söndag, januari 31, 2010

Det är över nu

Så var då VSM över för denna gång. Och det var mitt absolut sämsta VSM hittills. Om det nu blir några fler. Visst man har sagt förr att man skall lägga ner mm. Men det kändes verkligen inget bra att spela och tankarna for genom huvudet om varför man håller på med detta under spelandet idag?

Helgens usla resultat smittade även av sig på Arsenal som måste spelat fruktansvärt dåligt idag. 1-3 hemma mot USA är inte ok. Jag såg i och för sig inte matchen då jag satt i en bil mellan Kalmar och Hallstahammar då innan jag efter en rejäl kebabtallrik (tack brorsan för sällskapet) satte mig på bussen hem. Väl på stationen i V-ås inser jag att det inte går några lågtrafikbussar nere från station så jag traskar upp till centrum bara för att se att nästa buss kommer om 29 minuter. Men jag går hem snabbare än så från stan så en kall promenad senare är man hemma.

Trots det dåliga spelet i VSM var det en trevlig helg!

Dags för mat


I väntan på bussen från Hallstahammar blir det en kebabtallrik.

Coaching


Brorsan coachar Per i slutspelet. Bara han som gick vidare idag.

torsdag, januari 28, 2010

onsdag, januari 27, 2010

Känns som en förlust

0-0 borta mot AV skulle kunna vara ett skapligt resultat. Men inte just nu. Nu gäller det att hänga på toppen för att få lite spänning in i mars åtminstonde. Men tyvärr så är jag rädd att truppen inte riktigt räcker till i år. Det är alldeles för många skador och dom är för långa dessutom. Sen när spelare kommer tillbaka så kastas dom in i laget efter ett par träningar och man kan se att matchning saknas på dessa. Idag hade vi två i virket men jag kan inte säga att det är helt orättvist med kryss. Lite kanske, men vi får glädja oss åt att vi höll nollan igen. Det händer inte alltför ofta.

Heja Arsenal!!!
Match ikväll

Arsenal åker till Birmingham och spelar mot Aston Villa ikväll. En viktig match där 3 pinnar är ett måste för att hänga med i toppstriden. Villa är dock ett starkt hemmalag och det kan bli riktigt jobbigt ikväll. Det gäller att grabbarna är på tårna från start.

Idag har det börjat toksnöa igen. Typiskt nu när vi skall åka ner till Kalmar för VSM. Men så är det väl alltid, det skall gärna jävlas om det finns möjligheter till det. Det skall hur som helst bli kul att åka och spela lite pingis. Efter denna helg blir det nog uppehåll från pingisen ett bra tag.

Heja Arsenal!!!

tisdag, januari 26, 2010

Vilken dag!

Vilken tung dag det har varit idag. Fiaskodag på jobbet, lurre var inte att tänka på. Efter en dubbel-japp med kaffe och sen några övertidstimmar på det så kommer man hem. Och hemma är lilla Freddie febersjuk, stackarn.

Det finns mycket jag skulle kunna skriva om dagens arbetspass. Men av lojalitet till firman med flera så låter jag bli. Kan bara konstatera att det är tur att vi har mannen i skrubben!

Tur att det bara är en arbetsdag kvar denna vecka!

söndag, januari 24, 2010

Skönt

Idag åkte Arsenal ur FA-cupen och jag är inte direkt ledsen. Det enda jag är besviken på är att man spelade Fabregas hela matchen. Helt onödigt att slita på honom i en så oviktig cup. Bättre att spar honom till kommande fyra ligamatcher. Positivt är oxå att nu kan jag fokusera på att skaffa ligamatchbiljetter till den 6/3.

Träningspass


Har tränat pingis med Brorsan idag. Och bitvis kändes det som om man hade skaplig träff. Men som vanligt var det Brorsan som bestämde vem som skulle vinna matcherna. Kan meddela att benen känns rätt så tunga nu. Heja Arsenal!!!

