lördag, november 30, 2013

Avfrostning

Idag tog jag äntligen tag i något som vi skulle gjort för bra länge sen, frosta ur fysen. Det har varit så mycket is så att det inte ens gått att öppna en låda. Men nu skall det bort. Ett bra sätt att starta lördagen på. I eftermiddag får vi ju titta på Arsenal igen, inte helt fel.

Cardiff borta blir nog en svår uppgift. Dom har ju slagit ManCity och kryssat mot ManU på hemmaplan så det gäller att inte underskatta motståndarna idag bara för att dom är nykomlingar. Men som Arseblog skrev, "We’ve had our issues with sides that have just come up in the past, but when you look at what we’ve done so far this season, where we are, and how we’ve got there, then there’s no reason not to be confident. Respectful, of course, but when you go away and win in Dortmund, you’ve got to fancy your chances in Cardiff.".

Och det ligger väl lite i det. Chanserna för en vinst är bra men det gäller att bjuda till!

Ha en trevlig lördag!

fredag, november 29, 2013

torsdag, november 28, 2013

Pannkaka

Det är ju torsdag trots allt.

Business as usual

Då är vardagen tillbaka igen. Istället för att kliva ner i frukostmatsalen på Lancaster Hall så kliver man in på jobbet. Istället för en lugn lurre med några lunchpints så blir det en snabblurre på något lurrehak. Men som tur är så är det bara för 2 dagar innan helgen är tillbaka igen. Och hade det inte varit för att man hade dessa vardagar så skulle det heller inte bli några resor. Inget ont som inte för något gott med sig!

måndag, november 25, 2013

fredag, november 22, 2013

På Thé Mitre

På The Swan

Här åt vi kvällsmat.

Bra plats

Nu är vi på väg!

Så här

såg det ut 2012 när vi åkte till London. 
 



Så här

såg det ut 2011 när vi åkte.



2,5 timme kvar....

.... tills planet skall lyfta. Ville bara förmedla det ifall att någon undrade....

Idag är det dags!

I eftermiddag bär det iväg ner till London. Efter tre månaders väntan är vi äntligen på gång! Idag blir det inte full tid på jobbet. Utan det blir deltid och jobb hemifrån. Jobba hemifrån borde man göra oftare. Det passar i alla fall mig väldigt bra när det är mycket programmering som skall göras. Sitter man på jobbet så blir man antingen störd av folk som behöver hjälp med något. Eller, eftersom vi sitter i kontorslandskap, så blir man störd bara någon pratar i telefon eller får besök.

Det som skall hända i London är 2 * fotbollsmatch på Emirates, en konsert och den traditionsenliga turen hos vännerna på Fullers! I övrigt är det helt öppet vad som kommer hända. Vi får väl se. Det kanske är någon som har ett ess i bakfickan att dra fram...

onsdag, november 20, 2013

2 dagar kvar

Så där ja, då var det bara 2 dagar kvar till London! Och det känns rätt ok faktiskt.

Sverige torska igår och missar därmed Brasilien-VM nästa sommar. Och det betyder även för oss andra att vi får sommarlov från fotbollen. Visst kanske man tittar på en del matcher men det blir ju inte alls det samma som om Sverige skulle vara med. Frankrike gjorde väl en otrolig vändning efter 0-2 på bortaplan gick man och vann med 3-0 hemma och gick vidare. När det gäller vänskapslandskamper så gjorde BFG det enda målet på Wembley igår. Således 1-0 till Tyskland.

Annars så var det cykling till jobbet som gällde idag. Kallt men svettigt. Fru Blogg tar bilen, Ina skall ha skridskorna med till skolan då det är friluftsdag för henne idag. Så det blir lite att kånka på för dom.

tisdag, november 19, 2013

3 dagar kvar

Nu är det bara några dagar kvar tills vi åker till London. Vad roligt för mig!!

Ikväll spelar Sverige den andra kvalmatchen mot Portugal. Jag har svårt att se att vi skall kunna vända 0-1 till seger men hoppas kan man ju alltid göra. Bollen är rund osv......

måndag, november 18, 2013

V47

Ny vecka, nya möjligheter och Londonresan närmar sig! På fredag är det dags, 17:10 går planet ner. Men i vanlig ordning så funderar man på vad man behöver ha för kläder när man är där. Jag vet ju att sitta en fotbollsmatch inte direkt värmer, hur bra match det än är. Och som det ser ut så kommer det bara vara någon plusgrad. Så funderingen går på att åka ner med vinterjackan. Bättre att bli för varm och knäppa upp än att frysa och inte kunna göra något åt det...

Men först är det 4,5 arbetsdagar att genomlida. Med betoning på lida. Arbetsglädjen är inte på topp just nu men så är det ju, det går i vågor som allt annat. Bara att bita ihop och ge allt för aktieägarna!!

söndag, november 17, 2013

Full fart

Igår var fet en dag i Avesta. Seriesammandrag och vi tog 3 av 4 pinnar. Dock inte tack vare mig. Jag vann en singel och torska 4, alla i skilje. Vinnare.... Not!

