måndag, december 31, 2018

Happy New Year!

Vill bara kika in och säga TACK till Er som ibland är inne här och läser och kommenterar, det är väldigt uppskattat!

Och när jag ändå är här och skriver vill jag passa på att önska Er ett gott slut och ett


Gott Nytt År!


söndag, december 30, 2018

fredag, december 28, 2018

Middag

Ikväll lagade Ina all mat. Och Freddie skrev ner menyn. Gott var det verkligen!

Promenad

Det blev en promenad ner till Mälaren idag. Jag har haft huvudvärk sen igår eftermiddag så det var skönt, om än kallt, att ta en tur ut idag.

fredag, december 21, 2018

Sista arbetsdagen och julen står för dörren

Idag är det, förhoppningsvis, årets sista arbetsdag! Eller sista arbetsdagen på jobbet. Inatt sov jag rätt så bra så det var lite synd att man var tvungen att gå upp så tidigt. Det hade kunnat bli en sömn som till slut gjorde att man blev pigg. Men men, det får vi väl ta senare.

Jag skulle även vilja passa på att tacka Er alla som trots allt kommer hit och läser och kommenterar.

Och jag Önskar Er en riktigt God Jul!

torsdag, december 20, 2018

Tomtejoggen

Och här är gårdagens tomtejoggspass:

Näst sista dagen

Då är det bara en morgon kvar att gå upp för att jobba på. Så dagens jobbiga är över.

Igår var det tomtejogg. Ina som inte sprungit så mycket under hösten var lite orolig att hon inte skulle hinna med och orka passet men det gick alldeles utmärkt. Jag missade förra årets tomtejogg men kommer ihåg att för två år sen var det ett antal av barnen som inte klarade av att springa många meter innan det tog stopp. Igår var det inga problem alls för någon. Alla hängde med så det har ju hänt lite med barnen i alla fall. Eller har de som inte orkade slutat?

Hur som helst, Ha en fin torsdag!!

onsdag, december 19, 2018

04:37

Ja, idag stämplade jag in tidigt! Vaknade vid 2-tiden och kunde inte somna om. Strax efter 4 så tänkte jag att somnar jag om nu så kommer jag vara toktrött när klockan ringer. Så jag gick upp och kom hit tidigt. På ett vis var det rätt så bra för jag behövde uppdatera en Accessdatabas som har ett gäng användare mot sig. Och just Accessdatabaser går inte att uppdatera om någon använder den för tillfället. Så det blev ju lyckat att komma hit och fixa detta när ingen annan är här. Aktieägarna måste ju jubla!!!

Ikväll är det årets officiellt sista friidrottsträning för Inas grupp. Och idag kör vi tomtejogg. Dvs vi springer ute och har tomteluvor på oss. Det blir även lite styrkestopp och även någon varm dryck på vägen. Det blir nog rätt så trevligt!!

Ha en fin onsdag!!

tisdag, december 18, 2018

Denna veckan oxå....

Igår fick jag för mig att det var tisdag. Vilket det ju är idag. Med andra ord så blir det en lååång vecka igen.... Nåväl, det är bara fyra dagar kvar att arbeta detta år. Och fyra dagar ska man väl fixa?

Igår blev det löpbandslöpning medans Freddie hade gymnastik. Jag hade grym träningsvärk sedan söndagens pass så jag tänkte att jag skulle mjuka upp mig lite genom lätt löpning. Men jag kan säga att idag har jag inte det minsta mindre träningsvärk än vad jag hade igår.

Innan jag skaffade gymkort så trodde jag att det skulle vara enklare att springa på löpband på det viset att man har ju TV-apparater därinne som man skulle kunna titta på och kanske trolla bort några kilometer på det viset. Men TV-apparaterna sitter ju ganska högt och det är ju inte så skönt att springa med huvudet mer än rakt fram, alltså inte titta uppåt när man springer. Så sekundrarna man har tittat på TV är rätt så få. Däremot den där panelen framför som visar tid och sträcka, den har jag sett en hel del av.....

Ha en fin tisdag!

måndag, december 17, 2018

Helgen över igen....

