tisdag, december 31, 2013

Kyckling Tikka Masala

Fru Blogg avslutar året med att bjuda på indisk mat. Vissa av kryddorna hade hon med sig från sin indienresa. Det var gott!

Gott Nytt År!

Ett gott slut och ett Gott Nytt År vill jag önska Er!

Jag hoppas att ni får ett bra 2014 och att Arsenal tar sig till Champions Leage även till nästa säsong!

måndag, december 30, 2013

Absolut sista

Idag är det dags för årets absolut sista arbetsdag. Ska tv-tablå jobbet senast 05:30 men jag vaknade tidigare så det ska inte vara några problem.

söndag, december 29, 2013

Skön seger!

Inget skönspel men vinst ändå. En svår bortamatch som ger 3 pinnar, inte helt fel! Snart innebandyträning.

Startade dagen med bordtennis

Ett pass pingis på morgonen är aldrig fel. Då har man ju i alla fall gjort någonting idag. Nu är det bars avvakta Arsenalmatchen efter lurren.

lördag, december 28, 2013

Glad

Igår var jag till jobbet igen för att fixa det som någon måste fixa innan nyår. Och denna någon verkar vara jag för ingen annan har gjort något. Om vi inte fixar det innan nyår så kommer en hel monteringsline stå stilla. 

Så igår åkte jag dit igen och det första men får göra är att försöka få igång en provutrustning på en annan avdelning. Det var ju inte riktigt därför jag åkte dit. Men hur som helst, till slut så fick jag igång den. Och det var ju bra.

Men nu till det viktiga, "mitt" problem. Det som måste bli klart innan nyår. Jag vet inte hur många försök jag gjort men gårdagens var lyckat. I alla fall så till vida att det kommer gå att köra linan efter nyår. Det är dock några småprylar som stör vid uppstart men inget som inte gör att det inte går att köra. Så jag är helnöjd! Ska dock till jobbet på måndag när förmiddagsskiftet börjar 05:30 för att se att dom kommer igång ordentligt och se att det fortfarande funkar.

Jack Frost

Nu, eller i alla fall igår, har dom Jack Frost på Bishops. Inte helt fel! 

fredag, december 27, 2013

Dagens göromål

Strax iväg till Klövernhallen för ett träningspass bordtennis. Sen blir det ett pass på jobbet. Men sen är det helg igen :-)

måndag, december 23, 2013

Jullov?

Ja, det borde det ha varit. Men ändå sitter man här på jobbet halv sex och längtar efter just jullov. Det som borde ha blivit en lång ledighet har börjat med 3 dagen av 3 hittills på jobbet. Det går bra nu.......

söndag, december 22, 2013

Söndag

Startade dagen med lite bordtennis. Nu har fru Blogg hotat med Åsby trädgård. Det är väl bara att åka med och se glad ut. Kanske kan man i alla fall trycka i sig en räkmacka där.

Har även hunnit jobba lite och kommer åka och jobba imorgon oxå. Ska även träna pingis imorgon så det är lite körigt nu. Jag satt även igår kväll och jobbade lite. Men jag bräckte inte en leverantör som hjälper mig. Han skickade sista mailet 00:32, imponerande!

Nä, dags att dra till Åsby!

Ha en trevlig fjärde advent alla vänner!

lördag, december 21, 2013

fredag, december 20, 2013

Panik

Nu är det körigt! Det är rätt så mycket på jobbet nu och det är en grej som jag måste få till innan nyår. Men jag har inte en j**la aning om hur.....

Jag hade tänkt vara långledig under jul och nyår. Men redan har den 2/1 rykt och risken är att det blir någon mer dag som ryker :-(

Men men, det är ju bara ett jobb som jag brukar säga. Men tyvärr säger jag bara så när allt flyter på. Just nu känns det som det viktigaste i världen. Man måste ju tänka på att aktieägarna ska få en god jul och ett gott nytt år.

Trevlig helg på er alla!

onsdag, december 18, 2013

Tråkutgifter

I söndags morse när jag skulle åka och träna pingis så starta jag bilen och fick direkt varning om låg nivå på kylarvätskan och att bilen skulle stängas omedelbart. Det visade sig att expansionskärlet hade spruckit och att det därför läckte ut vätska. Så nytt kärl och arbetskostnad på det gjorde att nästan 1000 spänn rann iväg. Kul, Not!

