tisdag, mars 31, 2009

Ikväll


är det dags för en smygcomeback i Åsbyhallen. Ska bli intressant!
Intligent och stark

Ja, det är vad jag borde bli av lurren jag käkat idag. Lax på en bädd av spenat med potatismos. Gott var det i alla fall så nu återstår att se om det även ger något resultat.

Heja Arsenal!!!
Usch vad tråkigt!

Dessa uppehåll i Premier League gör att man blir deprimerad. Nu vill jag att det skall komma igång igen. Men det är först på lördag. Och då är risken stor att man sitter och dömer pingis eller blandar saft eller vad coachen nu har för uppgifter åt mig. Jag måste spela in Arsenals match och se till att jag inte hör något resultat innan jag börjar kolla.

Undrar om man skall hinna med en fotbollsresa till innan säsongen är över? Skulle ju vara kul att åka ner i maj. Kanske Arsenal - Chelsea kan vara något.....

Heja Arsenal!!!

torsdag, mars 26, 2009

Tillbaka på jobbet

Vad kul för mig! Nu är det bara att prestera sitt yttersta för aktieägarnas skull.

Heja Arsenal!!!

onsdag, mars 25, 2009

Våffeldagen


Våfflor med glass och hjortronsylt, det är gott det!
Vissa yrken...

Är lite mer skumma än andra. Byggbranchen och bilskojare är ju allmänt kända. Det tråkiga är ju att man måste anlita dom så fort det är något man behöver göra eftersom man själv inte kan eller är det minsta intresserad av att hålla på med t ex bilen. Frågan är ju vad man får för pengarna när man lämnar in bilen på service? Att dom "vädrar" ur motorrummet är väl i alla fall ett som är klart. För är det någon som har kommit in i en bilverkstad där inte alla bilar står med huven öppen och inte en mekaniker så långt ögat når. 2-3 papp kostar den vädringen ungefär.....

Men nu var det faktiskt inte dom jag tänkte gnälla på... Det är faktiskt mäklarna jag tänker gnälla lite på nu. Dom flesta mäklarna har ju fina, eller kanske inte fina men..., hemsidor med objekt och information om objekten. Man kan se om det har kommit igång budgivning, eller inte. Eller kan man det? Det är nu jag är lite gnällig kanske men faktum är att detta är inget man kan lita på.

Vi har varit och kollat efter hus en längre tid. Vi vill dock inte betala några överpriser för detta. Det senaste huset vi var intresserade av la vi även ett bud på. Budet var dock väldigt mycket lägre än vad man hoppats på att få betalt för det. Vi lade budet via mail men hörde inget från mäklarn på över en vecka så jag skicka ett nytt mail och fråga vad som händer? Svaret var att det fanns bud på ca 200' mer än det bud vi la. Fortfarande ingen information på hemsidan.

Varför inte det? Är det så att de gånger man har gått ut med ett pris som ingen ens är i närheten av att vilja betala så vill man inte visa upp det för världen via hemsidan? Man vågar inte visa att man är totalt oduglig på att gissa vad objektet är värt? Eller har man så fantastiskt mycket att göra i dessa kristider så att uppdatera hemsidan med bud ligger långt ner i priolistan och att lägga upp horder av objekt som bara strömmar in är högsta prioritet? Det kommer ju faktiskt in ett och annat objekt i veckan......

Och detta exempel är inte det enda.

Dom skall i alla fall ha ny visning snart igen. Blir väl femte eller sjätte visningen. Så jag säger bara, LYCKA TILL!!! I denna tid när alla bara badar i pengar så blir det nog enkelt att håva in storkovan....
VAB

Om det nu är någon som tror att jag sitter på jobbet och skriver en massa blogginlägg idag så är det fel. Jag är hemma och VABbar. Så därför klämmer jag in ett och annat blogginlägg idag.

