tisdag, mars 31, 2015

Hungrig

Klockan hann inte ens bli 8 innan jag blev hungrig. 4 tim kvar till lurre. Får hoppas det finns någon banan att få till fikat.

måndag, mars 30, 2015

Omstart

Så där ja, då börjar vi en ny vecka. Härligt! Och dessutom en kortvecka som följs av en kortvecka!!! Kanon!!!

lördag, mars 28, 2015

10,5 km

Det blev dryga milen idag. Schemat sa 8 km men det va så fint väder så jag körde lite extra. Och tyvärr körde jag kanske lite snabbare än vad schemat sa. Jag är ju inne i en "Pre-Conditioning fas" så det skall gå väldigt lugnt. Det blir värre sen när man inte klarar av att köra i det tempo som "Cyber-Coachen" säger.

Badat

Jag och Freddie cyklade iväg till Kristiansborg för sim-lekis. Jag passade på att plaska runt i ca 20 minuter. Jag gillar inte att simma men något ska man ju göra medans man väntar. I eftermiddag blir det lite jogging.

torsdag, mars 26, 2015

Ett paket

I förrgår fick jag ett sms att min beställning skulle skickas dagen efter. Nu hade jag aldrig köpt något från detta ställe och tog kontakt med dom för att kolla att inget var beställt från mig. Och det fanns inget i mitt namn. Nu fick jag ett nytt sms om att paketet finns för uthämtning, kommer inte ihåg vart just nu men ändå. Det är någon stackare som väntar på paket men som inte får information om det. Han får förmodligen skylla sig själv när han/hon matat in fel telefonnummer. Firman kunde inte göra en sökning på telefonnumret i sin databas och sen få fram namn mm. Så det verkar ju vara lite pajasvarning på firman oxå.....

Vill ha lite varmare

Det vore inte fel med lite mer värme i luften och lite mindre blåst. Inge kul att gå omkring och frysa. Det tar emot när man skall ut och springa. Det mesta blir jobbigare faktiskt. Jag undrar hur man skall klara nästa vinter när det blir riktigt kallt igen....

onsdag, mars 25, 2015

Våffeldagen

Idag är det våffeldagen eller som Lill-Jenna och hennes fyrbenta vänner skulle säga, VOFFeldagen! :-)

Sliten

Igår var jag ut och jogga medans Freddie gympade. Det blev 7,3 km i långsamt tempo men som ändå kändes snabbt... Bara att inse att man inte är i topptrim. Nu hoppas jag att jag får vara hel och frisk så att jag kan jogga 3 ggr i veckan. Det blir ju ljusare och ljusare på kvällen så det gör ju att förutsättningarna blir bättre och bättre.

Annars är det bara att jobba på som vanligt, ge allt för de som äger aktier i företaget!

tisdag, mars 24, 2015

Odlinhar

Fru Blogg är igång med årets odling. Nu sticker väl elräkningen i höjden.

Jobb igen

Och det känns bra att det bara är en 4-dagarsvecka. Är nog inne i en liten svacka när det gäller jobbglädje. Ibland känns det jobbigare att gå till jobbet än andra dagar. Idag är en sådan. Men glad för att jag har ett jobb och kommer naturligtvis ge allt för aktieägarna även idag!!

måndag, mars 23, 2015

Stängningsdag

Idag är det stängt på dagis och skola. Så jag har varit hemma idag med tjejerna. Vi har faktiskt bakat lite idag. En chokladsockerkaka blev det. Helt ok!

I eftermiddag skall Ina på gympa igen. Hon hade faktiskt lite träningsvärk efter gårdagens träning, vilket glädjer mig! :-)

Idag har vi köpt nya vinterdäck dessutom. Eller nya och nya. Bättre begagnade i alla fall. På skroten kan man hitta mycket grejer.....

lördag, mars 21, 2015

Fullt upp idag

Det började med sidledes för Freddie. Och eftersom vi var tvungna att sätta på sommardäcken efter förra helgen så var det bara att hoppa upp på hojen och sätta Freddie bak i barnstolen. Det var ju vinter igen. Men frågan är vad som är säkrast, att ta bilen med sommardäck eller cykla på spåriga cykelbanor?

Efter simning cykla vi till bilmässan i ABB-arena. Där var det godisregn och jag och Ina spelade minipingis. Det var flera som kom fram och berömde Ina.

