måndag, december 31, 2007

En annan klassiker


Oxfile med potatisgratäng. Även detta smakade förträffligt!

En klassiker


Toast skagen är aldrig fel. Så inte heller idag. Riktigt gott!
Vinst!

Ja, den här gången är det inte The Mighty Gunners jag skriver om. Utan det är jag som har vunnit. Det var nämligen så att http://www.malarnetcity.se/ hade en julkalender där olika företag varje dag lottade ut ett pris. Man fick gå in och anmäla sig och var då med i en utlottning som var julaftonskvällen. Jag fick för några dagar sedan ett mail av sidan där dom berättade att just jag vunnit en av dagarna. Så nu kan jag åka till http://www.vasterasgurkan.se/ och hämta ut vinsten. Givetvis så kommer det en bild på vinsten när den är uthämtad. Så här ståd det i alla fall om priset:

"Som dessert efter all julmat
Du får en hel korg med lite smått och gott som passar bra efter all julmat! Njut av sharon, physalis, passionsfrukt, vindruvor, godis och lite till. "

Blir spännande att se vad det är.

Heja Arsenal!!!

söndag, december 30, 2007

Tungt!

Har precis kommit hem efter ett innebandypass. Det var det första passet sedan början av december och efter några förkylningar så var det riktigt tungt att spela idag. Vi var inte så många så det blev småmålsspel. Kanske var tur det. För efter 10 minuter var jag helt färdig. Och hade det varit stor plan så hade jag inte orkat med en enda rusning till. Det är match om 2 veckor så man har ju i alla fall lite tid på sig att få upp lite flås.

Heja Arsenal!!!

lördag, december 29, 2007

Top of the league!

Japp, återigen är vi i serieledning. Och vi kan tacka West Ham för det. WH vann med 2-1 hemma mot ManUSA. Detta trots att man låg under med 1-0 och USA fick straff. Dock så slog fjollan Ronaldo en riktigt usel straff och WH kunde vända och vinna!!

Så då var det bara upp till oss. Men det började inte så bra. Everton fick ett enkelt mål efter hörna och kunde hålla 1-0 halvleken ut. Arsenal var riktigt dåliga och skapade ingenting. I andra halvlek kunde Eduardo göra 2 raka mål. Arsenal spelade fortfarande inte bra men Eduardo visade att han är en äkta målskytt och gjorde mål på de chanser han fick (om det ens var chanser). Hur som helst så fick han äntligen göra mål i PL. Han har gjort några riktigt snygga mål i Kalle Anka Cup tidigare men det här var lite större. Arsenal kunde till slut vinna med 4-1. Vilket inte speglade matchen men vem bryr sig när det är åt rätt håll.

Nästa match är hemma mot WH. Ett WH som förmodligen har skaffat sig ett riktigt stort självförtroende efter vändningen mot USA. Hemma på Emiraten är vi dock väldigt starka och allt annat än 3 pinnar vore en missräkning.

Detta för nu, tror jag. Nä, måste berätta att jag återigen kommit igång med BT-träningen. Första passet idag på nästan 2 månader. Det är ju trots allt seriesammandrag om 2 veckor och vem vet, man kanske får chansen att blanda saft då.

Heja Arsenal!!!

Titta


på blommor är kul tycker Carolina och G.

Fika på Åsby


Kan ju aldrig vara fel.

fredag, december 28, 2007

Ny match i morgon

I morgon är det ny match för Arsenal. Everton borta och det är ingen lätt match. Särskilt inte nu när det går lite småtungt för The Gunners. Bortamatcherna har inte varit vad dom måste vara ett guldår. Jag tror, och har inte trott under hela säsongen, att Arsenal skall kunna vinna ligan i år. Men det är ju kul om dom kan vara med så länge som möjligt. Tillbaka till morgondagens match, skall det bli 3 pinnar i morgon krävs en större rörlighet än senast mot Portsmouth. Man måste anfalla med lite fart och finess. Men samtidigt inte gå bort sig i offensiven då Everton har flera bra offensiva spelare som Arteta och Cahill bl a.

