fredag, oktober 31, 2008

Skönt att vara hemma igen

Ja, borta bra men hemma bäst! Så är det bara. Det var en riktigt bra tripp till Jyväskylä. Den gav mycket jobbmässigt och vi hade trevligt resmässigt. Men man blir trött av sådana här tripper. Man sover ju inte direkt bort tiden.

I morgon spelar Arsenal borta mot Stoke. Chansen till ligatiteln har man redan slarvat bort. Men det gäller ändå att visa att man kan vinna sådana här "enkla" matcher. Det går rykten om lite bråk inom truppen. Men som vanligt är det väl ingen som vet hur det igentligen ligger till.

Snart dags att sova. Jag är toktrött!

Heja Arsenal!!!

Bygga torn



Nära nu


Snart framme i Stockholm. Sen tillbaka till jobbet för några timmars slit innan helgen.

onsdag, oktober 29, 2008

Hotellrummet


i Jyväskylä. Nu ska vi tydligen åka iväg och basta, käka och diskutera mer. Heja Arsenal!!!

tisdag, oktober 28, 2008

Beamish


*klapp klapp klapp*

Nattklubben


på Mariella ser ut så här när den är stängd.
Snart dags!

Snart är det dags för avfärd mot Stockholm. För att sedan åka ombord på någon färja som skall ta oss till Helsingfors. Sen återstår bara bilfärden till Jyväskylä. Förhoppningsvis kommer Kenneth the Rocker rocka loss i pianobaren (om det nu finns någon sådan). Under "mellanlandningen" i Mariehamn får man väl försöka hålla utsikt för att se om Badbyxa är ute och badar. Och i morgonkväll är det Arsenalmatch mot storklubben. Undrar hur man skall hinna jobba något på denna resa.....

Heja Arsenal!!!

måndag, oktober 27, 2008

Efter regn kommer....

Eller efter sjukdom kommer VAB. Ja, så är det. Och eftersom jag ska resa bort imorgon och vara borta resten av veckan så är det naturligtvis jag som är hemma idag.

Heja Arsenal!!!

söndag, oktober 26, 2008

Seger!

Arsenal vann rättvist mot West Ham med 2-0. Båda målen i andra halvlek. Men det satt hårt åt. Det krävdes ett självmål för att få hål på en mycket duktig Green i WH-målet. Innan dess hade Arsenal haft 2 bollar i virket. Ade fick sen sätta den berömda spiken i kistan på WH. Skön seger!

Heja Arsenal!!!
Är det Liverpööls år?

Ja, det verkar som så. Trots halvtaskigt spel i början av säsongen så har dom lyckats vinna matcherna. Och idag lyckas dom spräcka Chelskis svit på hundra år obesegrade på hemmaplan. Visserligen var det ett riktigt skitmål som avgör men det är ju såna mål som utmärker ett vinnarlag. Så det ser ut som om Pööl tar titeln i år. Det sjuka är ju att man försökte värva Barry från AV och ville i samma andetag släppa Alonso. Man får väl säga att Rafa hade tur att inte dessa transfers gick igenom. Alonso är grymt bra. Barry är en medelmåtta.

Snart dags för det bästa laget i ligan att lira. Ja, jag vet, man leder inte, vinner aldrig ligan men man är det bästa laget ändå. Konstigt va? Hur som helst, Arsenal behöver vinna borta mot WH om man inte skall halka för långt efter toppen.

För övrigt kan jag nämna att platsen denna blogg ligger på inte har uppdaterat till sommartid än. Därför ser det ut som Arsenals match redan har börjat, men så är inte fallet.

Dags att ta på sig matchtröjan och börja den sista laddningen inför matchen.

Heja Arsenal!!!

lördag, oktober 25, 2008

Efter en hård dag


vid pingisbordet sitter 2 toppspelare och har det bra.
Tänk så enkelt det kan vara

Man vill ju aldrig att Manchester U skall vinna sina matcher. Och hur kan man då påverka så att dom inte gör det? Enkelt, man lägger ett vinnarspel på att dom skall vinna så är saken klar. Idag ordnade jag så dom bara fick ett kryss borta mot Everton. Är det nu någon som förstår varför jag aldrig lägger in ett vinnarspel på Arsenal?

