onsdag, augusti 31, 2016

Mittvecka

Nästan halvvägs i arbetsveckan. Fast i och för sig måste jag förmodligen jobba lördag förmiddag men mitten av ordinarie arbetsvecka i alla fall.

Sista dagen på augusti dessutom. Shit, hösten är här. Ska jag vara riktigt ärlig så vill jag inte ha höst. Än mindre vill jag ha efterföljande vinter. Nä, tänk positivt nu! Det ser ju i alla fall ut att bli uppehållsväder idag.....

tisdag, augusti 30, 2016

Tisdag

Idag ser det ut att bli lite finare väder än igår. Det var rejält med regn under blodomloppet. Men när man springer så gör inte det så mycket. Det är framförallt före och efter löpningen när man är stilla som det stör. Men jag hade som tajming när jag åkte dit igår att jag kom till Start bara någon minut innan andra startgruppen så jag slapp stå och frysa. Och efteråt så var det bara att byta tröja och ta på flisen och lite regnkläder för att cykla hem. Så regnet störde faktiskt inte så mycket då heller, skönt! Tänkte gå in på Blodomloppets hemsida och kolla tiden jag fick, om det var samma som jag klockade till. Men bakom mig finns ingen tid angiven. Verkar ju inte ha fungerat då....

måndag, augusti 29, 2016

Blodomloppet 2016

Det blev ett lugnt Blodomlopp i år. Inte 100 i halsen. Men det kändes mycket bättre idag än igår. Så det är väl ett gott tecken. Nu vill jag bli helt bra så jag kan börja träna på riktigt igen.

Måndag igen

Igår hade jag huvudtränaransvaret för Freddies friidrottsgrupp. Jag tycker det gick rätt så bra. Som huvudtränare så planerar man passet, tar hand om inledningen och uppvärmning. Sen tar grenansvariga med hjälpledare hand om träningen på de grenar som vi ska köra. Igår var det medeldistans och diskus. Och sen avslutar huvudtränaren med någon/några stafetter och avslutar träningen.

Sen var det hem med Freddie och själv åka iväg för tränarmöte för Inas friidrottsgrupp. De söker flera som kan vara huvudtränare. Ina vill absolut inte att jag skall bli det så jag tackade nej. En av anledningarna till att de behöver fler huvudtränare är att de ska börja köra en gång i veckan till. Men det kommer att vara på onsdagar och bara löpning styrka. Men på onsdagar kommer Ina köra sitt andra jympapass för veckan och det ger minst lika mycket styrke/kontidionsmässigt så det gör inte så mycket att hon missar friidrottsträningarna då.

Blodomloppet ikväll. Regn och kallt väder verkar det som om det blir. Hade man varit i form så skulle det nog inte gjort så mycket. En morot att springa snabbare för att få komma hem. Men när man är helt under isen formmässigt så känns det inte lika kul med detta väder. Men det är väl bara att bita ihop nu när man är anmäld.....

Usch!

Var en sväng i spåret. Men efter 10 dagars uppehåll med halsont så kändes dessa 4,7 km som en mardröm. Det kändes som om det var första gången jag sprang i år. Hela sommarens träning var helt bortblåst. Jag var en nybörjare igen. Hemsk känsla. Det var varken långt, det gick inte fort men det var fruktansvärt. Ikväll är det 10 km i blodomloppet. Jag hade för två veckor sedan hoppats på en tid under 50 min. Kanske skulle jag inte klara det, kanske skulle jag det. Men nu, kommer jag under timmen så känns det som en bragd, tragiskt!!

fredag, augusti 26, 2016

Jobbar hemifrån

Stängt på fritids idag oxå så jag jobbar hemifrån idag. Halsen fortfarande inte bra. Lite mindre huvudvärk vilket är bra. Ikväll är det fest på jobbet. Vi firar att vi legat på Örjanområdet i 25 år. Själv har jag varit med 22 av dessa.