Angående lite rykten kring Arsenals spelare så kan Mad-Jens försvinna nu i transferfönstret. Han är väl inte så sugen på att nöta bänk längre och skall han få stå i Tysklands EM-lag i sommar måste han nog spela fotboll under våren. Lite synd om tysken försvinner. Han har varit bra i Arsenal och vi glömmer inte våren 2006 då han var grym, särskilt i CL.

En annan spelare som ryktas vara på väg bort är Lassana Diarra. Killen har bara varit hos oss i 4 månader efter att han kom från Chelsea där han inte fick spela särskilt mycket. Samma visa har det varit hos The Mighty Gunners, dvs mycket tid har tillbringats på läktaren. Nu verkar det dock som om Sp*rs ska lägga ett bud på honom. Och det är klart, vill han ha garanterad speltid så är det väl Bottenham han skall gå till. Hur svårt kan det vara att platsa i deras lag? Fast å andra sidan, vem är det som vill spela i Bottenham och dessutom ha Shite hart lane som hemmaplan?

Heja Arsenal!!!

Lite fel


Ja, att stoppa in spagettimåttet i CD-spelaren är väl inte helt rätt.

torsdag, december 27, 2007

Feber


Ja, inatt var C riktigt het. 39 grader. Det var ingen höjdare. Nu är det något bättre. Hoppas verkligen hon blir frisk snart.

onsdag, december 26, 2007

En konstnär


Ja, tänk vad duktig man kan vara. En ny fin teckning på väggen. Det borde ju få lägenhetsvärdet att skjuta i höjden!

Jobbigt


Att åka vagn tydligen. Heja Arsenal!
Annandag Jul

Och dessutom onsdag. Idag hade jag tänkt att jag skulle lira innebandy. Det är ju onsdag och hallen står till förfogande. Men förkylningen jag haft sen den 16/12 har fortfarande inte gett med sig. Men nu känns det som om det börjat lätta i alla fall. Febern är nu helt borta och det är bara halsont och snuva kvar.

Annandag betyder ju att det är mycket fotboll på gång i England. Boxing Day som det kallas. Arsenal åker ner till den engelska sydkusten för att möta ett Portsmouth som är starka på hemmaplan. Ingen lätt match. Pompey har alltid varit ett bra hemmalag och så även i år. Vi ställs dessutom mot några gamla Arsenalbekantingar i form av Sol Campell och Kanu. Vi får hoppas att dessa båda herrar har lust att ge några trevliga julklappar till Arsenal i form av usla insatser på plan.

Men vill Arsenal vara med och kriga om titeln i år så gäller det att vinna dessa matcher och inte göra en ny Boro-match då dom faktiskt var urusla. Svenska spel ger 3,80 tillbaka på Portsmouth så gör som jag och lägg en slant på en etta ikväll.

Heja Arsenal!!!

tisdag, december 25, 2007

lördag, december 22, 2007

Mitt första


Estniska blogginlägg. Carolina dricker lite vatten i väntan på frukost.

fredag, december 21, 2007

torsdag, december 20, 2007

Det vill sig inte

1:
Nä, det verkar inte som om VIK hockey har de kvalitéer som krävs för att man skall kunna bli ett topp-3 lag. Det håller inte att torska mot AIK och andra mindre duktiga gäng om man vill nå kvalserien.

2:
Min förkylning vill inte ge med sig. Nu har jag återigen fått lite feber och allting känns något jobbigare. Carolina är inte heller på topp och det rinner mycket snor och hon blir lätt lite gnällig.

