onsdag, december 30, 2009

Årets sista

Nu är man inne på årets sista arbetsdag. Snart väntar ett nytt år och ett gäng nya arbetsdagar. Men först är det pingisträning imorgon. Är det någon som ska med? Coach? Danne? Stolpe Ut? Kribba?

måndag, december 28, 2009

Årets sista vecka

Och den ägnas åt att jobba 3 dagar för att sen spela pingis en fjärde dag. Det blir inte mycket bättre än så :-)

söndag, december 27, 2009

Skön seger!

Arsenal spelade bra idag men hade svårt att göra mål. In kommer då en halvskadad Fabregas och på 26 minuter ser han till att Arsenal går upp till en 2-0 ledning innan han gick av planen, lite mer skadad än när han kom in. 3-0 slutade till slut matchen och det är imponerande mot ett så starkt lag som Aston Villa, som inte förlorat i ligan sen i början av november och dessutom tills idag slagit alla topplag.

Nu är det riktigt jämnt i toppen av ligan och The Mighty Gunners är nu bara 4 pinnar bakom serieledarna, dom jag tror vinner till slut, Chelsea. Kul att det kan vara jämnt i ligan ett tag i alla fall. Jag var ett tag rädd för att Chelsea skulle rinna iväg i toppen efter att dom krossat oss på Emiraten. Men efter det har dom varit rätt så mänskliga. Det är bra för ligan.

Heja Arsenal!!!
Spännande söndag

Ja, det kommer bli en spännande söndag idag. Kanske inte för att jag strax skall åka och spela pingis utan mer för vad som skall hända sen, på eftermiddagen. Arsenal möter Villa hemma på Emiraten. En match som är hur viktig som helst. Villa har gått bra i höst och ligger på samma poäng som oss. Och vill vi komma bland dom 4 bästa i år så gäller det att vinna denna hemmamatch. Att dessutom Chelsea gjorde mig fattigare igår gör att det är än mer spännande i toppen.

4,80 ggr pengarna på Villa är fantastiskt bra odds. Vi torskade hemma med 2-0 och spelade 2-2 borta förra säsongen. Dessutom har Villa aldrig förlorat på Emirates. Det som talar för att det kanske kan bli lite bättre från vår sida idag är att vi slipper ha Toure på backen och istället har Vermaalen. Han är bra mycket bättre än Cityfiaskoinköpet Toure är.

Come on You Gunners!!!

onsdag, december 23, 2009

God Jul alla bloggläsare!

Ha en riktigt skön och avkopplande Jul!

tisdag, december 22, 2009

Första passet

Idag körde jag mitt första träningspass efter knäskadan. Jag var ner en sväng på jymmet och joggade en dryg halvtimme följt av några benövningar på låga vikter. Det positiva var att jag kunde jogga utan större bekymmer. Men tyvärr "knäppte" det en del i knät när jag körde styrkeövningar för benen. På fredag blir det, förmodligen, pingisträning och det kan ju bli lite spännande med tanke på hur man rör sig då (eller i alla fall borde röra sig då är det bäst att lägga till innan någon påpekar detta i någon "vänlig kommentar" :-)).

Freddie med katten


Dom verkar ju trivas tillsammans:)

lördag, december 19, 2009

Seger!

Skönt att vinna idag. Men det såg lite tungt ut en kort stund. Hull fick en straff vid 1-0 till Arsenal. Det var Silvestre som drog ner en Hullspelare. Och nu skulle jag ju kunna skriva att han förmodligen trodde att han spelade i ManUSA fortfarande och då fick man göra vad man ville på plan utan att domaren reagerade. Men det tänker jag inte göra. Eller det gjorde jag ju i och för sig nu men ändå. Jag tyckte faktiskt inte att det var straff. Men eftersom Almunia räddade straffen så spelar det ju inte någon roll längre. Skön seger dock!

Vinterkväll



1-0 i paus

1-0 på tillläggstid av Denilson. Det var Brasilianarens brasilianska vrister (som Wenger brukar säga) som hängde in en snygg frispark. I övrigt är det inte en jättebra match och Hull krigar med många man hemmåt. Det gäller att hålla ett högt bolltempo med få tillslag i andra halvlek. Då skall det kunna gå vägen. Men det är 45 minuter kvar att spela. Och vi ledde förra året med 1-0 för att sen torska med 1-2 så det är långt ifrån över.

Heja Arsenal!!!
Vilka möjligheter

Ser precis att Arsenals match hemma mot Porto spelas 3 dagar efter hemmamatchen mot Burnley. Hm, skulle ju kunna vara en lyckad resa, lör-ons med 2 matcher med Arsenal! Ja, det krävs dock lite jobb här hemma först för att det skall kunna gå igenom.... Men hur som helst så skulle det vara läckert!

