måndag, april 28, 2008

Tennissiffror!

The Mighty Gunners vann till slut med 6-2. Adebayor gjorde hat-trick.

Adebayor, Adebayooor
Give him the ball
and he will scoore!!!

Heja Arsenal!!!
Arsenal leder i halvtid

Arsenal spelar ikväll borta mot Derby och leder efter första halvleken med 2-1. Arsenal ställer upp med många reservare ikväll men det ser än så länge ut att gå vägen. Derbys problem är den usla deffensiven. Framåt har dom haft bud på fler mål.

Heja Arsenal!!!

Härligt med vår!


Nu har det faktiskt varit skapligt väder en längre tid. Hoppas det håller i sig över långhelgen som snart är här.

söndag, april 27, 2008

Arsenal vinner ligan?

Om vi lyckas slå Derby på måndag så står dörren till ligatiteln på glänt. Då är vi 4 pinnar efter USA och Ryssarna. USA torskar nästa helg mot West Ham (har hänt förr) och Ryssarna torskar mot ett nytänt Newcastle. Vi slår planenligt Everton på Emiraten. Nu är vi bara en pinne efter.

I sista omgången skall USA till Wigan och spela. Förhoppningsvis har det spelats några rugbymatcher där innan så planen är helt under isen. 0-0 slutar matchen. Ryssarna har hemmamatch mot Bolton. Ett Bolton som kämpar för att hålla sig kvar. Lagen delar på poängen. Arsenal möter Sunderland på bortaplan och en planenlig vinst räknas hem.

Så då har vi slutställningen:

The Mighty Gunners 83
USA 82
Ryssarna 82

Och äntligen har rättvisan segrat!!!

Visst är det härligt att få drömma ibland......

Heja Arsenal!!!

tisdag, april 22, 2008

Champions Leagu - Vem bryr sig?

Ikväll är det semifinal i Champions League. En semifinal som Arsenal skulle ha spelat om inte Rilles "kompis" Flöjtfeldt hade bestämt sig för att avgöra kvartsfinalen. Nu är det som det är. Dvs det bästa laget är inte kvar i turneringen. Vad finns det då för intresse för denna turnering? Risken är ju att det blir en turnering som Kalle Anka Cup (ligacupen) är i England, en turnering ingen bryr sig om. UEFA får se till att fixa till Q på dommarna till nästa säsong annars är risken att denna turnering dör.

Hur kommer det då gå i kvällens semi? Ärligt talat så är jag helt ointresserad av den. Det får gå som det vill. Bara att hoppas, för fotbollens skull, att dommarna inte är köpta.

Heja Arsenal!!!

söndag, april 20, 2008

Kan inte låta bli....

Jag fick nyhetsbrev från Nickes.com. Det är ett resebolag som säljer bl a idrottsresor. Eller framför allt idrottsresor. Denna vecka tipsar om om Emirates Cup i London. Lite jobbigt dock att hotellet är i Barcelona. Och att transport tillkommer gör ju att, om man skall pendla mellan London och Barcelona, kommer att bli rätt så dyrt......

Jag måste säga att det är märkligt att företag inte granskar sina utskick bättre.

FOTBOLL: Emirates Cup 2008

Se fyra utav Europas bästa fotbollslag göra upp om Emirates Cup i London den 2-3/8. Du ser Arsenal, Real Madrid, Hamburg och Juventus spela totalt 4 matcher. Real Madrid - Hamburg 2/8 kl.15.00Arsenal - Juventus 2/8 kl.17.15Juventus - Hamburg 3/8 kl.15.00Arsenal - Real Madrid 3/8 kl.17.15 2 nätter på 2** hotell i centrala Barcelona i dubbelrum inkl.frukost och matchbiljett. Pris från 2595 SEK/person. Transport tillkommer!
Till intresseanmälan

Heja Arsenal!!!
Ja, just det

Kanske är det någon stackare där ute som undrar hur det gick på V75:an som jag lämnade in i helgen? Det gick rätt så bra, 1 rätt närmare exakt. Så jag får väl skämmas lite igen. På stryktipset gick det dock bättre. Dock inte så bra så jag kan sluta arbeta. 40 spänn var vinsten. Det är ju i och för sig 40 kr mer än väntat.