Men nu till något roligare. Arsenal blev lottade mot Sp*rs i semifinalen i Kalle Anka Cup. Matchen spelas över 2 matcher och det skall bli kul att se hur Arsenal U kan mäta sig med ett Sp*rs som kommer att ställa upp med sitt absolut bästa lag (nåväl det säger väl i och för sig inte så mycket). Ett Sp*rs som brukar jubla som om dom vunnit VM-guld eller liknande så fort dom lyckats ta en poäng av oss. Ska bli skoj. Längtar redan! Men först skall vi krossa dom på lördag i ligan.

Heja Arsenal!!!

onsdag, december 19, 2007

Vinst igår!

Vilken härlig match det var igår i Carling Cup. Arsenal med en snittålder på ca 20 år mot Blackburns i stort sett ordinarie gäng. Dessutom på bortaplan. Det borde ju bara kunnat gå på ett sätt. Men det gjorde det inte (och jag torska lite stålar på det....). Arsenal U spelade riktigt bra och kunde gå upp i en 2-0 ledning. Blackburn fick dock reducera med ett offsidemål strax innan pausvilan. Efter paus kom Blackburn ut och kämpade som aldrig förr. Och man lyckades även kvittera till 2-2. Så det blev förlängning där Arsenal fick spela med 10 man efter att Denilson dragit på sig sitt andra gula kort. Men denna kväll gjorde inte det något. Arsenal kunde ändå till slut stå som segrare. Starkt jobbat!

Ikväll får man väl sätta sig och titta på VIK hockey som bortaspelar mot AIK. Tyvärr brukar jag alltid bli så besviken på VIK när dom spelar borta och visas på tv. Dom brukar vara odugliga då. Hoppas att det är bättre nu.

Heja Arsenal!!!

tisdag, december 18, 2007

Sorry!

Jag skrev igår att Arsenals nästa match är mot Bottenham i ligan på lördag. Men det är ju naturligtvis fel. Ikväll är det Kalle Anka Cup (Carling Cup på engelska) och match borta mot Blackburn.

En inte för vågad gissning är väl att det mest är bänknötare som spelar ikväll. AW har ju använt denna cup för att låta yngre spelare få chansen att mäta sig mot seniorspelare under alla år. Så även denna säsong. Matchen visas på Viasat Sport 1 och startar kl 21:00. Så den som vill se framtidens Arsenal skall givetvis bänka sig framför tv´n då.

Heja Arsenal!!!

måndag, december 17, 2007

Nu igen

Återigen har jag åkt på en förkylning. Vilket inte är så skoj. Ont i halsen och snuvig. Tur att Arsenal kunde leverera igår och ta 3 välbehövliga pinnar. Men det var en tuff match med mycket känslor inblandade. Nu väntar ett nytt derby på lördag. Då är det Bottenham som står för motståndet. Och det är väl just för att det är ett derby som denna match kan bli lite spännande. Allt kan ju hända i ett derby sägs det ju. Men normalt så ska det ju inte gå att förlora mot ett så uselt lag. Underskattning är en annan faktor som kan spela in. Vi kanske skulle ställa upp med B-laget för det ska bli lite jämnt i alla fall.

Största problemet/möjligheten för mig på lördag är att hitta ett ställe att se matchen på. Jag befinner mig i Tallinn på lördag och jag har lyckats hitta ett ställe som brukar sända fotboll men det har ännu inte kommit upp något schema över vad dom skall visa denna vecka. Nästa problem är att övertyga G och C om att matchen skall avnjutas på detta hak. Misstänker att det inte riktigt var fotbollstittande G tänkte på när vi bokade resan. Hm, måste börja jobba på övertalningen. Jag vill ju inte missa matchen. Alternativet är ju att spela in matchen och se den när vi kommer hem. Men då gäller det ju verkligen att fjärra av sig från omvärlden. För hur det än är så är det ju inte lika kul att kolla på en match man redan vet resultatet på (ok, jag vet att det bara kan gå på ett sätt men ändå.....).

Heja Arsenal!!!

lördag, december 15, 2007

Att göra en Rille


Japp, idag tar jag efter min kompis Rille och dricker lite vin.

