onsdag, mars 30, 2011

Det finns hopp


om att våren är på väg.
Pingis eller inte.... Ja, det är ju seriesammandrag nu i helgen. Men frågan är om jag kan vara med. Eftersom jag gjorde illa nacken/ryggen i söndags så kanske det blir till att ställa in om det inte blir bättre innan helgen. Det vore jäkligt tråkigt för den sista tiden har jag känt mig lite spelsugen. Och hade som plan att eventuellt till och med tänkt träna på torsdag. Men det är helt uteslutet nu. Vårdcentralen säger att jag skall ta det lugnt ett tag till. Och att bara göra lätta små rörelser för att inte stelna till för mycket. Det kan ta lite tid för en inflammation att gå över..... Så Coach, bara så du vet. Det är inte helt säkert att jag kan spela i helgen :-(

tisdag, mars 29, 2011

På tal om..

Favvo-basister. Här är jag och Neil Murray när han skriver en autograf till mig. Detta var i december 2005 på Mean Fiddler i London. Jag och Robban var och tittade på M3.


Det snöar!


Det kanske inte syns på bilden men det har börjat snöa igen. Och jag som oroat mig för att vintern är på väg att ta slut....
Michael Schenker Group

Här ifrån förra året med min favvo-basist Neil Murray, coolt!

måndag, mars 28, 2011

Dålig start Den här veckan börjar inte som jag hade hoppats. Jag kunde inte sova, frös och hade ont i kroppen. Jag trodde det hade med tacklingen jag åkte på igår kväll på innebandyn. Jag fick en rejäl tackling i ryggen och föll frammåt samtidigt som jag kände hur det knäpper i nacke och rygg. Jag spelar dock vidare men har lite lätt ont i huvuvdet. Imorse när jag gick upp så testa jag tempen och inser att jag har feber. Huvudvärken är kvar och fortfarande stel i nacke/rygg. Om det har med smällen att göra eller om det är febern som spökar kommer väl visa sig de närmsta dagarna. Jag är i alla fall hemma från jobbet.

söndag, mars 27, 2011

Nytt bord


Jag harprecis monterat ett matbord. Det stod att man skulle vara två för att montera ihop det. Men det gick bra själv oxå. Så nu ska jag be IKEA att ändra informationen. Monteras av två personer eller TB! :-)
Sommar

Ja, nu är det sommar! Eller, det är i alla fall sommartid. Med andra ord så är dagen snart slut igen. Varför kan man inte ställa om tiden kl 13:00 en måndag? Det skulle ju vara underbart med en kort arbetsdag på måndagen.....
Sällan

Det blir sällan som man tänkt sig. Jag tänkte ju, trots att det bara är landskamper, se Wales mot England igår. Men tyvärr tyckte inte fru Blogg likadant. Det blev ingen fotboll. Som hon sa, -"det är ju inte ens Arsenal som spelar". Jag försökte med att det var några Arsenalspelare som spelade men det räckte inte. Ingen fotboll. Det gör inte så mycket, det var ju inte årets match precis.

lördag, mars 26, 2011

Lördag och ingen Premier League

Det känns lite konstigt. Så idag ska jag titta på Wales-England. Ramsey mot Wilshere. Mardrömmen är ju om dom bägge skadar sig i en duell mellan dessa herrar/pojkar. Igår gjorde Van Persie mål för Holland och Nasri var kapten för Frankrike. Saknar Premier League!

fredag, mars 25, 2011

Redan fredag

Den här veckan har gått fort. Tyckte nyss att det var måndag och så nu helt plötsligt är det fredag. Sista arbetsdagen den här veckan. Sista chansen att få ge allt för aktieägarna. Tur det är måndag snart igen.

torsdag, mars 24, 2011

Torsdag

Idag är jag fantastiskt trött. Det är ett under att jag orkade gå upp i morse. Vad det beror på vet jag inte men trött är jag i alla fall.

Idag åker Lalle och Mia till Thailand. Ha en riktigt trevlig resa så ses vi när ni kommer hem igen.

tisdag, mars 22, 2011

Vår?