Idag på förmiddagen var jag med Ina till friidrottshallen. Hon var med i sin första tävling och sprang 200 m och hoppade längd. Hon tyckte det var kul i alla fall!

fredag, november 15, 2013

torsdag, november 14, 2013

onsdag, november 13, 2013

Stressig start på dagen

Jag hann inte mer än hit, fixa en kaffe, innan jag blev utdragen till produktionen. Det var en robotcell som inte startade. Eller grunden var att ett program inte gick att starta. Men med en hel del jobb så lyckades jag få igång det hela igen. Nu lurre!

tisdag, november 12, 2013

Väntar

Medans Ina är på scouterna så har jag passat på och göra lite ärenden. Men jag är tydligen för snabb så nu måste jag vätnta i en kvart innan det är slut på scouterna.

måndag, november 11, 2013

Träningsvärk

Idag har jag en extrem träningsvärk. Pingis och innebandy i lördags och pingis hela dagen igår följt av en joggingtur hem från hallen. Det känns i benen idag. Av någon konstig anledning så känner jag ingen som helst lust att jobba just nu. Men det är bara att bita ihop och köra på, om fem dagar är det helg igen. Tyvärr så går återigen en dag bort pga av pingis. Men efter nästa helg är det i alla fall ingen pingis på ett tag.

Och nästa helg så är det London!!

lördag, november 09, 2013

Torsk

Det blev torsk i innebandyn. Det kändes svårt att träna pingis. Jag är trött och slut. Imorgon är det pingis igen....

fredag, november 08, 2013

Freitag

Redan fredag. Och jag hinner inte med att blogga ens. Skön vinst i onsdags för Arsenal. Dortmund borta är ju inte lätt. Men vi lyckades med hög koncentration och smarthet vinna med 1-0. Ny tuff bortamatch på söndag. Stor risk för torsk där. Men det brukar vara, när vi möter Manchester, att vi måste vinna för att inte tappa mer mot toppen och hamna mer efter i tabellen. I år är det tvärtom, en förlust och vi leder fortfarande ligan. Så det är ju ett steg i rätt riktning för oss. Jag har svårt att sia i hur matchen kommer bli. Kommer Manchester trumma på som galningar för att vinna eller blir det ett deffensivt Manchester som hoppas på att göra några mål på kontringar? Kommer dom försöka spela som Stoke brukade göra förr om åren och försöka vinna på extremt fysiskt spel på gränsen till fult eller över den gränsen till och med? Som sagt, svårt att sia om....

Annars är det innebandymatch imorgon och pingis-DM på söndag. Med andra ord, ingen rast och ingen ro.....

Trevlig helg!!

onsdag, november 06, 2013

Spela eller inte spela?

Idag är det innebandyträning med jobbet. Jag känner mig inte hundra bra. Ingen feber dock men lite ont i halsen och så vidare. Så frågan är om man skall vara med eller inte? Jag behöver röra på mig men jag vill  inte riskera att bli sämre nu. Nästa helg är det seriesammandrag och helgen efter det är det Londonresa.

I övrigt så har jag blivi omplacerad på Marseillematchen. Hamnar nu på block 122 istället för 114. Det betyder kortsida istället för långsida. Men att det kunde bli så visste jag när jag valde denna plats. Så inga konstigheter.

tisdag, november 05, 2013

The Swan

Jag har redan fått en födelsedagspresent. The Swan ska bjuda mig på en pint på min födelsedag. Och tänka sig, jag kommer vara i London på min födelsedag! Bara att hämta ut med andra ord :-)

Lurre

Då är det lurre igen. Idag har jag beställt en Lasagne från den lokala restaurangen. Nä, jag blev inte erbjuden ett kvitto. Men den regeln kanske inte gäller när man åker runt med cykeln och tar upp beställningar?

Annars är det som vanligt. Full rulle med skjutsningar till diverse aktiviteter för dvärgarna. Ett och annat pingis- eller innebandypass för mig. Imorgon är det Champions League!

måndag, november 04, 2013

London

Snart är vi här!

Snabba puckar

Helgen är återigen slut. Jag hade en förhoppning om att hinna med lite fler saker än vad jag gjorde. Och kanske skulle jag gjort det om jag inte råkade somna en stund mitt på dagen i lördags. Men det var väl behövligt kanske. Jag hann i alla fall kratta ihop nästan 3 stora säckar löv, varav 2 av dessa är lämnade på återbruket. Det blev ett pass pingis och ett pass innebandy. Men om det var så klokt vet jag inte med tanke på förkylning. Men jag har inte haft feber sen förra helgen så det är nog lugnt. Dock så känns halsen värre idag. Vi får väl se vart det bär.

På onsdag spelar Arsenal borta mot Dortmund. Eftersom vi torska hemma så får vi väl slå dom på bortaplan istället, hur svårt kan det vara?

lördag, november 02, 2013

Matchdag

Ikväll borde vi normalt sett slå Liverpool men det finns inga garantier i fotboll. Jag tycker att vi har ett bättre lag och hemmaplan. Tyvärr saknas det fortfarande några viktiga pjäser pga skador. Vi är i liknande läge både vi och Liverpool. Vi har båda startat ligan bra men ingen av oss har mött något bra lag än. Visst Pool har slagit ManUSA men då var ManUSA i en riktig svacka och det räknas inte som en bra motståndare i det läget. Snarare tur att möta dom just då. 

Annars har jag börjat dagen men lövkrattning. Det är ju nu man borde ha städdag när löven har fallit. Så jag var ut på allmänningen och fyllde tre stora sopsäckar med löv som låg vid våran gavel.

fredag, november 01, 2013

Fredagkväll

Friidrotten klar, maten lagad och uppäten. Helt slut efter en veckas jobb med mera....

Dobidoo eller vad det heter på TV, rubbish!

Fredag!

Och snart är det helg igen. Och tänk, det är ny månad idag oxå. Och vet ni mer? Det är Londonresemånad dessutom. Om tre veckor är det dags att åka. 21 dagar, det är ju ingenting.