söndag, maj 31, 2015

Mors dag!

Stor grattis till alla mammor idag! Och särskilt till min Mamma som är världens i särklass bästa Mamma!!

lördag, maj 30, 2015

Glädje

ARSENAL!!!!!!

FA-cupen!

Yes! Skön seger! Glad!

Dryga timmen kvar

Snart är det bara en timme kvar tills FA-cupfinalen startar. Om jag skriver att jag är jäkligt nervös så ljuger jag inte. Jag är riktigt jäkla nervig. Försöker intala mig att det bara är fotboll men har svårt att övertyga mig själv just nu.

Men i det stora hela är ju resultatet helt oviktigt. Det finns så mycket annat i världen som är bra mycket viktigare. Men just nu spelar det ingen roll. Det är som när man ibland ställer sig vid pingisbordet för att spela en match i någon sunkig div 2 serie. Helt oviktig i det stora hela, men just där och då är det som om hela världen och ens hela välmående är beroende av utgången i denna match. Sjukt, men sant!!

Åsby

En tur till Munktorp och sen Åsby har det blivit idag så här långt.

fredag, maj 29, 2015

Fredag

Tänk att även denna vecka snart har passerat. 4 veckor kvar att jobba innan ledigheten. Eller 19 arbetsdagar. Eller 152 arbetstimmar...

Imorgon spelar Arsenal säsongens sista match, FA-cupfinal mot Villa. Börjar redan bli nervig. Hoppas verkligen att säsongen slutar med en vinst!!

Idag är det AW med jobbet. Hela kontoret jag sitter i ska iväg. Eller alla som vill i alla fall..... Får se hur länge man orkar dock. Spalade innebandy igår kväll och innan man är i säng så har klockan blivit bra mycket mer än vad jag är van vid att somna.

Ha en trevlig helg! Och Heja Arsenal!!!

onsdag, maj 27, 2015

Jogga

Att jogga kan vara avstressande. Det kände jag idag när jag gjorde ett mycket lugnt pass.

Sömn tack!

Igårkväll fick Freddie en gunga i huvudet. Fru Blogg var med henne till akuten och kom hem först strax före kl 24. Jag kunde inte sova innan hon kom hem och jag kunde inte somna efter att dom kommit hem. Somna till slut men det blev inte så många timmar som man önskar. Det gick rätt ok för Freddie. Fick tejpa ihop något sår men annars verkar det helt ok som tur är. Jag har ofta tänkt på det här med gungor och vilken farlig lek det är. Att man dessutom tillhandahåller den till barn som kanske inte har några tankar på att vara försiktiga osv.

Annars är det full rulle. Mycket tunga, viktiga, uppgifter på jobbet som skall göras. Vi får väl se hur det går, succé förmodligen.....

tisdag, maj 26, 2015

Freddie

Blåser bubblor.

För tidigt?

Kanske var jag här för tidigt idag. För dom hann inte ens komma till det läget där min ändring skulle visa sig innan jag kom på att jag missat en sak i koden. Gör om gör rätt!! 07:45 kan jag köra in nästa version i linan.....

Före morgonskiftet

Har efter önskemål från en flitig besökare här på bloggen (J) gjort lite ändringar i Ordersystemet på en lina i produktionen. Får se om det funkar när dom drar igång här snart....

måndag, maj 25, 2015

Ledighet

Så är då äntligen Premier League över och man kan få lite välförtjänt ledighet. Tänk vad mycket fritid man får nu när man slipper bry sig om Premier League. Men först skall den viktigaste, äldsta och kanske svåraste cupen avgöras på lördag. Och som tur är så är Arsenal ett av lagen som spelar.

Men tillbaka till PL. Så här tippade jag innan säsongen började:

1. Chelski
2. Shitty
3. Man USA
4. Arsenal
5. Liverpool
6. Everton
7. Bottenham


Så här slutade det.


1. Chelski
2. Shitty
3. Arsenal
4. USA
5. Bottenham
6. Liverpööl
7. Southampton


De två första blev rätt i alla fall.....
Vi hade en fruktansvärt dålig start med mycket skador och det fick vi till slut sota för tyvärr. Inte alltid som dom goda vinner. Eller, det är ju nästan aldrig dom goda vinner....

Annars så har jag fortfarande träningsvärk efter helgens flytt. Jag höll även på i förrådet efter flytten och det bidrog nog oxå till min träningsvärk. Bara att inse att man är fruktansvärt dåligt tränad :-(
Men att lyfta skrot är inte kul på något vis så jag får väl fortsätta vara otränad :-)

söndag, maj 24, 2015

Varför?

