fredag, november 30, 2018

Friday!

Ok, då är det fredag igen, helt ok!!

Vädret är lite som det är och är svårt att påverka. Bara gilla läget! Vi har kommit fram till novembers sista dag. Och jag inser att jag har gjort den sämsta löparmånaden på många år. 5 km har jag fått ihop!! Känns som om jag är nära maratonformen nu......

Ha en trevlig helg!

torsdag, november 29, 2018

Fru Bloggs Indiska mat

Fru Blogg är grym på att göra denna Indiska maträtt! Lika god live dom i matlåda!!

Torsdag

Idag blir det en lite hattig dag. Jag ska med Ina till tandläkaren på förmiddagen vilket jag inte får glömma..... Sen har hon kör i eftermiddag. Jag är lite fundersam på om jag skall gå på en funktionärsutbildning i friidrottshallen ikväll. Känns dock lite stressigt.... Måste fixa iordning ett träningsprogram till morgondagens friidrott. Tresteg och spjut står på schemat. Ingen är min favvo precis men något skall jag väl hitta på.....

I övrigt så saknar jag lunchpintsen från Londonresan.

Ha en fin torsdag!!

onsdag, november 28, 2018

Saknar

Senaste Londonresan var en riktigt lyckad resa! Saknar den och längtar tillbaka!

Gymkort?

Jag har ett tag funderat på att skaffa gymkort på Bellevue. Det känns som om det skulle vara rätt så sjysst att kunna springa inne under de kalla mörka månaderna. Kunna träna medans dvärgarna har gymnastik. Sen skulle man ju kunna ta en längre tur på helgen utomhus i dagsljus. Tror det skulle kunna bli en bra kombo. Kanske till och med köra några styrkeövningar när man ändå är på plats....

Nåväl, jag ska inte uppta eran dyrbara tid med att svamla om min eventuella träning. Eller, det är ju det jag har gjort under lång tid. Men ändå. Men problemet är ju att jag vet inte annars vad jag skall skriva om. I mitt patetiska liv så händer det inte så mycket annat än jobb, träning, skjutsning, matlagning, tvättning och andra icke roliga saker.

Jaja, ha en fin dag!!

tisdag, november 27, 2018

Dienstag

Tisdag, veckans mest produktiva dag (fick jag höra på någon kurs för typ 20 år sedan). Men det kanske är så, vi säger att det är så... Synd då att man inte gör en full arbetsdag när man ändå är så produktiv. Det är ju pianolektion för Freddie idag så det blir att åka hem/iväg före klockan 14. Rätt skönt ändå att komma iväg :-)

Annars är det väl inte så mycket att orda om så här i kylan. För kallt är det nu. Ska det vara så här till slutet av mars nu? Det sägs ju att det är bra om det blir kallt innan det kommer snö för att minimera fästingarna till nästa sommar. Hoppas att det är så.

Nåväl, ha en fin tisdag nu vänner!!

måndag, november 26, 2018

Jaha

Då är det långa helgen över! Tänk vad snabbt ett par dagar kan gå. Sjukt snabbt faktiskt! Men men, bara att bjuda till och ge allt för aktieägarna nu i 40 friska timmar.
Det blev ju lite pingisspelande i lördags och det var ju lite roligt trots allt. Jag spelade ibland riktigt bra och ibland riktigt uselt. Men svårt att förvänta sig något annat. Lyckades i alla fall knipa några matcher. Och i dubbel var jag och Hinken i vanlig ordning stabila. Trots att vi kändes uträknade i bägge dubblarna så vann vi dessa. Kul!

Nu är det bara att se fram emot nästa helg då det är friidrottstävling hemma i hallen på lördagen. Så det betyder att även nästa helg kommer kännas som en endagars helg. Förhoppningsvis ser dvärgarna fram emot det mer än vad jag såg fram emot pingishelgen.