Heja Arsenal!!!
Tråkiga interlull

Dessa uppehåll i premier league är inte roliga. Särskilt nu när AFC har kommit igång ordentligt. Nu är 16 spelare iväg på internationella uppdrag. Frågan är bara hur många som kommer tillbaka skadade? Risken är ju att det är ett gäng. Det är väl bara Man USA som är glada för detta uppehåll. Efter två raka torskar så är dom väl helnöjda med detta break.

April blir sen en månad med många matcher. Sju matcher skall spelas mellan den fjärde och tjugosjätte. Det blir inte vilka matcher som helst heller. Villa Real *2, Chelsea och Liverpool. Och skulle man gå vidare i CL så väntar Man USA den tjugonionde. Tur att man har sittplats framför TV'n.

Heja Arsenal!!!
Vad uselt!

Matchen mot Leksand igår var ingen höjdare. Framför allt är det försvarsspelet som brister. Gång efter annan sätter man sig själv i trångmål istället för att göra en Ville Siren och lyfta sarg ut när det behövs. Sämst av dom alla, vilket även stod i VLT idag, var O Svanberg. Totalt oduglig har han varit i de två matcher jag nu sett med VIK. Varför spela denna inlånade spelare när han är så usel? Är det inte bättre att ge ex A Mylläri speltid? Inte minst för att han skall få chansen att känna på vad som krävs för att räcka till i högre sammanhang.

Nu hade jag inte trott att VIK skulle ta klivet upp i elitserien men det är tråkigt att man inte kan bjuda till bättre.

tisdag, mars 24, 2009

lördag, mars 21, 2009

Härlig seger!

Arsenal vann igen! Denna gång med 3-1 borta mot Newcastle. Vid 0-0 räddade Almunia en straff. Imorgon möter Aston Villa Liverpool borta. Och det är inte ofta jag håller på Liverpool men imorgon gör jag det. Vore skönt om vi kunde rycka undan från AV inför slutspurten. Vi måste ta oss till CL nästa säsong oxå. Vi har ju trots allt alltid varit med i Champions League.

Heja Arsenal!!!

Mmm!


Mammas chokladtårta!

onsdag, mars 18, 2009

tisdag, mars 17, 2009

Arsenal vidare

Men tänk att det krävdes att jag gick in och spela på Hull när dom fortfarande ledde en bit in i andra halvlek. Jag borde ha spelat redan innan matchen så att man slapp sitta och vara nervös.

Nu väntar Chelski i semifinalen den 19:e april. Det blir något att se fram emot!

Heja Arsenal!!!
Inget KM

På torsdag är det KM men det blir ett KM utan mig. Vi har våra finska samarbetspartner här under torsdag och fredag vilket gör att jag inte kan närvara på KM. Lycka till Brorsan! Jag tror på dig!!

Heja Arsenal!!!
St Patrick's day!


Idag är det St Patrick's day! Det firas, framför allt på Irland, men även världen runt. Men vem var då denne man som firas idag? Det kan man läsa om här. Och givetvis så firar man med Guinness som i år fyller 250 år! En sak som vi får vara glada för är att priset på Guinnessen är subventionerat. Ingen skulle nog ha råd att dricka den om den såldes till sitt rätta värde.

Heja Arsenal!!!

söndag, mars 15, 2009

Inas favvoställe


Undra hur länge vi blir här? Arsenal gick för övrigt upp på fjärde plats i helgen. Nu gäller att hålla minst den säsongen ut!

Nu är det nära


Snart dags att åka ombord. Och VIK vann idag igen. Snart får vi se storlag som Brynäs i ABB-Arena, kul!

Kvalitetslurre


Ser faktiskt mer fram emot kvällens 3-rätters.

lördag, mars 14, 2009

Snälla, snälla!

Melodifestivalen har tydligen börjat för jag hör Carolina sjunga "Snälla, snälla, snälla". Det måste ju vara en bra låt om en 2½-åring sjunger med i låten.

Arsenal vann idag med 4-0. Kul att den visades på TV..... Den visas snart eftersänt. Men det är ju melodifestivalen så jag blir nog sittande här framför datorn ikväll.

