lördag, januari 31, 2015

Ny bekantskap

Puben Leinster Arms. Mysig!

Gott

Öl är gott! Och nyttigt oxå! Bra för håret har jag hört......

Ok då

Det har kommit många önskningar om en bild på mig. Och eftersom jag lyssnar på mina vänner så kommer här en bild på när jag dricker en John Smiths.

John Smiths

Är ju hur gott som helst!

Lalle på Loyden

Helnöjd!

London Pride

Regnigt idag

Får ta sig runt med hjälp av tuben idag.

Stort grattis!

Idag har Ivar namnsdag! Ett stort grattis från Bloggen!

fredag, januari 30, 2015

På allmän begäran

Gott om plats!

Spelar inte?

Två matcher att titta på i helgen. Och när man är där vill man ju att de bästa spelarna skall spela. Nu verkar det som om Alexis kanske inte kan vara med pga skada. O ena sidan, vi möter Villa och borde kunna vinna mot dom utan honom, o andra sidan så vill man ju se de bästa spelarna spela. Vi får väl se hur det blir.

Idag är det dags!!

Idag är det äntligen dags att åka till London igen. Det som man har sett fram emot så länge nu. Hoppas bara att vädret håller sig så att det inte blir inställda flyg. Det vill jag inte vara med om igen.

Det värsta med att åka iväg är att lämna barnen. Det spelar ingen roll hur många gånger man berättat att "på fredag åker jag till London och kommer hem på tisdag". Så säger dom nu på morgonen, "pappa, jag kan visa dig det ikväll". Eller "pappa, kan du hämta mig idag?". "Nä, det går ju inte, jag åker ju till London idag". Och så sänker dom blicken lite och man ser i hela ansiktet att dom blir ledsna. Det är inte så kul...

torsdag, januari 29, 2015

Trött

Ok, jag orkar inte skriva mer. Det går bara inte att hitta på något mer. Det finns ingenting jag orkar skriva. Så därför skriver jag inget annat än att jag är trött.
Jag är trött!

onsdag, januari 28, 2015

Hilfe

Är det någon som rest med Norwegian och vet hur det funkar? Vi ska resa hem med Norwegian nästa tisdag men det verkar som om man inte kan checka in online tidigare än 24 h innan resa. Och det är ju kört. Men det verkar gå att checka in på flygplatsen oxå. Kostar det extra? Någon som vet?

tisdag, januari 27, 2015

72 h

Nu är det bara 72 timmar kvar tills planet till London lyfter, kul för oss! :-)

Tung snö

Det är vi som har skottningsvecka i längan. Vilket, för tillfället, betyder att vi skottar cykelbanan bakom förråden för alla i längan. Idag var det rätt så tung snö. Så jag kan redan känna vilka fina muskler jag kommer få. Jag avslutade skottningen med lite sandning oxå. Man vet ju aldrig hur det blir när man "hyvlat" bort snön och det töar lite följt av lite kyla. Det kan ju bli halt. Och med lite sand så kanske det i alla fall blir lite mindre halt. Angående skottningsvecka så finns ett förslag i längan att vi bara skall skotta cykelvägen upp mot skogen när vi har skottningsvecka. Och att var och en sköter sin förrådsdel. På det viset skulle det ju bli mycket mera rättvist då det vissa veckor inte är någon snö, medans det andra veckor (läs våran skottvecka) är mycket snö.

måndag, januari 26, 2015

Min arbetsplats

Japp, som vanligt på måndagseftermiddagen sitter jag nere i källaren på Skallbergsskolans gymnastiksal.

Redan vecka 5

Tänk att det redan är vecka 5. Tycker tiden går fort nu. Igår blev det lite pingisträning på förmiddagen innan jag, Ina och Freddie gick på bio på eftermiddagen. Vi såg "Paddington". Det är rätt så kul att gå på bio med dvärgarna. Och jag måste säga att man sitter helt ok i den nya biografen. Bra med benutrymme. Och ändå finns det platser med ännu bättre plats och vissa tom med ställbara säten. Men dom bokar man väl bara om man tänkt knoppa in en stund.

fredag, januari 23, 2015

En vecka kvar..