Heja Arsenal!!!
Snart match

Hull hemma. Bara 3 pinnar är gott nog. Vi förlorade motsvarande match förra året. Och det kunde man se redan innan avspark den gången att det skulle gå åt skogen. Spelarna såg då väldigt ofokuserade ut och räknade då med att det räckte med att ställa in skorna. Men så är det aldrig i PL (om man inte möter Wolves C-lag). Så idag vill jag se bra inställning från start och ett högt tempo matchen igenom. Då kommer inte Hull ha en chans trots att Arsenal har fått ytterligare skador sedan senast (Fabregas).

Heja Arsenal!!!

Vinter


Det är riktigt kallt idag. -15 grader ute. Men det är ganska fint på nåt vis.

fredag, december 18, 2009

Porto i nästa omgång

Det blir Porto i nästa omgång av Champions League. Och det blir ingen lätt uppgift. Visserligen har vi brukat slå dom hemma på Emiraten men bortamatcherna har vi torskat (om jag inte missminner mig). Nu är det bara avvakta datum när matchen spelas och sen hoppas att CFC spelar dagen bredvid. Då är det bara att boka flygresa och sen börja leta biljetter.....

Heja Arsenal!!!

onsdag, december 16, 2009

Match ikväll igen

Ikväll är det Burnley borta som gäller för Arsenal. Ett Burnley som tagit några otippade skalper på Turf Moor. ManUSA, Everton och Sunderland har alla torskat där. Så det gäller för Arsenal att inte ta för lätt på uppgiften och tro att det bara är att ställa in skorna. Torsk ikväll och vinsten borta mot Fool var helt bortkastad.... Arsenal förlorade faktiskt borta mot Burnley i förra årets Kalle Anka Cup. 2-0 blev resultatet och det jag kommer ihåg av den matchen var att TB's Brorsas stora favorit, Bendtner, missade hur många klara lägen som helst. Men som Brorsan brukar säga, "har man en gång avgjort mot Sp*rs, så är man alltid en hjälte!". Visa ord av Brorsan där....

Heja Arsenal!!!

söndag, december 13, 2009

En bra helg!

Det har varit en dyr, men bra, helg. Alla resultat i Premier League har gått med Arsenal. Nu tror jag ju ändå inte på någon ligatitel i år men det är i alla fall roligare när man är någorlunda med i toppen ett tag. Efter torsken hemma mot Ryssarna för någon vecka sedan kändes det inte alltför kul. Det mest tråkiga efter den matchen var att:
  1. Matchen var rätt dålig
  2. Arsenal var dåliga
  3. Chelsea var dåliga
  4. Chelsea behövde inte göra något för att vinna med 3-0

Men det var fler än jag som tyckte att Chelsea inte var bra. Mr Wenger sa att Chelsea kommer gå på flera minor om dom inte är bättre än så här (fri översättning av mig här). Och visst var det så, 1 pinne på 2 matcher nu för ligaledarna (ligavinnarna? (min tippning)). Jag gissar att många, efter det uttalandet, tyckte Wenger sa något för att han var en dålig förlorare. Men som vanligt, "Arséne knows"!

Matchen idag var inte heller någon kanonmatch. Liverpool var usla, vi var nästan lika usla, men vi har Arsjavin. Han blev till och med idag jämförd med Classe Lindblom och TB's Brorsa av Jens Fjellström (som jag för övrigt tycker är en usel kommentator), stort!

Heja Arsenal!!!

Come on you Gunners!



Pepparkaksgumma


Idag är Ina en pepparkaksgumma.
Kvartalsrapport

I måndags blev Freddie ett kvartal gammal. Och i veckan var hon på BVC för kontroll och spruta. Hon är numera 62 cm lång och väger 7015 gram. Hon har även fått fullständigt namn, Fredrika Julia Eleonora.

Och på tal om Freddie så var Ljungan på Arsenals hemmamatch mot Stoke förra helgen. Han fick gå ut på plan och ta emot publikens jubel.

lördag, december 12, 2009

Dyr eftermiddag

Det kostar att få motståndarlag att tappa poäng. Både Sp*rs och Ch€£$ki lyckades man dock sänka idag. CFC fick dock en poäng men Shitty Sp*rs lyckades inte ens med att ta poäng hemma mot Wolves. Nu återstår det bara att sänka USA så är eftermiddagen fulländad.

Heja Arsenal!!!

Snö


Nu har det snöat lite.

onsdag, december 09, 2009

Match ikväll i CL

Arsenal spelar borta i Grekland ikväll. Det är sista matchen i gruppspelet och den har ingen betydelse för Arsenal. Och tur är väl det nu när rekordmånga spelare är skadade. Så det blir ett Kalle Anka Cuplag som åker på solsemester. Det gör, i och för sig, den här matchen lite mer intressant för oss Arsenalsupportrar. Det är alltid kul att få se ungdomarna mäta sina krafter mot bra motstånd.

