tisdag, oktober 31, 2023

Strax efter fyra

Japp, det var då man vaknade. Kunde inte somna om. Vid halv fem kom jag på att jag kunde slå igång diskmaskinen medans det var lite billigare el.

Det blev lite jogg igår. Bara för att lära knät att klara av stötar. Jag fick ihop ca 2,7 km och inte heller efter denna gång har jag ont i knät vilket är positivt! Får se när nästa pass jogg blir, kanske torsdag eller fredag. Och ska man våga sig på 3 km då ...

Nähä, dags att börja göra lite nytta. Ha en fin tisdag!

måndag, oktober 30, 2023

Måndag

Det är mörkt. Det är lite snö på backen på sina håll. Det är inte varmt. Men det är inte minusgrader heller. 

Var iväg till gymmet i lördags morse. Körde lite rehab för knät. Men man är ju så dåligt tränad nu så redan efter 10 minuter på cykeln så fick jag grym mjölksyra i låren. Men bara att köra på. Igår hade jag en grym träningsvärk. Får se när nästa pass blir.

I övrigt har jag inte orkat med så mycket. Har nästan känt mig sjuk. Men inte toksjuk utan bara så där lite så att det tar emot att anstränga sig. 

Nåväl, ny vecka fylld med nya möjligheter! Nu kör vi! Ha en trevlig start på veckan!

söndag, oktober 29, 2023

fredag, oktober 27, 2023

Utklädnad

Idag får folk klä ut sig om de vill. Sen omröstning och pris till vinnaren. Jag valde att klä ut mig till en gammal, trött och bitter tjänsteman! Tror nog inte man vinner när man är sig själv... 😂

Robotdammsugaren på jobbet verkar oxå vara med.

Service

Idag skulle mammas bil in på service. Jag bokade för en månad sen för det är så långa väntetider på att få en tid. Men idag var det dags och imorse tändes serviclampan för första gången, bra tajming!

Ha en fin helg!

torsdag, oktober 26, 2023

Börjar bli en vana

Även om fru Blogg tänker jobba idag så tog jag ut Jenna på en promenad. Jag hade önskat att det var lite varmare och ljusare ute. Men på något konstigt sätt så är det ändå rätt så mysigt.

Jag var iväg och tvättade bilen igår. Tänkte att däcken skulle bli, i alla fall, mindre skitiga inför däckskiftet idag. Även om jag inte gör det själv denna gång så är det ju trevligare för den som gör jobbet. Sen är de ju mindre skitiga när de skall bytas igen i vår.

Nä, dags att ägna min tid åt aktieägarna igen!
Ha en fin torsdag!

onsdag, oktober 25, 2023

Ännu en morgonpromenad

Det börjar bli en vana att ta en promenad med Jenna på morgonen. Rätt mysigt men det blir en sen ankomst till jobbet. Eller sen och sen men för mig sen. Vilket gör att jag kommer härifrån senare och ska man iväg på någons träning så blir det inte mycket tid över.

Freddie hade sin första löpträning med löpargruppen. 15*200 meter i snabbt tempo. Hon fick stå över 3 st men gjorde 12 st vilket är fler än vad hon någonsin gjort. Och i en fart som var högre än vad hon brukar köra när hon kör själv. Så bara att ha andra att jaga gör ju träningen bättre.

Sen var det direkt till scouterna medans jag var hem och lagade mat innan jag åkte och hämtade henne igen. Tänk vad enkelt det är att få en dag att gå. 😀

Ha en fin onsdag!

tisdag, oktober 24, 2023

Promenad idag oxå

Så sen till jobbet och sen med inlägg här. Såg att det kommit snö på Torpet igår. Lär ju komma här oxå snart. Gillar det inte. Men svårt att förhindra. 

Har inte så mycket mer att bidra med här idag. Ha en fantastisk tisdag!

måndag, oktober 23, 2023

Hundpromenad

Sen till jobbet idag. Fru Blogg mår inte 100 så jag tog ut Jenna på promenad imorse. En fantastisk hund. Och rolig! Hon nosar och nosar och till slut tröttnar man och säger, "ska vi se om vi hinner hem innan Carolina går till skolan?". Och då blir det en väldig fart på henne. Smart liten hund det där. Fattar mer än man kan tro.

Blev lite städning i samfälligheten i helgen. Och lite hemma oxå. Men var segt så blev kanske för lite hemma mot vad som borde göras. Var iväg till Vallen så Ina fick kasta diskus. Sen var det friidrottsträning med Freddie grupp. Fortsatt styrka och jag stod och körde finnen med ungdomarna.

Jag var själv ut på ett långpass, 2,3 km och idag känner jag ingenting efter det. Så det är ju positivt!

Ha en fin måndag!

fredag, oktober 20, 2023

Vintage Ale

Väntar på årets VA. Får väl ta en från förra året så länge.

Fredag

Och återigen välkomnad av robotdammsugaren.