Två veckor utan fotboll

Hur ska man nu få dagarna att gå. Tänk vad mycket fritid det blir. Det är en liten försmak av sommaren, dvs en helt bortkastad årstid......

måndag, mars 21, 2011

Ny vecka

Visst är det väl underbart, en ny vecka fylld med möjligheter! Visst, det kan kännas tungt att behöva åka till jobbet osv. Men vi lever ju ändå inte i en katastrof. Det är väl härligt att ha ett jobb att gå till. Det finns ju dom som inte ens har ett hem att gå till. Vissa dagar är det svårt att inte gnälla på både det ena och det andra. Men ser man det hela i ett större sammanhang så har man det rätt så bra.

söndag, mars 20, 2011

Hårt jobb


Ett fönsterbräde uppskruvat.


Fru Blogg och Ina håller på och så.
Återigen

Igår visade Arsenal återigen varför man inte kommer vinna något i år heller. Man lyckas med att ta en poäng mot West Brom. Det är inte ok. Dessutom torskade man ju hemma mot detta lag så en pinne av sex, det duger inte. Nu gäller det att klara av en tredjeplats i ligan så man slipper kvala till Champions League nästa säsong. Men det kan bli nog så svårt att klara av. Det krävs att Fabregas och Song kommer tillbaka och dessutom i bra form.

torsdag, mars 17, 2011

Dagen till ära


En grön Guinnesströja.
Saint Patrick's day!

Saint Patrick's day är Irlands nationaldag. Det firas till minne av Irlands skyddshelgon, Saint Patrick. Och dagen till ära är det gröna kläder som gäller. Ser man någon som inte har gröna kläder eller accessoarer på sig så får man enligt traditionen nypa den personen.

Till traditionen hör väl även att man skall sänka några Guinness, eller hur?

tisdag, mars 15, 2011

I'm back

Idag är det dags för jobb igen. Freddie är mycket bättre och går tillbaka till sina vanliga uppgifter, dvs leka på dagis. Hoppas att hon kan hålla sig frisk nu ett tag. Det känns som om man inte gör annat än vabbar nu för tiden.

måndag, mars 14, 2011

Det syns


var fjärrvärmeledningarna går.
Kanske det godaste som finns...

På torsdag är det läge för en, två kanske tre....


(Bilden är från www.guinness.com)
Hemma idag oxå

Men idag är Freddie feberfri så imorgon får hon gå på dagis igen.

söndag, mars 13, 2011

Äntligen!

Efter de senaste veckornas förluster för Arsenal så kunde i alla fall Rådjuren vinna. 9-4 seger och kontraktet är säkrat, skönt! Vi fick en bra start med 2 snabba mål direkt. Efter första perioden leder vi med 4-1 och det känns rätt så stabilt. Men som så många gånger tidigare i denna serie så börjar vi tappa. 4-1 blir snabbt 4-3. Men vi lyckas ta oss samman igen och gå upp till 7-3 efter 2 perioder. Vinst även i sista perioden och 9-4 är ett faktum. Ett mål från undertecknad. Men denna säsong är nog den sämsta målmässigt från min sida. I och för sig missade jag rätt så många matcher men ändå. Jag tycker att jag borde kunna leverera lite fler mål ändå.
Viktig match

Klockan 12 idag i Klövernhallen spelar Rådjuren sin sista match för säsongen. Och det krävs minst en pinne för att vi skall hålla oss kvar i högsta serien. Hårt jobb och lite tur så ska det kanske ordna sig.

fredag, mars 11, 2011

Här


åker Ina kanan.

Ina


Ute i snöhögen. Den är numera en kana.

Freddie


Trots att hon inte är kry så smilar hon när kameran åker fram.
Då var det dags igen...

Månadens första VAB är här. Lilla Freddie har feber och hostar och snorar. Stackars liten flicka. Natten var allt annat än rolig. Hon vaknade och skrek och vred sig och kunde inte somna om. Men efter lite välling så slockna hon till slut igen. Nu har hon fått mer välling och somnade om ingen. Hon är väl trött kan man gissa. Jag är oxå trött.

