skön lördag!

fredag, november 07, 2014

Uppstart

Detta möts jag av vid uppstart av datorn. Då vill man ju hem direkt och umgås med dvärgarna.

torsdag, november 06, 2014

Ny skärm

Nu har min nya skärm till jobbet kommit. 27 tum. Några fler kodrader. Blir nog bra!

onsdag, november 05, 2014

Arsenal

Starkt att tappa 3-0 ledning igår, not! Men sett över två matcher så får vi vara mer än nöjda med 4 pinnar. I första matchen var vi inte värda någon poäng. Och igår var nog kryss ett rätt så rättvist resultat.

Dags att andas igen

Idag åker jag till Linköping på studiebesök. Men denna trip blir nog den sista i detta projekt i alla fall. Synd, för det är rätt sjysst att få komma bort lite och få andas.

tisdag, november 04, 2014

Ny dator

Jag beställde en ny jobbdator igår. Man fick skriva i önskat datum när man skulle få den. Jag skrev naturligtvis idag. Tror inte jag kommer få den idag. Dock så verkar det nästan som om den nya skärmen skall kunna komma idag. Det blir bra med en lite större skärm än den 24 tummare jag har nu. 27 tum är på väg. Det borde betyda att några fler rader kod får plats på skärmen.

Ikväll spelar Arsenal Champions League igen. Måstematch! Bara tre pinnar som gäller. Och blir det 3 pinnar så kan det bli slutspel i år oxå.

Heja Arsenal!!!

måndag, november 03, 2014

Då börjar vi om igen

Ny vecka, nya möjligheter! Nu är skolan och diverse aktiviteter igång igen. Och nu gäller det att börja pussla med tiden för att lyckas få ihop fulla arbetsveckor igen. Eller rättare sagt, nu gäller det att komma upp på morgonen för att få ihop fulla veckor igen.

Men nu låter det som om det bara är jobbigt allting. Men det är värt allt när man ser att dvärgarna, inför och efter träningspassen, är glada och tycker det är kul!

Ha en trevlig vecka!

söndag, november 02, 2014

Tung dag

Började med pingisträning.  Började redan då få ont i huvudet. Var tvungen att knoppa in en stund efter lurren.  Känns lite bättre nu.

lördag, november 01, 2014

50 min

Mindre än timmen kvar till match. En kaffe blir bra!

November

Då har vi kommit in i november och sommaren närmar sig med stormsteg. Det stormar mer vissa dagar än andra. Och ibland regnar det också. Snart dags för snö också kan man gissa.

Idag spelar Arsenal igen. Burnley hemma och allt annat än tre pinnar är ett fiasko. Men fiaskon händer då och då... Speciellt när Arsenal spelar :-(

Annars så står det tvättning på schemat. Skulle även behöva göra en insats för aktieägarna men vi får se om jag orkar. Det är ju trots allt helg. Men men, jag ska göra ett program på jobbet och problemet är att när jag håller på med detta så jobbar jag mer eller mindre hela tiden. Och då på det viset att jag har det i bakhuvudet och kan när som komma på hur jag skall göra det på bästa sättet. Som tur är för aktieägarna så är ju denna tankeverksamhet helt ideell.

BSR

Snart ett år sen vi senast såg dom i London. Ny turné i mars. Vill så gärna åka då också....