Heja Arsenal!!!

Nu är det


förmodligen inbollning på gång i Motala. Jag vill oxå vara med.

Viken fin mugg


Ni kan väl tänka er vad gott det skulle vara att dricka kaffe ur denna mugg?
Tråkigt

Idag skulle jag åkt med till Motala för pingissammandrag. Men det är kört. Jag är ännu inte frisk. Jag gjorde ett försök i alla fall. Men när jag blev sjöblöt bara av att ta fram prylarna ur garderoben så förstod jag att det var kört.

Lycka till grabbar!

Heja Arsenal!!!

fredag, oktober 24, 2008

Snart kommer glassbilen

Glass måste ju vara bra om man har feber. Det borde ju kyla ner än till lagom nivå. Och gott är det ju oxå. Ska nog prova det. Hur fel kan det bli? Gäller bara att orka ner och upp för trapporna.

Heja Arsenal!!!
Dags att övertala Fightern

Inatt fick jag feber. Det är inget bra. Imorgon är det sammandrag i Motala. Det har jag sett fram emot ett tag. Nu är det så nära, men ändå så långt ifrån. F*N! Jag vill inte vara sjuk nu. Varför kan man inte tajma in sånt bättre? Nåväl, nu blir det vila som gäller.

Heja Arsenal!!!

torsdag, oktober 23, 2008

Det blev några


tomater av årets sådd. Skulle kanske använt speciallamporna jag hade till jordgubbarna i våras. Då kanske det blivit fler.

tisdag, oktober 21, 2008

Idag var det mässa

Idag har jag varit på Tekniska mässan i Stockholm. Jag tycker mässan blir sämre och sämre för varje år. Det är inte alls samma drag som det var när man var där förr i tiden.

Ikväll spelar Arsenal i Champions League. Jag såg att A Wenger hade kommenterat i tidigare inlägg och där skrivit att det skulle sluta 3-1 till The Mighty Gunners. Jag har svårt att se att det skulle slå in men hoppas kan man ju alltid.

Tydligen har Coach svårt att få ihop lag till helgens sammandrag i bordtennis. "inga fler avhopp" skrev han i tidigare inlägg. Men det är svårt att hoppa av något man inte blivit uttagen till. Så här har han skrivit tidigare: "Så länge NI inte är uttagna till matcherna i Motala behöver ni väl inte veta något?????". Så frågan är vilka han tagit ut och vilka som tackat nej mer än "Fightern".

Jag hoppas att fler hoppar av så man kanske kan bli uttagen. Annars får jag planera om min helg.

Heja Arsenal!!!

måndag, oktober 20, 2008

Pizza *klapp klapp klapp*


Idag har jag lekt pizzabagare. Hoppas det blev gott.
Ny vecka, nya möjligheter

Eller? Jovisst är det så. Redan i morgon spelar Arsenal nästa match. Denna gång är det Champions League. Borta på Fenerbahce. Ingen lätt uppgift. Och jag gissar att Arsenal är nöjda bara dom inte förlorar. Kryssa borta, vinn hemma. Det är melodin i Champions Leagues gruppspel.

Heja Arsenal!!!

söndag, oktober 19, 2008

Dags för träning

Snart är det dags att åka och spela lite innebandy. Det har blivit alldeles för få gånger i höst som jag har lirat på söndagskvällen. Förhoppningsvis kan det bli lite mer kontinuerligt framöver. Det tråkiga med denna träning är att den börjar först kl 20:00. Så när man sen ska sova på kvällen så är det svårt att komma ner i varv. Och man ligger vaken tills det knappt känns som om det är någon mening längre att somna. Då somnar man givetvis och är toktrött när klockan ringer. Men men, förhoppningsvis kan man somna dessto tidigare på måndagkväll i stället.

