söndag, juli 30, 2023

Jogg

Det blev en runda med Jesper igår. Den längsta på länge. Över 11 km. Inte bra för mitt knä men bra för mig. Knät måste jag ta tag i men har svårt att orka...

Imorgon skall bilen in på reparation. Spännande att se vad det kommer gå på....

Nåväl, fin söndag!

lördag, juli 29, 2023

Årsdag

Igår var det årsdag för Bloggen. 17 år sen den startade. Hur kunde jag missa det igår? Nåväl, bloggen är inte vad den har varit men jag kan ändå inte sluta med den... Märkligt!

Men grattis till bloggen så här en dag för sent!

fredag, juli 28, 2023

Löpning

Det blev att rasta även löparskorna idag. Hade ju tänkt att köra intervaller här utanför. Men när jag satte igång klockan så fick jag förslaget 6*1 min i 4:25-tempo med 3 min lugn jogg imellan och upp- och nerjogg. Totalt 46 min. Så då tänkte jag att uppjoggen får bli till Wennström ska IP och så kör jag intervallerna där och sen joggar hem. Så totalt blev det 8,3 km.

Redan fredag

Tänk om arbetsveckorna gick lika fort som semesterveckorna gör, då hade vi snart kunnat se fram emot semester snart....

Gårdagens huvudvärk satt i under hela dagen. Känns lite bättre idag än så länge. Var nyss ute med Jenna en sväng. Rätt så skönt ute. Man borde ju göra några ruscher i backen men samtidigt så ska jag lufsa med Jesper imorgonbitti. Och fysion har sagt att jag inte skall träna två dagar på raken.... Vi får se hur jag gör.. ändå rätt sugen på några 400-ingar på cykelvägen här utanför. Härligt motlut dessutom .. 

Ha en fin fredag!

torsdag, juli 27, 2023

Ruggig huvudvärk

Ingen bra start på dagen precis. Men bara att bita ihop. Massor som behöver göras så bara att sätta igång!

Ha en fin dag vänner!

onsdag, juli 26, 2023

Hemma igen

Då har vi kommit hem till Västerås då. Det är jäkligt drygt att köra den där sträckan. Det är ju bara 45 mil. Men det känns av. Nästa sväng blir väl helgen 11-13/8 då det är friidrottstävling i Härnösand den 13/8.

Det får nog räcka med detta för nu. Jag är för trött för att hålla på med att blogga..... Och jag skulle behöva komma in i jobbdatorn men den nya fantastiska pin-koden som man fick börja med precis när semestern började funkar inte. Och jag kommer inte ihåg vad jag hade för lösenkod på jobbmobilen heller. Och den behövs för att jag skall kunna göra en återställning av pinkoden på datorn... Det går bra nu.....

Ha det bra!

tisdag, juli 25, 2023

Sista dagen

Idag blir nog sista dagen vi är kvar här på Torpet. Imorgon drar vi nog hem igen. Så vad gör man då sista dagen? Jo, man lär ju plocka ihop alla verktyg man plockat fram under tiden här. Det blir nog en sista sväng med gräsklipparen oxå. Körde lite igår. Gräsklipparen gick sönder, jag lagade den och kunde fortsätta köra tills det var dags att dra till IP där dvärgarna tränade.

Ha en fin dag!

måndag, juli 24, 2023

Ny vecka

Igår blev det en riktigt tung runda. Jag var ruggigt sliten i kroppen. Lördagen ägnades åt att jobba på tomten så det blev säkert 8 timmars jobb.

Efter joggningen åkte vi till Örnsköldsvik. Somnade i fotöljen på kvällen och jag är fortfarande sliten i kroppen.

Ha en fin dag!

söndag, juli 23, 2023

Grattis Fru Blogg!

Idag fyller Fru Blogg år och det ska vi naturligtvis uppmärksamma här på bloggen.

Stort grattis världens bästa G!

lördag, juli 22, 2023

Lördag

Igår blev det mer jobb på tomten innan vi åkte till Härnösand och handlade lite. Vet inte än vad det blir idag. Men det borde bli lite jobb men vet inte om jag pallar det idag...

Ha en fin lördag!

fredag, juli 21, 2023

Fredag

Och snart har man förbrukat halva semestern...

Idag var vi ut till Norrfällsviken. Vi softa och åt lurre där innan vi åkte hem igen och drog till IP.
Jag åt en fantastiskt god laxplanka. Fru Blogg käkade hamburgare och dvärgarna åt Fish and Chips. 
På IP körde jag 6 kilometer. Freddie körde ett gäng trehundringaroch kastade diskus. Ina kastade diskus.

Vad denna dag har att bjuda på, förutom förväntat regn, står skrivet i stjärnorna. Vi får väl se helt enkelt.