Sen cyklade vi ner till stan och käkade lurre på Allstar. Helt ok mat och barnen fick låna Ipads.  Sen hem och kolla Arsenal. Det såg hur bra ut som helst efter första halvlek. Men Arsenal gör sen det Arsenal är som bäst på. Strula till och skuta spela. Med mycket flyt kunde man dock hålla i det och vann med 2-1. 3 pinnar är det enda som räknas så jag är nöjd!

fredag, mars 20, 2015

På jobbet igen

Idag är det fru Bloggs tur att vara hemma med Freddie. Själv måste jag jobba några timmar. Men i eftermiddag blir det faktiskt några kalla, det tycker jag att jag är värd!!

torsdag, mars 19, 2015

VAB

Idag har Freddie ont i halsen. Stackars liten. Jag får i och med detta dricka egengjort kaffe. Och det är ju godare än Selectakaffet på jobbet. Men jag skulle lätt byta till att dricka Selectakaffe om Freddie fick vara frisk.

Man brukar snacka om vabruari men för oss har mars varit vabmånad.

onsdag, mars 18, 2015

Känns surt

Jag har fortfarande inte kommit över att vi åkte ur CL igår. Vi hade tillräckligt med chanser för att vinna matchen med 3 bollar. Vi gör faktiskt en rätt så bra match igår men med förutsättningarna som var så skulle det till ett mirakel för att vi skulle gå vidare. Nu gäller det att ladda om och se till att avsluta säsongen bra och målet måste väl vara att komma sämst trea i ligan. Att slippa ett CL-kval i augusti skulle vara rätt så välgörande. Det suger rätt mycket kraft med två tuffa matcher där i början av säsongen.

Att sen VIK torska igen gjorde ju inte saken bättre. Bäst när det gäller verkar inte gälla den gul-svarta klubben. Nu gäller det att börja göra lite mål. Så lite mål som vi nu gör håller ju inte om man inte håller nollan typ....

tisdag, mars 17, 2015

Hur?

Hur faan kunde vi torska hemma mot Monaco? Och hur undviker vi att göra 3 mål mot detta lag idag? Lägg ner Kalle Anka Cupen Cl....

Champions League

Ikväll spelar Arsenal sin kanske sista CL-match på länge. Att det är den sista för den här säsongen är ju ganska givet. Men eftersom det är så jäkla hårt om platserna 2-5 i Premier league så kan det även vara så att vi inte får spela CL nästa säsong. Så man får väl passa på och försöka njuta av att i alla fall får se dom ikväll i europas finrum. Och gör man en bra insats ikväll och kanske till och med vinner så kanske man kan ta den positiva känslan av att vinna med sig till avslutningen i PL fast man åker ut ikväll.

Happy St Patrick's day!

Fira dagen i sann Irländsk anda, med en pint Guinness!  Och kom ihåg att ni får nypa alla som inte har något grönt på sig.

måndag, mars 16, 2015

Vinter

Idag bytte vi till sommardäck då vi inte var sugna på att köpa nya vinterdäck nu. Så nu kan ni räkna med snö och halka den närmaste tiden....

Pizza

Det blir pizza ikväll. Dagen har varit allt annat än vad den borde varit. Så orkar inte med annat än hämtat ikväll.

Frissan

Freddie var till frissan för första gången i lördags. Jag fick sen denna bild skickad till mig. Så fin med lockar och lite färg. Hon var helnöjd!

Något roligare

Det blev en riktig rysare i pingisen i helgen. 4 lag var inblandade i den nedre streckstriden. 1 lag skulle åka ur direkt, ett lag skulle behöva kvala sig kvar och två skulle bli klara för fortsatt div 2-spel nästa säsong. Inför söndagens två matcher så stod alla på 11 pinnar. Vi hade allt i egna händer i och med att vi skulle möta två av de andra inblandade lagen. Vi börjar grymt starkt och leder med 5-2 i matcher och en av oss har 7-3 ledning i skilje men lägger den matche. Sen lägger vi två dubblar och det står 5-5. Efter detta lägger vi 3 raka singlar och torskar med 5-8.

Samtidigt som vi förlorar så tar ett av de andra lagen en lite oväntad pinne mot de som låg tvåa i serien. Så inför sista omgången där vi möter det andra laget på 11 pinnar (dom förlorade oxå sin första match) så krävs det minst oavgjort för oss då vi har bättre matchkvot. Men det börjar så där. Först känner jag att jag har migrän på gång. Ett par alvedon och lite käk senare så känns det helt ok. Vi bestämmer oss för att chansa med att jag skall vara med. Jag lägger dock min första match med 11-9 i skilje (alla fem set vanns med 2 bollar) och på matchbollen så stukar jag foten. Vi lägger dessutom 2 matcher till i första spelomgången. Så 1-3 underläge och en stukad fot på mig + att en annan kille/gubbe i laget drar sönder axeln och har väldigt ont. Det kändes lite motigt där.