Heja Arsenal!!!
Söndag, vilken underbar dag

Ja, det skulle man ju kunna säga. Var, som nämnts här tidigare, i Hallstahammar och försökte spela pingis idag. Gick väl rätt uselt. Men jag fick äran att träffa både TB's brorsa och Coachen på en och samma dag. Det är stort. Det kommer jag leva länge på. Nu kommer nog inte det ske igen förrens den 24/5 då Hallstahammars BTK ska ut och åka båt. Det ser jag fram emot. Det brukar vara riktigt roliga resor.

Vad mer, jo, Arsenal, som numera återingen kan spela helt utan press. Spelade ut Reading efter noter och 2-0 var rejält i underkant. Seger för Arsenal, vilket enligt TB's brorsa, betyder att Leeds tydligen oxå vinner. USA tappade poäng igår och det betyder att Ryssarna fortfarande har en mikroskopisk chans att vinna ligan. Vem bryr sig? Arsenal är, och förblir, ändå det bättre laget. Så är det. Nästa säsong kommer vi dominera!

Och slutligen vad jag gjorde igår kan ni läsa på Rilles blogg. 5 fotbollsmatcher hann vi med mellan mat och dryck. Kul var det! Och det var länge sen, om det ens har hänt, jag såg så mycket fotboll på en och samma dag. Detta med Rille, som för ett gäng år sedan, verkade helt ointresserad av fotboll. Tänka att en människa kan växa så, det är stort!

Heja Arsenal!!!

Chokladtårta


En trevlig klassiker. Pappa fyller ju år idag.

lördag, april 19, 2008

En slagen hjältinna



Matta


Jag har idag hängt upp en matta i garaget. Känns bättre att slå upp dörren mot den än att slå upp den mot betongväggen.

Lurre


Usch, inte min favorit.
Match idag - vem bryr sig?

Idag spelar Arsenal hemma mot Reading. Och det är säkert många som tycker att ligan är slut och vi kan inte vinna något och bla bla bla. Det är nu Arsenal ska visa att man inte är så dåliga. Visa att man kan kämpa och vinna, för fansen om inte annat, även fast det inte "gäller så mycket". Det kommer, trots att ligan är avgjord, sitta 60 000 pers på Emiraten och titta på sitt kära Arsenal. Fans som betalat dyra pengar för en biljett. Så det är spelarnas och tränarnas förbannade skyldighet att bjuda upp till bra fotboll och inte gå omkring och tycka synd om sig själva. Dom har ju trots allt skaplig lön för att utöva sin hobby.

Så 13,45 idag komme iallafall jag sitta gjuten vid tv'n och hoppas på att bli bjuden på bra fotbollsunderhållning. Reading har allt att kämpa för. Dom riskerar att åka ur finrummet. Så det borde kunna bli en bra match. Och kom ihåg att Svenska Spel bjuder 12,50 ggr pengarna på Reading. 2,95 ggr pengarna på ett kryss. Spelläge?

Heja Arsenal!!!

fredag, april 18, 2008

Fredagskväll och min tur att tippa

Var fjärde vecka är det min tur att tippa V75. Jag och tre klasskamrater startade i januari 1990 ett "tipsbolag" där vi skulle tippa för 200 kr varje vecka. Dvs 50 spänn var varje vecka men vi turas om att ta ut raden och lämna in. Så det blir ju 200 pix var fjärde vecka. Trots att vi hållt på i mer än 17 år så ligger vi på plus. Det är inte så illa. Den största vinsten drogs in på 10 st femmor för x antal år sedan. Varje femma var värd över 16 000 kronor. Så det blev totalt den veckan en vinst på över 160 000 kr.

Så ihelgen är det min tur att se till att det rammlar in lite kulor till bolaget. Jag måste erkänna att jag gått ganska dåligt de senaste åren. Så en rejäl skärpning är på sin plats. Man kanske skulle ta och lämna in en Harry... Nä, det är fegt. Jag skall ta ut min egen rad.