Ha en fin fredag och en trevlig helg!

torsdag, juli 20, 2023

Träningsvärk

Det tar tydligen på kroppen att kroppsarbeta. Man vaknar varje morgon med träningsvärk och ont i händerna. Men det blir finare på tomten i alla fall.

Idag kanske det blir lite mindre jobbande. Kanske blir det en tur ut till Kusten. Vi får väl se .... Man vet aldrig med det här gänget....

Annars är det inte så mycket att orda om. Ha en fin torsdag!

onsdag, juli 19, 2023

Onsdag

Igår blev det rätt så mycket trädgårdsarbete men även lite träning. Jag körde 5*800. Både Freddie och Ina sprang. Lite osäker på vad de körde men olika intervaller var det i alla fall. Sen kastade de båda diskus. Och skulle det varit tävling så hade båda två persat. Så det var en hel del fina kast.

Idag blir det mer trädgårdsarbete men även en utflykt till Sollefteå. Kan ju inte bara jobba hela tiden (även om det skulle behövas). Och kroppen är rätt sliten efter allt kroppsarbete.

Ha en fin onsdag!

tisdag, juli 18, 2023

Hålla undan

Det mesta handlar om att hålla naturen i schack. Många års "bara gräsklippning" har satt sina spår. Så nu är det hur mycket som helst att klippa och gräva bort. Jag vet att allt inte går att göra på en vecka men tänker att varje gren som klipps är bra!

Ha en fin tisdag!

lördag, juli 15, 2023

Framme på Torpet

Tävlingen är över

Ina kom trea i F17 kula på tangerat pers och kom trea i Kvinnor Diskus på nytt pers,

Freddie kom trea i F15 kula med nytt pers. Sen sprang hon 800 m på årsbästa och hoppade direkt efteråt och fick inte riktigt till det i längd.

Bollnäs

Då är vi i Bollnäs och strax drar tävlingarna igång för tjejerna  Fint väder så här långt.

fredag, juli 14, 2023

Första veckan nästan avklarad

 Ja, det går undan när man är ledig! Tycker nyss jag gick hem för ledighet och nu har jag bränt första veckan....

Blev en sväng till mamma igår igen. Körde en tvättmaskin och rensade upp lite på tomten. Ställde även ut sopkärlen för idag ska sopbilen komma. Så det enda jag skall göra där idag är att dra in tunnorna och kolla om det kommit någon mer post. Lär väl vattna blommorna oxå. Men annars får allt jobb vänta tills efter Kramfors. 

Imorgon drar vi norrut. Och vi mellanlandar i Bollnäs för friidrottstävling. Ina kör kula och diskus och Freddie skall köra kula, 800 m och längd. Sen drar vi vidare till Torpet. Där väntar mer trädgårdsarbete :-)

Idag kanske det även blir lite löpning på Vallen. Vi får se.. Är lite sliten i benen och har lite smärta i knät. Men det lär inte bli någon löpning imorgon och inte på söndag heller. Så kanske lika bra att köra idag.

Ha en fin helg nu vänner!

torsdag, juli 13, 2023

Redan torsdag

Shit, snart har första semesterveckan passerats. Och inte vann man på Lotto igår. Så chanserna till pensionering minskar.

Igår var vi till återbruket och slängde några grejer. Små steg men ändå steg mot att rensa ut lite.

Sen var jag och tjejerna på Vallen. Ina för kulstötning, Freddie för 10*200 och jag körde 4*1200. Jag körde även några av rehabövningarna jag fick av fysion. Men idag känns det inget bra i knät. Det kändes dock grymt bra på passet igår. 

Ha en fin dag nu vänner!

Passet:

onsdag, juli 12, 2023

Ny dag

Igår blev det gräsklippning hos mamma. Så nu ska det väl klara sig ett par veckor hoppas jag. 

Sen var vi på Vallen på eftermiddagen. Både Ina och Freddie kastade diskus och stötte kula. Freddie har ju inte varit så mycket för att kasta men kul att hon testar lite ändå. För mig var det vilodag. Vilket det oxå ska vara idag. Men är lite sugen på att köra lite intervaller på vallen. Är ju så inspirerande med de nylagda banorna.

Sen finns det flera saker som skulle behöva göras men vet inte i vilken ordning och det beror nog på att jag igentligen vill vila från trädgårdsarbete.....

Ha en fin mittvecka!

tisdag, juli 11, 2023

Semestern fortsätter

 Igår åkte vi och slängde lite trädgårdsavfall på återbruket. Jag hatar det där stället. Det är jämt fullt med folk, man vet knappt i vilken container man skall lägga prylarna och väntar bara på en utskällning av personalen för att man gör fel. Igår hade jag dock en liten förhoppning om att det inte skulle vara så mycket folk. Men ack så fel jag hade.... 