Jaha, då är det ny vecka igen då. Märkligt att helgerna ska behöva gå så fort. Och hinner man göra något vettigt då, nja. Det känns som om man jäktar runt på dvärgarnas olika sysselsättningar. Fredagen började med friidrott. På lördagen var det först iväg med Ina på kören för att sen åka iväg med Freddie på gymnastik. Tillbaka till Ina och lite lurre innan hennes kör skulle ha två föreställningar. Men för mig blev det iväg till Bellevue för Freddies gymnastikuppvisning innan jag skjutsade hem henne och åkte ner på Växhuset och stod i dörren och tittade på de sista 20 minuterna av Inas körs uppträdande.

På söndagen sov jag till typ 9. Har inte hänt på flera år. Visserligen var jag vaken några timmar under natten men ändå. Dock så vaknade jag med grym huvudvärk, skumt. Jag hade tänkt springa en liten runda på förmiddagen men klockan blev nästan 11 innan jag kom iväg på någon löpning. Det blev några tunga 8 km men bättre än ingen. Tyvärr så blev inte huvudvärken bättre av det.

Efter lurren var det dags för friidrottsträning för Freddie. Det var sista träningen innan juluppehåll så det var en träning med bara stafetter innan det blev saft, pepparkakor och några skumtomtar.

Och nu sitter man här igen på jobbet fylld av förväntningar på den nya veckan!

Ha en fin vecka nu vänner!!

fredag, december 14, 2018

Finally

Äntligen är det fredag! Och återigen står man inför förhoppningen att man efter helgen ska vara utvilad. Det brukar gå lite sisådär med det. Men hoppet är ju som man brukar säga det sista som överger en.....

Imorgon har Ina kör hela dagen. Det skall vara någon form av konsert eller dylikt. Samtidigt så skall Freddie ha uppvisning i VGF-hallen. Så återigen så missar man den ena. Jag åker väl på gymnastiken så får fru Blogg ta kören.

Annars är det väl inte så mycket att orda om. Ha en riktigt trevlig helg nu vänner!!

torsdag, december 13, 2018

Lucia

Idag var Freddie Lucia på skolan. Modigt att vara det och inför alla stora elever rabbla en dikt!

Lucia

Idag är det lucia. Så jag jobbar hemifrån fram tills Freddie skall vara lucia på skolan för årskurs 4-9. Jag missade ju fritids lucia igår men fick se Ina göra otroliga saker på gymnastiken.

Annars är det bara 7 arbetsdagar kvar innan man är ledig året ut. Det skall bli skönt. Förhoppningsvis känner man sig lite kryare och orkar dra igång träningen ordentligt.

Ha en fin dag!

onsdag, december 12, 2018

Fel dag

Vissa veckor är man helt fel i dagarna. Man tror det är onsdag men det är torsdag, kanon! Men ibland så tror man att det är torsdag och så är det bara onsdag, mindre bra. Det känns som om det blir en låååång vecka då... Denna vecka har jag känt fel men åt fel håll. Så det kommer bli en låååång vecka.

Ikväll är det luciatåg på fritids för Freddie och det är avslutning på gymnastiken för Ina. Svårt att vara på två ställen. Och igentligen skulle jag och Ina behöva vara i friidrottshallen dessutom då det är fotografering för den gruppen ikväll. Så ikväll blir det lucia för fru Blogg och jag åker och tittar på avslutningen för Ina.

Ha en fin dag!

tisdag, december 11, 2018

Mörker

Nu börjar det väl vara lite väl mörkt? Blir det ens ljust mitt på dagen? Man kanske skulle prova på det där med ljusterapi?

Igår somnade jag nog i rätt så bra tid. Men ändå är jag toktrött idag. Borde ju vara lite piggare kan jag tycka. Men det kanske har med mörkret att göra? Nåväl, bara att bjuda till och se glad ut....

Ha en fin tisdag!

måndag, december 10, 2018

Fryst

Imorse var det svårt att få upp bildörren. Det var blött igår och kallt inatt, ingen bra kombo. Men till slut kom jag in i bilen och efter lite jobbig isskrapning så sitter man här igen, förväntansfull inför en ny härlig arbetsvecka.