Men det var riktigt gott! Helstekt oxfile med potatisgratäng. Kunde inte ta kort innan då det såg så gott ut och jag var väldigt hungrig.

Det är


kallt att traska hem!

torsdag, december 13, 2007


BPP på fredag

Och vad är då detta kanske någon undrar. Blecka På Pitchers är det ju givetvis. Så den som är sugen att hänga med, gör det, helt enkelt.


Men, i vanlig ordning, så kanske det blir en, två, tre..... billiga (nåväl, billigare i alla fall) pilsner på Harrys. För visst kör dom väl fortfarande med Happy Harrys?

Ni som kommer, ses på fredag!

Heja Arsenal!!!
Angående köttfusket

Läste här om dagen att köttförsäljningen gått ner hos ICA efter att det avslöjats att dom myglat med datummärkningen. Vi får väl hoppas att det var något dom räknat med (försäljningsnergången efter avslöjandet), annars är ju risken att dom numera har ännu mera kött som måste märkas om. Kanske slutar med att dom får ha en köttommärkningsavdelning som inte sysslar med annat...........

onsdag, december 12, 2007

Rolig leksak


Den här leksaken verkar aldrig bli tråkig. I med klossarna och sen ut med dom igen. Kul att vara på Myran helt enkelt.
The Gunners på TV ikväll

Ja, så är det faktiskt. För några dagar skrev jag att så inte var fallet men nu är det så enligt http://www.tvmatchen.se. Visserligen en ointressant match men efter 2 dagar utan Arsenal så börjar man ju få lite abstinens. Och ikväll skall ju Mad-Jens göra comeback i kassen. Bara en sån sak är ju värd att stanna uppe och titta på. Nog om detta.

Heja Arsenal!!!

tisdag, december 11, 2007

Digital fotoram


Är ganska coolt faktiskt.

Donken


Och det är inte jag som tagit hit Carolina. Mmm och nam-nam sa hon när vi kom hit. Mao så måste hon ha varit här förut.
Ny omröstning

Ja, den kom upp snabbare än jag själv trott. Men man får passa på medans Carolina sover.

Heja Arsenal!!!

Då är omröstningen klar

Inte helt otippat, med tanke på att det är så trevliga läsare här, så hoppas de flesta 75% att The Mighty Gunners ska vinna Premier League. Och det är ju verkligen synd att inte såna här omröstningar är avgörande för hur det verkligen kommer att gå till slut i ligan.

Snart kommer det en ny omröstning, min personliga favoritomröstning faktiskt. Så kom tillbaka och rösta.

Heja Arsenal!!!

måndag, december 10, 2007

Bowling?

Idag var det dags igen för en ny match i bowling. Och som jag skrev förra veckan:

"Ju tätare dessto större möjlighet att spela bra, tror jag."

Hm, tänk så fel man kan ha. Jag var riktigt p**s-dålig idag. Vad är det som händer? Dags att börja rannsaka sig själv. Ta sig en funderare på vad jag vill med min bowling, mm, mm, bla, bla bla........

Får kanske börja spela mera bordtennis istället. Nä, skoja bara. Tror nog det är tv-tittande som är min grej eller? Nä.. Får fundera vidare.

Arsenal spelar i alla fall en helt obetydlig match i CL på onsdag. Tur att den inte går på någon kanal. Och köpa webbsändning är inte aktuellt för denna match. Nä, det är på söndag det gäller. Då är det Ch€£$ki hemma på The Groove. Får inte torska den matchen. Måste hänga med i toppen nu. Även om vi i vår inte kommer vara nära en ligaseger men ju längre vi kan vara med desto roligare. Tyvärr blir det nog Ch€£$ki eller ManUSA som tar hem ligan till slut.

Nog för nu, Heja Arsenal!!!