Ha en fin vecka nu vänner!

söndag, november 25, 2018

Stel

Jag trodde ju aldrig att man skulle bli så sliten av att bli 47 år. Ett dygn som 47-åring och jag kan knappt ta mig ur sängen idag.

För inte har det väl med att göra att jag hoppade in och spelade två lagmatcher pingis igår?

Sliten!

Ha en fin söndag!

fredag, november 23, 2018

Freitag

Alles gut? Själv är jag lite trött men det ska väl vara så framåt fredagen. Jag börjar längta lite till julhelgen. Börjar längta lite till att få sova lite. Längtar till att bara ta det lugnt. Längtar lite till att bara vara.

Någon som märkte att det var kallt imorrse? -6 gradet hade vi när jag åkte till jobbet. Men det är bara 4 månader tills det börjar bli vår igen, det blir kanon!!

Ha en trevlig helg!!!

torsdag, november 22, 2018

Börjar nästan bli en ovana...

Idag blev det cykeln igen till jobbet. Vad är det som händer? Nåväl, när man väl är på plats är det väl ok men det är inte skönt när man väl sitter där på hojen....

I eftermiddag blir det körövning för Ina och Pianospel för Freddie på Biblioteket. Det ska bli lite kul att se. Hon sa igår att hon var lite/mycket nervös. "Tänk om jag spelar fel? Och alla säger att jag är dålig!". Ja, tänk att det skall behöva vara så att man är rädd för att misslyckas. Precis som jag med andra ord. Vad det än gäller så har jag så onödigt höga krav från mig själv. Vissa perioder mer än andra. Önskar man kunde ta saker mer som det är bara. Vem bryr sig liksom?

Nåväl ny dag men många nya möjligheter!

Ha en trevlig dag!

onsdag, november 21, 2018

Fiaskonatt

Först var det mardröm och sen vaknar man vid 03:20 och somnar inte om förrens klock 04:57. 05:23 ringer klockan men vem bryr sig? Efter ett tag kommer jag på att Freddie ska åka skridskor idag. Perfekt! En anledning att inte kliva upp så tidigt och sen skjutsa henne till fritids så hon slipper släpa allt. Baksidan av det är ju att man kommer sent till jobbet och inte har en chans att få ihop full dag, men vem bryr sig?

Började få huvudvärk igår kväll. Den håller i sig idag men halsen gör sig påminnd. Inte kul men bara hoppas att det går över snart!

Ha en fin onsdag!

tisdag, november 20, 2018

Mörkt, kallt, november helt enkelt

Startade dagen med att skrapa bilrutorna. Inte det roligaste man kan göra. Men alternativet är ju att cykla..... och det är ju inte heller särskilt roligt i kylan.

Jag börjar nästan se fram emot julen. Eller i alla fall alla de röda dagarna det medför. Ser fram emot en jul med lugn och ro. Inget "tvång" att åka ner och spela pingis bara för att det i januari brukar vara både sammandrag och VSM. Visst, kanske åker man ner och kör ett pass (inte så troligt). Men då är det för att man vill spela eller är sugen på att spela lite pingis. På tal om pingis så är det ju sammandrag i helgen. Eller på lördag rättare sagt. Det blev nog bara ett pass innan detta sammandrag. Jag har inte orken eller tiden att köra något mer pass. Det får bli vad det blir. Idel förluster? Vem bryr sig? Kan inte mer än göra mitt bästa....

Ha en fin tisdag!!

måndag, november 19, 2018

Då sitter man här igen...

Äntligen har man dragit igång en ny arbetsvecka! Skönt att veta att man har 40 friska timmar att njuta av här på jobbet! 40 timmar till förfogande för aktieägarnas väl!

Helgen gick i vanlig ordning alldeles för snabbt. Lördag förmiddag i VGF-hallen och söndag förmiddag likaså. Freddie tävlade ju igår till slut.... När hon höll på med uppvärminingen så såg jag att någonting inte var som det brukar. Så jag skickade fru Blogg att prata med henne. Och med gråten i halsen så sa hon att hon inte ville tävla längre. Det var ju så mycket folk där... Men rätt som det var så stack hon i alla fall iväg och körde. Och efteråt var hon mer än glad. Så det var ju skönt att hon var med och jag hoppas att hon kan komma ihåg känslan hon hade när det var klart. För då strålade hon likt en sol!

