onsdag, september 30, 2015

Något är fel

Bara för något år sedan kunde jag, efter en Arsenalförlust, i det närmaste hoppa från Vallbybron för att jag var så arg/besviken/ledsen. Men trots en riktigt knackig inledning på säsongen så är jag inte så himla upprörd. Visst, jag vill att dom skall vinna och spela en fantastik fotboll. Men trots att dom inte gör varken eller så skakar jag bara av mig förlusterna och går vidare. Varför vet jag inte riktigt....

tisdag, september 29, 2015

Inte ok

Det var en riktigt usel insats av Arsenal ikväll. Att torska hemma mot grekerna är inte ok. En fjärdeplats i gruppen verkar det bli...

En liten runda

Det blev en liten runda även idag. Freddie hade ju jympa 1 h på Hamreskolan så jag passade på att jogga ut till Björnön och där springa den allra kortaste rundan som kanske är 700-800 m. Så totalt ca 7,5 km.

Kallt

Runt nollan så här på morgonen. Det är bara att inse att höst och vinter närmar sig med stormsteg. Igår i solen var det ju rätt så skönt. Och det var perfekt för att ut och jogga igår. Får se om det blir en kortjogg idag medans Freddie jympar. Runt 5 km ska man väl orka med....

Ikväll spelar Arsenal i CL igen. Ikväll är det en måstematch på hemmaplan. Jag gillar inte måstematcher. Man blir ju så nervös medans man kollar. Jag orkar inte det .... Men men, det är ju bara fotboll....

måndag, september 28, 2015

Jogging

Idag hade Ina jympa igen och då passade jag på att jogga lite igen. Nu har det blivit bara en gång i veckan som jag joggar men en gång är bättre än ingen gång....

Yes

Äntligen är måndagen här igen!! Som man har längtat! Ända sedan i fredagseftermiddag. Nu vet man att man har 40 friska timmar att få njuta av hårt arbete och förhoppningsvis få göra aktieägarna glada.

Det är mindre än 10 veckor kvar tills det är dags att åka till London. Det är ju ett tag dit men det är bra att ha något att se fram emot.

Ha en bra vecka!

söndag, september 27, 2015

Glad

Man blir glad när man kommer hem från innebandyträningen och möts av denna lapp och godis.

Ny mössa

Freddie fick en ny fin mössa igår. Hon verkar helnöjd!

Planterat

Det blir nog bra när de växer till sig sen.

Tidsoptimist

Jag trodde att jag skulle hinna med så mycket saker idag. Men jag glömde att planera för att jag skulle äta lurre oxå. Så det gjorde att löpningen gick bort. Sen var fru Blogg och köpte mer växter som skulle ner i gjorden. Och det gjorde att gräsklippningen gick bort. Nu bara mat och innebandy kvar. Vi får se om jag hinner med bägge.....

Kaffe

Lite kaffe innan allt rullar igång. Fullt upp idag. Plantera växter innan det blir bladvändning i Klövernhallen. Sen en liten jogg till Hamre för husvisningar där. Förhoppningsvis hinner jag klippa lite gräs hos mamma oxå innan innebandyträning.

lördag, september 26, 2015

Ledning i paus

2-1 ledning i paus men Leicester är mycket bättre än Arsenal så här långt. Får hoppas att Arsenal kan bättra sig i andra halvlek annars är det stor risk för torsk.

fredag, september 25, 2015

Middag

Ikväll blir det Oxfilé med potatisgratäng. Till detta blir det vinet på bilden. Ett Italienskt vin. Blir nog bra.

Lycka!

I slutet på varje månad kommer lönen. Och i slutet på varje månad så skall räkningarna betalas. Och det är samma lycka varje gång man ser att lönen täcker räkningarna! Så nu kan man koppla av en månad till.

Och nu är det dessutom fredag igen. Veckan har sprungit på rätt bra. Mån-ons går bäst. Men tors-fre är något segare. Men det är väl så det skall vara, utarbetad på fredag och utvilad på måndag. På söndag förmiddag ska jag göra en insats för VBTK genom att sitta och vända blad några timmar. Det ser jag verkligen fram emot.............NOT!!

Ha en trevlig helg!!

torsdag, september 24, 2015

Grattis

Stort grattis till Arthur Guinness som har födelsedag idag!

