tisdag, september 30, 2014

Baka

Ina skulle ha bakat på fritids idag. Så hon var ledsen att hon inte fick gå dit. Så vad gör man? Jo man bakar hemma så hon blir glad igen.

Armband

Ina roar sig med att göra kompisarmband medans hon kryar på sig.

Kaffe

På hemmaplan idag. Vab på förmiddagen. Jobb i eftermiddag.

måndag, september 29, 2014

6 km

Det blev en liten lugn sväng på 6,2 km. Men oj vad mörkt det börjar bli. Ska man jogga hemifrån så gäller det att hålla sig på cykelvägar om man vill ha lite ljus. Spåret i närheten har inte elljus så det går bort. Alternativet är att ta sig till Rocklunda. Antingen som en del i rundan eller enbart i spåret där. Nu är det ju inte så långa sträckor som är planerade den närmsta tiden så vi får väl se hur jag gör nästa gång.

Mat

Spagge m köttfärssås.  Perfekt när man snart ska ut och jogga!

Kaffe på g

Veckans första kaffe är på väg att hällas upp, stort!

Dags att dra

Ina är fortfarande lite sjuk. Så vi splitter arbetsdagen jag och fru Blogg. Så jag jobbar ca 6 h på jobbet och sen ett par hemma.

lördag, september 27, 2014

Fiasko

Det är inte ok att kryssa mot ett dåligt Bottenham idag. Det är ju inte helt lyckat på hemmaplan.  Ska vi klara av att knipa en fjärdeplats i år så måste det bli 3 pinnar i dessa matcher. Det blir ju inte bättre av att vi fick två, ev tre spelare skadade. Varför drar vi på oss så många skador varje säsong? Helt sjukt!

Stackars Ina

Hon kom hem igår och frös så. 39.1 grader hade hon. Även inatt när hon vaknade hade hon det. Nu lite lägre. Får hoppas det blir bra snart!

fredag, september 26, 2014

Fredag

Men idag blir det ingen friidrottsträning. Ina är tillräckligt förkyld för att inte träna. Får se hur det blir med hennes extrajympa på söndag.

torsdag, september 25, 2014

Drömmer

Jag sitter här på lurren och drömmer om en snabb resa till London när Arsenal möter Dortmund. Flyg dit 179:- med Ryan. Flyg hem till Arlanda 443:-. Sen en natt på hotell. Men det skulle vara kul att se den matchen. Hm, vad gör man?

Torsdag igen

Och veckan närmar sig, trots allt, sitt slut. Det blev innebandy igår och nu verkar det bli innebandy ikväll oxå. Kan behövas lite innebandy nu för jag kände mig inte helt vän med klubba och boll igår.

Igår satte jag även upp ett nytt löparmål. Eller i alla fall fixat ett schema tom 29/11. Målet då är att springa 10 km. Fast i snabbare tempo än jag nu har haft på halvmaraschemat. Så det väntar löpning 3 dagar i veckan men inte lika långa pass och i snabbare tempo gissar jag.

onsdag, september 24, 2014

Torsk

Arsenal vek ner sig hemma mot Southampton i Kalle Anka Cup igår kväll. Inte så mycket att orda om. Poldi fick chansen, blek. Tommy R fick chansen, färglös. Dock så tycker jag att flera av de yngre inte gjorde bort sig. 3 av 4 i backlinjen var 19 år. Och den sista inte ens vänsterback...

Jag passade på att jogga 8 km medans Freddie jympade igår. Bara asfaltslöpning igår, kändes i benen. Idag innebandy.

tisdag, september 23, 2014

Kallt

Lite småkyligt var det allt på hojen till jobbet. Tur man kan starta dagen med en varm kaffe medans datorn drar igång.

måndag, september 22, 2014

Ojoj

Idag känns det att man har en kropp. Helgens pingis har satt sina spår. Igår kunde det max bli 40 set. Jag kom upp i 38 tuffa set. Sliten!

söndag, september 21, 2014

Sammandrag

Hälften av helgens matcher avklarade. 2 pinnar. Jag spelar ojämnt. Bra ibland, som en nybörjare ibland. Kan bara bli bättre.

fredag, september 19, 2014

Grattis

Idag har Fredrika namnsdag. Stort grattis till Freddie!

Full fart

Igår var jag och tränade pingis. Det är ju sammandrag i helgen. Så för första gången på ett par år var jag nere i lokalen på en av våra träningstider. Och shit vad mycket folk det var där. 9 bord spelades det pingis på. Massor av folk jag aldrig sett förut.

Jag körde 80 min med Henke och det kändes så där. Kunde varit bättre, kunde varit sämre. Nu är det bara att bjuda till i dagarna två!

onsdag, september 17, 2014

Tillbaka i spåret

Idag var jag ut på min första runa efter maran. Och då menar jag inte London utan Västerås halvmara. Det kändes rätt så ok. Men tiden var rätt dålig. Fast den skulle i och för sig vara rätt dåligt tempo på detta pass. Men grejen var att det kändes som när jag sprang innan loppet men det tog nästan 30 sek längre tid per km idag.

Det kan kanske bero på all pubmat och pubdryck därtill. Det är väl kanske inte den bästa idrottsmaten. Lägg därtill en del chirre på hotelrummet på kvällarna så blir det ju ingen bättre kost precis....

Egen kock

Härligt att ha en egen kock!

lördag, september 13, 2014

Coachen

På väggen utanför block 122 hänger det bilder på Arsenals coacher genom åren. Här fyller vi på med coachernas Coach, Coachen!