Imorgon är det i alla fall dags för kryssning igen, härligt!

Heja Arsenal!!!

Ina verkar oxå trivas


på fiket.

Bästa fiket?


Helt ok är det i alla fall. Och priset är riktigt bra i jämförelse med andra fik.

fredag, mars 13, 2009

Kalas


Jag, Carolina och Kaj(hunden) har kalas. Fru Blogg är på kick-off eller kick-out.
Skön förlust!

Trots förlust under ordinarie tid gick Arsenal vidare till kvartsfinal i CL. I åttonde straffrundan lyckades Almunia skrämma Romakillen till att skjuta över. Riktigt skönt! Efter att ha sett Romaligan jubla som galningar, precis som om allt redan var klart för avancemang, efter Eduardos straffmiss i första omgången blev det extra skönt att vi vände och vann. Kvartsfinalslottningen är den 20:e mars. Och det kan inte bli något annat lag än Chelski. Eftersom vi skall möta dom i en eventuell semifinal i FA-cupen och dessutom skall spela mot dom i ligan den 9 maj så kan vi väl klämma in ytterligare två matcher mot CFC.

Heja Arsenal!!!

onsdag, mars 11, 2009

Laguppställning



Boddingtons


*klapp klapp klapp*

Pizza


*klapp klapp klapp*
Nervigt

Snart dags för Arsenalmatch igen. Och denna gång är jag riktigt nervös. Det känns som det är en helt öppen historia. Ett Arsenalmål skulle betyda att Roma måste göra 3 mål för att vinna. Kom igen nu Arsenal! Måste in på Svenska spel och lägga ett spel. Hörs!

Heja Arsenal!!!

måndag, mars 09, 2009

Aj!

Som jag skrev för några veckor sedan angående kontinuerlig träning: "Det kommer alltid saker imellan. Sjukdomar och resor mm.". Och visst är det så. Kommer från ett pass på Nautilus där jag startade med att springa lite drygt 8 km för att sen köra några styrkemaskiner. Och nu har jag ont i foten. Yttersenan, eller vad man skall kalla den, den som går från hälen och framåt i foten. Det smärtar varje gång jag sätter ner foten. En överansträngning kanske?

Nåväl, nu är det bara två dar kvar tills Arsenals match mot Roma i Champions League. Det räcker med 0-0 och med tanke på de 4 raka 0-0 matcherna i ligan så kanske det finns möjlighet till ett lyckat resultat.

Heja Arsenal!!!

söndag, mars 08, 2009

Arsenal vidare

Och nu väntar Hull i kvarten. Och skulle vi även vinna den matchen så väntar Chelski i semin. Med andra ord så har ManUSA fixat lottningen och får möta Everton i semin. Inte mer än väntat.

Vad ska man då säga om dagens match? Ja, det var ju ingen bländande fotboll som bjöds. Undantaget de tre målen som var riktigt snygga. Eduardo gjorde sin andra match för säsongen och gjorde sitt tredje mål. Och vilket mål sen. En utsides klackspark rätt upp i krysset!

Annars var det väl som en match mot Sp*rs. En match man räknar med att vinna och ingen blir förvånad när så blir fallet.

Heja Arsenal!!!
London

Det händer med jämna mellanrum att jag får frågor om Londonresor. Hur man billigast kommer över en resa, vilket hotell som är bäst mm. Och naturligtvis kan jag inte svara på någon av frågorna av den enkla anledningen att jag inte har en aning. Men jag tänker här berätta hur jag brukar göra och vad jag funderar på när jag skall boka en resa till London.

