fredag, juli 31, 2015

Tyngre idag

Det gick tyngre idag än senast att jogga. Men sist var det bara asfalt. Idag var 8 av km i Rocklundaspåren. Nu är jag övertygad om att det är tyngre i spåret än på asfalt och bilvägar. Visserligen kan uppförsbackarna vara längre på bilvägarna men dom än inte lika branta. Och nerför så blir det en behagligare löpning på bilväg än i spåret av precis samma anledning. Nåväl, jag höll mig under schemat så jag är nöjd!

Kul...

Var och köpte en dammsugare imorse. Och på väg hem ringer det. Och det är från jobbet. Strul efter gårdagens oväder. Åkte dit och dominerade i vanlig ordning. Nu hemma och försöker tömma Inas rum ( vart ska vi ställa allt?) för att kunna renovera. Och jag måste ut på en tolva oxå.... Det är mycket nu....

torsdag, juli 30, 2015

tisdag, juli 28, 2015

Grymt nöjd

Ibland känns det bättre att jogga än andra gånger. Idag kändes det grymt bra på en 12 km runda.



Garmin Connect

måndag, juli 27, 2015

Jogg

5 extremt lätta km stod på programmet idag. Och det känns nästan inte som om det är någon mening med så korta pass. Men det gör det ju säkert.

Kantareller

Nyplockade uppe på berget på torpet.

Väntar

Ina väntar på mat i Sollefteå.

söndag, juli 26, 2015

Ina sliter

Hon tycker att det ska vara rent i dammen så hon gick ut i regnet för att ordna det.

lördag, juli 25, 2015

Dagens

Idag var det dags för ett längre pass igen. Det blev 17,1 km. Jag höll ett lagom tempo hela passet vilket gjorde att det var benen som sa ifrån först. Och jag gissar att tanken med dessa längre pass är att vänja kroppen vid att hålla på en längre tid.

Igår

Åkte vi till Näsåker och kollade bla på hällristningarna där. Ina har ju läst om det där med hällristningar i skolan och tyckte det var spännande och stort att få se det på riktigt.

torsdag, juli 23, 2015

onsdag, juli 22, 2015

Även lite jogg

Även lite jogg blev det idag. Som vanligt skönt när det är klart :-)
Utan dator vet jag dock inte hur jag lägger upp passet här. Men 8.65 km blev det i alla fall.

Torpet

Har klippt gräset i ett par timmar. Är inte ens halvvägs. Bra Träning! Blåsor i händerna. Men bara att bjuda till :-)

Torpet

Har klippt gräset i ett par timmar. Är inte ens halvvägs. Bra Träning! Blåsor i händerna. Men bara att bjuda till :-)

God morgon!

Kramfors nu är vi här!

tisdag, juli 21, 2015

Birsts

Och här blir det fika med Ika medans övriga tjejer shoppar.

På Kalles gatukök

Här drog man ibland i sig en Superstar efter ett pingispass innan man småjoggade ut till flottiljen.

F15

Passerar Söderhamn på väg mot Kramfors och passar på att åka in på F15. Här tillbringade man 11 månader. Nu finns ett museum på flottiljen.

måndag, juli 20, 2015

Ny klocka

Idag köpte jag en ny träningsklocka. Den skulle vara, enl specen i alla fall, snabbare på att koppla upp sig och få GPS-signalerna. Och man ska kunna följa träningspasset live om man skickar inbjudan till någon. Jag provade idag och livetracken fick jag inte att funka, GPS-signalerna hittades snabbt. Men den var, i alla fall detta pass, sämre i säkerheten. Så här långt känns det så där med klockan. Måste ge den några fler chanser dock.

Måndag

Och jobb igen. Eller jag blev inkallad för lite problem på jobbet.  Fixat nu så åter till semestern.

söndag, juli 19, 2015

En iskall

Guinness *klapp klapp klapp *

Sova

Den här natten blev ju inte riktigt vad man hoppats. Jag vaknade vid 2-tiden och kunde inte somna om. Lika bra att gå upp en sväng och se om man blir tröttare sen. Har i alla fall dragit igång en tvättmaskin så någon nytta med detta är det i alla fall :-)

lördag, juli 18, 2015

Träning

16 km avklarade. Det gick bättre än förväntat, det gick bättre än schemat.

Stort!

Idag träffade jag på TB's Brorsas far och mor på Coop. Jag skulle naturligtvis bett om att få ta en bild med honom. Men i glädjen så glömde jag helt bort det. Så det får bli en favorit i repris istället. Det var, hur som helst, kul att träffas!

fredag, juli 17, 2015

Guinness

Efter hård och svidande kritik angående bloggens inriktning, kommer här ett inlägg som kanske passar besökarnas smak bättre.