Sen drar vi till London! Om det nu är någon som tror att jag längtar dit så tror ni rätt!! Grejen är ju att man bokar ganska lång tid i förväg så man hinner verkligen med att se fram emot resan. Och det är ju lite halv grejen, att ha något att se fram emot. Ett ljus i mörkret! Ok, så illa är det väl inte annars heller men ändå....

Lite humor

Jag har, nästan varje morgon sen jag fick ny dator, varit tvungen att rycka ur musen och sen sätta i den igen för att den ska funka. Men idag tänkte jag att jag skulle byta uttag för att se om det blir någon skillnad nästa gång. Och så fort man kopplat in en ny enhet i datorn brukar den ju börja installera drivrutiner. Så också idag. Det roliga är ju att nu när det var musen som höll på att installeras,pga att inte muspekaren flyttade sig, att den ändå ville att jag skulle klicka i nedre högra delen av skärmen.  Hur ska jag komma dit? Musen funkar ju inte än...

torsdag, januari 22, 2015

Skön seger!

Seger med 4-3 ikväll! Trots att vi låg under nästan hela matchen. I sista perioden vänder vi 1-3 till 4-3 där sista målet görs ca 30 sen innan full tid. Inte helt fel :-)

Dags för match

35 min till matchstart. Kan väl erkänna att jag är något trött. Skulle inte göra ont att sova en stund.  Men det hinns inte. Dags att byta om och sticka till hallen.

Sen ankomst

Idag blev jag lite sen till jobbet. Lite skottning, lämning och taxikörning bidrog till senare ankomst. Så idag blir det inte full tid. Känns rätt så bra faktiskt. Synd att man bränner flextid bara...

onsdag, januari 21, 2015

Torsk igen

Återigen så torska vi innebandymatchen mot det svarta laget. Men man fick ju i alla fall röra lite på sig. Men det är aldrig kul att torska. Kanske dags att lägga ner onsdagsinnebandyn?

Innebandy?

Idag är det innebandy med jobbet. Undrar bara om jag kommer dit idag? Tidigare hade dvärgarna inga problem med att följa med. Men nu har det blivit så sunktigt att det är direkt otrevligt att sitta där. Kanske är det bättre på läktaren? Vi får se hur det blir i eftermiddag.

Imorgon kväll är det innebandymatch med Rådjuren. 21:00 i Klövernhallen. En så där tid men det är en hängmatch som skulle spelats i november redan så det är väl bra att få den spelad i alla fall.

tisdag, januari 20, 2015

Tisdag

Snabb måndag, får hoppas på lika snabb tisdag. I eftermiddag är det ju lite aktiviteter dessutom. Gympa för Freddie följt av scouterna för Ina. Det bara rullar på, underbart!!

Hatt

Före jul fick jag en Guinnesschipspåse av en snubbe på jobbet.  Den hade han köpt i Spanien. Runt nyår var han åter nere i Spanien men hittade inte några fler Guinnesschipspåsar. Så han kom hem med en hatt istället.

måndag, januari 19, 2015

Ny vecka igen

Avslutade gårdagen med ett pass innebandy. Det blev en ganska sportig helg. Först jogga till och från Klövernhallen för att spela innebandymatch i lördags. Och igår morse var det pingis och sen innebandy. En helt ok helg. Och nu kan man säga att "nästa vecka åker vi till London". Visserligen är det bara början på denna vecka och i åker i slutet på nästa vecka så det är ju längre bort en vad det låter.

Inatt kom det lite snö igen. Riktigt blöt snö. Hoppas det inte blir is på vägarna/trottoarerna bara.

Ha en bra vecka nu vänner!!!

söndag, januari 18, 2015

Dyrköpt seger

Men det var värt varenda krona!  Seger var ett måste för att hänga på i jakten på en tredjeplats.

Lagar mat

Då står man och lagar mat igen.

Pannkaka

På gång!

Tränat

Började dagen med att spela lite pingis. Nu blir det att fixa lite pankisar innan Ina ska på gympa.

I eftermiddag spelar Arsenal borta mot Shitty. Jag räknar inte med några pinnar idag. Arsenal måste vara ett av de ojämnaste lagen och blandar drömfotboll med mardrömsfotboll. Gissar på det senare i eftermiddag.

lördag, januari 17, 2015

Seger

Det blev en 7-1 seger idag. Kul att man till slut fick sätta en balja oxå. Finta bort tre spelare och runda målis innan jag la in bollen. Kul!