Ina på Åsby


Verkar rätt så glad.

lördag, januari 23, 2010

Skadelistan just nu

Dessa spelare är just nu skadade i Arsenal: Robin Van Persie, Kieran Gibbs, Johan Djourou, Nicklas Bendtner, Aaron Ramsey, Fran Merida, Samir Nasri, Abou Diaby and Bacary Sagna. Förutom dessa är Alex Song och Eboue i Afrika och spelar mästerskap.

Walcott och Rosicky är nyligen åter efter skada. Så det blir svårt att få ihop ett slagkraftigt lag till morgondagens FA-cupmatch borta mot Stoke. Fabregas och Arsjavin lär dessutom vilas alternativt sitta på bänken. Sol Campbell har tydligen varit lite skadad men skall ingå i truppen. Förhoppningsvis kan han och Silvestre bilda mittbackslås. Hur som helst så blir det tufft att vinna borta mot Stoke imorgon.

Heja Arsenal!!!
En insats för föreningen

Ikväll när vi kom hem så var det blankis utanför våran port. Ina halkade men gjorde som tur är inte illa sig. Men med tanke på att det även bor äldre personer här i uppgången så tog jag mitt ansvar och letade upp ett spätt. Jag hackade så huset skakade och en hel del is fick jag bort. Avslutade det hela med lite sandning så nu skall vi förhoppningsvis slippa halka när vi går in och ut ur huset.
Torsk

Nä, det blev inte torsk till lurre men väl torsk vid lunchtid. Vi förlorade med 5-4 och det var min första match efter knäskadan. Med tanke på att det är VSM nästa helg var jag dock lite försiktig och ville inte göra illa mig igen. Ett mål lyckades jag dock peta in men det hjälpte som sagt föga.

Hård kamp


och djup koncentration när Ina och Farmor spelar spel.

fredag, januari 22, 2010

Intressant

Stoke skall vinna över oss med hjälp av hårt och brutalt spel, enligt Stokes forward Fuller. Så har andra vunnit över oss tidigare. Han nämnde Bolton och Chelsea som exempel. Intervjun med denna Fuller måste ha varit gjord innan vi spöade det skönspelande gänget Bolton i två raka matcher. Annars borde han ju inse att detta inte längre är en taktik som man vinner över Arsenal med. Som tur är. Kan det vara så att Arsenal har lärt sig detta efter flera år nu? Kan ju hoppas det.

Sen är jag lite besviken på Rosickys uttalande om att de kommande 3 veckorna är avgörande för säsongen. Visst är det så. Men jag tycker att man som spelare enbart skall se till nästa match och inte till de kommande 4 matcherna. Det är som om Fightern ser i lottningen att han skall möta Kinesen i fjärde omgången. Men har han inte vunnit matcherna innan så blir det ingen match mot kinesen. Så är det.

Heja Arsenal!!!

torsdag, januari 21, 2010

Igentligen

Igentligen förstår jag inte allt ståhej kring att man går upp i serieledning efter 22 omg men med fler matcher spelade. Särskilt som Chelski har Hull som hängmatch. En match som enligt rykten blev inställd pga att den köptes av Chelsea. Jag tror inte på ryktena men men. Ingen rök utan eld som man brukar säga. Anledningen skulle tydligen vara att man ville få tillbaka lite halvskadade spelare. Det verkar ju, om det är sant, ha varit ett genidrag.....

