måndag, juli 31, 2017

143,2 km i Juli

Det betyder att juli lägger sig på mittenplats i år. Januari toppar mao fortfarande, skumt....

Måndagsfys

Det var tunga 8 km idag. Det är helt klart tungt med snabbare pass. Och om nån vecka ska dessa snabbare pass vara 12 km långa...

Bara två veckor kvar...

Tiden går alldeles för fort! Nu är det bara två veckor kvar tills man börjar jobba igen. Börjar redan känna ångesten... Den här veckan jobbar dessutom fru Blogg så det är bara jag och dvärgarna som är hemma. Dom sover fortfarande. Det är inte som förr när dom var små och skulle upp 05:00 vare sig det var jobb, helg eller semester...

Nåväl idag/ikväll står det 8 snabba kilometer på schemat. Får se hur det går.....

söndag, juli 30, 2017

Söndagsfys

Måste packa ihop schemat lite för att kunna få rent nästa helg då det är friidrottstävlingar på Vallen. 6 lugna km idag.

lördag, juli 29, 2017

Lördagsfys

Eftersom jag packat ihop passen lite den senaste vecka kunde jag peta in ett längre pass idag. Så 18 kilometer blev det och jag hade turen att Ina hängde med på hojen.

torsdag, juli 27, 2017

Snabbt pass

Idag var det ett snabbt pass igen. Jag var helt slut efter dessa 8 km. Men skapligt nöjd med tempot.

onsdag, juli 26, 2017

Kändes tungt idag

Är luften "tyngre" här än i Kramfors? Eller är det bilresan som tar på? Eller är det så att bristen på gräsklippning som uppvärmning gör att det är jobbigare?

I have made up my mind!

Jag har bestämnt mig för hur det blir med pingisen......

tisdag, juli 25, 2017

London Pride

Det är jobbigt att åka bil hem från Norrland. Så en promenad till Bishop Arm's blev det när jag kom hem.

lördag, juli 22, 2017

Mamma vid Nämforsen

Det blev en riktig långpromenad idag när vi var i Näsåker. Vi var nog ute och gick i ett par timmar.

onsdag, juli 19, 2017

Träning

Idag har jag klippt gräs i ca 6 timmar. Efter det så blev det drygt 8 km i 5:04-tempo. Grymt nöjd med dagen!

måndag, juli 17, 2017

Måndagsfys

Idag stod det 8 km på schemat och tempot skulle vara 5:40-5:00 min/km. Dvs man skall börja på 05:40 min/km och sen öka eftersom. Jag gjorde tvärtom idag... Började strax under 5 min/km och hade sen ytterligare några under 5 min/km. Sen på slutet fick jag några över 5 min/km. Men jag skyller på att det i början var nerför och att det i slutet av passet var uppför.... Hade även idag problem med halsen men klarade mig i alla fall från att kräkas :-)

söndag, juli 16, 2017

5 + 2,5

Idag körde jag och tjejerna ett litet träningspass i spåret här hemma. Det blev ca 2,5 km.
Sen drog jag iväg på min lugna joggingrunda som skulle vara 5 km. Det gick bra idag. Kanske för att jag tog det lugnt och att det inte var så långt?

lördag, juli 15, 2017

Fiasko igen....

Skulle jogga 8 km idag. Skapligt lugnt tempo. Tänkte att milen på Rocklunda blir bra. Och det gick rätt så bra ett tag. Tills jag kom till ca 5,5 km. Då började jag harkla slem och till slut fick jag stanna och kräkas lite. Försökte fortsätta någon kilometer men det gick helt enkelt inte. Jag fick kväljningar och extremt segt slem i halsen. Riktigt jäkla jobbigt. Bara att traska tillbaka till cykeln på Rocklunda och åka hem. Men det var en kamp att bara promenera till en början. Börjar bli lite less på detta slemhosteharklandet nu!! Man får ju känslan av att det inte är meningen att man skall hålla på med det här.....

Pärla

Igår på kryssningen såg vi att Freddie hade en pärla i örat. Så planen blev att jag skulle springa hem från busstationen när vi kom till Västerås och hämta bilen så vi kunde åka till jour-vårdcentralen. Höll skapligt tempo, 5,05 min/km i nästan bara uppför.