Lördag

Och det är mycket på gång idag. Freddie ska börja på simlekis så Fru Blogg och Ina följer henne dit. Själv ska jag ner till Klövernhallen och spela innebandymatch. Det betyder väl att jag kommer vara helt slut i eftermiddag och kanske med lite tur så får man titta på lite fotboll. Men det visar sig.

Imorgon bitti blir det ett pingispass. Måste ju se till att den gamle får träna lite innan han åker till Veteran-SM. Själv står jag över VSM i år också. Det blir att fokusera på Stora SM istället. I år blir det dock bara dubbel. Men jag gissar att vi är favoriter till titeln....

fredag, januari 16, 2015

Det känns i benen

Det blev ett innebandypass igår kväll oxå. Mellan kl 21-22:25 körde vi på liten plan med småmål. Man tycker att det borde ju vara lugnt, det är ju så liten plan. Men det blir riktigt jobbigt ändå. Men kul var det. Och att jag fick vara med i det vinnande laget alla fyra matcher gjorde det ju inte mindre roligt :-)

Snart helg igen. Den här veckan har gått riktigt fort. Idag är det bara 2 veckor kvar tills nästa Londonresa, härligt!!

torsdag, januari 15, 2015

Torsk igår

Det blev torsk på innebandyn igår. Inte kul att behöva lägga mot det svarta laget. Och ganska ovanligt oxå. Fattar inte hur det kunde gå till, underskattning?

Lämna

Dagssnart att lämna dvärgarna. 
Idag ska Ina ha pulka med sig  till fritids. Finns det snö kvar i backen?  Det visar sig...

onsdag, januari 14, 2015

Redan onsdag

De första två arbetsdagarna har sprungit på rätt så fort den här veckan. Men så är det väl när man har roligt? Idag finns det dessutom möjlighet att det blir lite innebandy med jobbet. Blir första innebandypasset i år i så fall. Nu är man kraftigt på gång!!

Ha en bra dag!!

tisdag, januari 13, 2015

Fönsterplats

Det finns ett problem med att ha fönsterplats på jobbet. Det är när det är sol. Vi har nämligen en persien? som automatiskt skall åka upp och ner beroende på hur solen skiner. Men tyvärr så hänger den inte alltid med.....

Värme

Det känns som om vädret är lite felplanerat. Man skulle väl inte slänga ner en massa snö för att sen värma upp den och ev t o m smälta bort den. Men vad vet jag?

Det blev återigen en dålig natt. Vet inte varför jag vaknar hela tiden. Det som är bra med detta är ju i och för sig att man kommer iväg till jobbet och kan gå hem tidigit utan att torska på tiden.

måndag, januari 12, 2015

Tidig men....

Natten var inte bra natt. Jag sov dåligt. Och när sen Freddie kom inspringades vid 4-tiden så var det bara att börja fundera på att gå upp istället. Sagt och gjort! Tidig på jobbet men jag kunde varit ännu tidigare. Bilen var inte igång igår. Så det var hur mycket snö som helst på den. Och under snön så var det på fram- och bakrutan rejält med is. Så det tog sin lilla tid att komma iväg. Sen lät bilen lite trött när jag startade den så det blev dessutom en liten omväg till jobbet i en förhoppning att den ska bli lite piggare nästa gång. Kan ju bara varit så att kylan gjorde att den lät lite tröttare. Vi får väl se i eftermiddag.....

I eftermiddag börjar dessutom Inas gympa igen. Så jag hoppas att det inte kommer en massa snö idag så att det tar tid att komma från jobbet oxå. 16:30 börjar det på Skallberget och då ska jag innan detta hinna hämta henne på fritids, åka hem, hämta Freddie på dagis, åka med Freddie till Farmor och Farfar och sen åka till Skallberget. Lite lugnare på tisdagar då Freddies gympa börjar först kl 17.