Ha en trevlig helg!!

torsdag, augusti 25, 2016

Stängt på fritids

Så idag blev det en kort stund på jobbet. Försöker jobba några timmar hemma oxå. Imorgon samma sak med skillnaden att jag inte ens åker till jobbet. Kör bara jobb hemifrån. Torskar så mycket tid på att åka fram och tillbaka till jobbet.

Hann med en timmes pingis med Foppa på lurren. Dock så kanske det inte var helt smart med tanke på halsen och nu även huvudvärken. Men bra att känna lite på bollen oxå. Man tappar känslar alldeles för snabbt så det gäller att spela någon gång ibland i alla fall....

onsdag, augusti 24, 2016

Fingeruppdatering

Läkaren ringde idag. Inget brutet i fingret. Däremot var det svullet och om hon sa ligament eller senor eller bägge.... skit samma. Remiss till ortopeden. Så det borde ju betyda att inom 3 månader så får jag komma dit..... Skönt att inget var brutet i alla fall.... Men det trodde jag i och för sig inte....

Vad är det som händer?

Idag vakanar jag upp med jättehuvudvärk. Några alvedon senare så sitter man ändå på jobbet och ger allt för aktieägarna. Men huvudvärken finns kvar. Som tur är något lindrigare. Trött som en tokig. Man är väl slut helt enkelt. Pension snart? Lottodragning ikväll......

tisdag, augusti 23, 2016

Det blir röntgen

Var hos läkaren i förmiddags. Hon skickade mig till röntgen. Det är tydligen drop-in där så nu ska jag strax åka dit. Synd att dom inte kunde skicka mig på röntgen redan när jag ringde i juli om det nu ändå är drop-in.....

Läkarbesök

Idag ska jag äntligen få komma till doktorn. Fick ju en tid för en månad sen till idag. Blir spännande att höra vad hen säger om mitt finger. Hoppas bara att hen inte säger att jag ska vila fingret ett tag till. Det är inte så jäkla lätt att inte stöta till eller ta i för mycket med det i vardagen. Det bästa är ju om dom kan konstatera att det inte är en spricka eller dylikt. Nåväl, det visar sig.

I övrigt så är halsen fortfarande inte bra. Så ingen löpning idag heller. En vecka sedan senaste passet och jag har nu lagt ner tanken på att springa Stockholms halvmara. Man vill ju kunna träna ordentligt om man skall betala en massa pengar för att springa ett lopp. Kanske kan man hitta någon halvmara senare i höst? Så man har något att träna mot när man väl kommer igång med träningen.

På tal om träning så beställde jag två nya Mendo igår. Det var ju ca 1 år sedan jag bytte plattor senast så det är väl hög tid att göra det igen. Sammandrag om typ en månad.

måndag, augusti 22, 2016

Måndag, redan........

Som vanligt så var helgen alldeles för kort. Och eftersom man har haft ont i halsen så var den även lite av en besvikelse. Jag hade hoppats att man skulle kunna komma iväg på något långpass men den enda träningen blev ett pingispass.

Jag hoppas nu att det skall bli bättre i halsen och att man snart kan ge sig ut på ett pass igen. Börjar få lite abstinens. Dessutom är man ju rädd att tappa all form man fått under sommaren. Börja om från början känns ju inge lockande....

söndag, augusti 21, 2016

Hatten

Freddie tyckte jag skulle ta på mig den här idag, sagt och gjort!

lördag, augusti 20, 2016

Olja

Jag har oljat in ytterdörren hos mamma idag. Eventuellt behövs det en sväng till för det var jäkligt torrt på vissa ställen.

fredag, augusti 19, 2016

Grillpanna

Äntligen har vi skaffat en ny grillpanna. Det ser ju om inte annat så mycket godare ut med "grillränder".