I övrigt har det ryktats om att Bergkamp skulle komma tillbaka och stötta Mr Wenger. Detta har dock dementerats av maistro himself. Enligt andra rykten finns det andra Coacher som står före i turordningen. Det talas om en norrman i Sverige, kan detta stämma?

Heja Arsenal!!!
Sista dagen på jobbet denna vecka, men ändå inte

Imorgon kl 5 börjar trippen ner mot Smögen, via Reftele. Och det låter ju inte fel att få åka till Smögen. Nä, särskilt inte när den var i juni frågan kom upp och att vi skulle åka senare i sommar. Men nu mitt i vintern låter det väl inte lika roligt. Imorgon blir det totalt 70 mil i bil. På fredag bara ca 40 mil. Om jag kommer vara pigg när jag kommer hem? Tveksamt, stel i kroppen är väl mer troligt.

Anledningen till att vi åker är att vi skall göra ett referensbesök hos en eventuell leverantör av utrustning till våra nya produkter.

lördag, december 05, 2009

Aj!

Mitt vänsterknä gör ondare och ondare. Det kan kanske bero på svullnaden. Det blir så fruktansvärt stelt. Och sitter jag stilla en liten stund så känns det nästan omöjligt att räta ut det igen. Hoppas verkligen värken släpper snart annars är jag rädd för att det inte blir så mycket sömn inatt.
Nu bara möjlighet till 3 pinnar

Vi torska innebandymatchen stort. Vet inte hur mycket det blev till slut. Själv fick jag kliva av i mitten på sista perioden efter att ha åkt på en Lulintackling. Jag måste ha vridit till knät i nersättningen och det var omöjligt att fortsätta. Hoppas att det går över fort.

Arsenal leder i halvtid med 1-0 men det borde ha varit mycket större siffror. Fabregas missa straff. Fabregas prickade Eboue på mållinjen så det inte blev mål. Det är alldeles för spännande med bara 1-0. Det krävs så lite för att Stoke skall kvittera.

Heja Arsenal!!!
5 poäng står på spel idag

Idag är det först innebandymatch och sen är det Arsenal på TV. Fullt upp med andra ord. Det vore inte helt fel med 5 pinnar på dessa bägge matcher. Då skulle man kunna vara lite nöjd sen på lördagkvällen. Men som alltid är det inte bara att ställa in skorna. Inte för något av lagen.

Arsenal har Stoke hemma. Och med tanke på senaste tidens resultat så har jag svårt att ta något för givet. Det blir väl, i vanlig ordning, några långa inkast från Stokes sida som gör att det blir hyperfarligt i eget straffområde. Framåt får vi hoppas att Eduardo eller Vela kan göra något bra idag.

Heja Arsenal!!!

fredag, december 04, 2009

Att dom orkar!

I England är det en j-la massa skriverier om att AW inte skakade hand med M Hughes efter matchen i onsdags. Hughes tyckte AW saknade klass/stil och att det hör till att man skakar hand efter matchen. Varför då? Om man har blivit dåligt bemött och utsatt för både det ena och det andra under matchen från motståndarcoachens sida, varför skall man då skaka hans hand efter matchen? Man måste väl få välja själv vem man skall skaka hand med.

Och för övrigt är det alldeles för mycket gulligull runt matcherna. Spelarna skall skaka hand innan match och det skall vara så gemytligt, varför då? Var finns hatet som skapar lite adrenalin hos spelarna så att dom tar i det lilla extra bara för att visa dom där jävlarna?

Falska leenden innan matchen är ju bara ett spel för galleriet. Mer hat, mer känslor och mindre gulligull!

Heja Arsenal!!!

torsdag, december 03, 2009

Torsk igår, men vem bryr sig?

Arsenals junisar och annat löst folk som inte platsar i A-truppen fick storstryk av ManC igår. ManC spelade ordinarie lag och vann rättvist med 3-0. Kul att något lag verkar bry sig om Kalle Anka Cup. Men det är klart, spelar man inte i CL och dessutom har svårt att ta sig in bland dom fyra bästa i England så kanske man måste prioritera pajascuper?

Jag håller dock med AW om att det är större att gå till kvarts, semi och final i CL än att vinna Kalle Anka Cup. I europa är det få lag som ställer upp med juniorlaget medans det i KAC är mer regel än undantag.

Nu gäller det dock att börja fokusera på lördagens match mot Stoke och det finns inget annat resultat än vinst som gäller. Nu är november över och därmed även en traditionellt dålig månad.

Nu gäller det att plocka de 18 pinnar som finns att hämta i ligan och sen se fram emot en trevlig vår med Champions Leagueresor på löpande band!

Heja Arsenal!!!

tisdag, december 01, 2009

Matlagning


Vad är det för fel på Pubmat?

Ika


Som klarade testet på hörcentralen idag. Och som dessutom vaknade till av blixten från kameran när jag tog bilden.