Roligare var det att spela lite innebandy idag. Det var länge sen jag var med och lirade på en onsdag. Hoppas att det kan bli lite oftare framöver.

måndag, december 16, 2013

Bayern München i slutspelet

Första matchen spelas onsdagen den 19 februari. Inte RyanAirvänlig tid :-(

Lottning

Nu är det bara 19 min kvar tills CL-lottningen är. Barca, Real eller Bayern är frågan?

Varmt

Idag var det varmt att cykla. Jag hade jackan nästan helt uppknäppt men ändå blev det riktigt varmt. Men bättre varmt än kallt!

Denna vecka är det bara en aktivitet efter jobbet. Och det är på fredag då höstens sista friidrottsträning är. Rätt skönt att det inte är några andra aktiviteter att hinna till, särskilt nu när bilen inte är våran bästa kompis. Nivån på kylarvattnet är under min och det verkar som om det är en spricka i behållaren som göra att det läcker ut. Så det blir väl att försöka få en verkstadstid någon gång. Bra slut på året, NOT!

söndag, december 15, 2013

Stortorsk

Shitty vann enkelt mot Arsenal igår. Det värsta var att jag inte tyckte Shitty var så överdrivet bra heller. Arsenal gav bort bollar utan att ens vara hotade. Det kändes som om vi inte hade några krafter kvar. Varken fysiskt men framförallt inte heller psykiskt.  Det är dock ingen ursäkt för det dåliga spelet, det är lika för alla.

Som tur är var det bara en match av 38. Nu är det 9 dagars ledighet så när vi torskar mot dom onda den 23:e så ska vi inte se trötta ut i alla fall.

Nä, nu snart dags för en tur till Klövernhallen och lite bordtennis.

fredag, december 13, 2013

BSR

Från spelningen vi var på i London den 23/11-13

Fotboll

Ina ritade denna teckning innan en Arsenalmatch för en tid sedan. Rätt snygg!

Lucia

Idag har jag varit på lucia på Freddies dagis. Kul att hon ville vara med. Ina var aldrig med när hon gick på dagis. Tur att hon är med nu när hon går på fritids i alla fall.

I och med att det var lucia på morgonen och att jag inte kommer jobba full dag idag så har jag möjligheten att jobba hemifrån. Då försvinner det ju i alla fall ingen restid och jag kan således få ihop lite mer tid. Det som är bra när man jobbar hemifrån är att det inte blir störd så mycket. Och nu kan jag passa på att göra saker som är jobbiga att göra på jobbet när man behöver lugn och ro!

Det andra som är bra med att jobba hemma är att man kan passa på att köra en tvättmaskin. Jag vill inte köra maskiner om jag inte är hemma. Man vet ju aldrig vad som kan hända. Och den jobbar ju på för sig själv och sen kan jag hänga tvätten på lurren, klockrent!

torsdag, december 12, 2013

Fuller's provsmakning

Det vore väl helt ok just nu? Det var det i alla fall i november när vi senast var där.

Trött

Veckor då det är Champions League på TV och man sen går upp kl 5 på morgonen gör att man blir lite småtrött. När klockan ringde i morse var det inte långt bort till att övertyga mig själv om att man är värd en sovmorgon. Som tur är så tog jag mig i kragen och gick upp. Men toktrött är man hur som helst.

Tur det inte är CL varje vecka. Och tur att det snart kommer lite röda dagar att sova ända till 7 på. Det ser jag verkligen fram emot!! Imorgon kväll är det dessutom julfest med jobbet.

onsdag, december 11, 2013

Vidare trots torsk

Torsk med 2-0 borta mot Napoli ikväll. Men deg räckte för att gå vidare som tvåa. Det märktes att man var väldigt passiva och gick på att hålla siffrorna nere istället för att försöka vinna. Nu blir det en tuff åttondelsfinal. Men jag gissar att de ettor som vi kan få möta hoppas slippa oss.

Men det blir väl Barca eller Bayern i vanlig ordning.

Viktig match!

Ikväll spelar Arsenal en riktigt viktig match. Det gäller vinna eller försvinna från Champions League. Det vore riktigt tungt att inte gå vidare från gruppen. Men det är en jäkligt tung grupp vi spelar i så det vore ingen jätteskräll om vi missar slutspelet. Men ändock jäkligt tungt om vi gör det.

