söndag, juni 30, 2013

Jordgubbar idag igen

Är det sommar så är det!

Och regnet det bara öser ner....

Och det finns tusen saker jag borde göra men jag kan inte motivera mig till att göra nåt. 2,5 dagar kvar till semestern. Hur ska jag orka med den, semestern alltså.....

fredag, juni 28, 2013

Fredag

*klapp klapp klapp*

Behöver jag skriva mer? Nä! Fredag *klapp klapp klapp*

torsdag, juni 27, 2013

Körigt

Idag har det varit fullt upp. Först skulle jag lämna på dagis och fritids. Ina skulle cykla men kom bara några 100 meter innan hon ramla. Då ville hon absolut inte cykla något mer. Jag ringde fru Blogg för att se om hon åkt än eller om hon kunde skjutsa henne till fritids. Som tur var så hade hon inte åkt så hon skjutsa Ina till fritids.

Sen blev det en snabb cykeltur till jobbet. Jag ville undvika regnet och det var ju tokmörka moln så därför denna snabba cykelfärd. Nu blev jag blöt på annat sätt istället. Väl på jobbet fick jag en uppgift som skulle vara klar idag senast. Samtidigt så har jag haft en konsult inbokad på ett jobb. Tyvärr kunde vi inte slutföra p g a att en som är ledig idag inte hade gjort sitt jobb rätt igår. Jag har nog listat ut vad felet är så jag hoppas att jag kan fixa det nu efter lurren.

Imorgon blir det i alla fall planering av eventuell Londonresa i höst/vinter/vår eller vad det nu blir. Vi kör väl på Harrys!?!

tisdag, juni 25, 2013

Jefferson Starship

På Tyrol.

Djurgårdsfärjan

Är det allsången som hägrar?

Middag

Riktigt god!

Caffreys

Caffreys på fat, tackar tackar!

Gamla Lalle

I gamla stan!

Hotellet

Med sjöutsikt!.

Hotellet

Med sjöutsikt!.

Kvalitetslurre

Eller inte....
Men snart avfärd.

Tack LF

Länsförsäkringar hjälpte mig sänka premien med 1700 spänn, tack för det! Och jag blev kvar hos nuvarande bolag som absolut ville ha kvar oss som kund. Så kan det gå. Och offert på försäkring av V70 fick jag oxå. Den skulle jag kunna få 800:- billigare om jag byter till samma bolag som jag har helförsäkringen hos. Tål att tänkas på och att jämföras!

Utvecklingssamtal

Idag ska jag till dagis för att ha utvecklingssamtal för Freddie. Jag undrar verkligen hur hennes utvecklingsplan är? Hur ska hon ta nästa steg i utvecklingen? Vilka mål sätts upp inför kommande år?

Nåväl, jag får i alla fall jobba hemifrån så slipper jag en massa transporttid som annars hade gjort att arbetstiden blivit än kortare. Och det är ju bara halvdag idag!!

måndag, juni 24, 2013

Lämna

Idag var det jag som lämnade på dagis. Vilken härlig morgon det var. Underbart väder! Jag vill inte alls åka till jobbet idag. Vill vara ledig! Imorgon blir det dock bara halvdag och på onsdag helledigt så det blir ju en ganska kort arbetsvecka ändå.

fredag, juni 21, 2013

torsdag, juni 20, 2013

Kill notes

Fick avsluta veckan med programmet Kill Notes.

Norra London

Det blir ett hett derby redan i tredje omgången. Är det månne den helgen man skall åka dit om man skall åka? Ja, för sen åker förmodligen Fru Blogg till Indien och efter det, om hon hunnit hem, blir det väl Gotland och första sammandraget för mig.

Skönt med en tredagarshelg igen. Inte helt fel och semestern närmar sig med stormsteg, härligt! Då får man säkert verkligen börja jobba. Vi får väl se vad Fru Blogg har på gång.

Ha en trevlig midsommar nu vänner!!

onsdag, juni 19, 2013

Lurad

Så då blev man lurad då. Det blir Aston Villa hemma i första omgången, där ser man!

Ingen innebandy

Onsdag idag och tyvärr så blir det ingen innebandy för mig. Fru Blogg har bilen och den gamla bilen är lite sämre än för en vecka sen. Så det blir till att hoppa innebandyn idag. Nu skulle jag verkligen behöva träna för jag känner att jag går ner mig för varje dag.