Helgen gick som vanligt alldeles för fort. Julfest i fredags, friidrottstävlingar i lördags (Ina persa igen i kula, denna gången över 9 meter, 9,13 för att vara mer exakt). Söndagen gick åt till att byta däck på fru Bloggs cykel. Fixade även handbromsen och det "trasiga" baklyset (bytte batteri...). Stängde även igen efter vårens vattenutkastsbyte. Ja, jag vet, det borde inte behöva ta ett halvår innan man tar tag i saker och ting. Men ibland blir det så.....

Nu ser vi fram emot en ny vecka då jag inte riktigt vet hur jag skall få ihop tiden riktigt. Luciatåg ställer till saker och ting men samtidigt så är det ju kul för Freddie att få gå där verkar det som....

Ha en fin vecka!!

fredag, december 07, 2018

Freitag

Då är det redan fredag igen. Tycker nog att denna vecka har gått ganska så fort. Ikväll är det julfest men jag känner inte riktigt för den. Men nu har jag ju anmält mig och det är väl bara att knata dit en sväng.

Ha en fin helg!!

torsdag, december 06, 2018

Dante?

Hörde på radion i morse att någon skulle få 20 papp i skadestånd från Skattemyndigheten eftersom personen i fråga hade blivit död i skatteverkets register. Är det månne allas våran "vän" Dante som har varit ifarten?

Torsdag och helgen närmar sig...

Det blev ett inköp igår. Jag köpte ett träningskort på Bellevue. Och jag invigde det med 14 km löpning på bandet där. Några upptäckter:


  • Löpbandet kör bara i 60 min + "cool down"
  • Jag ser inte mycket på panelen när jag inte har glasögon, vilket gör att jag inte kan ställa in maskinen mer än med att starta och reglera hastigheten
  • Klockans hastighet och löpbandet håller inte riktigt samma hastighet. Eller det såg jättebra ut när jag höll 5:50-5:54 typ. Men när jag drog ner till 4:54 så visade klockan 5:16 typ


 

Annars är det väl inte så mycket att orda om!

Ha en fin dag!

onsdag, december 05, 2018

På stan

Idag är det IS/IT-dag på stan. Så idag blir det en promenad på morgonen. Det verkar ju vara uppehåll i alla fall.

Annars är det väl inte så mycket att orda om. Jo, lite kanske, jag ska på företagets julfest på fredag. Det blir första julfesten på 4 år tror jag. På Olearys ska den vara. Om nu inte Dante stänger ner det innan fredagen.....

Ha en fin dag!!

tisdag, december 04, 2018

Tisdag

Imorse, när jag gick till bilen, kändes det riktigt skönt ute. Det kändes som ett perfekt löpväder. Man borde kanske ha tagit en sväng.... Men idag är jag "tvungen" att komma till jobbet tidigt då det är lite strul på en lina. Så vad gör man inte för aktieägarna? Precis, hit och ge järnet så att man kan dra igång "sedelpressarna" igen.

Igår hade jag grym träningsvärk efter söndagens löpning. Jag känner än idag att jag sprang i söndags. Men förhoppningen är att komma ut på ca 8 km lugn jogg i eftermiddag.

Ha en fin dag!

måndag, december 03, 2018

Ny månad, ny vecka, ny dag och nya möjligheter

Mycket nytt så här den första arbetsdagen i månaden, veckan. Bara en månad kvar av året och bara tre veckor kvar till julledigheten. Ser fram emot några dagar off.

Igår var jag ute och joggade för första gången på några veckor. Det blev ju bara 5 km under hela november. Men jag har redan nu slagit det och lufsade runt i 12 km igår. Det går tungt, det går långsamt, pulsen är liiite för hög för tempot. Men jag gjorde det i alla fall. Jag hoppas verkligen att jag kan få hålla igång nu i sex månader fram till Stockholm marathon.

Ha en fin vecka nu vänner!!

lördag, december 01, 2018

På pallen

Kul för Ina att efter en tung höst utan träning kunna slå till med en andraplats och personligt rekord i kula.