Heja Arsenal!!!

Lurre


Panini med Parma och mozarella. Helt ok.

Tågbana


Det ska bli kul!

lördag, oktober 18, 2008

Lycka!

Vad underbart att dom röda hjältarna från norra London tar sig samman i andra halvlek och vänder till vinst med 3-1. Det är lycka det! Och vilket inhopp Walcott gör. Det blir en helt annan fart på The Gunners när han kommer in i andra halvlek. Även Diaby såg bra ut de få minutrar han spelade i slutet av matchen. Assisten till Walcotts mål var delikat.

Heja Arsenal!!!
Hur ställer han upp laget?

Varför sätter man in Song på högerbacken istället för att flytta ner Ebuseless? Då hade Song kunnat spela mitt-mitt och Denilson kunde spelat ute på högerkanten. Där hade han gjort minst skada. Tyvärr räcker han inte till. Han får ta på sig 0-1 målet då han slutar springa med Osman som är på väg in i straffområdet. Och kom ihåg att Denilson är en av få som inte varit iväg och tröttat ut sig i landskamper världen runt. Nä, en stor besikelse är han idag.

Vad ska Wenger då göra i andra? Ja, in med Walcott och Vela och ut med Denilson och Song. Flytta ner Ebuseless på högerbacken och placera Walcott på högermitt. Ut med Vela på vänsterkanten och in med Nasri i mitten. Eventuellt lite senare kan man plocka in Diaby.

Come on You Gunners!

Heja Arsenal!!!

Vad uselt det är!


När dom väl får lägen så bränner man dom grovt. Och Denilson är en katastrof på mitten.
Arsenals laguppställning i dagens match

Manuel Almunia
Emmanuel Eboue
Gael Clichy
Mikael Silvestre
Kolo Toure
Denilson
Alexandre Song
Cesc Fabregas
Samir Nasri
Robin Van Persie
Emmanuel Adebayor

Med andra ord är det samma lag som jag förutspådde tidigare.

Heja Arsenal!!!
2-0 nu till Chelsea

Och visst var det ett riktigt fint mål av Billetti. Men hur kunde han få stå så länge helt ensam och bara sikta in sig? Det understryker bara att det är Chelseas år i år.

Heja Arsenal!!!
Det är Chelseas år i år

Jag kan inte tolka det på annat sätt efter att ha sett deras 1-0 mål borta mot Middlesbrough. Det var ett riktigt flyt mål där bollen studsade några gånger mellan några Middlesbroughspelare innan den gick fram till Kalou som enkelt kunde sätta bollen i mål.

Bara ett lag som vinner ligan har sådan tur.

Heja Arsenal!!!
Nu är det nära igen

Snart är det dags för omstart i Premier League. Arsenal hemma mot Everton. Ingen lätt match. På skadelistan finns numera, förutom Eduardo och den evigt skadade Rosicknote, även Gallas, Sagna, Djorou och Bentner. Walcott är tydligen trött och börjar förmodligen på bänken. Det innebär nog att Ebuseless går ner som högerback och att Silvestre går in som mittback. På mitten verkar det som om Fabregas spelar trots att han fick snoken bruten i senaste landskampen. Där har han, förmodligen sällskap av Nasri, Denilson och antingen Song eller Diaby (som helt otippat är skadefri igen). Framåt är det väl Van Persie och Adebayor som startar. Och dessa båda herrar borde nu börja visa vad dom går för. Hårt jobb vill jag se av dessa båda om det skall bli någon framgång i eftermiddag. Svenskaspel betalar 8 ggr pengarna på Evertonvinst.

Heja Arsenal!!!

fredag, oktober 17, 2008

En lyckad dag

Idag var det en riktigt lyckad arbetsdag. Jag började skriva på ett program igår men då kändes det som om jag inte skulle lyckas med det jag tänkt mig. Men idag vände det och när jag gick hem i dag så kändes det som om allt som jag tänkt göra med programmet är möjligt. Nu är det bara fantasin som sätter gränser, som Tuborgs brorsa skulle sagt. Tyvärr kanske det går lite emot FG08's (FörsämringsGruppen 2008) principer. Men det kan inte hjälpas, någon gång skall man väl göra lite förbättringar oxå.