Varför vaknar man klockan 5 en söndagsmorgon utan klocka när man knappt kan vakna den tiden i veckorna när man har klocka? Nu har jag halv sex hunnit plocka ur diskmaskinen, satt igång tvättmaskinen och käkat frulle. Lite kaffe på det så kanske man kan somna om sen.

lördag, maj 23, 2015

Mat

Efter en tung dag med mycket jobb var det gott med lite mat. Fru Blogg bjöd på Oxfilé,  baconlindad sparris och klyftpotatis.  Riktigt gott!!

Full fart

Så här långt har det varit full fart på dagen. Började med att hjälpa Dahlenberg att flytta. Och när väl det var över så tog jag mig en joggingtur hem, 7,5 km. Så då är joggingen klar för idag också :-)

fredag, maj 22, 2015

Undrar varför?

Jag har den senaste tiden märkt att när jag har tränat lite hårdare än bara jogging så har jag haft jobbigt att andas när jag sen ska sova. Känns nästan som om jag inte får tillräckligt med luft. Eller som om jag fortfarande är andfådd. Ingen kul känsla när man ligger där och ska försöka sova. Är det så att man har blivit för gammal för att träna med hög puls? Eller har man nå skit i kroppen som säger ifrån? Nåväl, bara att köra på.....

Snart helg igen. Ska hjälpa Dahlenberg att flytta. Sen finns det hur mycket som helst att ta tagi hemma. Skulle behöva öndra om lite i förrådet för att kunna få in lite vinterdäck där. Har ju haft dessa på däckhotell tidigare men inte nu längre. Dessutom har vi just nu dubbla upsättningar av vinterdäck hemma. Det tar plats. Står på altanen nu och den kommer inte att bli iordninggjord om vi inte fixar platsen i förrådet. Så det låter ju som om platsen i förrådet är överst på listan. Får se vad vi hinner. Gissar ingenting......

torsdag, maj 21, 2015

Blommor

Fint!

Färglöst

Jag tittade lite på Arsenals match igår. Det var ingen vidare tillställning. Och ibland kan jag undra vad Mr Wenger håller på med. Varför inte rotera lite mer i laget? Vi har ju spelat uselt i flera matcher i rad och massor av spelare på bänken som inte får chansen. Jag hade hoppats att han igår hade roterat lite mer än bara ett par spelare. En pinne på söndag så är allt förlåtet. Då är direktplatsen till CL helt säkrad.

Nu sitter jag hemma och jobbar. Ska iväg med Freddie till lasarettet om några timmar. Hon skall kolla upp ögonen. Sen är det drop-in fika på dagis i eftermiddag så jag hoppas att jag kan få jobba hemifrån även i eftermiddag. Då skulle jag spara lite tid på transporter och kunna jobba mer istället.

onsdag, maj 20, 2015

Bra!

Imorse kändes det helt ok att gå ut genom dörren. Solen skiner, fåglarna kvittrar och solen värmer till och med. Kan detta väder hålla i sig så skulle det vara kanon!!

Ikväll är det ABB-joggen och fru Blogg är borta på andra uppdrag. Man kanske skulle ta med sig de små prinsessorna och åka dit och ta ett varv. Promenera eller jogga spelar inte så stor roll, bara dom får ut och röra lite på sig och dra i sig lite, förhoppningsvis, frisk luft!

tisdag, maj 19, 2015

Solen skiner

Jag cyklade till jobbet idag. Solen skiner men det är lite småkyligt. Och tyvärr så skall det bli regn i eftermiddag när man cyklar hem. Och tjejerna som ska springa satmaran ikväll får ju inte heller något vidare väder. När ska det bli så där varmt och skönt? Och då menar jag att det i alla fall är över 15 grader och solsken.

Dags att förnya säsongsbiljetten till Arsenal igen. Jag står i valet och kvalet hur jag skall göra. Det är ju lite stålar som skall rulla ut. Det är allt annat än en ideell verksamhet dom bedriver där på holmen..... Men det är väl som ni alla brukar säga, "det är bara pengar!". Och det kommer ju nya varje månad, ibland två gånger om man har VABbat.....

måndag, maj 18, 2015

Rivstart

Servicehelg på it-sidan ger mycket jobb dagen efter....