I min andra match ska jag möta en kille som jag aldrig slagit förr. Dessutom med ont i foten. Men jag lyckades med lite smart spel och bra öppningar när jag fick läge vinna denna match med 3-0. Samtidigt vinner övriga oxå sina matcher så helt plötsligt leder vi med 5-3. Vi lyckades vinna båda dubblarna och sen en singel till så vi vinner till slut med 8-3.

Nu tror vi ju att vi är klara för fortsatt spel utan att behöva kvala. Då det lag som låg en pinne före oss hade kvar seriesegrarna att möta. Men när vi är klara ser vi att dom leder med 5-3 och vinner ena dubbeln. Dessutom hade dom en säker matchvinst då seriens bästa spelare hade en match kvar att spela. Så inför sista spelomgången i deras match leder våra konkurenter med 7-5 och har tagit en pinne. Tar dom en match till så är det vi som måste kvala. Som tur är så lyckas seriesegrarna vinna bägge singlarna och 7-7 blir resultatet.

Så det som avgör vilka som får kvala sig kvar eller blir klara för spel nästa säsong blir matchkvoten. Och där hade vi bättre kvot med ynka 6 matcher. Så slutet gott! Grattis till oss!!!

Arg och ledsen

I helgen har nån/några idiot/idioter roat sig med att sticka hål på bildäck på vårat område. Vissa har fått alla fyra däck förstörda. Vi fick "bara" ett däck förstört. Men det ät nog så jobbigt. Och tidskrävande. IDIOTER! Vad fick ni ut av detta?

söndag, mars 15, 2015

Träningsvärk

Ojoj, vad det känns i benen idag. Man undrar ju hur man överhuvudtaget ska kunna röra sig idag. Men det kanske lättar lite när man blir varm? Det visar sig...

lördag, mars 14, 2015

6-8

Torsk i andra matchen idag. Det blir spännande imorgon i serieavslutningen. Det är bara att kriga vidare imorgon.  Är dock jäkligt sliten nu efter dagens spel.

7-7

Det blev 1 pinne i första matchen. Vi låg under med 4-6 efter dubblarna så det var skönt att få med en pinne till slut!

Munktell Arena

Här har man inte spelat sedan man gjorde några matcher o Oalas gäng Team Norrland.

fredag, mars 13, 2015

Det blommar

I Freddies rum verkar blommorna trivas.

Gurkor på gång

Det lär dock dröja ett gäng månader innan det eventuellt blir några gurkor.

Hemmajobb idag

Av olika anledningar så jobbar jag från hemmaplan idag. Så när man inte har en massa transporttid som tar tid så kunde jag idag "stämpla in" strax före kl 5. Skönt att komma igång så här på morgonen!!

Igår kväll blev det en joggingrunda. 8,75 km luffsade jag runt innan jag kom hem. Det blir faktiskt lite småkyligt när solen går ner. Men man håller sig varm när man rör på sig. Nästa jog är planerat till måndag. Vi får väl se hur det kommer att kännas efter helgens seriematcher i pingisen.

torsdag, mars 12, 2015

Andra chansen

Det ser ut som om det blir Rögle VIK får möta i andra chansen, sista chansen, absolut avgörande matchserie. Det vore ju tragiskt om man skall VIKa ner sig även mot Rögle när det gäller som mest. Men om jag kommer ihåg rätt så har vi, i alla fall på bortaplan, haft svårt för RÖgle. Kommer ihåg sista mötet där nere när vi tar ikapp ett 0-4 underläge för att sen torska på ÖT/Straffar (vilket det var kommer jag inte ihåg...).

Jag blir så glad när jag ser att det ljusnar redan vid 6-tiden. Och det är ljust till nästan 18-tiden så det går åt rätt håll!!!

onsdag, mars 11, 2015

Det ljusnar tidigt

Härligt att det börjar bli ljusare på morgonen. Inte ljust när jag åker till jobbet än men man behöver inte jobba länge innan man märker att det börjar ljusna ute.

Jag var ute och joggade ca 5 km igår medans Freddie var på jympa. Det blåste lite kallt i början men det blev rätt så skönt till slut. Jag känner mig rätt så taggad att komma igång med joggingen nu och kan bara vädret hålla sig så här fint så finns ju förutsättningarna oxå.

tisdag, mars 10, 2015

Tungt

VIK torska återigen mot Karlskrona trots ledning. Grattis Karlskrona eller inte...

VIK får ladda om inför andra chansen. Hoppas man kan hitta några målskyttar till de matcherna.