Får väl försöka komma ut och jogga lite någon dag. Jag skulle igentligen behöva ut flera gånger i veckan. Kanske skulle man anmäla sig till Västerås halvmara så man fick ett mål att träna inför. Vi får väl se. En tanke i alla fall.

Kl 10 idag släpps spelprogrammet för PL. Arsenal börjar hemma mot Southampton men vad blir det sen? Ja, det får vi se efter kl 10.

tisdag, juni 18, 2013

Southampton hemma

Det är Arsenals första match i Premier League.

Smultron på gång

Kul för dvärgarna.

60 dagar kvar

Tills Premier League börjar. Och i morgon släpps, som jag skrivit tidigare, spelschemat. Tydligen brukar första omgången kunna läcka ut redan idag. Vi får väl se om det dyker upp något. Annars är det väl inte så mycket "offentligt" som händer i Arsenal. Mest snack om försäsongsturnén som avslutas i Helsingfors med match mot Shitty den 10 augusti.

Angående eventuella nyförvärv så är det som alltid tvärtyst från klubben, med all rätt. Och som vanligt så vill man göra klart med truppen innan försäsongen drar igång. Men som alltid så händer det senare än så. Anledningen är väl rätt så enkel, pengar. Spelarna är som dyrast när fönstret öppnas och sjunker i pris ju närmre fönsterstängning man kommer. Så jag räknar inte med några nyförvärv fråns någon gång i augusti.

måndag, juni 17, 2013

Två dagar

På onsdags släpps det första utkastet av spelschemat för nästa säsong i Premier League. I vanliga fall så skulle det vara hur spännande som helst att se hur programmet ser ut i aug - sep och börja planera resa redan nu. Men i år vet jag inte hur det blir? Jag vet inte om jag har möjlighet att överhuvudtaget åka iväg på den traditionella resan. Jag vill men kanske inte kan. Vi får väl se hur det blir :-(

Måndag igen

Helgerna går alldeles för fort. Först är det fredag och sen måndag. Två dagar trollas bort alldeles för fort. Förhoppningsvis trollas även de närmsta fyra dagarna bort. Sen har vi en tredagarshelg att se fram emot. Sen är det måndag och tisdag förmiddag innan det är lite ledigt igen. 1½ dag närmare bestämt. Och efter det är det bara en vecka kvar till semestern!!

lördag, juni 15, 2013

Städdag

Inför midsommar har vi städdag i samfälligheten. Det är lite att rensa. Före till vänster och efter till höger.

fredag, juni 14, 2013

Fredagsmys

Guinness med grabbarna.

Lite upprörd

Efter att det var klart i kyrkan så gick alla ut och det tog ju sin lilla stund. Men väl ute så är det några mindre begåvade föräldrar som i det närmaste direkt anslutning till in- och utgången ställer sig och röker. Och detta stör mig på två sätt. Det ena är att det är störande med cigarettröken och det andra är att man trots allt är någon form av förebild för barnen. Och då inte bara sina egna barn. Jag tycker inte det är ok att ställa sig i en folksamling med barn och röka! Men eftersom jag inte gillar konflikter så höll jag käft och knöt näven i fickan istället.

Skolavslutning

Med Ina i Ansgarskyrkan.

torsdag, juni 13, 2013

Gratis!

Jag fick precis ett mail från The Swan. Dom vill bjuda mig på en pint London Pride. Synd bara att det är så dyrt att åka dit.....

Regn på g

Jag tänkte, till en början, cykla till jobbet idag. Men när jag gick med Freddie till dagis så såg jag de mörka molnen. Det gjorde att jag bestämde mig för att ta bilen idag oxå. Det är inte kul att komma dyngsur till jobbet och sen sitta så en hel dag. Men imorgon blir det ingen bil. Då blir det AW. Drar igång rung 16 och den som är sugen på att joina gör så.

onsdag, juni 12, 2013

Skulle kunna tänka mig

Ny dag och nya möjligheter i all ära men jag skulle lätt kunna tänka mig att ha semester nu. En riktigt lång semester fram till september eller så. Och om man ändå fick önska så skulle en liten lottovinst inte sitta fel att börja semestern med. Och när jag ändå håller på och önskar så vore ju en skön solig sommar inte helt fel.

