lördag, oktober 05, 2024

Grattis Lalle!

Idag har Bror namnsdag. Och du är ju min bror så då måste ju även du ha namnsdag. Så grattis på namnsdagen Lalle!

fredag, oktober 04, 2024

Murphy's

Hittar den sällan någonstans så passade på att köpa hem två på senaste kryssningen. 

Freitag

 Äntligen fredag! Ska bli skönt med två dagars ledighet. Det enda som är planerat är en eventuell Castorama för Ina. Men igår fick jag hämta hem henne från plugget med rejäl migrän. Så vi får se om det blir någon Castorama. 

Om jag är frisk så blir det nog ett långpass oxå i helgen. Och att jag skriver "om jag är frisk" beror på att fru Blogg är förkyld igen. Taskig tajming på den. På måndag morgon drar jag iväg till Italien och jag vill inte vara krasslig då. Men tillbaka till långpasset så hoppas jag kunna få ihop runt 20 km i alla fall. Har som mål att komma över 40 km i veckan. Blir ju svårt nästa vecka men annars så. Och kunna hålla det fram till runt jul. Och då kunna börja öka den mängden fram till sista maj....

Igår blev det 8.8 km i solskenet. Det är ju inte jättevarmt och skönt men bättre med 14 grader och sol än 9 grader och ösregn. Man får kanske börja fundera på att lösa Friskiskort igen. Mitt gick ju ut igår.... Tyvärr så har jag redan gjort av med hela friskvårdsbidraget för i år. Jaja, det ordnar sig nog....

Nä, nu får Ni ha en fantastisk fredag och en magisk helg!

Passet:

torsdag, oktober 03, 2024

Visst är det torsdag?

 Blev fundersam när jag började tänka på vilken dag det var. Men det måste ju vara torsdag. För igår var det lunchjogg och det är på onsdagar. Och så även igår. Vi var 3 tappra joggare, alltså en ökning med 50% sen förra veckan, det är inte dåligt!! Vi hade med oss en ny joggare som körde 2,5 km förra veckan som ett första pass på många år. Så han som jag sprungit med ett par veckor hade en plan. Han trodde att det skulle vara ca 5 km lång runda. Han sa i och för sig samtidigt att han brukar vara ha lite fel. När han skall gå ut och springa med sin fru så säger han att det kommer nog bli ca 5 km men stannar ofta på 7-8 km. Så även igår. Klockan stannade på 7,5 km. Men det gick bra för nybörjarn. Kände lite i vader och anklar. Nästa vecka missar jag lunchjoggen då jag är och jobbar i Italien. Hoppas att jag får plats med lite träningskläder så man kan komma ut på någon/några rundor där oxå. Det är ju trots allt lite skönare väder där.

I övrigt så har jag väl inte så mycket att skriva om, som vanligt. Ni får ha en fantastisk torsdag!

Passet:

onsdag, oktober 02, 2024

Bilen fixad

 Det blev en dyr historia men nu är det fixat! Det gick ju i alla fall väldigt snabbt från det att vi lämnade in den förra veckan utan att ha någon tid till att den blev klar igår.

Det blev en vända i Rocklundaspåret igår. Passade på när ändå Freddie skulle träna i trakterna och även fru Blogg passade på att springa. Det kändes jäkligt tungt. Kanske för att jag fortfarande var sliten efter helgen eller för att det gick lite snabbare än i helgen eller bara för att jag är så usel, vem vet? Spelar ingen roll, det blev i alla fall joggat lite. Men man märker att det börjar bli kallare, särskilt på kvällen. Man blev snabbt kall efter passet. Idag blir det lurrejogg, får se om man blir ensam eller om vi blir flera idag.

Igår lagade jag även dammsugarmunstycket som gått sönder. Eller så sönder visade det sig att det inte var. Det var en, typ bajonettskruv, som lossnat. Så det var i stort sett bara att sätta dit grejerna igen och låsa fast.

Ha en fantastisk mittvecka!

Passet:

tisdag, oktober 01, 2024

Hemmajobb

 Idag åker ju fru Blogg till jobbet så jag passar på att sitta hemma och jobba. Det är ju så kallt att sätta sig på en hoj och trampa till jobbet. Så jag minimerar det till en gång i veckan. Det får bli på torsdag. Hoppas på en tillfällig värmebölja då.....

Igår blev det inte mycket gjort efter jobbet. Jag lagade mat och diskade undan. Mer än så orkade jag inte igår. Fortfarande var jag lite sliten efter loppet. Vaderna är väl de som har det tuffast. De känns väldigt mycket i dessa fortfarande. Men ikväll blir det en liten uppmjukningsrunda. Förmodligen i backarna på Rocklunda. 

Annars är det väl inte så mycket att orda om. Ni får ha en fantastisk tisdag!!