Tidig morgon

Stack tidigt till jobbet idag. Efter lurren är det dags att ta med Freddie till tandläkaren. Så för att få ihop åtminstonde 6 timmars jobb så får man gå upp tidigt.

måndag, mars 09, 2015

Dyr seger

Borde vara olagligt med livebetting....

Ny vecka........

Ny vecka med nya möjligheter! Vilket jäkla uttryck! Dags att någon visar mig alla möjligheter så här på måndag morgon! Jag ser bara 40 timmar som måste tillbringas på jobbet. Vilket i sig jag är tacksam för att jag har ett jobb. Och visst, det ger en möjlighet att ha någonstans att bo. Och det ger en möjlighet att kanske göra någon tur till London ibland. Så det kanske inte är ett så tokigt uttryck ändå?

Ikväll ska Arsenal åka bort och förlora mot ett av Manchesterlagen. Just detta lag har vi inte slagit borta på de 10 senaste försöken. Så det blir att slå ur rejält underläge. Allt annat en än stortorsk är väl att betrakta som ett bra resultat. En hedersam 0-1 förlust får väl duga. Jag tycker nog i och för sig inte att USA är så jäkla bra i år. Och jag kan inte förstå hur dom ligger där dom ligger i ligan. Jag har dock inte sett så jättemycket av dom men det jag har sett har inte imponerat. Så det tyder väl på någon form av styrka att ändå inte förlora och ofta dessutom vinna.

Det ska bli intressant att se vad vi ställer upp med för lag ikväll. Jag hoppas han roterar lite på manskapet. Vila Sanchez och lufta Walcott. Kanske sätta Wellbeck på topp istället för Giroud. I backlinjen finns inte så mycket att göra, kanske vila Bellerin och köra med Chambers på högerbacken. Ospina får väl vila och Szczeny går in i kassen. Det är oxå läge för att vila Cazorla och kanske även näsknäckta Le Coq. Men, men det visar sig.

Heja Arsenal!!!

söndag, mars 08, 2015

Tråkförlust

VIK torskade hemma och måste nu vinna borta på tisdag. Det ser ju inte direkt ljust ut. Man måste göra mål på chanserna. Frågan är bara hur?

Ossa

Det är inte ofta jag ossar numera men jag kom på migsjälv att ossa igår när jag gick upp till 10-9 i skilje i sista matchen.

Årets första

Idag blev det årets första joggingtur. Ca 5,5 km i lugnt tempo. Men det kändes rätt så tungt. Skönt väder om än lite blåsigt. Skönt att ha årets första tur avklarad.

Grattis Coach

Idag är det inte vilken dag som helst. Det är Coachens födelsedag! Och Bloggen vill därför passa på att önska Coachen en riktig fin dag! Stort grattis på födelsedagen!

lördag, mars 07, 2015

Hjälte

Eller kanske inte hjälte men jag bidrog till segern mot PKGV i alla fall. 3 + dubbel och en vändning av 0-2 i set och även 1-5 i skiljer. Det gav oss en 8-5 seger istället för 7-7.

fredag, mars 06, 2015

Warum?

Jag fattar inte varför jag är så jäkla trött? Hela denna vecka har jag varit helt slut. Sover skapligt länge men ändå är jag trött, trött, trött. Idag är det dessutom friidrottsträning och jag skall köra höjdhopp. Imorgon är det 2 seriematcher i pingisen. Men jag vill bara sova!!

torsdag, mars 05, 2015

Vårtecken

Nu är våren på väg!

Varmt

Efter att ha suttit och frysit på jobbet hela vintern så blev det idag riktigt varmt inne på kontoret. Nästan t o m för varmt. Men vem är jag att klaga? Bara att ösa på och ge allt för ägarna!!

Dyr seger

Det var först efter att jag börjat livespela på QPR som Arsenal kunde göra mål. Ska det fortsätta så här så kan det bli en dyr vår. Men hur som helst så var det en skön seger eftersom övriga lag i kampen oxå vann. Förmodligen hade dom bara tur medans vi vann tack vare mig!

Nu är det FA-cup på måndag och då är det väl läge att rotera lite i truppen. Dags att vila lite spelare och låta bänknötarna visa vad dom vill med sin fotboll.

onsdag, mars 04, 2015

VIKtig seger!

Skön start på finalserien till Elitserien. 2 vinster från avancemang!!

I'm back!

Efter lite VABbande måndag och tisdag så är man åter där aktieägarna vill ha mig, på jobbet! Så nu kan ni köpa/äga ABB-aktier utan att vara oroliga. ABB kommer gå som tåget nu!!

Ikväll är det dubbla matcher. Först VIK i kvalfinal och sen Arsenal i en läggmatch borta mot QPR. Hoppas naturligtvis på en DD men räknar med att det går som när man spelar DD....