Men att det skall behva gå ut över bloggningen känns ju helt fel. Men så blev det idag :-(
Nu ut på nästa grej :-(

söndag, maj 17, 2015

Finalen

Det känns tyvärr som om Arsenalspelarna inte vill skada sig innan FA-cupfinalen. Man kliver inte in i närkamperna utan verkar rädda för att skada sig.

Nöjd

Idag skulle jag jogga 10 km på 52:20. Det var det jag hade som mål när jag satte upp ett schema i mars. Eftersom jag missade 1,5 vecka med halsont för en dryg vecka sen så trodde jag att det var helkört att klara det. Men jag tänkte att jag skulle springa sträckan i alla fall och se vad jag hamna på. Jag har ju märkt att det går snabbare att springa på asfalt än i spåret så jag tänkte att jag kör asfalt idag. Eller, ett tag tänkte jag hoppa över det helt och hållet då det kändes så kallt och det var regn i luften. Men jag kom iväg till slut och jag är helnöjd, 51:20 på 10 km.

Kul

Det var rätt så kul att spela bowling idag. Ina hade kanske lite tungt klot men det fanns inget lättare att tillgå. Hon var glad ändå och jublade stort när hon fick en strike. Vi hann spela 4 serier. Jag snittade 156 på dessa serier med en topp på 200 jämnt. Med tanke på att det var några år sen jag spelade senast så är jag rätt så nöjd.

Bowling

Med jämna mellanrum har Ina sagt att hon vill att hon och jag skall åka och spela bowling. "Vi får ta det när vi har lite mer tid och ledighet", har jag svarat. Nu har det ju varit en långhelg med 4 lediga dagar och Ina har trott att vi ska spela bowling. Så nu har jag bokat en bana. Kl 11 ska vi spela bowling jag och Ina, spännande! :-)

Grattis bröder!



Idag är det Norges dag, hoppas ni alla får en riktigt bra 17:e maj!!

lördag, maj 16, 2015

fredag, maj 15, 2015

Morgonjogg

Idag stod det 5 km i extremt långsamt tempo på schemat. Det blev dryga 7 km i långsamt tempo. Skönt att redan halv 8 ha gjort dagens jogg.

Kaffe

Efter en morgonjogg är det gott med kaffe.

torsdag, maj 14, 2015

Laddar

Nu laddas det för fullt. Bilbatteriet till 240'n och batteriet till grästrimmern. Får se om man kommer orka ladda för någon hockey ikväll...

onsdag, maj 13, 2015

Fredag, typ...

Det är i alla fall, förhoppningsvis, den sista arbetsdagen denna vecka. Och kanske ska jag avsluta denna dag med att spela lite innebandy. Jag har dock ett litet problem, jag har ett skavsår inne i handen. Och jag gissar att det kommer kännas en del när man spelar. Får försöka få tag på något bra plåster först.

Annars så hoppas jag att ni alla har en trevlig långhelg!

tisdag, maj 12, 2015

Femman

Ina skulle springa den sista VF-terrängen idag. Så jag passade på att springa femman innan hon startade. Hon tog sig runt utan att få ont i foten denna gång vilket känns bra.

Mindre bra

Arsenal torska mot Swansea igår. Och det känndes redan i början på första halvlek att det skulle kunna bli så. Det var riktigt lojt och ingen fart alls. Det blev något bättre i andra halvlek men man kunde inte göra mål. Och inte för att Fabianski i Swanseamålet var direkt bra, utan snarare för att avsluten alltid var mitt på målisen. Det var riktigt dåliga avslut.

Nu gäller det att minst kryssa på söndag och vinna de övriga två matcherna för att slippa fjärdeplatsen....

måndag, maj 11, 2015

Rabatten

Det blommar fint nu i rabatten.

Sallad

Det blev den sjätte salladen som jag ätit de senaste 8 dagarna. Inte kul...

Välkommen V20

Ja, och det är en jäkla tur att v20 är en kortvecka. Bara 3 arbetsdagar. Inte helt fel! Jag vaknade med huvudvärk, får hoppas att kaffet kan göra så att den försvinner. Vi får väl se..

Arsenal spelar matche ikväll o i och med att de båda Manchesterlagen lyckades vinna i helgen så är det ett måste med vinst ikväll för att fortfarande ha möjligheten att hålla dessa bägge lag bakom oss i tabellen.

fredag, maj 08, 2015

Fredag *klapp klapp klapp*

Det har väl gått gansak fort ändå den här veckan. Helgen kommer väl förmodligen gå ännu snabbare. Men nästa vecka är det bara 3 arbetsdagar för mig!! I helgen är det städning i samfälligheten imorgon och på söndag är det miniläger för Ina på Björnön om foten känns bra. Vi får väl se. Om hon är med så ska även jag vara där.