Flyget bokar jag uteslutande med RyanAir. Eftersom dom flyger från min hemstad så är det ett naturligt val. Skönt att slippa ta sig till Arlanda. Och framför allt så är det så skönt att vara hemma när man landar efter hemresan. Men det händer att jag även kollar SAS och BA ibland. Bara för att jämföra lite priser. Bra med dessa två bolag är att man kommer till Heathrow och därifrån kan man åka tunnelbana. Och köper man ett dagskort så kan man använda det hela dagen sen. Åker man till Stansted med RyanAir så måste man ta pendeltåg eller buss in till London sen. Och sen måste man ändå köpa ett dagskort på tuben. Att tänka på när man skall boka flyg är att det blir dyrare pris ju närmare avresa man kommer. Och en annan sak att tänka på när man bokar med RyanAir är att välja de tillägg man verkligen behöver (ev incheckat bagage) och inte övriga (prioriterad ombordstigning, reseförsäkring mm).

Om man nu som jag åker med RyanAir så bör man köpa tågbiljetten in till stan ombord på flyget. Det är några pund billigare än att köpa det när man kommer fram.

Just nu är det så att om man flyger från Västerås till London kommer man fram väldigt sent, 22:30 landar man ungefär om allt går som det ska. Det betyder att man är inne i London i bästa fall 1 timme senare, dvs 23:30. Och tuben slutar gå vid midnatt. Så det behövs inte så mycket förseningar för att det skall bli tight om tid för att hinna med någon tub.

Och det är kanske inte så kul att komma in till London när tuben slutat gå och sen ta sig till hotellet med taxi eller buss. Risken är dessutom att taxikön kan vara ganska lång och att veta vilken buss man skall ta är säkert inte helt enkelt heller om man inte är van att ta sig fram med buss i London. Så därför brukar jag sova en natt ute på Holiday Inn express som ligger en liten bit från flygplatsen. För att sen på morgonen ta sig in till London. Men i april ändras tidtabellen och planen landar på Stansted vid 16:30 och då är detta inga som helst problem.

Att hitta ett hotell som är ok och inte kostar för mycket kan ju vara en djungel. Man skall inte förvänta sig att ett hotell som är t ex 3-stjärnigt håller samma klass som ett mellanklasshotell i Sverige. Man måste fråga sig själv vad man vill ha ut av hotellet. En del säger att "jag skall bara sova där så det behöver inte vara nått särskilt". Då finns det naturligtvis ruckel till bra priser. Men sån är inte jag. Om jag skall kunna sova bra så skall det i alla fall vara någorlunda fräscht. Sen måste man fundera på vart i London man vill bo. Mitt inne i smeten eller nära någon attraktion man tänkt besöka eller kanske vid den tågstation man kommer in till från flyget.

Själv brukar jag gärna bo i Bayswaterområdet. Och detta av 2 anledningar. Den ena är att jag tycker det är lagom lugnt där. Dvs inte så stressigt och jäktigt men det man behöver finns där (pubbar, restauranger och butiker). Den andra anledningen är att det ligger vid Hyde Park. Jag tycker det är härligt att börja dagen med en promenad i parken. En skön start på dagen. Om man skall in till stan (till t ex Oxford Street) kan man promenera genom parken för att komma dit.

Men vilket hotell skall man då välja? Ja, det är en bra fråga. Det finns ju hur många som helst. Jag har använt DestinationLondon för att hitta hotell de senaste åren. Men det finns ju flera hotellagenter som man kan leta hotell hos. Man bör även, om man hittar något hotell hos någon agent, försöka se om man kan boka direkt med det hotellet. Detta för att kunna jämföra priser. Ibland så lägger agenterna på pengar men lika ofta har dom rabatter. Så att jämföra priser kan bära sig.

