fredag, september 29, 2023

Nersäkrat

Nu har elektrikern varit här. Det tog inte många minuter att fixa det. Nu får vi hoppas att vi inte börjar skjuta säkringar ... Funkar så här långt. .

Jenna hörde på långt håll att det var någon på väg. Om det var bilen som kmm eller räven som sprang före låter jag vara osagt.

Nä, dags att göra lite nytta nu då när man ändå är här. Blir lite gräsklippning och skulle behöva kapa lite småträn som börja komma upp på olämpliga ställen.

Ha en fin dag och en trevlig helg!

torsdag, september 28, 2023

Dimma

Ruggig dimma idag. Ska bara jobba typ halvdag sen drar jag, Fru Blogg och Jenna till Torpet. Imorgon kommer det en elektriker dit för att säkra ner från 20 A till 16 A. Jag hoppas att det kommer funka... För det sparar oss typ 400 kr i månaden på elräkningen. Kostar nästan 900 kr i månaden med 20 A. Typ hälften med 16 A. Och vi borde inte behöva ha 20 A. Vi behöver ju inte dra igång tvätt, spis och alla element på samma gång. Och på sommaren när vi är där så kan man ju verkligen styra vad som är igång och när det skall vara igång. Men man vet ju aldrig. Jag är för dålig på att räkna ut vad som är nog. Och med lite otur så är inte elen balanserad över de olika faserna.

Vi passar på att ta med lite tallrikar, glas och kastruller från mamma som dvärgarna kan ha när de någon gång i framtiden flyttar hemifrån. Även om de, när de var små visserligen, sa att de aldrig skulle flytta hemifrån...

Ha en fin torsdag!

onsdag, september 27, 2023

Krångligt

Det funkar som så att man skickar in till banken det som skall betalas av henne/dödsboet. Det har tidigare varit till Stockholm det skickats och en tid efter får man bekräftelse på att det är genomfört. Nu är det ändrat så att det ska skickas till det lokala bankkontoret. Så jag gjorde det redan den 13:e och har ännu inte fått någon bekräftelse. 

Eftersom jag är en orolig själ så är det inte kul att det fortfarande två veckor efter inskick inte kommit någon bekräftelse. Jag ser framför mig hur jag måste ringa runt och förklara varför det inte kommit in några pengar till olika företag. 

Så idag åkte jag ner och snacka med dom. Och hon kollade upp om det betalats eller inte. Och som tur är så är det betalat men det kunde ju inte jag veta. Det betalades redan någon dag efter att det kommit in till dem. 

Skönt det i alla fall men drygt att behöva åka dit för att få det bekräftat, det suger tid!

Sov gott nu!

Grattis på namnsdagen mamma!

Idag har Rigmor namnsdag. Normalt skulle man ringt till henne idag och gratulerat henne och hon hade svarat "har jag namnsdag idag". Saknar dig mamma!

tisdag, september 26, 2023

Sista klippningen?

Ja, det är frågan. Blir det en klippning till eller var det den sista klippningen någonsin på Pettersberg? Eller vinner jag på Eurojackpot ikväll och köper stället så att jag kan träna på gräsklippning innan man åker till Torpet på sommaren. Btw så lär det bli en del gräsklippning på Torpet i helgen..

Sömn är överskattat

02:15 slog man upp ögonen och undrar om det är dags att gå upp. Borde inte vara det men kan inte somna om. 04:30 ger jag upp och kliver upp. Kan ju alltid tvätta lite handdukar ska ju ändå jobba hemma på förmiddagen så att Jenna inte blir ensam för länge. Fru Blogg måste till jobbet idag.

Mammas bil blev hämtad igår i alla fall. Får se när de hör av sig från Bilia eller om de försöker ringa mamma.... kan ju bli svårt att få svar då. Bilen får dock gärna stå där tills nästa vecka då vi ändå åker till Torpet på torsdag.