Heja Arsenal!!!
Coachen uttalar sig och träningen igår var kul

I dagens VLT kan man läsa om en chat som VLT haft med VSK's tränare. Och vem har inte skrivit en fråga där om inte allas våran egen Coach mm. Stort! Tänk att man känner någon som står med i tidningen, det är ju fantastiskt!

Igår var det pingisträning igen. Matchen jag och TB's brorsa spela var riktigt rolig. Det var stundtals fantastisk pingis. Och ibland kunde man inte annat än börja skratta åt det fantastiska spelet.

Imorgon drar Premier League igång igen. Efter 2 veckors interlull så är det äntligen dags för lite riktig fotboll. Som vanligt får man väl dock räkna med att Arsenal får ställa upp med lite bänknötare då det alltid brukar komma hem ett gäng skadade spelare efter dessa meningslösa landskamper.

Heja Arsenal!!!

onsdag, oktober 15, 2008

Idag


skulle det vara solglasögon på när vi gick till dagis. Vi får väl hoppas att det blir sol idag.

tisdag, oktober 14, 2008

Seger med 5-0!

HBTK gick fram som en ångvält i gårdagens kvartsfinal i lag-DM. Segern var aldrig hotad även om undertecknat sjabbla till det i ett set, sorry. Att det blev så stora siffror är väl helt och hållet Coachens förtjänst. Han satte ju trots allt upp laget! Att han sen blev tvungen att gå in som domare för att vi inte skulle förlora är ju en helt annan sak.

Nu väntar Köping i semifinal. Speldatum ej spikat men hör av er till Badbyxa för att slippa bli utan biljett!!

Heja Arsenal!!!

lördag, oktober 11, 2008

Beamish


*klapp klapp klapp*. I brist på the real stuff.

Usch


Inget för mig.

Han till vänster


skulle väl skriva på för Hallstahammars BTK? Eller?

Irish coffee



Inas mat


Ina ville att jag skulle lägga upp hennes mat oxå.

Förrätt


Löjrom med klassiska tillbehör och västerbotten och potatisvåfflapryl.

Titta, en båt!


Kryssning *klapp klapp klapp*

Klart!


Ja, nu är det städat och klart i tvättstugan för den här gången.

Carolina


har klätt upp sig. En fin Arsenaltröja har hon på sig. Inte så konstigt att hon är glad. Kan ha att göra med att hon snart ska åka och jympa oxå.

torsdag, oktober 09, 2008

Rapport

Måste bara meddela att det var riktigt kul att spela med nya plattor. Lite svårt i mellanåt men riktigt kul. Förmodligen var det så kul eftersom det var så trevliga grabbar där!

På måndag ska vi dessutom spela lag-DM. Match hemma i Åsbyhallen. Så den som vill komma och kolla bör nog kontakta Badbyxa (eller vem det nu är som säljer biljetter) för att få tag på biljetter.

Heja Arsenal!!!

Nya plattor!


Det var några år sedan.

onsdag, oktober 08, 2008

Carolina läser pingistidningen


Lite oroväckande att hon visar sådant intresse för denna sport. Trots att tidningen redan låg i pappersinsamlingen så skulle den plockas upp och bläddras i. Men hon har ju alltid varit bollgalen och med en pingisboll på framsidan är det inte svårt att väcka Inas intresse. Men det intresset svalnar nog snart.

Heja Arsenal!!!

VAB

Så var det dags för VAB igen. C hostar och hade igår, när fru Blogg var hemma med henne, även lite feber. Det är dock bättre idag så jag hoppas att hon (C alltså, inte fru Blogg) kan gå till dagis imorgon.

Heja Arsenal!!!

söndag, oktober 05, 2008

Innebandyförlust

Idag spelade Rådjuren match i Hällaserien. Det var första matchen för säsongen som jag kunde vara med. Vi torska rätt stort. Men givetvis var det bara otur som gjorde det.....