Det hotell jag fastnat för är Lancaster Hall Hotel som ligger mellan Bayswater och Paddington. Det är ett helt ok hotell med en ovanligt bra frukost för att vara ett mellanklasshotell. Det enda man kan anmärka på är att det inte finns något shampo. Och med mitt hårsvall är det inte så lätt att tvätta håret med bara hård tvål :-)

Oftast blir det billigare att boka var sak för sig. Särskilt om man desstuom skall köpa fotbollsbiljetter. Men ibland kan det faktiskt finnas bra paket med olika resebolag. Ett bolag som jag i så fall kan rekommendera är Resfeber.se. Och hos dom kan man även finna "Top Secret Hotels". Det är osålda rum på finare hotell som "reas" ut. Jag har testat detta en gång och fick bo väldigt centralt på ett fint hotell. Dock så ingick inte frukost den gången. Och det är oxå något man bör kolla upp när man bokar. Frukosten ingår inte alltid i hotellpriset. Och det kan ju komma som en chock när man går ner till frukostmatsalen för att få höra att det kostar 15 pund för en frulle.

Hoppas att detta kan vara till hjälp för någon som skall åka till London.

Heja Arsenal!!!

lördag, mars 07, 2009

Jenna


ligger och tar igen sig en stund.
Ett bet på Sp*rs

Bara för att det är så kul när det går dåligt för dom.

Heja Arsenal!!!

Tänk


att hon lyckades somna innan fika även denna lördag. Men det är klart, det tar på krafterna att gå på jympa. Heja Arsenal!!!

torsdag, mars 05, 2009

Kan bli en dyr vår

Om ni tidigare varit in på denna blogg så vet ni att jag alltid spelar emot The Mighty Gunners på oddset. Detta för att jag vet att jag inte kan vinna på oddset. Och det betyder då att om jag lägger en slant, den får inte vara för liten, på motståndarlaget så ökar chanserna för Arsenal att vinna.

Men nu är det så att läget för Arsenal inte alls är bra. Man ligger just nu på en femte plats i ligan och därmed kommer man missa Champions Leaguespel till hösten. Så nu gäller det att hjälpa till på alla sätt man kan. Dvs spela på Arsenals motståndare men även spela på Aston Villa i deras matcher. Jag behöver väl inte nämna att jag spelade på Villa både i söndags (2-2 hemma mot Stoke) och igår (0-2 mot Man City). Det betydde att Villa bara tog en poäng av sex möjliga på dessa matcher. Och det är 10 matcher kvar. Det kan bli en dyr vår..........

Heja Arsenal!!!
Ny dag, nya möjligheter!

Glömde ta med mobilen till jobbet idag. Var så ivrig att se om ändringen jag gjorde i ett program igår fungerade idag. Och det gjorde det, yes! Kul när det går som man tänkt. Kul oxå att Aston Villa gick på pumpen igår. Nu är det bara 3 poäng upp till Champions Leagueplats. Och om nu Arsenal får tillbaka spelare från skador var och varannan dag här framöver så ska det väl ordna sig, eller?

Come on You Gunners!!!

tisdag, mars 03, 2009

3-1 ledning i paus

Detta tack vare ett riktigt uselt West Brom-försvar. Men kul för Bendtner att göra två mål. Hoppas det håller i sig nu.

Heja Arsenal!!!
Sjukt bra!

Satt precis och tittade på Arsenal TV Online. Och just när jag kom in i sändningen så visade dom Dennis Bergkamps 10 snyggaste mål. Och vilka mål han gjorde, fantastiska mål! Det är inte konstigt att man längtar tillbaka till den gamla goda tiden när Iceman & Co dominerade i England. Det var en härlig tid.

Nu är det snart dags för att titta på Arsenal borta mot WBA. 0-0 är väl det väntade resultatet med tanke på de senaste 4 ligamatcherna.

Heja Arsenal!!!

söndag, mars 01, 2009

Om det kändes tungt igår

Så är det inget mot hur det känns nu. Helt slut i kroppen. Träna ska man tydligen göra kontinuerligt. Annars får man träningsvärk. Men man kan ju faktiskt inte träna hela tiden. Det kommer alltid saker imellan. Sjukdomar och resor mm. Men förhoppningsvis kan man få träna utan störning ett tag nu.

Det känns även tungt att Arsenal aldrig vinner i ligan. Igår var det ytterligare en 0-0 match. Det närmsta mål vi kom var en stolpe. Men vi kommer igen!

Heja Arsenal!!!