Ok, tillbaks till verkligheten. Det blir nog kul att jobba idag oxå. För att inte tala om hur kul det är med en passande räkning på 41 papp så här några veckor innan semestern. Samfälligheten har ju dragit igång ett projekt att byta en jäkla massa rör och värmecentral mm. Och det måste ju nu betalas....

Men idag är det i alla fall innebandy, om det nu blir några anmälda. Ser lite tunt ut nu men det kanske ordnar upp sig under dagen. Det vore ju bra att få röra på sig. Jag har haft jäkligt svårt att göra något på egen hand. En joggingtur är allt jag mäktat med en så länge.

tisdag, juni 11, 2013

Kallt

Oj vad det var kallt imorse. Skulle behövt vantar när jag cyklade till jobbet. Men det ser ju rätt ok ut när man tittar ut och det borde kunna bli lite skönare när man cyklar hem. Kan ju hoppas det i alla fall. Nu är det bara 14,5 arbetsdagar kvar till semestern. Sen är det bara ytterligare 5,5 vecka innan man börjar jobba igen....

måndag, juni 10, 2013

M M

Måndag morgon. Och här står man och väntar på gröten. Detta är sista femdagarsveckan innan semestern.

fredag, juni 07, 2013

Grillning

Hoppas att det kommer smaka.

Bilmekaniker

Bilen larmade för halvljusproblem. Och som tur var så hade vi en ny sån lampa i bilen. Så fram med instruktionsboken och byt, trodde jag. Det verkade inte alls stämma. Jag läste och tittade på de usla bilderna men fick det inte att gå ihop. Sur och grinig la jag ner verksamheten. Vi åkte och käka och handlade. Och när vi kom hem gjorde jag ett nytt försök och tror jag har lyckats. Men fru Blogg, som åkte och parkerade bilen, glömde givetvis att kolla om larmet var kvar.....

onsdag, juni 05, 2013

Skörd

Årets andra skörd jordgubbar. Ser gott ut på bild i alla fall :-)

Lillfredag

Skönt att det är veckans sista arbetsdag idag. Eller i alla fall den sista arbetsdagen på jobbet. Man vet ju aldrig vad fru Blogg hittar på. Det är i alla fall dags att göra rent på altanen igen. Det har kommit fruktansvärt mycket pollen där. Så det blir nog fram med vattenslangen för att få bort det.

Igår var det sommarfest på Trollbacken. Underbar sång bjöd barnen på. Nu är det bara 1½ vecka kvar i förskolan för Ina. I höst börjar hon i ettan.

tisdag, juni 04, 2013

Blir så trött

Jag satt och kollade på försäkringar för boendet. Och de olika bolagen har ju det så bra att man kan fylla i en massa uppgifter och sen få fram ett pris. Men det är så fruktansvärt tröttsamt när man fyller i ett formulär att efter X antal påvisningar om vad som måste fyllas i och rättandes av några fel får 'tjänsten är nere, försök senare igen'. O, vad jag inte vill försöka senare hos detta bolag. Om tjänsten nu är nere, varför kan jag då fylla i detta formulär? Odugligt!!

Så ja, nu är jag glad igen. Ikväll är det sommarfest på Inas förskola. Dvärgarna skall sjunga llite och så blir det fika. Det blir nog kul! Ina verkar i alla fall helpeppad :-)

måndag, juni 03, 2013

Ny och kort

Ny vecka och dessutom är den kort. Bara tre dagar. Ja, jag vet, det är 3 klämdagar. Men jag är här ändå :-)

Annars är det inte så mycket nytt. Arsenal leder fortfarande Premier League :-) Solen skiner :-) Allt är så fantastiskt bra och roligt :-)

söndag, juni 02, 2013

Bra jobbat!

Så där ja, nu är årets första joggingtur avklarad. Ca 5 km. Det gick nog inte allt för snabbt. Jag hade inte ens någon koll på tiden. Men hur som helst, klapp på axeln till mig :-)
Det tråkiga är att jag redan nu vet att nästa tur kommer kännas så ofantligt mycket tyngre. Varför? Ja, inte vet jag. Men det är alltid så av någon konstig anledning.

Vid Mälaren

lördag, juni 01, 2013