I helgen är det dags att spela pingis igen, på söndag närmare bestämt. Men denna gång är det den absolut sista gången för denna säsong. Hallstahammars BTK arrangerar tävlingen. Så den stora anledningen att spela själv är att jag slipper sitta och dömma så mycket. Några stora förhoppningar om framskjutna placeringar har jag dock inte. Och bråttom hem har jag egentligen oxå på söndag. Pappa fyller år och det måste ju firas!

Ha en trevlig helg!

onsdag, april 16, 2008

tisdag, april 15, 2008

Guldstjärna


Tänk vilken start på arbetsdagen. Man möts av en guldstjärna på skärmen när man kommer på morgonen, kul!

måndag, april 14, 2008

Hemma idag


Idag är det min tur att vara hemma med Carolina. Vilken tur att vi handlade proviant igår. Och nä, jag är inte sponsrad av Marabou, även om det inte hade varit så dumt. Heja Arsenal!!!

Arsenal


Nu är den uppe, till Carolinas stora glädje, Arsenalflaggan! Känns bra. Heja Arsenal!!!

söndag, april 13, 2008

Jag mår så dåligt

Att behöva torska mot USA känns aldrig bra. Idag känns det än sämre. Nu är säsongen över. Finns inget mer att spela för. Ligan är slut. Snart börjar träningsmatcherna, då jäklar.

Det är ändå märkligt hur USA, som enligt alla, är så fantastiskt bra inte lyckas göra ett enda spelmål mot mediokra Arsenal. Det krävs en straff och en frispark för att man skall näta. Det tycker jag är märkligt.

Tråk, tråk och åter tråk. Och lite mera tråk på det så skiter vi i detta och går vidare.

Heja Arsenal!!!

C sover


Och hon lär ju sova bra i sin Arsenaltröja. Come on you Gunners!

Tropic


Lurre på Tropic. Och C ska dricka ur riktigt glas.

Svensk kött


G köpte en ostfralla. Och på förpackningen finns det en svensk flagga och under den står det Svensk Kött. Humor!

fredag, april 11, 2008

torsdag, april 10, 2008

Vilken rysarupplösning


Vilket lag ska följa Brynäs upp till elitserien. Tänk vad Brynäs seger mot VIK i den första omgången betydde för deras självförtroende.
Hemma

Idag har jag varit hemma halva dagen. Men det är inte för att Arsenal blev bortdömda i tisdags. Utan den är stackars Carolina som inte får vara på dagis. Hon ramlade och slog sig i helgen. Och fick då samtidigt ett litet sår. Tyvärr så har inte det läkt på ett bra sätt. Så hon har fått nå koppor som kan smitta. Därför får hon inte vara på dagis. Så nu blir det att tvätta och tvätta och smörja och smörja hennes sår och hoppas att det blir bra.

För övrigt kan jag meddela att träningen i morse gick riktigt tungt. Det kan bero på att jag spelade innebandy igår och hade träningsvärk efter den. Får hoppas att det går bättre ikväll när det är dags för lite bordtennisspelande igen.

På söndag är det dags för nästa måstematch för The Mighty Gunners, laget som alltid blir bortdömda. USA står för motståndet och där vet vi ju hur lätt det är att få straff emot sig. Visserligen är det inte Flöjtfeldt som dömmer men det finns riktiga pajasdomare av Flöjtfelts kvalite även i England.

Heja Arsenal!!!

tisdag, april 08, 2008

Tragiskt!


Det är verkligen synd att vi inte visste om tidigare att "Champions League" var uppgjort. Då kunde vi satsat allt på ligan. Men men, det är alltid efteråt man förstår hur allt hänger ihop. Rättvisa finns tydligen inte i dagens idrott. Heja Arsenal!!!

söndag, april 06, 2008

lördag, april 05, 2008

Små påsar


Jag kommer ihåg att vi hade såna i Sverige oxå förr i tiden men dom byttes ut mot 300-grammare.