Och igår förlora Arsenal ytterligare 2 poäng. Det duger inte mot sådant motstånd som Sunderland ändå är. Sunderland backade hem med 9 man och lyckades göra ett sjukt snyggt mål i andra halvlek. Som tur var så kvittera vi på stopptid men det känns ändå som en förlust.

Nu är det pajasuppehåll. Nu är det två veckor med lanslaget. Ett landslag som väl ingen kan bry sig om? Ett landslag som kommer vara mil ifrån en VM-turnering när kvalet är färdigspelat. Men men, tidningarna brukar ju tycka det är kul att skriva om eländet så det är ju några som är glada i alla fall.

Heja Arsenal!!!

lördag, oktober 04, 2008

Dags för match!

I eftermiddag spelar Arsenal borta mot Sunderland. Det kan ju tyckas att det skall bli en enkel match. Men det finns inga enkla matcher i PL. Det borde alla ha lärt sig förra helgen. Hull slog Arsenal på bortaplan. 15 ggr pengarna betalade Svenska spel för det. Idag ger en Sunderlandvinst 5 ggr pengarna tillbaka.

Men förhoppningsvis har Arsenal lärt sig läxan från förra helgen och går ut och kör över Sunderland.

Heja Arsenal!!!

Så då är det dags igen


Tvättstugan *klapp klapp klapp*

fredag, oktober 03, 2008

Tänk så man kan reagera


när man ser att kameran är riktad mot en.
Det tar på!

Efter Coachs och min resa till London mitt i veckan har jag varit ganska trött. Tydligen tar det på krafterna att resa även om det bara är för ett dygn. Det blev i alla fall, precis som Coach sa, en resa i vinnarcirkeln. Han berättar att flyget kommer gå i tid, att Arsenal kommer vinna och att hela resan är en enda stort segertåg. Precis som HBTK.

Det börjar med att planet som vi ska åka med landar tidigare än planerat i Västerås. Detta betyder att vi landar tidigare på Stansted än planerat. I och med detta får vi även höra Ryanairs fanfar för flygningar som kommer i tid. Bara det är ju stort.

Vi kommer med Stansted express och byter till tuben redan vid Bottenham Hale. Därifrån åker vi och checkar in på hotellet Carlinfornia Hotel som ligger vid Kings Cross. Hotellet är helt ok. Vi tar en snabb burgare innan vi åker ut till arenan. Nu börjar det regna. När vi kommer upp på läktaren, till våra platser, så inser vi att trots att vi sitter långt under tak så kommer vi bli skyblöta. För som alla vet så är Emiraten "öppen" i hörnen. Detta för att det skall komma in luft till gräset. Och det blåser från "fel" håll, så det kommer komma in regn på oss.

Men som vanligt så styr Coach upp det hela. Han säger att det kommer sluta när matchen börjar. Och visst är det så. När vi kommer upp igen strax innan avspark så slutar det regna och vi slipper bli blöta. Coach är kung, han är ett orakel. Hur kan han veta allt detta? Jag är mållös.

Det är dock inte The Mighty Gunners, The Kings of London. 4-0 slutar matchen och det kunde lätt ha blivit ett par tre mål till för The Gunners. Efter matchen så är det dags för lite inköp i shoppen. Och eftersom det gick så bra så köpte jag den där tröjan jag tittat på i flera år och som kostar £ 35. Det är, på något vis, lättare att köpa den när laget spelat bra och vunnit stort.

Onsdagen spenderades på Oxford Street där Coach köpte ny plånbok. Ett tag trodde jag att han skulle köpa en med Bottenham-märket på. Vilket i sig hade gjort att han aldrig skulle behöva oroa sig för att den skulle bli stulen. Men det blev en annan till slut. Nu överdriver jag lite men ordet är fritt.....

En bra resa var det i alla fall och allt flöt på perfekt!

Heja Arsenal!!!