Lagom kaxigt



söndag, december 09, 2007

Golvet inne på Maxi, Erikslund


Är bra mycket roligare att titta på än Arsenals plattmatch idag. Fy, vad dåligt det var. Men vi får hoppas på tillfrisknande av våra nyckelspelare till nästa söndag. Annars är jag rädd för att det blir en andra raka förlust. Heja Arsenal!
Obesegrade!

Just nu är Arsenal det enda obesegrade laget i Premier League! Det är stort!! Får hoppas att det kan hålla sig även efter dagens match. Det borde det göra. Men man vet ju aldrig, bollen är rund.

Heja Arsenal!!!

lördag, december 08, 2007


Rådjuren segrade!

I höstens sista match så vann Rådjuren med 7-2 mot serietvåan. Med tanke på att vi låg/ligger(?) näst sist så var det ju riktigt starkt gjort. Nu ser vi fram emot vårsäsongen och nya segrar!!
I morgon väntar ny match för Arsenal och det är bara 3 pinnar som räknas. Dags att återgå till vinnartrenden.
Heja Arsenal!!!

torsdag, december 06, 2007

Äta


Nu för tiden får man inte mata Carolina. Utan hon skall äta själv. Stor flicka nu.

onsdag, december 05, 2007

Poängförlust

Det märks att Cesc och Hleb är borta i sådana här matcher. Arsenal klarar inte att rulla ut motståndarna utan dessa bollgenier. Nu tappar vi 2 poäng idag när vi spelar oavgjort mot Newcastle. Det duger inte om man vill vinna PL. Vi leder fortfarande med 4 poäng men det kan tappas snabbt om vi inte vinner på söndag. Chelsea och United går ju som tåget nu och tappar inga poäng. December är tung med många bortamatcher och det kan gå snabbt utför.

Det positiva är att vi fortfarande är obesegrade.

Heja Arsenal!!!
Halvtid

Och Arsenal leder med 1-0 efter ett tidigt mål av Adebayor. Newcastle är dock inte ofarliga och kämpar som om det vore en avgörande match. Det borde kunna dyka upp lägen för kontringar i andra halvlek och det vore skönt om vi kunde göra 2-0 lite snabbt i början på andra halvlek.

Heja Arsenal!!!
Börjar bli nervig....

Som jag skrev igår så spelar The Mighty Gunners match ikväll borta mot skatorna. Och jag skrev oxå att jag var lite orolig för hur det skulle gå med tanke på att både Cesc och Hleb är skadade. Nu är det ju inte bara dom som är skadade. Utan både Diaby och Flamini är även de skadade.

Från att det känts som om Arsenal har haft för många mittfältare i laget så börjar det nu kännas som om det börjar bli kort om dom. Ikväll finns det bara 3 innermittfältare att välja mellan. Och dessa 3 var inte i närheten av en plats för några veckor sedan. Det är Gilberto som visserligen var en av lagets bästa spelare förra året, men som efter att ha suttit på bänken större delen av denna säsong, verkar ha tappat det mesta av sitt självförtroende. Sen är det Diarra som nu har fått spela några matcher och förhoppningsvis mer och mer kommer in i spelet. Och sen har vi pojkspolingen Denilson (född -88). Som visserligen kan göra grymma insatser ibland men även vara lite mindre bra vissa matcher (vill inte såga helt.....). Förmodligen är det Gilberto och Diarra som startar ikväll.

Heja Arsenal!!!

tisdag, december 04, 2007

Träning, nä...

Idag hade jag tänkt att jag skulle åka och gymma igen. Var ju i söndags och träning varannan dag gör ju att det borde blivit idag. Istället sitter jag här och bloggar. Halsont, typiskt, det är alltid så när man ska till att börja träna lite mer regelbundet. Hoppas att det blir bättre tills imorgon. Då kanske jag kan gymma innan innebandyn.

I morgon är det för övrigt ny match för Arsenal. Newcastle borta är alltid en svår match och det blir ju inte lättare av att både Cesc och Hleb är skadade. Får hoppas på en kämpaseger. Det vore ju skönt att kunna rycka lite i tabellen.