Ikväll spelar VIK återigen en vinna eller försvinna match. Fast även om man vinner så har man inte ödet i egna händer. Men kul om dom kunde vinna i alla fall.

torsdag, mars 10, 2011

Blir det?

Det är stor risk för att förra veckan och denna vecka blir mörka veckor för The Mighty Gunners. Först fiaskot i Kalle Anka Cup. Sen utslagna ur Champions League. Och på lördag utslagna av ManUSA i FA-cupen. För inte har vi väl någon chans borta mot jänkarna? Dom har ju hela englands domarkår på lönelistan.

onsdag, mars 09, 2011

Ok, så här var det

Jag hade inte tänkt skriva ett smack mer om matchen igår. Men jag känner att jag behöver skriva av mig, vad nu det ska vara bra för. Man ska inte skylla på domaren så fort det går illa. Men igår måste jag säga att han hade en stor inverkan på hur resultatet till slut blev.

Arsenal hade ingenting framåt och hade ändå 1-1 en bit in i andra halvlek. Barcelona hade allt spel men om man tittar till målchanser så var det inte så många. Det var målet och någon chans till. Om det varit Arsenal som spelat mot något bottenlag i PL så hade det snackats om att Arsenal bara spelar runt men kommer aldrig till avslut. Igår var det barca som spelade så men blev ändå hyllade. Sanningen är den att Arsenal försvarade fantastiskt bra. Tillät inte några farligheter.

Men vid 1-1 så händer det som inte får hända. Van Persie får rött kort efter att ha fått sitta andra gula. Och vad får han då kortet för? Jo, för att han avslutade ett anfall fast han var offside. Kollar man på RvP så tar han emot bollen och går på avslut direkt. Allt på en sekunds tid. Han lämnar aldrig bollen med blicken och kan inte veta att han är offside om han inte hört signalen. Så där får han sitt andra gula kort och därmed rött.

Att det såg ut så här tidigare under matchen och att detta inte renderade till någonting är för mig en gåta. Barca hade för övrigt ett avslut efter en offside senare i matchen men det var helt ok enligt domaren.

Efter utvisningen så trycker naturligvis Barca på än mer och i och med det så kommer även det en storm av avslut mot en mycket bra Almunia i Arsenalkassen. Men som sagt, innan utvisningen så hade dom inte många avslut på mål. Med andra ord så tror jag att Arsenal hade gått vidare om vi fått behålla alla spelare på plan.

tisdag, mars 08, 2011

Torsk


Och inte så mycket att orda om. Det märktes att Fabregas var skadad. Men med Song borta så finns det inga alternativ. En hel Walcott hade oxå behövts. Det hade passat honom perfekt att kontra i den här matchen. Billig utvisning? Det tycker jag i alla fall. Heja Arsenal!!!
Kvällens startelva

Team in full: Szczesny, Sagna, Djourou, Koscielny, Gibbs, Diaby, Wilshere, Rosicky, Fabregas, Nasri, Van Persie
Subs: Almunia, Denilson, Squillaci, Arshavin, Eboue, Chamakh, Bendtner

Clichy inte ens på bänken. Varför? Skada? Bråk? Vem vet?
Och jag hade hellre sett Arshavin på plan istället för Rosicky. Men Wenger vet bäst!

Kom igen nu Arsenal!!!

Update!

Clichy är numera med i laget igen...... Dåligt av Arsenal.com att skriva fel från början.
Grattis Coach! Det blir en favorit i repris! Fast detta år får du hela videon!

Semla


Idag bjuder aktieägarna på semla, tackar!

Sparkapital


En skrivbordslåda full med tomburkar. Och nej, det är inte bara jag som har druckit dom.
Barcelona borta

Ikväll smäller det. Ikväll skall det avgöras. Dom goda mot dom onda. David mot Goliat osv...
Jag drömde om matchen inatt. Arsenal vann med 3-0 och dom stora idrottsmännen Xavi och Iniesta med flera visade sig från sin rätta sida efter matchen. En sak som dock gör att jag har lite svårt för tro att det var en sanndröm är att jag var med och spelade i Arsenal. Jag gjorde dessutom första målet. Och jag har dessutom ett svagt minne av att Barca gjorde mål. Hm, men ändå 3-0 till dom goda, konstigt.