Service

Idag skall ena bilen in på service. Så nu gäller det att försöka få jobba lite övertid en tid.....

Arsenal lyckades besegra Sp*rs igår i Kalle Anka Cup. Kul på något vis. Och kul att Flamini gör bägge målen. Så nu kan han ju njuta av dessa när han sätter sig på läktaren igen... Eller kanske får han plats på bänken nästa match. Han är ju trots allt den som gjort flest mål i Arsenal i år. Eller han är i delad ledning i skytteligatoppen. Och det bara på en match.

Det blev innebandy igår och det kommer bli innebandy igen. Det blir tredje gången på 5 dagar. Lite sjukt då man inte spelat överhuvudtaget på länge.

onsdag, september 23, 2015

Ekologisk köttfärssås

Vi försöker att köpa mer och mer ekologisk mat. Det känns rätt att göra det i alla fall.

Mittvecka

Då börjar vi närma oss mitten av arbetsveckan. Bara att ösa på några dagar till. Idag kan det bli lite innebandy med jobbet igen. Jag har inte varit med på jättelänge och knappt några gånger i år faktiskt. Från att ha varit med varje gång till att nästan aldriv vara med. Men så är det, svårt att hinna med allt. Och onsdagsinnebandyn eller föresten innebandy överhuvudtaget har fått stå åt sidan. Jag tycker nog inte att det är lika kul att lira längre. Men innebandyglädjen kanske kommer tillbaka, vem vet?

Ikväll är det tydligen oxå Kalle Anka Cup, Arsenal borta mot Sp*rs. Låter som en torsk och det skulle i så fall bli Arsenals tredje raka nederlag. Det händer inte alltför ofta....... Vi får väl se, det är bara fotboll.

måndag, september 21, 2015

Träning

Passade på att lufsa en sväng medans Ina tränade gymnastik. Rätt skönt att inte jaga några tider utan bara lufsa runt i lagom tempo. Det enda målet är att komma tillbaka innan Ina har slutat gympan.

Men kanske måste man skaffa sig någon form av schema ändå. Litar inte riktigt på min egen diciplin att ge mig ut och jogga annars. Vi får se.....
Asics gav mig ett program direkt när detta schema var klart. SKulle träna inför ett nytt halvmaraton som jag skulle springa den 20/12. Men det känns inte aktuellt.

Äntligen!!

När man går hem på fredageftermiddag så är man så ledsen att man inte får gå till jobbet på några dagar. Men sen när måndagen kommer så återvänder det lilla leendet och man känner sig glad och lycklig igen när man får gå och göra det man allra helst vill, jobba! Skämt o sido, det är ju inte så dumt att ha ett jobb att gå till. Eller det är, i alla fall för mig, en förutsättning för att få det hela att gå runt.

Ha en underbar vecka alla vänner och annat löst folk!!

söndag, september 20, 2015

Söndag

Och nu börjar helgen känns det som. Pingisen känns mer och mer som ett måste då jag inte säga till redan i våras att jag borde lägga av. Nu får jag hänga i en säsong till....

2 pinnar blev det igår. Det kunde ha blivit både 0 och 4. Så små marginaler var det. Så 2 pinnar får väl anses godkännt. Det verkar bli ett tufft år i år. Det finns inget enkelt motstånd. Jag måste höja mig någon klass om det inte ska bli en fiaskosäsong.

Idag är det extraträning för Ina på jympan. Två timmar i VGF-hallen. På extrajympan brukar man dessutom som förälder sitta kvar och titta. Det ska bli kul!

fredag, september 18, 2015

Regn

Och regnet gör att jag blir en sån som jag inte vill vara.....

När jag vaknar upp och hör hur regnet öser ner så åker jag inte till jobbet direkt utan jag väntar på att dvärgarna ska iväg till fritids och skjutsar dom dit. Curling-VM är här!! Nä, nästa vecka blir det inget curlande med dvärgarna bara för att det regnar. Jag klarade mig ju i regnet när jag var liten och mina dvärgar borde klara detsamma. Så får det bli!!

torsdag, september 17, 2015

Härligt väder!

Hur trött och slut man än känner sig nu så är det ju ett alldeles underbart väder som gör en lite piggare och gladare.....