Gårdagens inköp

Tjejerna gillar att spela piano. Så igår köpte vi något att spela på.

torsdag, juli 16, 2015

Usch och fy!

Idag var det återigen extremt tungt i spåret. Och fortfarande nu efter flera minuters vila känner jag mig helt slut. Antingen är man innen i en tung (jaja, för mig tung i alla fall) träningsperiod eller så är man helt under isen nu bara. Väggarna dom har böjat placera ut i spåren är i alla fall jobbiga att springa in i....

Vad blir det för väder?

Det börjar se mer och mer mulet ut. Ina vill spela minigolf i eftermiddag. Får väl kanske bli det om det inte regnar. Men vad gör man annars? Finns massor att göra hemma men det orkar man ju inte...

onsdag, juli 15, 2015

Tack Coach!

Stort att komma hem efter flytt och möbelmontering och höra att Coachen varit på besök och lämnat jordgubbar!!  Stort tack Coachen! Det uppskattas!!

tisdag, juli 14, 2015

Tungt

Oj, idag var det tungt att jogga. Trodde inte jag skulle ta mig runt ett tag. Men nu är det gjort vilket känns rätt ok.

måndag, juli 13, 2015

I spåret

Det blev en liten sväng i spåret idag oxå. Men idag var det en promenad med Lill-Jenna och tjejerna.

söndag, juli 12, 2015

Jogg

Gårdagens 16 km blev gjorda idag istället. Det kändes helt ok. Höll ett behagligt tempo genom hela passet. Perfekt väder att jogga i. Inte mycket att klaga på med andra ord.

På Björnön

10 kr

Ja, det var dagens pris på jordgubbarna utan för ÖoB. Och inte erbjöd dom kvitto heller...   Dags för Coachen att börja jobba lite....?

lördag, juli 11, 2015

Fika

Egenodlade jordgubbar och en Irish Coffee till det. Kunde varit sämre.....

Grattis

Eleonora har namnsdag idag!

Halsont

Idag skulle jag jogga 16 km. Men jag har ont i halsen och vågar inte jogga. Risken är ju att det blir riktigt illa. Jag får pussla om schemat och hoppas att det känns bättre om några dagar....

fredag, juli 10, 2015

torsdag, juli 09, 2015

Nytt pass

Idag var det återigen dags för 8 km. Och det gick rätt så skapligt. På lördag blir nästa pass och då står det 16 km på schemat. Det blir en utmaning!!

tisdag, juli 07, 2015

Hemma igen

Då är man åter hemma efter ett par dygn i Göteborg. Det har varit bra dagar. Lite drygt med bilåkningen. Men det får man ju ta.

När jag kom hem blev det direkt ut i spåret. Det stod ju 8 km på schemat. Och jag hade laddat upp med både pizza i Mariestad och snickers med cola i Örebro. Så jag var väl förberedd!!

Säve flygplats

Har varit på Aeroseum utanför Göteborg.

lördag, juli 04, 2015

En päronsplittare

Det tråkiga var att GB vänt pinnen fel. Svaret var det man kunde läsa.....

Varmt redan kl 8

Idag stod 8 km på schemat. Och med tanke på de senaste dagarnas värme så tänkte jag att det var bäst att komma upp i tid och komma ut i spåret innan det blir för varmt. Så upp vid strax efter 6 för lite frulle och sen vänta ett par timmar för att kunna springa utan att få håll. Jag cyklade till Rocklunda och det var nog en lagom uppvärmning. För det kändes till en början väldigt bra. Det gick i för högt tempo men jag tyckte inte att jag tog i. Men de sista kilometrarna så blev det jäkligt tungt istället. Men bara att hålla i då och slita sig i mål.

torsdag, juli 02, 2015

Dagens övning

Idag hade jag 5 extrens långsamma km på schemat. Men jag tänkte även att jag skulle ut med Ina i spåret och sen ut med Freddie i spåret. Så det blev först 3 låångsamma km med Ina (som höll igång hela tiden utan att börja gå). Och sen 1.5 km med Freddie. Men hon var mer för att springa och sen gå och sen springa och sen gå igen. Men det är ju första riktiga gången jag är ute med bara henne och tränar. Och det känns som om hon behöver det här....

Sen var det dags för mina kilometer. Och jag tyckte att det gick rätt så lugnt men tempot visade sig sen vara mycket snabbare än vad jag trodde. Och alldeles för fort i förhållande till schemat.