Läget i laget är att Song, tyvärr, inte kan vara med ikväll. Däremot reste Van Persie med till Barcelona och skall testas idag. Hur det gick till förstår jag inte för han skulle ju vara borta i upp till 4 veckor. Men är han hel så är inte jag ledsen för det. Han är ju våran absolut bästa forward nu när inte jag är uttagen i truppen...

Fabregas spelar förmodligen ikväll och jag hoppas verkligen att han är hel och inte blir utbytt i 13:e minuten. Såna byten har vi inte råd med. Ikväll kommer det bli mycket jaga utan boll. Och det kommer ta på krafterna. Hur ställer vi upp då? Jag tror på följande lag ikväll:

Szczesny
Sagna, Djourou, Koscielny, Clichy
Wilshere, Fabregas, Diaby
Arshavin, Nasri, Bendtner
Heja Arsenal!!!

söndag, mars 06, 2011

Torsk igår

Ja, det känns som det i alla fall. 0-0 hemma mot Sunderland är inte ok. Men det visar sig återigen att Arsenal utan Fabregas inte är samma gäng som när han är med. Igår skulle man kanske ha vunnit ändå. 2 tveksamma domslut i mina ögon. Men det är inte så jäkla lätt att vara domare heller. Så man kan inte räkna med att dom är perfekta. Precis som man vet att spelarna är allt annat än perfekta med jämna mellanrum.....

Nu laddar vi inför säsongens sista match i CL.

fredag, mars 04, 2011

Innebandy i eftermiddag

Det blir ett bra slut på veckan. Hemgång lite tidigare för att åka och spela innebandy. Det blir kanon!

torsdag, mars 03, 2011

Seger igår

Arsenal vann över Leyton Orient med 5-0 och är nu klara för kvartsfinal borta mot USA. Den matchen spelas några dagar efter Barcelånamatchen. Och för USA är det några dagar innan deras returmatch i CL. Intressant att se vad de båda lagen kommer kunna ställa upp med. Jag gissar att om/när vi blir utslagna av Barcelåna så kommer man att satsa mer på FA-cupen. Men vinner man så kanske man vilar lite spelare. Vi får väl se. Den här tiden på säsongen brukar laget ta ut sig självt i och med att skadorna börjar komma. Den som är frisk spelar....

tisdag, mars 01, 2011

Freddie


Läser Kanonmagasinet.
Tar mig en Cola

Och genast känner jag att jag blir en mycket bättre programmerare! Doping *klapp klapp klapp*
Ikväll håller vi på blått

Ikväll är det en viktig match i PL, Chelski mot USA. För ligan skulle en Chelskiseger vara bra. Om USA vinner så är ligan i det närmaste avgjord. Detta är en match som dom skulle kunna torska.
Torka

Ja, det är riktigt dåligt med uppdateringar här på bloggen. Ok, det brukar ändå bara vara "rubbish" som skrivs här men ändå. Jag blir själv besviken på olika sidor när dom inte uppdaterar. Och då slutar man att besöka sidorna. Vilket för dom då leder till mindre reklamintäkter.

Men för min del är det glest med inlägg på grund av att jag inte hinner. Eller det känns som om jag inte hinner. Det är upp tidigt på morgonen för att kunna vara på jobbet senast 06:15 så att jag kan åka hem i tid så att mina små dvärgar inte skall behöva vara på dagis längre än nödvändigt. Även om dom själva verkar tycka att det är helt ok att vara där. Men mitt mål har alltid varit att kunna hämta dom så tidigt som möjligt. Efter hämtning är det lek tills fru Blogg kommer hem, då blir det mat och sen börjar nattningen. Ina brukar knoppa in mellan 19:00 och 20:00. Freddie är mer nattmäniska och brukar kunna hålla igång fram till 21-tiden. Sen är man rätt så slut och orkar inte sätta mig och blogga.

Men jag skall försöka att bättra mig. Jag tycker själv det är ganska kul att kunna gå tillbaka något eller några år och minnas genom bloggen.