John Smiths

Gott och nyttigt!

Nu drar vi!

Matchdag

Tidig match, Shitty hemma, nerverna utanför tröjan. Som vanligt är jag rädd för torsk, förnedring och tårar. Men man hoppas ändå att det skall gå bra.

fredag, september 12, 2014

Kvällsmat

Rumpstek på Black Lionel.

Redo

Nu är jag redo för en dag i London. Jeansshorts borde funka idag. Ska bli 22 grader varmt. Hittade en 26 år gammal tisha i garderoben. Tänk att man fortfarande kan ha den. Ev så åker den dock i soporna innan hemfärd. Beror på plats i miniryggan.

onsdag, september 10, 2014

Om 24 h

Nu är det 24 h kvar tills planet lyfter. Sen väntar 5 dygn i den engelska huvudstaden. Härligt!

tisdag, september 09, 2014

Då sitter man här igen. I ett omklädningsrum på Hamre. Och väntar medans Freddie jympar.  Jag tänkte jag skulle ut och springa under tiden. Men jag känner fortfarande av halsen och avvaktar med jogging tills jag känner mig bättre.

Nära nu

Nu är det riktigt nära London! Bara två dagar kvar sen lyfter vi. Som det ser ut nu så blir det skapligt väder när vi kommer ner och på fredagen. Lördag o söndag verkar dock sämre. Men vad gör det om det regnar när man sitter på pubben? :-)

måndag, september 08, 2014

Igång igen

Då är denna vecka startad. Och som vanligt startar den med att starta upp datorn. Det brukar ta en 10 minuter, skön start!

söndag, september 07, 2014

Byte

Idag bytte jag ut löparskorna mot pingisskorna. Det blev ett par timmar i hagen. Seriesammandrag om två veckor men därimellan blir det London!

Grattis Freddie 🎉

Stort grattis på 5-årsdagen!

lördag, september 06, 2014

Nu är det gjort!

I början på juni hade jag en tanke att jag skulle jogga lite i sommar. Men eftersom jag lärt mig av de senast 20 årens försök att jogga på sommaren så tänkte jag att jag måste ha ett mål. Så mitt mål var att klara av att springa en halvmara. Och jag ville göra det på under 2 timmar. Så med en plan med 3 pass i veckan så har jag nu klarat målet. Dock så nådde jag inte riktigt den tid jag hoppats på idag men jag klarade under 2 timmar i alla fall.

fredag, september 05, 2014

20 år

Idag är det 20 år sedan jag började på det företag jag nu jobbar på. 20 år! Det är ju hur lång tid som helst. Bara 5 år till klocka.......

Imorgon är det halvmaratonsdags. Jag har inte kunnat träna något denna vecka pga feber-halsont-huvudvärk. Men jag har tränat hela sommaren och tänker inte vika ner mig nu. Vem vet när jag kommer vara så här väl förberedd för en halvmara igen? 14:00 går starten och förhoppningsvis är jag i mål före kl 16.

onsdag, september 03, 2014

Flyttebyrån

På 80-talet gick det en serie på 5 program som hette Flyttebyrån Pilen. En norsk serie med Tomas von Brömsen var med i. Den var grymt kul. Och häromdagen sökte jag på den och hamnade såsmåningom på NRK. Och jag laddade ner deras app och kan nu se dessa program. Klockrent!

tisdag, september 02, 2014

Redo

Ina är redo för att gå till scouterna.

Lite typiskt

Jag hinner inte mer än skriva att jag ska springa halvmara så åker jag på feber. Inte stanna hemma från jobbet feber men inte ge sig ut i spåret feber. Hoppas att det ger sig snabbt.

måndag, september 01, 2014

5 km

Idag var det 5 lätta kilometer på schemat. Väldigt lugna första 4 och sen en sista snabb kilometer. Imorgon är det 8 km som gäller. Det näst sista passet innan helgens tävling. Japp, ni läste rätt. Jag ska springa ett lopp i helgen. Det är ett halvmaraton i Rocklundaskogen. Det har varit målet ända sedan jag i början på juni satte igång och springa. Så på lördag ska jag springa det längsta jag någonsin gjort förut, 21 km. Målet är att komma runt och helst under 2 timmar. Vi får väl se hur det går.

5003

Jag märkte precis att bloggen har passerat 5000 inlägg sen starten 2006. Detta är inlägg 5003. Och det är ju inte så svårt att förstå att det blir många inlägg när ett av inläggen är detta. Dvs ett inlägg som inte innehåller något vettigt :-)

Riktigt trött

Idag är jag riktigt trött. Det kanske var tur att det inte blev någon innebandy för mig igår kväll. Då hade jag nog varit helt slut nu. Inte nog med att man är trött, det var riktigt segt/tråkigt/kallt/svettigt att cykla till jobbet idag oxå. Och i eftermiddag/kväll måste jag ut på en 5 km jog. Och Ina skall börja gymnastiken igen. I ny grupp, på nytt ställe. Får se hur det går.....

Och inte nog med allt elände så kryssade Arsenal borta mot ett nykomlingslag. Och det ser inte bra ut när Arsenal spelar nu. Inget som helst drag i spelet. Och jag tror att det är prestationsångest som visar sig. Dom tycker att dom inte var så långt borta förra säsongen, vann FA-cupen och i år då jäklar.... osv. Detta gör att dom spänner sig lite grann och det räcker för att det inte skall bli bra. Tycker det är konstigt att ingen av experterna i TV ser detta....