Pärlan är borta nu och inga skador på trumhinnan, skönt!

torsdag, juli 13, 2017

Middagen

På båten

Och solen I ögonen :-)

Hytten

Haha, bättre än havsutsikt!

Birka

Japp, det är dags att hälsa på hos Kenneth och Maggan(om dom nu är här...).

Dagens pass

Det blev ett pass idag oxå. Skulle, enligt schemat, vara 5 km lugn jogg. Men eftersom jag är med i ett lag som räknar steg, typ, så tänkte jag att det skulle bli i alla fall 8 km idag. Och det blev det oxå. Dessutom inte i lugn jogg utan lite snabbare än så.

onsdag, juli 12, 2017

Det blev 8 km idag

Helt enligt schemat så blev det 8 lugna kilometer idag. Imorgon blir det återigen 5 lugna. Det stora orosmolnet för min löpning just nu är min ömmande häl. Jag har förr om åren haft ont i hälsenan och det har ju gått att träna bort med excentriska tåhävningar. Men nu har jag ont under hälen och jag är lite osäker på hur jag skall göra nu? Provar väl med tåhävningarna igen, man vet ju aldrig....

Det var tungt

Igår var jag till Rocklunda för att jogga runt femman. Och det gjorde jag oxå. Men det var riktigt tungt!! Jag fattar inte hur det kan ha varit så tungt. Jag menar, femman, 5 km, det är ju ingenting. Och ändå var jag helt slut....

måndag, juli 10, 2017

torsdag, juli 06, 2017

Igång igen....

Idag blev det ett pass löpning igen. Jag och Ina var upp till det lokala spåret och körde lite. Ina fick ont i knät och avbröt efter ca 3,3 km. Jag körde en liten sväng till.

Det var första passet med de nya skorna, Asics Nimbus 19. Jag har ju kört med Nimbus i lätt 15 år nu. Så jag beställde skorna där de var billigast. Och jag beställde samma storlek som jag haft i alla år. Men jag inbillar mig att dessa var lite mindre i storleken. Kanske är det för att de är nya och ännu inte töjts ut än? Jag får väl ge de några pass till innan jag ger ett slutligt omdöme.

onsdag, juli 05, 2017

Löparskor

Här är de nya löparskorna. Asics Nimbus 19. Hoppas de blir bra. De gamla skorna har gjort lite över 100 mil nu. Ska väl klara lite till men det är ju även en liten motivationshöjare med nya pjuck!

Promenad

Skulle lämna ett paket på ICA Pettersberg (schenker). Och jag skulle hämta ett paket på Coop Oxbacken (postnord). Så det blev en lien promenad. Det var mina nya löparskor som kom. Hoppas bara att hälen blir bra snart så att jag han inviga dom....

måndag, juli 03, 2017

Förkyld

Har varit förkyld sen jag kom hem från skåne. Halsont och en täppt, rinnande näsa. Tur i oturen är väl att det kommer nu när jag ändå har ont i hälen och ändå inte kan ut och springa. Men det är drygt ändå. Särskilt när man skall sova. Får hoppas att det går över på några dagar...

söndag, juli 02, 2017

Hemma igen

Igår åkte vi hem från skåne. Vi har haft en skaplig vecka där nere. Vädret kund i och för sig ha varit bättre. Men det kunde ju även ha varit sämre. Vi var ner till stranden några gånger. Inte för att bada men för att få lite lugn och ro. Tjejerna tyckte det var kul att leta snäckor, försöka göra båtar och äta glass.

Pingisen som förde oss ner till skåne var ok och med mersmak... Jag var inte bra i dubbelslutspelet. Jag hade dessutom ont under hälen, vilket jag fortfarande har. Foppa hade gjort illa sig i foten redan i första gruppspelsmatchen i singel. Så förutsättningarna var ju inte de bästa. Det hade, förmodligen, inte hjälpt om vi var hela och spelade på topp. Vi mötte ett riktigt bra par (även om Fruktis tycker annat.....). De gick senare till final så helt usla kan de ju inte ha varit...