Skön seger för Arsenal igår. Dom spelade dessutom rätt så bra. Kan kanske bero på att Stoke är Stoke, dvs usla om man inte sänker tempot till deras nivå. För då är dom rätt så tunga att möta. Men håller man bolltempot uppe och orkar ta löpningar (och då menar jag även löpningar som kommer även om man vet att man inte får bollen men som drar isär motståndarna och får dessa att funderar lite..) så ska det inte vara några problem att slå dom. Nästa vecka är det Shitty som väntar på bortaplan och då är det ett helt annat motstånd som väntar. Gissar att vi får det svårt då, tyvärr..

söndag, januari 11, 2015

Snöskottning

Det har kommit en hel del snö. Fru Blogg har gjort ett jättejobb här hemma. Även fast det inte är våran skottvecka har hon kört längans skottning. Och tur är väl det för denna vecka är det en dam som är 81 år som har skottvecka. Och även om hon är relativt pigg så kan det nog bli lite väl mycket för henne att skotta.

lördag, januari 10, 2015

Usch

Varför ska det vara så svårt att spela pingis? Och det känns som om säsongen börjar knackigt så blir hela säsongen usel. Spelade en lagmatch idag och vann bara en singel.  Och det var den singeln som jag hade Coach som coach. Annars hade jag nog torskat även den....

fredag, januari 09, 2015

Bra vecka

Alla veckor som inte innehåller 5 arbetsdagar är bra veckor. 3 dagar denna vecka är alldeles perfekt. Fram för fler 3-dagarsveckor!

Och dessutom så känns min förkylning bättre idag. Ingen feber i morse vilket jag haft både onsdag och torsdag. Inte samma smärta från bihålorna. Det värsta nu är att det droppar från näsan. Och tyvärr är det helt okontrollerat. Så jag får vara beredd med näsduken!! Bra uppladdning för morgondagens pingis med andra ord!!

Ha en trevlig helg!!

torsdag, januari 08, 2015

Då så

Nu är man äntligen tillbaka på jobbet, som jag längtat!! Borta bra men på jobbet bäst! Eller vad säger man?

Tur det är helg snart i alla fall. Eller helg och helg. Pingis står på schemat. Som spelare och förmodligen som domare oxå.

onsdag, januari 07, 2015

Nu börjar det!

Idag börjar arbetsåret för mig. Dock så börjar det med att jobba hemifrån och förmodligen inte full dag. Men ändå, det börjar idag. Kanske borde man räkna ut hur många arbetsdagar det är i år, bara för att. Men skippar detta och återvänder till hårt jobb!!

Ha ett bra år på jobbet!

tisdag, januari 06, 2015

Ritar

Ina ritar på whiteboardtavlan. Glass vet hon att jag tycker om.

Dåligt med sömn

Jag vaknade vid 3-tiden och kunde därefter inte somna om. Kan bero på att jag är så jäkla täppt i näsan. Och har dessutom ont i halsen. Det blir till att leta på näsdroppar tills ikväll.  Men nu börjar det bli dags att plocka ihop pingisprylarna och sen bege sig till hallen för ledighetens sista pingispass.

Ja, just det, måste väcka dvärgarna tidigt oxå. Så att dom kanske kommer i säng i tid ikväll.

måndag, januari 05, 2015

Strömbrytare

Nu har vi fått hjälp med att byta strömbrytare till hallen/trappen. Naturligtvis av märket ABB! De gamla var nog från 69-talet och kunde ibland hamna i ett "mellanläge" så att det inte gick att styra från den andra knappen. Nu är det dock fixat och det känns bra!

söndag, januari 04, 2015

Sova?

Söndagseftermiddag och jag känner faktiskt för att knoppa in en stund. Tyvärr kommer jag nog inte att göra det. Men jag är rätt så trött. Ikväll ska man dessutom behöva se Arsenal vika ner sig mot Hull i FA-cupen.

lördag, januari 03, 2015

Sova över

Inatt var Ina hos en kompis och sov över där. Kompisen bor bara några hus bort men ändå. Jag sover ändå bättre när hon är hemma. Förstår inte hur jag skall klara av när hon blir äldre och eventuellt börjar gå på discon och så. Då kommer man väl aldrig kunna sova.

Idag blir det en tur till Uppsala för att fira en kusin till dvärgarna som fyller 3 år. VIK visas på TV (om det nu är något att se). Skulle vara najs att hinna hem tills dess. Men inte säkert.

Ha en trevlig lördag!

fredag, januari 02, 2015

5 pund

Ja, The Swan ger oss 5 punds rabatt när vi käkar där nästa gång, om det är i januari. Och eftersom det är januari nästa gång jag är i London så kan vi utnyttja detta erbjudande :-)