Efter lurren var vi ner på Vallen och tränade. Ina kastade, jag och Freddie sprang. Det var mitt första träningspass på Vallen med de nylagda banorna. Jag hade dessutom nya pjuck och det kändes bra. Jag hittade ett intervallpass i klockan som jag lagt in någon gång. 4*800 m stod det. Det var mindre än vad jag tänkt men tänkte ändå att det blir nog bra, då slipper jag in och ändra i klockan osv...

Drog igång första 800-ingen och när jag trodde att det skulle bli vila gick den in i 400 meter i lugnt tempo. Shit, var det så passet var. Det var jäkligt varmt så jag var tvungen att stanna och dricka efter varje 800-ing. Men det var ett rätt bra pass ändå och totalt med uppvärmning och nerjogg så blev det typ 5,7 km.

Här är passet:


Annars var det rätt soft igår. Avlutade med en kvällspromenad med Jenna och fru Blogg.
Ha en fantastisk tisdag nu vänner!!



måndag, juli 10, 2023

Semester

Börjar med en promenad med Jenna. Och nu är det dags att leta efter en verkstad som kan fixa de problem vi har med bilen. Det som besiktningen slog ner på. Blir ju en rolig semesterutgift...

Ha en fin dag!

fredag, juli 07, 2023

Sista arbetsdagen

Och i eftermiddag börjar några veckors ledighet. Det känns ju alltid välbehövligt. Men i år känns det nästan mer välbehövligt än tidigare år. Och då ska man ha sin kortaste semester sen 2005....

Det var regnigt nästan hela friidrottstävlingen igår. Freddie gjorde sitt andra 80-meterslopp någonsin och persade. Ina fick inte till det i diskusen och verkade inte helt nöjd. Bara att träna vidare!

Idag skall bilen besiktas, hoppas att den sköter sig....

Ha en fin helg nu vänner!

torsdag, juli 06, 2023

Friidrottstävling ikväll

Det blir en tur till Eskilstuna ikväll. Ina skall kasta diskus. Och eventuellt ska Freddie springa 80 m. Men hon gjorde illa sig på gymnastiken för någon dag sen när hon ramla från bommen och gjorde illa armen. 

Igår sprang jag igen. Ca 6 km blev det. Skulle behöva springa mer men får ju inte det. Men 6 km är ju bättre än 0 km.

Nä, nu får vi hoppas att det slutar regna tills ikväll.

Ha en fin torsdag!

onsdag, juli 05, 2023

Häckklippning

Jag var iväg och klippte häcken hos mamma efter jobbet. Tog lite på baksidan oxå. Även om man jobbar ett par timmar så finns det sjukt mycket mer att göra om man har tid och lust. Det var ju dessutom lite roligare när man gjorde det för mamma som blev så glad när man hjälpte henne. 

Nåväl, ser lite bättre ut nu än innan i alla fall.

Mittvecka

Men nu känns det som grym uppförsbacke! Känns som det är en evighet till helg.

Skulle få paket levererat med earlybird. De säger att de levererat men har inte fått något. Tror inte det är levererat för Jenna har varit tyst inatt. Och hon brukar berätta när någon kommer för nära.

Jaha, ska bli spännande att se vad de säger när man reklamerar...

Ha en fin dag!

tisdag, juli 04, 2023

Tung start

Började dagen hos käftis. Inget kul. Skulle fixa med en tand som ilar bara man tittar på den...

Tandläkaren verkade tycka att det var en bra ide att börja borra på den tanden utan bedövning. AJ! Fick bedövning, inget hände. Fick mer bedövning, inget hände. Då kom sista sprutan fram, "det här är det starkaste vi har", sa tandläkaren. Kan säga att jag fortfarande är bedövad. Inte säkert att detta hjälper dock. Kanske måste tanden bort.... Vi får väl se...

Annan tand efter semestern som ska lagas, det går bra nu.

Idag blir det pingis på lurren. Hoppas att det släppt lite tills dess.

Blev en sväng i löparskorna igår, nästan 7 km. 

Ha en fin dag!

måndag, juli 03, 2023

Ingen resa för att vila upp

Jaha, då är man tillbaka på jobbet igen. Helt slut efter några dagar i Göteborg. Men det var ändå rätt så kul. 

Nu är det bara en veckas jobb kvar innan min kortaste sommarsemester på flera år inleds. Bara 4 veckor har jag nog inte haft sen innan dvärgarna föddes. Men i år är det alltså dags.

Tänkte ett tag att jag skulle cykla till jobbet idag. Men vädret fick mig på bättre tankar. Det blev bilen. Det öser ju ner!

Nä, dags att dra igång den sista arbetsveckan.

Ha en fin måndag!

lördag, juli 01, 2023