Själv skulle jag oxå behöva träna. Har inte joggat sen i söndags. Tyvärr så känner jag fortfarande av halsen. Får se om det känns bättre imorgon. Då skulle man ju kunna ta en sväng efter allt städande.

Ha en trevlig helg nu alla!!

torsdag, maj 07, 2015

England

Skönt att vara tillbaka hemma i London igen!

Sova

Jag skulle ha joggat igår. Men eftersom jag har ont i halsen så vågade jag inte. Jag läste på nätet att jogga när man har ont i halsen eller har feber är inte bra. Det kan sätta sig på hjärtat. Så till slut vek jag ner mig. Jag vågade inte. Hade säkert gått bra men ändå. Det hade ju varit surt om man fått större problem av att jogga så att man var tvungen att vila hela sommaren. Jag behöver jogga på sommaren för att kunna äta mycket glass!!!

onsdag, maj 06, 2015

Regn

Jag gillar inte regn. Eller jag har inget mot regn så länge man inte behöver ut i det. Men ska man till jobbet eller någon annanstans så måste man ut. Även om det regnar. Så idag var det inge bra med regn. Men sitter man på Anchor and (mo) hope och det regnar så är man glad ändå :-)

tisdag, maj 05, 2015

Vilken morgon

Det började redan igår. Vid 19:45-tiden får jag info från jobbet om att det är problem. Jag sätter mig i bilen och åker dit. Bara en timme innan Arsenal sätter igång sin match. Man jobbar nu under lite stress. Jag lyckas lösa problemet och dom kan köra vidare. Idag på morgonen är jag för det första toktrött och orkar knappt gå ur sängen. Men till slut kommer man till jobbet för att mötas av hur mycket strul som helst. Nu är det dock åtgärdat och alla är glada och nöjda, kanske!

Arsenal är hur som helst helt klara för topp-4 nu. Igår gjorde man en riktigt bra match borta mot Hull. Visst våra två första mål var lite turliga men vi brände lägen som borde satts oxå så det var inte orättvist på något vis. Det vore ju kul om man kunde komma tvåa i år. Men först och främst gäller det att undvika fjärdeplatsen och slippa kvalet till Champions League i höst.

måndag, maj 04, 2015

Långvecka

Ja, det är ju faktiskt en 5-dagarsvecka som väntar oss. 40 friska timmar att ge allt på. Men nästa veck är det bara 3 dagar, yippie!

söndag, maj 03, 2015

St Totteringham's day

Vissa firar så oviktiga segrar som ligatiteln idag (Grattis Lalle). Själv firar jag St Totteringham's day. Nu är det enligt uppgifter jag läst på nätet 20 raka år vi firar detta. Tack för det Sp*rs! :-)

Söndagsjogg

Igår skulle jag ha sprungit en mil. Men jag hade inte möjlighet att göra det igår så det fick bli idag istället. Jag ligger enligt schemats övre gräns. Jag förstår inte hur jag skall kunna jogga så mycket fortare än så här på en mil? Det är rätt så tungt faktiskt.

Söndag morgon

Igår blev det lite städning här hemma. Och detta följt av en tur till Pizza Hut, Intersport och Stadium outlet på Hälla. Efter denna tur blev det en sväng till Erikslund med allt vad det innebär av ångest. Men nu är det söndag och då fortsätter jag helgen med lite jobb. Nästa databas data som skall flyttas. Städjobb igen med andra ord. Det som är bra med att jobba hemifrån är att man kan slänga igång en tvättmaskin medans man jobbar. Det blir liksom dubbelt jobb då.

Ha en trevlig söndag!

fredag, maj 01, 2015

Tvättar

Håller på och tvättar dvärgarnas vinterkläder. Blir skönt att hänga undan dessa sen.

Arbetarnas dag

Japp, idag borde vi ut och göra våra röster hörda. Men istället begav jag mig ut och tittade på ett sommarhus. Och det var inte långt dit. Skerike närmare bestämt. Nu var det tydligen fler som inte ville göra sina röster hörda på första maj så va allt annat än ensamma där. Det som var bra dock var att jag skulle jogga 5 km idag enligt schemat. Och det skulle gå i ett väldigt lugnt tempo, över 7 min/km. Så jag joggade därifrån och men en liten omväg hem så blev det lite drygt 5 km.