Här är i alla fall tabellen just nu:
1 Arsenal 22 15 3 4 59-25 48
2 Chelsea 21 15 3 3 52-18 48
3 Man United 22 15 2 5 49-19 47
4 Tottenham 22 11 5 6 42-24 38
5 Man City 21 10 8 3 42-30 38
6 Liverpool 22 11 4 7 40-26 37
7 Aston Villa 21 10 6 5 29-18 36
8 Birmingham 21 9 6 6 21-19 33
9 Fulham 21 7 6 8 26-24 27
10 Everton 21 6 8 7 30-34 26
11 Stoke 21 6 7 8 19-26 25
12 Blackburn 22 6 6 10 23-39 24
13 Sunderland 21 6 5 10 30-38 23
14 Wigan 20 6 4 10 23-44 22
15 Burnley 21 5 5 11 22-43 20
16 West Ham 21 4 7 10 28-37 19
17 Wolves 21 5 4 12 17-38 19
18 Hull 21 4 7 10 20-42 19
19 Bolton 20 4 6 10 28-42 18
20 Portsm 20 4 2 14 18-32 14

Top of the League!!!! Not that I care......

Heja Arsenal!!!

onsdag, januari 20, 2010

Skön vändning

Och nu leder vi Premier League. Ok, vi har väl spelat nån match mer men ändå.

Heja Arsenal!!!
Underläge i paus

Och då är det väl läge att såga lite eller vad tycker ni? Clichy fortsätter att krångla till saker och ting. Trots ett par tre månaders frånvaro där han kunnat fundera på sina svagheter osv så har ingenting hänt på den fronten. På första målet, när han skall rensa, så gör han det på det viset att han lägger höjdare in till våra ickenickande mittbackar och står själv sen kvar och tittar. Klart det blir mål. Denilson har varit fel i varenda tackling han försökt sig på. Ingen slump att han orsakade straffen för Bolton. Ett under att han ännu inte blivit varnad.

Avslutningen på första halvlek var något bättre med mycket mer intensitet i Arsenals spel.
Dags att köra över dom i andra!

Come on you reds!

Freddie


är med och gräddar pannkakor.

tisdag, januari 19, 2010

O vad gott!

Det är inte varje kväll man lagar så god mat att man nästan gråter av saknad när den är slut. Men idag var en sån gång. Oxfilé med klyftisar och det var så gott. Oxen blev perfekt tillagad och tänk om man kunde få till det så här varje gång. Är så nöjd!!

måndag, januari 18, 2010

Träningsvärk

Ja, idag har jag träningsvärk efter gårdagens pingisspelande. Lite märkligt kan jag tycka eftersom jag ändå tränat ett gäng gånger innan gårdagens seriematcher. Eller är det så enkelt att man ger lite extra när det är match? Att man är koncentrerad i stort sett alla bollar man spelar? Eller är det att man är lite spänd som gör att man får träningsvärk (även om jag inte var det igår)?

Men då kan man fråga sig varför man inte alltid är så koncentrerad och ger det där lilla extra även på träning? Visst det betyder inte något om man förlorar på träning men ändå...

Nåväl träningsvärk går ju över och det är faktiskt lite skönt att få det ibland. Då vet man att man rört på sig i alla fall.

söndag, januari 17, 2010

Skön seger!

Arsenal vann borta mot Bolton idag och höll dessutom nollan. Inte helt vanligt på bortaplan. Fabregas fortsätter att leverera mål. Jag tycker även att rookien Eastmond gjorde det bra så länge han orkade. Man såg dock rätt tidigt i början av andra halvlek att han var trött och att han inte var van vid tempot. Mycket riktigt så såg även Wenger det (utan att jag behövde ringa honom :-)) och bytte ut honom mot Merida. Ett lyckat byte då Merida fick göra sitt första premier leaguemål.

Nu är det Bolton igen på onsdag och vinst där och vi går upp på förstaplats i tabellen! Dock med fler spelade matcher än storfavoriterna till ligaguldet Ch€£$ki.

Heja Arsenal!!!

Jag hann precis!


Vilken tajming. Efter dagens pingis kommer jag precis hem till avspark. Pingisen gick bra, 4 pinnar av 4 möjliga.

fredag, januari 15, 2010

Slut

Då är, förhoppningsvis, ännu en arbetsvecka över. Och här sitter man, helt slut. Och även fast man tycker det är skönt att man inte har något planerat för eftermiddagen/kvällen så känns det lite tomt. Men jag skulle aldrig ha orkat göra något, för att ta mig för något just nu är otänkbart. Det har helt enkelt varit en kämpig vecka.

På söndag är det dock Arsenal igen. Men innan det skall vi spela några seriematcher i pingisen. Hoppas verkligen vi hinner hem till Arsenalmatchen.

onsdag, januari 13, 2010

Länge sen

Det var länge sen jag spelade innebandy. Så idag var det dags att lira igen. En knapp timme lirade vi och det var lika jobbigt som vanligt. Eller kanske till och med värre för man orkade inte så mycket och ändå så skulle man jaga den där bollen så fort den var nåbar. Det kändes skapligt i knät även om det efteråt knäppte lite och kändes lite varmt. Inget jag kännt när jag spelar pingis men det är väl kanske lite skillnad på hur man rör sig i de olika sporterna.
Det hjälper att gnälla lite

Jag klagade för något inlägg sen om att jag fick vänta på både det ena och det andra. Tydligen så är det många som läser bloggen, bl a mina leverantörer av hotell och supporterprylar. För idag kom det en avi med posten att jag kan hämta prylarna idag. Och dessutom kom det mail från destinationlondon.se om hotell. Så allt faller på plats bara man skriver lite här på bloggen ;-)
Ny dag, nya möjligheter

En tidig morgon på jobbet kan väl aldrig vara en dålig start på en dag? Såg dessutom att Derby gått vidare i FA-cupen och dessutom har en lätt hemmamatch i nästa omgång. Arsenal - Derby i mitten på februari mao......

tisdag, januari 12, 2010

Väntan

Jag gillar inte att vänta. Nu väntar jag på svar om hotell i London. Dom brukar vara jättesnabba med svar men denna gång har jag inte hört något på flera dagar. Jag väntar även på en leverans från Arsenalshoppen. Den skickades för en vecka sen och borde komma nu. Men inte, jag får vänta och vänta och vänta......
Huvudvärk

Ny dag, ny huvudvärk. Orka! Inge kul det här. Lite mer sömn kanske skulle göra det hela bättre? Får hoppas barnen sover ordentligt i natt.

måndag, januari 11, 2010

Ingen bra start

Ny vecka och en sämre start på denna. Jobb, lite sömn, ont i axel/nacke och lätt huvudvärk. Bättre kan man ju ha det. Fast å andra sidan finns det dom som har det mycket värre så jag borde inte klaga. Men nu är ju det här min blogg så jag gör ju som jag vill ;-)

Känns lite konstigt att man skall jobba 5 dagar i rad nu. Efter några veckor med några strödagar jobb. Men det är snart dags för nästa "långhelg". VSM i Kalmar om drygt två veckor. Och efter det är det inte långt kvar till nästa Londontripp!

söndag, januari 10, 2010

En pinne trots allt

Arsenal gör ingen toppmatch igår. Everton kämpar bra och är effektiva när chanserna dyker upp. Att sen båda deras mål är försvarsmissar är ju ingen tillfällighet. Hela säsongen har man läst om hur bra Gallas och Vermaelen är. Och visst var dom bra i början av året, framåt. Bakåt har dom väl fortfarande en del att bevisa även om det är bättre än när Toure spelade. Särskilt Gallas måste skärpa sitt defensiva spel och får ta på sig Evertons första mål igår.

Sen har jag läst att Diaby fick mycket beröm efter gårdagens match. Själv tycker jag nog att han inte var lika bra som i tidigare matcher. Men det var i och för sig Portsmouth och West Ham vi spelade mot då.... Igår tycker jag att han blir av med bollen alldeles för lätt och hans tajming i nickarna är ju bedrövlig. Han verkar tro att den som hoppar först når högst. Igår borde han ju ha lärt sig att så inte är fallet.

Arsenal fick inte igång något riktigt flyt i spelet och man såg tunga ut. Det är konstigt det där, ena matchen ser man lätta och rörliga ut för att i nästa match stå stilla på hälarna och se tunga ut. Vad kan det bero på? Inte kan det vara matchandet igår i alla fall. Det var ju nästan en vecka sedan förra matchen och man "slapp" ju spela i onsdags. Man borde, enligt mig, ha varit betydligt piggare än vad dom såg ut att vara.

Nog med gnäll, USA tappa ju oxå pinnar igår och kampen om topp-4 fortsätter. Och det kan bli allt mellan en andra- och sjundeplats i år efter suveränen Ch€£$ki (jag måste ju stå fast vid mitt tips från början av säsongen och det finns inget, än så länge, som pekar på något annat).

Heja Arsenal!!!

lördag, januari 09, 2010

4 pass på 6 dagar

Denna vecka har det blivit 4 pingispass på 6 dagar. Nu känns det dock som om det räcker för ett tag. Svårt att hitta den rätt geisten om man spelar pingis för ofta. Trots allt så är det viktigaste att det är kul och det blir det inte om man spelar för ofta.

torsdag, januari 07, 2010

1800 spänn fattigare

Det är ingen välgörenhet bilverkstäderna sysslar med. Det lät inte helt bra förra gången jag åkte hem från träningen och idag lämnade jag in bilen. 1800 spänn fattigare är man nu men som vissa brukar säga, "det är ju bara pengar, det kommer nya nästa månad". Tur är väl det.

onsdag, januari 06, 2010

Inställt

Matchen ikväll är inställd pga dåligt väder. Vad ska man nu göra ikväll, jag hade ju sett fram mot lite fotboll.
Match ikväll

Hängmatchen mot Bolton spelas ikväll och vid vinst är vi bara 1 pinne efter ryssarna. Dock så kan det vara ett lite kämpigt läge att möta Bolton i. Dom har en ny Coach för dagen och det är klart att spelarna vill göra allt för att visa att just dom är värda att satsas på av den nya Coachen. Sen är Bolton klart bättre nu än dom var i början av säsongen då vi igentligen skulle ha mött dom.

Om det nu blir någon match ikväll. Tydligen hade det kommit lite snö igår kväll i London och det brukar ju ställa till det rejält. Här kan ni se lite bilder från arenan.

Svenska Spel bjuder 14 ggr pengarna på Boltonvinst. Med tanke på att Song och Eboue har åkt till Afrika och Fabregas, Walcott, Clichy, Gibbs, Bendtner, Djourou och Van Persie är skadade så är det helt klart spelläge på en tvåa. Förmodligen återvänder Arsjavin och Denilson från skador som tur är. Men det blir tufft.

Heja Arsenal!!!
Svårt att förstå

Rykten gör gällande att Patrick Vieira skall köpas av Manchester Shitty. Inget ont om våran gamla skipper men nog känns det väl som om han har gjort sitt i Premier League? Och varför värvar Shitty en föredetting när man har hur mycket pengar som helst att spendera? Det borde ju rimligen finnas bättre spelare att satsa på. Men det är ju bra för övriga lag i ligan. Och säkert spelar han själv inte ideellt heller. Så kul för honom!

tisdag, januari 05, 2010

Montera


Man åker dit redan på första instruktionen när man skall montera en byrå från IKEA. Att inte se sur ut när man ska börja är väl näst intill omöjligt.

söndag, januari 03, 2010

Grattis Leeds

Vinst borta mot ManUSA i FA-cupen är inte dåligt gjort. Även om USA inte hade det allra bästa laget så är dom alltid svårslagna på hemmaplan med tanke på att dom nästan alltid spelar med 12 man där (inklusive domaren). Skönt att USA är ute i alla fall. Snart är det vår tur att åka ur....

Heja Arsenal!!!
Dubbla volymen

Japp, snart har vi dubbelt så stor frys. Vi håller nämligen på att avfrosta frysen. Och med tanke på att det inte var förra veckan vi gjorde detta senaste gången så kommer detta ge rätt mycket "extraplats".