Torsk

Arsenal torska igår och jag är inte ens besviken. Kan det vara ett gott tecken? Förmodligen är jag inte besviken pga att jag kände detta på mig. När man läser om matchen innan och alla säger att man inte skall underskatta motståndaren osv. Redan då vet man att dom underskattar motståndarna. Och det syntes på spelet oxå. Inget drag alls, inget jävlar anamma. Kanske hade dom läst min blogg igår om att det kommer krävas minst en tredjeplats i framtiden för att ta sig till CL-spel och pga det prioriterar man ligaspelet.. Ja, jag vet, jag är lite ironisk nu men det måste man väl få vara.

Ryssarna borta på lördag betyder ju oxå torsk. Tur man är i Nyköping och slipper se eländet. Mer pingsi åt folket så man kommer bort från fotbollsträsket!!!

onsdag, september 16, 2015

Träningspass

Var iväg på lurren och körde ett pass pingis. En perfekt tid att träna på. Jag tycker att 20:00 en vardagskväll är för sent för pingis. Innebandy eller löpning funkar den tiden men inte pingis. I pingisen måste huvudet vara med på ett helt annat sätt. Och är man det minsta trött är det svårt att hålla koncentrationen.

Fjärde plats!

Den som kommer fyra i Premier League har ju fått kvala till Champions League kommande säsong. Och det är ju en placering Arsenal har abonnerat på under lång tid med några få undantag. Vi har nästan blivit lite hånade för "The forth place trophy". Och visst det är ju inte den bästa av placeringar men ack så har det varit så viktig. Under senare år har ju lagen bakom närmat sig en fjärdeplats. Och det sägs att man struntat i Europa League och där ställt upp med B-laget. Nu finns dock risken att detta usla facit som de engelska lagen har i europa gör att fjärdeplatsen kommer vara som dagens femteplats. Visst, de lag från england som varit med i Champions League de senaste åren har ju inte dominerat heller. Vissa har inte ens tagit sig till slutspel. Men de i Europa Legue har ju varit än värre. Och i sin strävan efter fjärdeplatsen har de snart gjort fjärdeplatsen "oduglig".....

tisdag, september 15, 2015

Mörkt

Nu är det mörkt när man åker till jobbet på morgonen. Inte kul! Snart är det mörkt både när man går till jobbet och nära man går ifrån jobbet. Börjar redan längta tills nästa sommar!!

Trots att det bara var ett väldigt lugnt joggingpass igår så känner jag mig sliten. Det känns ju lite märkligt. Idag har jag oxå ett pass planerat men vi får se hur det blir. Kanske får omplanera det.

Idag kom jag, helt plötslligt, in på bloggen igen från jobbet. Man undrar ju vad som sker i bakgrunden i internets mörka bakgator? Ena dagen blockad, nästa dag är det välkommen in!

måndag, september 14, 2015

Lätt jogg

Det är skönt när man har ett pass där man bara joggar utan att tänka på tiden. Idag blev det nästan 13 km i väldigt lagom tempo. Ett perfekt sätt att tillbringa tiden medans Ina körde jympa.

Lurre

Det är inte varje vardag man står och lagar mat. Men idag så hände det.

Blockad

Nu har min blogg blivit blockad av företaget jag jobbar på. Jag hoppas att det inte är fler som har samma problem. Och jag vet inte varför den är blockad. Hur som helst, det blev en tidig start på denna måndag. Eftersom tjejernas fritids har stängningsdag så ska dom hämtas direkt från skolan idag. Och Freddie slutar ju redan kl 11 så ska man hinna jobba något så får man börja i tid.

lördag, september 12, 2015

Milen

Det blev milenbpå Björnön idag. 51:01 min är jag grymt nöjd med. Kändes helt ok förutom när jag fick en flugjävel i halsen.  

Pingis

Då var pingisen avklarad. Lika kul som vanligt...

Funderar på att ta milen nu. Det blir väl bra? Då får man äta godis till fotbollen sen :-)

fredag, september 11, 2015

Freitag

Då är vi framme vid veckans sista arbetsdag. Eller det borde vara veckans sista arbetsdag men jag har lovat att göra en insats på söndageftermiddag. IBM har servicehelg och det är inte alltid allt funkar klockrent efter dessa. Så jag skall kolla att våran produktionsserver är igång och nåbar. Det blir ju jättekul!