Städdagar i samfälligheten i helgen. Vi smygstartade redan i onsdags och klippte lite häckar. Jäkligt kallt nu så jag ser verkligen inte fram emot att jobba ute. Får hoppas att vi slipper regn ändå.

Ha en trevlig helg!

torsdag, oktober 19, 2023

Tillbaks på jobbet

Vilken känsla när man kommer tillbaka till jobbet efter några hemmadagar och möts av röd matta och orkester! Alla medarbetare stod uppradade och jublade när man klev ur bilen på parkeringen! Inne på jobbet stod en hotellfrulle uppdukad. Eller i alla fall så nära en hotellfrulle man kan komma. På min arbetsplats stod det blommor och en "Välkommen tillbaks"-skylt. Helt otroligt!

Så skulle det ju kunna vara. Sanningen är långt därifrån. En mörk parkering, sen en robotdammsugare som välkomnande mig. En kaffe från automaten. Jag kände nästan när jag skrev det inledande stycket att jag blev lite peppad, sugen på att dra igång arbetet. Men sen skrev jag det här stycket och allt kändes som vanligt...

Ha en fin dag!

onsdag, oktober 18, 2023

Fortfarande hemma

Igår gick jag och la mig med huvudvärk och idag vaknar jag med huvudvärk. Inte kul! Så det får bli hemmakontoret idag oxå. Eller kontor och kontor. Det blir köksbordet då Fru Blogg har gjort sina dagar på kontoret den här veckan. Har tryckt i mig ett par Panodil och hoppas på underverk.

Annars inte så mycket att orda om. Träningen blir ju lidande av det här. Mina övningar jag fått har jag ännu inte kunnat köra. Det är dystert nu, sorry för det!

Ha en fin dag!

tisdag, oktober 17, 2023

Tidig morgon

Men det såg ut att bli ännu tidigare än vad det nu blev. Vaknade som vanligt vid 2-tiden men som ade om och vaknade vid 4-tiden. Måste ha drömt något för jag vaknar med värsta ångesten. Eller värsta är väl att ta i. Men vaknade med oro. Det är väl den här sjuka världen vi lever i som gör det. 

Ska bli gott med lite kaffe nu. Det borde väl göra susen och få mig lite piggare en stund. Så kan man gå ut med Jenna sen när hon behagar vakna. Fantastisk hund det där!

Ha en fin dag!

måndag, oktober 16, 2023

Haha

Hittade denna utvärdering på mitt pingisspelande från ett Östgötaläger i Hultsfred när jag rensade hos mamma.

Måndag igen

Såg att Finn har namnsdag idag. Kommer och tänka på min kollega Jonas som gick bort förra året. Jag brukade gratulera honom på namnsdagen idag. Han hette ju inte Finn men han kallades för F-O, Finn-Olle. Inte för att han var finsk utan för att han hette lika som hockeyspelaren Jonas Olsson som la till Finn i mellannamn. Då borde ju våran Jonas Olsson oxå göra det. Så det blev F-O med hela Control. Saknad!

Annars har det mest varit jobb i helgen. Otaliga turer till återbruk/Stadsmissionen/Läkarmissionen. Känns rätt bra att kunna skänka saker/kläder mm till de sistnämnda ställena istället för att kasta allt. Ett jäkla jobb bara att samla ihop och sortera...  Det närmar sig dock slutet på det första steget att rensa ut ur lådor/hyllor/skåp.

Idag blir det jobb hemifrån. Är inte helt hundra och det jag ska göra idag kan lika gärna göras hemifrån.

Ha en fin måndag!

söndag, oktober 15, 2023

Våffelbaren

Det blev en lurre på Våffelbaren igår mellan körningarna. Helt ok men lite för dyrt kan jag tycka.

lördag, oktober 14, 2023

Tidig morgon

Vaknade strax efter 2, ont i halsen. Ingen höjdare. Kunde inte somna om. Passade på att tvätta handdukar när det var minuspriser på elen. Kom ut med Jenna i mörkret, dock inte vid 2 men vid 6-6:30 tiden typ. 

Lalle har jobbat på bra och vi åkte igår med saker till Läkarmissionen. Det var lite kläder, skor, böcker och tyger. Just ja, lite garn oxå. Ska dit och hämta lite mer. Men det känns som om det aldrig tar slut..... Haha, bara bjuda till. Eventuellt vill Ina på Castorama idag, vi får väl se. 

Ha en fantastisk lördag!

fredag, oktober 13, 2023

Fredag

Det skulle nästan räcka att skriva det. Det säger det mesta. Snart helg osv.

Mötet för konfirmationen gick på 30 min. Precis som utlovat, imponerande!

Jag sprang 1,46 km igår. Tycker inte att det gjort knät sämre idag. Knakandet och knäppandet får jag tydligen vänja mig vid. Blir inte bättre av löpningen. Nästa gång kanske jag ska våga mig på 2 km.... 

Trevlig helg!

torsdag, oktober 12, 2023

Två dagar kvar

16 timmar kvar av denna arbetsvecka. Bara att kavla upp ärmarna och bjuda till. Men jag tycker det är för kallt på jobbet för att kavla upp några ärmar. Inte ens 20 grader i mitt hörn. 