Chirre


Nu blir det Chirre innan det är dags att knoppa in. Jag är toktrött.

Vackert!


Eller hur?

Mätt!


Ja, jättemätt faktiskt.

Vitlöksbröd


Blev det till förrätt på Pizza Hut. Sen, helt otippat, en pizza till huvudrätt. Och i sann Rilleanda blir det även en efterrätt.

Hur tänkte dom har?


Våra engelska vänner. Helt odugligt om du frågar mig.

Arsenalchoklad


Får bli min tröst efter den oavgjorda matchen mot Liverpööl som aldrig verkar vilja vinna en match. Heja Arsenal!!!

Skaplig plats


Nästan jäms med mittlinjen. Lär ju aldrig hända igen. Idag borde vi krossa pool. Heja Arsenal!!!

Highbury


Eller kanske en lägenhet på gamla Highbury. Det vore Coolt!

Nybygge


Dom bygger nya lägenheter bredvid Emirates Stadium. Man kanske skulle ska till på en. Heja Arsenal!!!

BK till lurre


Smaka väl sådär. Nu är det dags att bege mig till norra London. Måste ju hinna med några prematch pints för att lugna nerverna. Heja Arsenal!!!

Vädret


Börjar ju bra i alla fall. Vore trevligt om det håller i sig över matchen. Heja Arsenal!!!

Framme på hotellet


Då får det bli en Boddington. På flyget blev jag bjuden på en Carlsberg av europachefen på Millennium Copthorne. Hotellkedjan ni vet. Att komma till england är som att ställa tillbaka klockan till vintertid igen. Och jag som precis vant mig vid sommartid. Heja Arsenal!!!

fredag, april 04, 2008

Yes!


Vinst igen. Detta gör resan lite lättare.
Det är nära nu!

Om bara 3 timmar är det meningen att jag skall sitta på planet och vara på väg till London. Ska bli kul att åka ner och se en match igen. Framför allt när man lyckats komma över en kanonplats mitt på långsidan. Det kommer, förmodligen, aldrig att ske igen. Så det gäller att passa på när chansen dyker upp.

Rille har önskat lite bloggning från London och jag får se om jag kan leverera. Får hoppas att det inte är som i Danmark att man så fort man ville blogga var tvungen att starta om telefonen för att det skulle funka.

Så ha en trevlig helg alla som råkade snesurfa in på denna blogg!

Heja Arsenal!!!

torsdag, april 03, 2008

Morgontrött


Carolina har inte sovit så bra inatt. Kanske hon kände på sig att Arsenal bara kryssade igår.

onsdag, april 02, 2008

Det är för j**ligt!

Har precis sett Arsenal-Liverpool i Champions League. 1-1 slutar matchen men Arsenal blev berövade på en solklar straff i andra halvlek. Den är verkligen solklar. När till och med Glen "Liverpool" Hysén säger att det är en dommarskandal då förstår ni hur solklar straffen var.

Nu kan Liverpool, laget som tar sig vidare år efter år med att spela tråkfotboll, fortsätta med att spela sin tråkiga fotboll. 0-0 hemma är precis tillräckligt för att dom skall gå vidare. Ja, jag vet att det viktigaste är att ta sig vidare bla bla bla. Men inte ens den mest inbitna Liverpoolsupporter kan ju tycka det är kul att se sitt lag. Ok, jag kanske vet en som tycker det. Ingen nämnd och ingen glömd. Men det kan vara så att han bor i Nyköping.

Nu är det ju inte helt klart att Liverpool går vidare. För Arsenal går inte många matcher per säsong utan att göra mål. Och det har ju redan hänt några gånger denna säsong så kvoten borde vara fylld.

På lördag är det repris på dagens match. Nu i ligan. Pööl, som ju sedan oktober varit avhängda i toppstriden, har nu möjlighet att vila sina minst dåliga spelare till returmatchen på tisdag. Vi får se. Och jag får se detta live då jag kommer befinna mig på Emirates Stadium på lördag.

Heja Arsenal!!!

Carolina äter


Och hon är jätteförtjust i ris.