Heja Arsenal!!!

tisdag, december 10, 2013

Lurre

Imorse var det taxiverksamhet som gällde. Först traska med Freddie till dagis. Hem och hämta bilen och Ina för att åka till fritids. Då visar det sig att fru Blogg ska sätta sig på cykeln och åka till jobbet. Då det regnade just då och dessutom var halt så erbjöd jag mig att skjutsa henne till jobbet vilket hon nappade på. Så det blev en sen ankomst i morse så därför tänker jag åka tidigt härifrån istället......

För idag är det sista jympatillfället för Freddie. Och idag är det verkligen sista tillfället för henne. Hon har bara suttit hos fru Blogg på träningarna och senast ville hon inte ens åka dit. Så det är väl ingen mening att fortsätta i vår.

Direkt efter det så blir det iväg och lämna Ina på scouterna. Sista tillfället även där för hösten. Så från och med nästa vecka så finns det nästan lite fritid på kvällarna, skönt!

måndag, december 09, 2013

Ny vecka....igen

Ny vecka med nya möjligheter! Visst är det härligt? En vecka som innehåller två viktiga Arsenalmatcher. Napoli borta på onsdag och Shitty borta på lördag. En tuff vecka med andra ord.

Annars är det ju bara 10 arbetsdagar kvar i år! Om det nu inte blir några ändringar, man vet ju aldrig......

söndag, december 08, 2013

Onödigt

Usch vad onödigt att tappa poäng idag. I första halvlek såg det ut som de senaste säsongerna. Man är tröga och ointresserade i nästan hela första halvlek.

Mycket bättre i andra halvlek och vid ledning ska man inte lägga bort en pinne. Men det gjorde vi tyvärr. Synd, ett bortkastat tillfälle att rycka i tabellen. Och eftersom vi har Shitty och Chelski i de kommande matcherna så hade dessa pinnar behövts.

Jaja, jobb imorgon igen.....

lördag, december 07, 2013

fredag, december 06, 2013

Snart helg igen

Denna vecka har gått väldigt fort. Och efter den här dagen är det bara 10 arbetsdagar kvar detta år. Det är i alla fall ambitionen sen får vi se om det blir någon "bonusdag".

På söndag är det Arsenalmatch igen. Everton hemma på Emirates. Ett Everton som slog Everton United i onsdags. Så det blir allt annat än en lätt match. Men en match man måste vinna  om man vill hamna topp-4 när säsongen är över.

Ha en trevlig helg!

Fel dag....

....att cykla på. Det blev rätt så blött. Borde kanske ha haft regnkläder....

torsdag, december 05, 2013

Redan torsdag

Veckan springer på rätt så fort. Ingen tid till vila och återhämtning. Och Arsenal spelade stundtals drömfotboll igår. Två riktigt snygga mål och det kunde ha blivit fler om inte deras målis varit så pass bra som han var.

Nä, nu jobb!

onsdag, december 04, 2013

Skön seger!

2-0 med mersmak hemma mot Hull. Och jag som trodde att det skulle bli torsk idag. Hull vann ju senast hemma mot Pool och vi startade med Bendtner. Men det var hur stabilt som helst!

Pizza

Det blev kebbe till lurre så varför inte en pirra till kvällsmat? Bara gräddningen kvar!

måndag, december 02, 2013

Jympaavslutning

Idag hade Ina avslutning på höstens jympa. Och då var alla välkomna dit och titta. Så Ina ville absolut inte åka dit. Jag försökte peppa men hon skulle inte åka. Hon grät och var så ledsen. Så då sa jag att vi inte skulle åka. Hon fortsatte dock att gråta.

Så när gympan hade pågått i 5 min så sa hon plötsligt, "jag vill åka". Så snabbt in i bilen och iväg. Hon hade ju övervunnit sin rädsla och jag kunde inte låta bli att låta henne vinna över sig själv även om vi skulle bli 20 min sena.

Och det var det värt. Hon sprang runt mellan stationerna med ett jätteleende som sträckte sig från öronsnibb till öronsnibb. Glädje!

Tungt

Det blev även ett innebandypass på kvällen igår. Det känns idag.

söndag, december 01, 2013

Spelar pingis

Eller försöker i alla fall. Det känns riktigt illa. Tur det bara är träning...