Ha en fin vecka!!

fredag, november 16, 2018

Freitag

Äntligen fredag! Underbart med helg och lugn och ro..... Eller full fart i vanlig ordning! Dock så blir det ingen friidrottsträning för mig i eftermiddag. Ikväll är det segermiddag för Asfaltsnötarnas LK! Vi vann ju den interna tävlingen här på jobbet i Global Helth Challange. Stegtävlingen som varade i 100 dagar i somras. Och det lag som vann skulle få en middag som pris. Och ikväll är det dags för den, det är vi värda!!

Imorgon är det träning för Freddie i VGF-hallen, samtidigt skall vi föräldrar plocka iordning i hallen inför söndagens tävling. Det är tydligen även öppet hur på Fryx imorgon så vi måste tydligen även dit en sväng med Freddie för att se om hon vill söka dit till fyran.

Imorgon börjar även mitt träningsprogram inför Stockholm Maraton. Så 8 extremt lugna kilometer skall genomlidas! Sen är tanken att jag följer detta program som innehåller 3 pass i veckan. Att jag bara la det på 3 dagar beror på att jag hoppas att det skall gå att följa då. Och om man vill så kan man ju själv köra några extrapass.

Ha en trevlig helg!!

torsdag, november 15, 2018

Det jämnar ut sig...

Idag var jag iväg till tandläkaren på morgonen. Rotfyllning av tre kanaler mm. Så det betyder ju att man fyller ett hål men gräver ett djupare på annat ställe, i plånboken.... 2550:- fick jag betala idag. Det betyder att det blivit ca 6000:- totalt på detta ärende..... Som tur är så får man tillbaka 50% från ASB.

Annars är det väl inte så mycket att orda om, eller, jag blev ju tvungen att cykla idag oxå. Först och lämna Freddie, sen till tandläkaren, sen hem och till jobbet. Börjar nästan känna mig som en frisksportare..... :-)

Ha en fin dag!

onsdag, november 14, 2018

Trodde jag blivit tokig..

Igår var jag och fru Blogg och handlade medans Freddie var på scouterna. Och det var ju bra!

Idag tänkte jag laga lite mat innan gymnastiken. Så på med vattnet till pastan och sen fram med köttfärsen. Men vart tusan är köttfärsen? Köpte vi inte det igår ändå? Nåväl vi köpte ju Choritzo så kan ju steka upp lite av det i bitar. Men vart tusan är Choritzon? Jag vet ju att vi köpte hem det. Och falukorven vi köpte? Borta! Är jag helt väck? Köpte vi aldrig dessa varor?

Sen säger Ina på skoj, jag såg de ute i hallen. Haha, kul, jättekul! Säger jag. Går sen ut i hallen och där ligger en kasse kvar. Med köttfärs, korv och Choritzo....

Bra jobbat..... Suck....

Trött

Jag fattar inte varför jag känner mig så trött hela tiden. Tycker ändå att jag sover skapligt på nätterna men ändå helt slut. Det är väl bara att inse att man inte är någon junior längre....

Igår var det pingisträning men det fanns inte en möjlighet att jag skulle orka spela någon pingis så det var bara att lägga ner den tanken. Får se om jag kommer få till något mer pingispass innan sammandraget. Känns lite som om det kvittar just nu....

Ha en fin onsdag!

tisdag, november 13, 2018

Mörkt

Det går verkligen mot mörkare tider. Det är ju mörkt redan före 16 numera. Och värre kommer det väl bli.....

Det är inte så mycket övrigt att orda om denna mörka morgon. Piano idag så tidig hemgång och minusflex... Men ändå skönt att komma iväg härifrån i tid ibland...