Imorgon spelar Arsenal mot Stoke. Det är hemmamatche och det borde bli 3 pinnar. Men vi har ju ännu inte lyckats vinna hemma i år. Vi har väl inte ens kunnat göra mål hemma i år. Så med det i bakhuvudet så kan man nog lägga några spänn på X2. Borde väl ge lite mer än pengarna tillbaka i alla fall.

Imorgon blir det dessutom lite pingisträning. Det blir oxå jättekul! Bara en vecka kvar till seriesammandrag. Vilket oxå kommer bli jättekul!

Ha en trevlig helg!

torsdag, september 10, 2015

Skräll

Det är inte ofta jag kör ett pingispass mitt i veckan. Men igår hände det. Mycket folk. Mest pensionärer. Men även en rejäl skräll visade sig i hallen. Nu kommer jag inte ihåg om det var Coachens eller Brorsans bästis som var där. Men det var säkert en 6 år sen han spelade pingis. Kan ni gissa vem som var där?

Fru Blogg åkte iväg på kurs imorse. Kommer hem imorgon kväll. Så nu kliver man, tillfälligt, upp ett pinnhål i ranking hemma. Från fjärde plats till pallplats. Nu är man nära att få bestmma hemma....

onsdag, september 09, 2015

Imponerande

Sverige gjorde en fantastisk insats igår mot Österike i EM-kvalet. Det var länge sen jag såg ett så bra svenskt landslag. Riktigt kul att titta på oxå. Hur vi sen kan förlora med 3-0 är ju väldigt konstigt. Vi som är så bra!!!

Skönt att den riktiga fotbollen återvänder till helgen. Så man får sätta sig ner en lördageftermiddag och bara njuta av Premier League igen. Kanske till och med få öppna en Guinness för att det skall bli ännu bättre!

Såg för övrigt att hockeyallsvenskan skall visas på Cmore i år i stället. Fiasko! Då blir det inte mycket tittande på VIK i år. Bra eller dåligt visar sig väl efter några omgångar.

tisdag, september 08, 2015

Trött

Inatt blev jag väckt av Freddie strax före 2. Och sen var det svårt att somna om. Men till slut strax efter 4 så somna jag om. Och när klockan sen ringde så stängde jag den och skulle bara vila en liten stund. Ja, somna om är väl snarare rätt ord. Sen ringde fru Bloggs klocka. Och jag bara somna om. Fru Bloggs klocka ringde igen och jag bara somna om. Det var riktigt svårt att komma upp imorse. Jag brukar ju vara först på jobbet. Men idag var jag sist....

måndag, september 07, 2015

söndag, september 06, 2015

Skratta

Jag står och hänger vid en pelare på Erikslunds shopping och hur kul det är värt ju alla. Det är ju inte svårt att hålla sig för skratt. Men då går det förbi en snubbe med kepa. Och på kepan står det Sp*rs. Jag kunde inte låta bli att skratta. Det är inte ofta man träffar på någon som har det värre än man själv Sp det gäller ju att njuta av stunden :-)

Inte genomtänkt

Det var kanske inte helt genomtänkt att boka in ett träningspass dagen efter halvmaran. Men 08:00 stod jag där vid bordet för 1,5 timmes pingis. Kan väl sammanfatta passet med att jag var mer orörlig än vanligt. Kanske inte så konstigt....

lördag, september 05, 2015

Halvmaran

Då var det avklarat. Och vilket ösregn det blev en kvart före start. Dyngsur redan vid starten. Men som tur är så klarnade det upp och blev ganska behagligt. 21,1 km är en jäkla lång sträcka för mig. Det gick skapligt fram till 18 km men sista 2-3 var riktigt tunga.

Klockan visade i vanlig ordning fel sträcka men det som är bra med att springa ett lopp är att man vet hur långt man sprungit "på riktigt" :-)

Ett försök

Snart dags att göra ett försök på halvmaran. Målsättningen är nedsatt till 6 min/km. Lycka till! :-)

fredag, september 04, 2015

På stan

Idag är det kurs nere på stan. En tvingande kurs som alla ska gå med jämna mellanrum. Det håller på hela förmiddagen. Min kvalificerade gissning just nu är att det inte blir så mycket mer jobb efter det. Inte på firman i alla fall. Hemma får man ju alltid jobba :-)

Ska bli skönt att slippa det vanliga jobbet ett par dagar sen i alla fall. Men lite tråkigt att det inte är någon fotboll i helgen. Alltså riktig fotboll. Interlull är väl i full gång men det är ju inte riktig fotboll. Alltså sån fotboll som spelas på "The Home of Football".