Nä, dags att glädja aktieägarna! Ha en fin tisdag!

måndag, september 25, 2023

Sitter och väntar

Nu på morgouskall det komma en bärgare och hämta mammas bil. Så det blir en sen ankomst till jobbet idag. I helgen har jag varit till Märsta med Ina. Inget nytt pers men några kast nära pers. Sen har jag bytt plank i staketet vilket tog mycket längre tid än vad jag trott. Det behövs bytas flera brädor men det får bli en annan gång.

Vi täppte till hålet efter vattenutkastaren hos mamma oxå. Även om det kan se snyggare ut så är det i alla fall tätt. 

Avslutade med friidrottsträning med Freddie.

Ha en trevlig måndag!

fredag, september 22, 2023

Fredag

Ja, det är fredag idag. Vilken lycka! Imorgon är det Märsta som gäller igen. Den här gången är det Ina som ska kasta diskus. Säsongen förmodligen sista tävling. 

På söndag ska vi försöka oss på att täppa igen hålet i väggen hos mamma. Det som blev när vattenutkastaren byttes. Gräsklippning lär behövas igen. Och plocka ihop lite kökssaker som dvärgarna kan ha när de flyttar hemifrån. Vi åker till Torpet nästa helg för att ta emot en elektriker. Så vi passar på att ta upp dessa saker till Torpet.

Ha en trevlig helg! 

torsdag, september 21, 2023

Jobbigt

Det är mycket nu. Det är mycket jag inte har koll på just nu på jobbet. Det finns ett dödsbo att ta hand om. Och nu oxå dödsboets bil som gått sönder. Misstänker att det är fjäderbenet på andra sidan som gett med sig. Men det måste till en bärgning osv.... orka!

Annars är det väl i vanlig ordning inte mycket att orda om. Ha en fin torsdag!

onsdag, september 20, 2023

Ingen vinst

Tog sovmorgon idag. Eller sovmorgon och sovmorgon. Jag gick upp först vid kl 6. Och tänkte att jag nog kan ligga kvar att tag till. Jag menar det var ju Eurojackpot igår. Jag är nog mångmiljonär nu... Som tur var så gick jag upp ändå. Och inte en krona hade jag vunnit.

Ha en fin onsdag och lycka till på Lotto ikväll!

tisdag, september 19, 2023

Så mycket

Igår hade jag tänkt att hinna med så mycket när jag kom hem men det fanns ingen kraft till något. Vi fick iväg lite stolar och leksaker och trädgårdsavfall till återbruket. Men det var allt....

Jäkligt trött och sliten idag med. Nu gäller det bara att överleva dagen känns det som.

Ha en fin dag!

måndag, september 18, 2023

Ölrundan

En lunchpromenadrunda går förbi bryggeriet. Men ingen "gårdsförsäljning" idag heller.....

Jaha

Då börjar vi om igen... Ny vecka osv ..
Kul ändå att få kliva in på jobbet och känna att idag ska jag återigen göra skillnad! Idag kommer aktieägarna stå på rad när jag går hem och klappa axel, ryggdunka osv. Det är en magisk känsla!

Men helgen var för kort, alldeles för kort. Skulle inte ha något emot att vara ledig än dag till, precis som dvärgarna har. Varför kan inte vi som anställda på ha studiedag? En dag när lekledarna har någon "chefskonferens". Det vore väl inte helt fel?

Jaja, slutsvamlat för denna gång. Ha en fin start på veckan!

söndag, september 17, 2023

Märsta

Freddie persade på 800 m igår. Sänkte perset med nästan 2 sekunder. Sen sprang hon sitt allre första 2000 meterslopp och fick nu ett pers att slå. 8:44 är ju ett snitt på 4:22/km. Där första kilometern gick fortare. Grymt bra jobbat!

Jag sov över på Best Western här i Märsta så jag han nästan till pingisen. Dock så somnade jag under sista matchen. Men det gick ju bra!

Ha en fin söndag!

lördag, september 16, 2023

Lördag

 Idag är det dags för Regionmästerskapen för 13-14 åringar. Så jag åker till Märsta för att kolla på när Freddie springer först 800 m och några timmar senare 2000 m. Riktigt tufft att dessa båda lopp går samma dag med bara några timmars vila imellan. Men så är det. Imorgon ska hon stöta kula och kasta diskus. Något hon sällan gör men skrev upp dessa grenar vid anmälan som tredje- och fjärdegren ifall hon inte blev uttagen på något av löpgrenarna. Men det blev som så att hon fick vara med på alla grenar hon skrivit upp.... Inte riktigt vad hon hade tänkt. Men bara att bjuda till och göra sitt bästa!

Jag står i valet och kvalet om jag skall sova över i Märsta. 800 kr för ett hotellrum. ToR 16-17 mil totalt är ju inte så mycket pengar men samtidigt så drygt att åka hem ikväll strax efter 19 kanske 19:30 för att sen åka tillbaka imorgon vid 07:15 kanske.... Jaja, det är ju inte erat problem :-) 

Annars är det skönt att det inte är vanligt jobb idag i alla fall. Och kul med pingisen som visas på TV. Nästan så att man blir lite småsugen på att köra lite. Brukar dock gå över när man väl står vid bordet :-)

Ha en fin helg nu vänner!

fredag, september 15, 2023

Vem ska man tro på

Står vid kaffemaskinen på jobbet och kollar klockan på microna. De visar olika. Vem har rätt?

Det är lite som politik. Alla säger och tycker olika. Men vem har rätt på riktigt?

Japp, det var min lilla morgonreflektion.....

Ha en trevlig helg!

torsdag, september 14, 2023

Småkallt

Imorse var det lite småkallt om benen när man gick till bilen. Inte skönt alls. En påminnelse om att sommaren är över. Nu väntar det väl höst och regn.... som om det skulle behövas.

Sov dåligt i natt. Och Jenna småvoffa lite vid två-tiden. Jag gick upp och kollade lite men det verkade inte vara något. Klappade henne lite så verkade hon vara nöjd. Om jag somnade om sen? Ja, men det tog två timmar. Så när man sen vaknade så var man lagom trött.

Freddie ville till hallen igår. Hon skulle köra några 800-ingar. Så det var ju bara att åka dit med henne så att hon fick springa.

Ha en fin dag!

onsdag, september 13, 2023

Mittvecka

Började med att vakna för tidigt...igen.... Först på kontoret i alla fall. Alltid något.

Vet inte riktigt vad jag ska skriva om idag. För trött för att tänka. Och inte finns det något jag gjort sen igår som är värt att skriva om. Jag klippte i och för sig några grenar på äppelträdet. Och så var vi och lämnade lite annat trädgårdsavfall på återbruket.

Nä, det får räcka för idag! Särskilt som man fortfarande måste blogga från mobilen. Ha en fin onsdag!

tisdag, september 12, 2023

Tisdag

Och det här med att inte springa passar inte mig. Tycker att jag mår sämre nu allmänt. Jag behöver röra på mig. Måste upp på motionscykeln... Men det är ju så tråkigt.

Jaja, ha en fin tisdag!

måndag, september 11, 2023

Omstart

Japp, måndag igen. Nu börjar kriget för överlevnad tills fredagen. Ändå, så illa är det inte. Men nog är det trevligare med helg!

Castorama i lördags för Ina. Hon klarade sig utan skada. Och hade ingen känning av benskadan hon kände av förra veckan. Hon persade och tog fler poäng än förra året. Inte så konstigt kanske. Hade ett riktigt bra diskuskast men hon kunde tyyinte hålla sig kvar i ringen.

Fortfarande shorts väder. Man borde klara sig även denna vecka. 

Ha en fin måndag!

fredag, september 08, 2023

AW hos Polisen?

Ina hittade ett presentkort från Citysamverkan på stan. Hon scannade kortet och såg att det var över 500 kr kvar. Så väluppfostrad och ärlig som hon var så gick hon till polisen med det. Hon hade ju hört att om folk inte hämtar upp godset så kan man få det. Om det stämmer vet jag ej. Men hon var dit med kortet sträckte fram det till polisen i kassan som hade öppnat luckan. "Tack och hej då" sa han snabbt och stängde luckan och vände sig bort. Ina gick därifrån ledsen och lite besviken. 

Jag tröstade henne sen och sa att det var ju ett bra bidrag till polisens AW.....

Trevlig helg!

Tidig

05:20 klev jag in på jobbet idag. Men så blir det när man inte sover. Lika bra att dra iväg till jobbet. Funderar nästan på att dra hem vid lunch. Då får jag ihop 6 timmars jobb och flexar bort 2.... Kan man ju klippa gräs i lugn och ro sen. Om det nu inte börjar regna.

Annars blev det Pinchos igår. Ingen favvo till mig. Men Freddie fick ju bestämma igår. Inge större fel på maten men de där dvärgportionerna är inte my cup of the....

Skönt med fredag hur som helst. Ha en fin fredag och en fantastisk helg!

torsdag, september 07, 2023

Grattis Freddie!

 Tänk att lilla Freddie fyller 14 år idag. Helt sjukt vad tiden går fort. Snart är man yngst i familjen!!!

Stort grattis Fredrika och ha en magisk födelsedag!!



onsdag, september 06, 2023

Brandutbildning

Ska göras med jämna mellanrum. Idag är det dags. Har för mig att man behövde ner på marken för att släcka brand på docka. Vet inte hur det skall gå med mitt knä.... Har verkligen ingen lust att gå på det där .. 

Såga till brädorna igår. Den största tiden gick åt till att plocka fram och ställa undan sågen. 6 st sågningar är inte mycket för kringjobbet...

Ha en fin dag!

tisdag, september 05, 2023

För den som undrar...

Idag är det 29 år sedan jag klev in här på jobbet för min första arbetsdag.

Först på plats

Vaknade 4 så kunde varit här ännu tidigare. Men vem vill hit...?

Var på utvecklingssamtal med Freddie igår. Vet inte varför föräldrar ska vara med men alla barn kanske inte är som Freddie?

Sen åkte vi och köpte en födelsedagspresent till henne. Hon fyller ju år på torsdag men eftersom hon önskade en cykel så kunde det ju vara bra att hon provcykla den innan inköp. Så det blev en 7-växlad Monark, en cykelhjälm och ett extralås.

Hade tänkt såga några brädor igår oxå men det hann jag inte med. Idag kanske?

Ha en fin dag!

måndag, september 04, 2023

Måndag

Sen till jobbet så det blir ett kort inlägg. 

Jag var på Asfaltsnötarfest i lördags hemma hos Dansken. Vi hade ju återigen vunnit stegtävlingen på jobbet och förtjänat en middag på restaurang. Men vi tänkte att vi tar det hemma och bjuder in alla gamla Asfaltsnötare. Även de som slutat på jobbet. Så det var trevligt. Men det blev sent.

Hade dessutom åkt ToR Hedesunda på dagen. Och då via Uppsala för att vägar runt Sala var avstängda. Det var en liten gullig arena med bara en rundbana på 200 m. Diskus * 2 för Ina och hon slog tävlingsrekordet för damer. Så hon fick ett litet extra pris för det. Kul dag!

Igår var det friidrottsträning igen. Freddie sjuk men då vi skulle kasta diskus så tog jag med mig Ina som hjälptränare.

Ha en fin dag!

fredag, september 01, 2023

Fredag

Och redan börjar jag ha ångest för att helgen snart är över. Ja, lite så är det faktiskt. 

Var och kastade diskus med Ina igår. Mycket bättre än i tisdags. Det längsta var längre än officiellt PB. Och det var många kast i den häraden. Tävling i Hedesunda imorgon, hoppas slippa regnet och på bra vindar.

Ha en trevlig helg!