Ikväll skulle det kunna bli pingisträning. Men när den startar klockan 20:00 så är jag mer än trött så jag skulle inte sätta pengar på att jag åker dit ikväll.

Ha en fin tisdag!

måndag, november 12, 2018

Allt som vanligt igen...

Jaha, då börjar vi om med måndag och en full vecka. Hur ska man klara det? Är ju rätt så lagom att jobba 2-3 dagar i veckan och vara ledig resten....

Jag var och tränade pingis i lördags morse. Och att säga att jag var rostig var väl en underdrift.... Jag var rent usel! Vad har jag gett mig in på? Jaja, det är väl bara att genomlida och sen lägga tillbaka spaden på hyllan igen. Det var i och för sig en bra sak med att träna pingis. Och det var att man fick använda muskelgrupper som man inte använder när man springer. Så pingisen är nog ett ganska bra komplement till löpningen. Särskilt eftersom att jag är så dålig på att köra någon annan träning så som styrka och så.

Igår hade vi stavhopp på Freddies friidrott. Så idag är jag lite sliten i ryggen oxå. I 60 min stod jag och svingade barn med hjälp av staven från en högplint ner i mattan. Det är inte helt enkelt.

Ha en fin vecka!!

fredag, november 09, 2018

Veckans sista

Skönt att det redan är fredag. Synd att det bara är två lediga dagar tills nästa vecka. Det blir ingen friidrott för Ina idag. Hon har fortfarande ont och eftersom det bland annat är höjdhopp idag så passar det inte så bra att köra. Kanske går vi ut och joggar någon kilometer. Men det är högst osäkert det med.

Imorgon blir det lite pingisträning för första gången sedan augusti då jag körde ett pass. Det är ju bara två veckor kvar till sammandraget jag lovade att vara med på.

Ha en trevlig helg!

torsdag, november 08, 2018

På jobbet igen....

Jaha, då var den underbara resan till London över. Och oj vilken resa det blev!! Jag är helnöjd. Ett gott tecken på att det var en bra resa är väl att tiden gick otroligt snabbt. Ett annat är väl att vågen visade nästan 3 kg mer än i fredags :-)

Men nu är vi tillbaka i verkligheten! Jobb och annat elände. Ska på utvecklingssamtal idag för en av pensionsförsäkringarna. Idag är det Inas tur. Så det ska bli spännande att höra hur det går igentligen....

Skönt att det bara är en tvådagars arbetsvecka i alla fall. Snart fredag!!

Ha en fin torsdag!!

tisdag, november 06, 2018

Sista dagen i London

Började med en promenad in till stan. En snabb lurre på BK innan färden till Sky Garden. Där åkte man upp till våning 35. Skaplig utsikt därifrån. Sen tuben till Churchill Arms.

Avslutade dagen med lasagne på Bella och lite fotboll på The Phoenix.

fredag, november 02, 2018

London Pride

På Svanen!

Gott om plats!

Nu mot London!

Resdag

Idag drar vi, idag är det dags, idag är det resdag! Så jag har inte så mycket mer att skriva om än just det.

Ska passa på att ta en promenad med lill-Jenna oxå. Det känns som en bra start på dagen innan man går hem och börjar packa. Och fundera på vad det är man har glömt osv.....

Här är i alla fall den senaste väderleksprognosen:

torsdag, november 01, 2018

Dan före dan....

Nu är det grymt nära! Imorgon drar vi! Och som det ser ut just nu med prognosen för vädret så känns det lovande!! Bara hoppas att det håller i sig och att vi framförallt slipper regn i samband med fotbollsmatcher. Jag har faktiskt tagit ledigt idag oxå. Jag har kännt mig så stressad och inte på topp den sista tiden så jag tänkte att en dag utan jobb skulle vara bra för mig. Så nu ska jag bara göra några saker på jobbet hemifrån sen så.....

Kanske kan det bli lite handboll ikväll. Vi får se hur det känns och om Ina är intresserad av att gå.

Dagens prognos: