lördag, augusti 30, 2008

3-0 till Arsenal

Arsenal vann till slut med 3-0. Men det kunde varit det dubbla. Det var en väldig skilnad mot förlusten mot Fulham förra helgen. Får hoppas att det inte blir en varannan match-säsong.

Heja Arsenal!!!

3-0


Denilson efter klapp-klapp!
2-0 i paus

Får hoppas att det kan hålla i sig matchen ut nu. Även om det var spel mot ett mål i första så kan allt hända. Jag är fortfarande lika nervös i alla fall.

Heja Arsenal!!!

1-0


Van Persie, straff.

Dags att klä upp sig


Heja Arsenal!!!
Platsen till London tagen!

Coachen har tagit platsen, kanon! Flyg är bokat, nu är det bara att hoppas på fotbollsbiljetter. Men det skall nog ordna sig.

Heja Arsenal!!!
Jogga

Tänk att det skall vara så svårt att ta sig ut och jogga en stund. Man hittar alla möjliga och omöjliga orsaker till att man skall skjuta upp det till en annan dag. Idag tog jag dock tag i det och gav mig ut på en tur. Vet inte hur långt det blev men jag var i alla fall ute i ca 37 minuter. Så det borde ju ha blivit över en kilometer. Det är faktiskt riktigt skönt när det väl är över och man känner sig lite nöjd över att man har gjort något nyttigt.

Nu är det bara att ladda för AFC's match ikväll. Newcastle hemma väntar och det kan bli nog så svårt. NFC har börjat rätt så bra i år och det gäller att vara på tå från början.

För övrigt verkar det som om min mobil har slutat fungera. Inte ett samtal om Londonresa har kommit. Det måste ju betyda att nätet är nere.......

Heja Arsenal!!!

fredag, augusti 29, 2008

Stort!


I sport baren på Rockis.

Hockey på toppnivå


VIK i träningsmatch mot Almtuna.
Vem vill?

Finns det någon som har lust att följa med mig till London för att se Arsenal - Porto i CL? Matchen går tisdagen den 30/9. Inga biljetter till fotbollen finns ännu men förhoppningen är att det skall gå att fixa. Det roliga i kråksången är flygpriset som just nu är under 100:- ToR. Jag tänker åka med planet 15:10 från Vås samma dag och hem dagen efter kl17:40. Med andra ord en mini-mini semester. Flygbiljett måste dock bokas snarast för att få detta pris. Men eftersom det är så billigt flyg kan man ju köpa flyg nu och sen se hur det går med fotbollsbiljett. Får man inte tag i fotbollsbiljett så är det ju bara att lägga ner och då har man ändå bara torskat mindre än 100 kr.

Så ta chansen att följa med mig på en kort-tripp till London för lite fin fotboll. Ring mig på min mobil snarast (och har ni inte mitt nummer så får ni skylla er själva), först till kvarn....

Heja Arsenal!!!

Vägra jacka


Men till slut så tyckte även Ina att det var lite kallt.

onsdag, augusti 27, 2008

3-0 till AFC


Theo Walcott.

2-0 till The Mighty Gunners!


Gallas målskytt.
1-0 i paus

Och nu krävs det att Twente gör 3 mål i andra halvlek för att Arsenal inte skall gå vidare till CL. Arsenal borde för övrigt gjort minst 3 mål i första halvlek. Men, i vanlig ordning, har man försökt passa sig över mållinjen.

Annars kan nämnas att jag inför dagens innebandyträning testade något nytt. Eftersom jag tyckt det känts fruktansvärt tungt de tidigare träningarna så trodde jag nu att jag hittat något bra. Jag testade nämligen att käka en piggelin innan. Men glassen kunde inte på något vis leva upp till namnet. Möjligtvis gick det lite lättare att gå från bilen in i hallen men jag är inte säker på att det var piggelinens förtjänst. Kanske skall testa med 2 piggelin till nästa pass.

Heja Arsenal!!!

1-0 till Arsenal



Toffsar


Skulle Ina ha idag. Jag gjorde mitt bästa...

måndag, augusti 25, 2008

För många icke-Arsenalmatcher


går det på TV nu för tiden. Ina har tydligen tittat på Liverpööl och visar här hur dom gör.

lördag, augusti 23, 2008

Usch vad tråkigt

Men ändå väntat. Att Arsenal torskar borta mot Fulham är för mig ingen jätteskräll. Arsenal kommer få en mycket tyngre säsong än tidigare. Man kan säkert, vissa matcher när alla spelare är skadefria, göra vissa toppmatcher. Men som det är nu är truppen alldeles för tunn. Bakom en förstaelva (och knappt det) är det väldigt glest med toppspelare. Bara en sån sak som att Theo nu ska blomma ut (måste blomma ut) för att vi ska ha någon kantspringare av klass. Alternativet är snubbelboue som helt har stannat upp i utvecklingen. För att räkna med Rosicknote i fler än 10-12 matcher på en säsong vore väl optimistiskt.

I backlinjen är det bara ytterbackarna som håller. Gallas blir jag inte riktigt klok på. Det framstår som om han vill vara en vinnare och är inte sen att tokskälla på sina backkompisar om dom gör något misstag. Men att han själv är så fruktansvärt fel i markeringarna med jämna mellanrum är inget som han självkritiskt tar upp.

På mittmitt är det Fabregas som absolut inte få vara skadad (vilket han nu är). För här har vi oxå Diaby som håller max 1-3 matcher innan han är borta 5. Denilson kan vara bra men är alldeles för ojämn. Att man släppte Gilberto är för mig en gåta.

Framåt så har Adebaynoscore mycket att leva upp till från förra säsongen. Nytt förbättrat kontrakt gör väl att han är nöjd med att ha säkrat pensionen. Fan Persie är en annan flitig gäst i sjukstugan. Det är väl bara en tidsfråga när han blir skadad nästa gång. O andra sidan så bidrog han ju inte med så värst mycket idag heller. 4 usla frisparkar och 2 skott utanför........

Hoppas att jag har fel och att det blir en bra säsong trots allt. Men jag har haft denna känsla under hela sommaren och efter dagens förlust så ............

Om någon nu undrar om jag håller på att vända Arsenal ryggen så kan ni sluta undra nu. Det spelar ingen roll om vi hamnar på en usel plats i ligan, jag kommer ändå hålla på The Mighty Gunners i vått och torrt!

Come on you Gunners!!!
Dags att byta tränare igen?

Bottenham har börjat i bästa Olle Nordin-anda, 1-2, 1-2..... Är det återigen dags att byta tränare. Dom har ju haft några under de senaste åren. Ska inte nämna alla men visst kommer vi alla ihåg Martin "Fish and chips" Jol. Så nu får vi se när Bantar Ramos får gå.

För övrigt ligger Arsenal under med 1-0 i paus och första torsken för säsongen är på gång.

Come on you Arsenal!!!
Jörgen Persson *klapp klapp klapp*

Vilken lirare! Visst han förlorade semifinalen mot världsettan men han var långt ifrån utspelad. Jörgen spelade riktigt bra. Det jag tyckte inte var så bra var hans egen serve. Där fick kinesen det alldeles för lätt. Men vilken kines sen. Han spelade grymt bra. Det var nästan som att se sig själv spela......

Hoppas verkligen han kan ta en medalj i eftermiddag. Det skulle vara riktigt, riktigt stort. Och skulle ge mig hopp inför OS 2012 i London. Jag kommer förmodligen göra en satsning till det OS'et och målet är att vara med där. På läktaren alltså.

Över till det viktiga här i livet. Arsenal har bortamatch mot Fulham ikväll. Allt annat än 3 poäng är en missräkning. Men glöm inte att vi ibland har haft svårt på Craven Cottage. Vi har till och med förlorat där. Men i och för sig har vi även spelat drömfotboll där. Som när jag senast var på The Cottage och såg Arsenal. Vi vann då med 4-0 (om jag kommer ihåg rätt). Det var visserligen några år sedan. Det var på den tiden Henry, Bergkamp, Pires och Ljungberg var med i truppen.

Heja Arsenal!!!

måndag, augusti 18, 2008

Kick-off!

Det skall bli Kick-off på jobbet i september. Alla skall bussas till Sundbyholms travbana en fredag för att först lyssna på ledningen och sen ha trevligt.

Men frågan är om detta är något för mig? Dagen efter, hela helgen, är det bordtennissammandrag. Och nu är ju frågan hur Coachen ställer sig till en sådan här utsvävning kvällen innan en seriepremiär. Att skicka iväg lagets, i särklass, bästa saftblandare kanske inte är aktuellt? Den som (över)lever får se.

Heja Arsenal!!!
Första dagen

Idag var det första arbetsdagen efter semestern/föräldrarledigheten. Alltid lika kul att vara tillbaka. Få chansen att ge sitt allt för aktieägarna. Underbart helt enkelt.

Adebayor skrev på nytt långtidskontrakt idag. Detta betyder i alla fall säkert att han spelar kvar tills nästa transferfönster öppnar. Och det betyder nog att vi slipper höra att han är på väg till den ena eller andra klubben i åtminstonde 3 veckor. Jag bitter? Nä, inte det minsta.

Heja Arsenal!!!

lördag, augusti 16, 2008

Seger i premiären

Arsenal lyckades vinna premiärmatchen hemma mot W.B.A med 1-0. Målet redan i den 4:e minuten. Sedan hade man bud på några till mål men av dessa blev det inget. The Mighty Gunners spelade väl, i ärlighetens namn, inte helt lysande men det är ju poängen som räknas.

Heja Arsenal!!!

onsdag, augusti 13, 2008

Lilla snigel


akta dig. En passande sång för denna lilla snigel som gick omkring på cykelbanan.
Grattis Carolina!




















Igår var det farbror Lalle som fyllde år och idag är det Carolina som fyller 2 år! Det går undan.
Vi får väl hoppas att hennes födelsedag kan krönas med en seger för The Mighty Gunners ikväll.

söndag, augusti 10, 2008

lördag, augusti 09, 2008

Tråkigt men skönt efteråt

Det är inte lätt att övertala sig själv att ge sig ut i spåret. Det finns alla möjliga och omöjliga ursäkter för att låta bli. Men efter mycket vånda så tog jag till slut tag i det och snörade på mig joggingskorna.

När man väl kommit fram till spåret så börjar det med en lite lätt nerförsbacke och man tänker, "det går ju riktigt lätt det här". Men så kommer den plana delen som följs av en väldigt liten stigning. Då börjar man förstå varför man våndades så innan.

Det gäller att försöka tänka på något annat när man luffsar runt där i spåret. Jag försökte mig på lite dikter där jag sprang. Kom dock inte så långt men detta alster kan jag bjuda på:

Solen skiner och fåglarna kvittrar
Näsan rinner och halsen den kittlar

Det beskriver väl lite det jag skrev i början om lätt nerför och sen lite tyngre......

Nu är det i alla fall skönt att det är gjort. 5 km avklarade och nu kan man njuta av resten av dagen. Ikväll spelar ju Arsenal mot Sevilla i Amsterdam tournament. Igår piska vi Ajax med 3-2 efter att ha låtit Ajax leda med 2-0 i paus. Allt för spänningen.

Heja Arsenal!!!

torsdag, augusti 07, 2008

Ryck i backen


Snart dags för säsongens första träning. Och som vanligt när coach kör så gör jag ett ryck i denna backe.
Aj, aj, aj...

Jag var och tränade innebandy igår. Det var första passet på bra länge. Och det känns idag. Har fruktansvärd träningsvärk. Så det blir perfekt med lite uppmjukande bordtennisspelande ikväll. Ska bli kul att lira lite. Även om det kommer kännas svårt och onaturligt de första träningarna. Det brukar dock gå över. Och en vacker dag når man toppformen. Får bara hoppas att man spelar pingis den dagen......

Arsenals junisar slog igår Huddersfield med 2-1 på bortaplan, hurra för det!

Heja Arsenal!!!

måndag, augusti 04, 2008

söndag, augusti 03, 2008

AFC


Streamad sändning från Emirates Cup. Dålig kvalla men vad gör man inte för att få se The Mighty Gunners.
Gäststugan




Här sover vi när vi är på besök på torpet. En mysig liten stuga.

Kusinerna


Leker i tältet. Carolina är så glad att Lotta har kommit hit.

lördag, augusti 02, 2008

fredag, augusti 01, 2008

Ett måste


om man har vägarna förbi. Serveras på restaurangen vid Högakustenbron.