Heja Arsenal!!!

måndag, december 03, 2007

Bowling :-(

Idag var jag väldigt jämn i mina 3 serier. Tyvärr så var jag jämndålig och fick inte ihop mer än 473 poäng på 3 serier. En matchvinst blev det men vi torska totalt då mina kompisar också bara lyckades vinna en match var. Nu gäller det att komma igen och visa vad man vill med sin bowling....... Hoppas det inte dröjer så länge innan nästa match. Ju tätare dessto större möjlighet att spela bra, tror jag.

Heja Arsenal!!!
Bowling

Då var det dags igen för lite bowling. Match mot Robotics 1. Det var ett tag sen man var med och spela nu så i vanlig ordning så har man inte aning om var man står spelmässigt. Men målet över 3 serier är i alla fall 500 poäng. Men det kan lika gärna bli under 400 poäng om det går riktitgt dåligt.

Heja Arsenal!!!

Bilden är från baksidan av senaste numret av The Gooner. Hoppas det syns vad det står. Bakgrunden är givetvis att Sur Alex Rednose tyckte Arsenalpubliken hade sagt massa dumma saker till honom. Stackars sate. Han som sålde magasinet hade rätt sköna försäljningsfraser bla "lots of Tottenham joke, laugh at those who deserves it".
Heja Arsenal!!!

söndag, december 02, 2007

Det är så roligt!

Tänk att våra grannar i norra London fortsätter att glädja oss Gooners. Detta pajasgäng som i år skulle ta klivet upp bland dom stora i Premier League fortsätter att ligga på den nivå dom brukar göra. Dvs långt ner i ligan. I dag torska dom igen, hemma mot Birmingham, efter att den förre Arsenalreserven och svensken Sebastian Larsson gjorde 3-2 i 92:a minuten. Ett riktigt drömmål rätt upp i krysset. Det syntes att han tillbringat många år i Arsenal där han kunnat se och lära av världsklassspelare. Bottenham får fortsätta kriga för att hålla sig kvar i PL. Och dom som skulle till Champions League, haha, dom är i alla fall bra komiker.

Heja Arsenal!!!

lördag, december 01, 2007



Tabellen för Premier League är för tillfället en trevlig läsning. Får gärna hålla i sig. Chelsea har dock en bra trend. Blir farliga till slut som vanligt.

Heja Arsenal!!!


Nu är det snart jul igen. Får hoppas att tomten har med sig många poäng till Arsenal i säcken.
Heja Arsenal!!!
Vilken tur!

Efter en skaplig första halvlek och ledning med 2-1 så slutade The Gunners helt att spela fotboll i andra halvlek. Och AV fick dominera totalt. Men närmare än en nick i ribban kom inte AV. Skönt att vinna i alla fall och serieledningen behålls ytterligare någon omgång. Kan Arsenal vinna hängmatchen borta mot Newcastle på onsdag så vore det grymt bra. Newcastle borta har alltid varit en svår nöt att knäcka.

Heja Arsenal!!!
Det känns inte bra!

December månad och massor av matcher för Arsenal. Jag borde vara överlycklig med tanke på att vi toppar ligan med 3 pinnar och en match mindre spelad och att vi fortfarande är obesegrade i ligan. Men jag har en läskig känsla av att december kommer bli tung. Med flera förluster och dåligt spel. Jag hoppas att jag har fel men känslan är inte bra. Kommer vi att klara av december månad på ett bra sätt, dvs med många segrar och bibehållen toppplacering, ser det däremot mycket bra ut inför fortsättningen.

Snart dags för Villa borta, ett Villa som slog Blackburn på bortaplan med 4-o i veckan. Grymt imponerande. Hemma är dom dessutom än bättre. 3,50 i odds på Villa i dag hos Svenska Spel. Skynda er att fynda. Ni kan rädda julpengarna redan idag.

Heja Arsenal!!!