Lalle har kämpat på grymt hos mamma. Skulle dit igår och åka och lämna in/slänga saker men även om vi fyllde bilen så var det massor kvar som skulle bort. Får ta mer på fredag för ikväll är det nåt med Freddies konfirmation som föräldrarna skulle gå på.

Ha en fin torsdag!

onsdag, oktober 11, 2023

Trött

Vid 02:20 börjat Jenna att skälla. Och hon ger sig inte om man inte går upp och kollar. Den här gången såg jag inget konstigt men jag kunde inte somna om. Så vid 4 gick jag upp, duscha, käkade frukost satte igång några maskiner och tänkte sen dra till jobbet. 04:45 tyckte jag dock att det var lite för tidigt. Så jag la mig på sängen en stund och somnade. Och nu är man helt väck i skallen.....

Ha en fin dag!

tisdag, oktober 10, 2023

Sen idag

Började ju dagen hos fysioterapeuten. Det gjorde att jag kom sent till jobbet. Och väl här var det direkt in på möte. 

Fick lite övningar att köra på gymmet. Benpress, leg curl. Skivstång på axlarna och gå upp och ner på en bräda. Köra utfallssteg typ med skivstång. Och lite annat. Nu är det bara att dra igång den träningen. Ska köra kort löpning och hitta när det inte gör ont dagen efter och sen öka sträckan allt eftersom.

Skall till Tegner efter lurren. Drar hem direkt därifrån.

Ha en fin tisdag!

måndag, oktober 09, 2023

Lite otacksamt

I helgen har jag och fru Blogg rensat på hos mamma. Men trots att man åker iväg flera gånger till återbruket, olika insamlingsställen så syns det knappt! Det känns lite tråkigt. Men räknade igår kväll ihop att det måste ha varit minst 10 bilturer till diverse ställen. Och det kan man ju ändå tycka borde synas ..... Jaja, bara fortsätta...

Idag kommer förhoppningsvis rörkillen som hjälper oss med på- och avstängningar på Torpet att stänga för säsongen. Han har nyckel och skönt att slippa åka dit för det.

Sen undrar jag om någon vet varför vi just idag har så dyra elpriser? Efter minuspriser tidvis i helgen så är det nu idag som mest 2,57 kr/kWh. Bara släcka och låta bli att tvätta idag då ...

Ha en fin måndag!

fredag, oktober 06, 2023

Fredag

Att man skulle överleva veckan och få uppleva ännu en fredag trodde man inte riktigt i början av veckan. Men nu är vi här! Och ikväll skall jag på Ruth's Ölhus. Dansken har avskedsträff där. Är väl en 60-70 inbjudna. Tror det blir så många oxå. Han är en unik person som har varit väldigt omtyckt här på firman. Jäkligt tragiskt att han skall flytta hem till Köpenhamn.

Vi var i alla fall ute en sista löparrunda igår. Fick sällskap av ytterligare två här på jobbet. Det var mitt första pass sedan den 29:e augusti. Det blev 7,4 km löpta i strålande sol!

Ha nu en fantastisk fredag och en ännu bättre helg!

torsdag, oktober 05, 2023

onsdag, oktober 04, 2023

Fortsätter med workshop

Jobbig dag igår. Allt på engelska. Dålig luft. Spelade några bollar pingis. Fick en sallad. Var till återbruket. Somna till fotbollen. 

Ha en fin dag!

tisdag, oktober 03, 2023

Workshop

Idag kommer Italienarna som skall hjälpa oss med piloten för MES. Så det blir några jobbiga dagar här på jobbet. Följt av en jobbig höst/vinter/vår. Men det är väl bara att le och se glad ut så blir det bra.....

Fick tillbaka mammas bil igår. Inte gratis och inte gick det få faktura heller...

Nä, dags att jobba jobba joobba!

Ha en fin tisdag!

måndag, oktober 02, 2023

Jobb igen

Efter en länghelg är det återigen dags att jobba på riktigt igen. Kan bli en rätt så jobbig vecka är jag rädd. 

Cyklade idag till jobbet. Kunde inte, utöver bekvämlighet, övertyga mig själv om att jag måste ta bilen till jobbet. Vet inte vad som har tagit åt mig men kanske det höga bensinpriset spelar in. Det var rätt skönt cykelväder så det var helt ok.

Annars inte så mycket att orda om. Ha en fin måndag!

söndag, oktober 01, 2023

Hemma igen

Det tar på att åka bil. Nu är vi i alla fall hemma och har till och med hunnit handla lite.

Skulle gärna ha varit kvar en vecka till och jobba på tomten. Finns att göra där om man säger så. Men vi började rensa upp vid berget och planterade sen lite jordgubbsplantor som vi hade med hemifrån.

Elen fixad och vi har inte skjutit några säkringar än. Får hoppas att det funkar bra i framtiden oxå. 

Ha en fin söndagskväll!