Fredag *klapp klapp klapp*

Skönt att snart ha ett par dagar ledigt. Tyvärr är inte halsen bra ännu. Så ingen löpning ikväll heller. Shit, känns som om jag kommer bort från rutinen att gå ut att springa. Det gäller att ta tag i det igen när jag är löpningsfrisk igen. Det kommer ju inte bli enklare när dvärgarnas aktiviteter drar igång igen heller. Men ambitionen är att jag ska försöka hålla igång löpningen under hela vinter den här gången. Får se hur det går.....

Ha en trevlig helg nu alla vänner!

torsdag, augusti 18, 2016

Torsdag, redan?

Veckan har så här långt gått rätt så fort. Redan torsdag, snart fredag och sen helg!!

Ska snart dema ett program jag gjort. Det är, som vanligt, gjort på en väldigt svag spec. Men får gissa vad programmet skall göra och hur det skall fungera. Så efter dagens demo lär det väl bli omprogrammering.... Men man får se det från den ljusa sidan, man kanske får specen lite mer ifylld...

Jag känner fortfarande av min hals så ingen löpning igår och det blir inget idag. Ina vaknade oxå upp idag med lite halsont. Hoppas att det går över fort så man inte kommer bort från löpningen alltför mycket. Utan att den fortsatt känns som en naturlig del i vardagen.

onsdag, augusti 17, 2016

Gårdagens lugna

Blev som schemat sa ett lugnt pass igår. Nu får vi se om det blir något mer pass snart eller om jag "insjuknar"....

Som vanligt!

Det har varit likadant varje höst. Man kommer tillbaka till jobbet. Var och varannan är förkylda och har ont i halsen. Och i vanlig ordning så börjar jag oxå känna av i halsen. F*n, inte bra för min träning. Vill ju kunna följa programmet. Men nu är risken att man missar någon vecka och däribland minst ett långpass. Fiasko!!

Skolstart

Idag börjar Freddie i årskurs 1.Och jag följer Ina till skolan idag då hon börjar årskurs 4.

tisdag, augusti 16, 2016

Är det inte semester snart??

Shit, en dag på jobbet och man är helt slut. Eller inte helt slut men trött på sk*ten. Känner ingen som helst motivation. Men det är väl bara att bjuda till och göra det bästa av det. Det gör ju trots allt att man han någonstans att bo och något att äta.

5 extremt lugna kilometer hoppas jag att det skall bli ikväll oxå. Tyvärr så gjorde Ina sig illa igår när hon körde limbo på discot på fritids. Så jag tror inte att hon är redo för löpning idag. Annars är hon den perfekta farthållaren när man skall ha lugna pass.

Nä, nu är det dags att ge sitt allra yttersta för att aktieägarnas pengar skall växa!

måndag, augusti 15, 2016

Gårdagens pass

Hade sällskap av Ina på hojen så det blev asfaltslöpning igår.

I'm back!

Och det började så där bra. Cyklade till jobbet.  Bara för att väl på plats få samtal från fru Blogg att hon är sjuk. Jag måste m a o cykla hem igen för att lämna dvärgarna på fritids. Det blev bilen tillbaka till jobbet.

Så första arbetsdagen åker man till jobbet två gånger.

söndag, augusti 14, 2016

lördag, augusti 13, 2016

Grattis Ina!

Tänk att Ina fyller 10 bast idag.

Stort grattis Ina! Ha en underbar födelsedag!! 

fredag, augusti 12, 2016

Grattis Lalle!

Idag fyller världens bästa brorsa år. Och det vill vi ju naturligtvis uppmärksamma här på bloggen. 

Stort grattis Lalle! Ha en underbar dag!

onsdag, augusti 03, 2016

Bara på semestern

Idag har jag både spelat pingis och sprungit. Det är bara på semestern man har tid och ork att göra det på en och samma dag.

tisdag, augusti 02, 2016

5 km

Idag var det bara ett femkilometerspass som skulle genomföras. Inga konstigheter.

Glass

Det blev en tripp till Slagsta glass på vägen hem från Eskilstuna.