I singel gick det skapligt. Jag började darrigt i gruppspelet och torskade min första match trots matchbollar. Efter den torsken var jag övertygad om att jag skulle åka ur redan i gruppspelet. Han jag torskade mot la mot en tysk i nästa match. Den tysken var deff och såg fruktansvärt tät ut. Jag lyckades vinna mot en annan tyskt ganska enkelt i andra matchen och nerverna hade släppt, jag hade ju redan åkt ur.... I sista gruppspelsmatchen mötte jag den täta defftysken som hade långnabb. Och jag spelade väldigt smart och bra. Kanske inte så konstigt då just deffar är något jag gillar att spela mot. Denna deff hade dock väldigt bra offensiva slag när han fick läge. Men jag lyckades att trötta ut honom med lösa loopar blandat med skär och hårdare loopar. Han blev mer och mer frustrerad och trött. Så en stabil 3-0 seger blev det och därmed vann jag gruppen.

I slutspelet mötte jag återigen en tysk. Och återigen en tysk med långnabb. Denna tysk var dock mer offensiv och slog hårdare och hårdare ju längre matchen led. Jag lyckades vinna med 3-2. Och efter matchen berömde jag honom för hans hårda forehand. Hans svarade bara att han var tvungen att slå så hårt han kunde för annars tog jag ju bara bollarna.
I nästa match mötte jag en slovak. Och jag började med att gå upp till en 8-4 ledning innan han vände och vann det setet. Jag tyckte till en början att han var helt värdelös.... I andra setet var jag chanslös. Det spelade ingen roll om jag drog in en stenhård loop, han slogblockerade tillbaka den stenhårt. Och efter andra set kände jag mig helt chanslös.

På något konstigt vis så lyckades jag dock komma igen i tredje set och kunde vinna det och efterföljande 2 set. Det var med andra ord återigen en tuff femsetare som genomleds. Men kul att kunna vända och vinna.

I 16-delen ställdes jag mot en ryss. Han var väldigt säker och jag kände mig helt chanslös i de första två seten. Han kändes säkrare och hade ett högre tempo i sitt spel. I tredje set så började det med en ruggigt bra boll(kändes det som i alla fall..). Det var loop mot loop och det var både bh och fh och riktigt många gånger över nät. Jag torskade den bollen tyvärr men jag kände att jag kunde nog hänga med i tempot om jag bara jobbade med fötterna. Setet slutade med storseger för mig och jag spelade riktigt jäkla bra. I fjärde set så låg jag under med ett par bollar i stort sätt hela tiden och vid 8-9 hade jag ett jätteläge som jag brände(och ryssfan ossade som om han hade gjort något bra....fast det var jag som gjorde något dåligt... han höll på så hela tiden). 8-10 och egen serv. Började med en kort oskruvad serv som han la upp något och jag kunde dra in den i fel hörn, 9-10. Körde en till oskruvad serve som han försökte öppna på men slog ut, 10-10. Sen torskade jag tyvärr två bollar och matchen var över. Det kändes som om jag ändå skulle ha chans att kunna slå honom i ett skilje men jag fick aldrig chansen. Han torskade sen i kvarten.

Så nu när det är över så känns det som om jag är skapligt nöjd med turneringen ändå även om det var surt att inte få chansen till ett skilje i sista matchen.
Så hur blir det nu då? Kommer jag verkligen lägga ner pingisen? NEJ, säger dvärgarna och fru Blogg. Jag har sagt lägg ner tidigare. Men ibland är det ju faktiskt kul att lira.... Och kanske ska man vara glad och tacksam för att kroppen tillåter mig att idrotta och röra på mig. Tänk om man om något år gör sig illa eller av annan anledning inte ens har möjligheten att röra på sig? Så skulle man kanske ångra sig att man inte spelat så länge som man bara kunde..... Samtidigt vet jag att i januari när det är -15 och man skall ner till lokalen kl 08:00 en söndagmorgon för att träna så är man inte så jäkla sugen på det....... Nåväl, jag har sagt till laget att jag skall lägga av. Så vi får väl se hur det blir till slut......