Trevlig helg!

torsdag, september 03, 2015

Redan torsdag

Veckorna går rätt så fort. O i och med att tjejernas idrottsaktiviteter är igång så hinner man inte så mycket annat än att jobba, laga mat och åka på aktiviteter. Just nu är detta ett litet problem då vi skulle behöva hinna göra klart i Inas rum. Men det finns liksom inte tid att göra det på kvällar. Eller visst skulle man kunna köra en halvtimme ibland men jag, som behöver fundera och mäta och mäta igen och tänka lite till, är för långsam för att det skall ge så mycket. Så det är helgerna som gäller. Då det inte är aktivitet eller Arsenal spelar eller...... Hur som helst, vi måste göra klart snart. Ina sover i vardagsrummet och snart drar Champions League igång och då vill man ju sitta och kolla på kvällarna utan att behöva störa Ina när man lever sig in i matchen.

Nåväl, ikväll är det simning för Freddie!

onsdag, september 02, 2015

Regn, regn, regn

Ja, det har kommit lite vatten nu. Så vad passar bättre än att lyssna på denna pärla? M3 med Crying in the rain.
I övrigt är det väl inte så mycket att orda om. Transferfönstret stängde igår. Fotbollen är på väg att döda sig själv med alla pengar. Vad är det som händer? Tonåringar som går för sjuka pengar. Och supportrar som vill köpa för köpandets skull. Vad gäller Arsenal så har dom ju alltid, efter arenabygget, varit restriktiva gällande nyförvärv. Och Mr Wenger vill bara köpa om det är någon som, i hans tycke, är bättre än de spelare han redan har. Jag håller med honom om detta. Kan man inte köpa något bättre så finns det ingen anledning att köpa heller. Och med att hitta någon bättre så menar jag inte att det inte finns bättre spelare i andra klubbar som direkt skulle gå in i våran startelva. Men det räcker ju inte med att en part vill köpa. Det gäller ju att de andra parterna vill sälja och att spelaren vill flytta. Så det är inte bara att köpa hur som helst. Och sen kan man ju undra om man ska betala vad som helst för en spelare oxå. Det måste ju finnas någon rim och reson i det hela (gränsen har i och för sig redan passerats för länge sen....). Men ni förstår säkert vad jag menar. Nu finns det visserligen överflöd av pengar i alla klubbar pga TV-intäkter. Men hur länge kan man räkna med att dessa pengar rullar in? Varför skulle inte TV-bolagen kunna hamna i en svacka. Jag menar att när TV-bolagen måste höja priserna för kunderna så finns det väl en risk att det till slut tappar kunderna istället? Och då kommer inte reklamen att dra in lika mycket pengar och då kan dom inte pynta lika mycket pengar till fotbollsligorna osv osv....

Nåväl det kommer bara att drabba de klubbar som inte har en ägare som badar i pengar och som inte har något emot att spendera dom på fotboll. Men de andra klubbarna kan kanske på sikt få det lite tuffare. Skit samma, slutsvammlat från mig nu. Ha en bra dag!!

tisdag, september 01, 2015

Ny dag, nya möjligheter

Idag blir det avbrott från jobb när vi skall till sjukan med Freddie. Sen i eftermiddag så börjar Freddies jympa och Ina drar igång med scouterna igen. Så äntligen är ordningen återställd. Är dock lite fundersam kring Freddies jympa då det står att det är för 4-5 år och hon fyller ju 6 år på måndag. Dessutom stod det att det skulle komma många nya barn. Risken är väl att det är mest 4-åringar. Och det finns väl fog till oro över att det inte kommer bli så utvecklande för Freddie om dom skall fortsätta köra kullerbyttor bara. Men så länge hon är nöjd så går det väl bra. Vi får se hur det blir.

Ha en bra dag nu vänner!!