onsdag, augusti 31, 2011

På väg

till jobbet idag så starta jag radion. Den är inställd på Rockklassiker. Och när jag sitter där i bilen på väg till jobbet så det första dom spelar är "Highway to hell". Lite komiskt att just den spelades när man är på väg till jobbet. Nu tycker ju inte jag att jobbet är så illa, det kan t o m vara ganska kul ibland. Men ändå...

tisdag, augusti 30, 2011

Jaha

Jag vet att jag för en tid sen skrev att Arsenal behövde fylla på med spelare. Det behövde inte vara superhjältespelare utan stabila Premier Leaguespelare. I tanken fanns då Cahill, Jagielka eller Parker. Spelare som gjort några år i ligan och har varit stabila i sina nuvarande lag. Den jag minst av allt hade tänkt på var Yossi Benayoun. Han var bänknötare i Liverpool och han var skadad i stort sett hela förra säsongen i Chelski. Men det kanske är just det som är grejen. Mr Wenger gillar ju att ha sjukstugan full av spelare. Då har han ju något att skylla på när det går dåligt....
Tidig

Somna tidigt igår, men vad hjälper det? Ina ropade vid 3-tiden och när jag nästan höll på att somna om så ropade Freddie vid 4-tiden. Sen var det liksom ingen idé att somna om längre. Jag har hunnit med att tömma diskmaskinen, posta ett brev och tankat bilen innan jobbet.

måndag, augusti 29, 2011

Tung dag

Ja, risken är att det kommer bli en tung dag idag. Eftersom Arsenal blev överkörda igår så kommer man nog få höra det några gånger idag. Det värsta är nog att även såna som inte bryr sig om fotboll överhuvudtaget kommer passa på att fråga hur det gick för Arsenal igår med ett stort hånleende i ansiktet. Det är märkligt att det finns såna som skall bli "intresserade" så fort chansen att håna någon dyker upp. Jag mår dåligt som det är.


Matchen då, ja, vad ska man säga? Det var väl inte så konstigt att dom förlorade. Det var bara en ordinarie i backlinjen. Ett mittfält som bestod av spelare som antingen inte platsade förra säsongen eller var "tvingade" till en debut. Det håller inte borta mot ManUSA. Att siffrorna blir så stora är väl inte så mycket att orda om. Vid 1-3 gör man ett försök att komma ikapp och blottar sig då givetvis. Så siffrorna är inte så intressanta.

Nu återstår det 3 dagar innan transferfönstret stänger. Vi får väl se om det värvas något eller om det blir som förväntat. Det behövs verkligen få in några nya spelare och pengar att köpa dessa lär väl inte saknas. Den som lever får se.

fredag, augusti 26, 2011

Ny affär

Netto har öppnat i närheten av där vi bor. Bra!


Fredag!

Fredag och den första hela veckan på jobbet är snart avklarad. Visst, det är hela dagen kvar men den tunga biten är ju att gå upp på morgonen. Skönt att slippa VAB denna vecka. Hoppas att det håller i sig ett gäng veckor eller månader. Idag är det bara 4 veckor tills vi åker till London. 28 dagar med andra ord. Det ser jag verkligen fram emot.

Och så tänkte jag komma med ett litet tips. ManUSA står, hos Unibet, i 1,5 ggr pengarna mot The Mighty Gunners. Det är bara att lassa! Vill man fega så står dubbelchans 1X i överoddset 1,11. Och det är ju bra mycket säkrare än att ha pengarna på banken. Kom ihåg mig när ni badar i pengar sen :-) Och skulle Arsenal, mot förmodan, vinna så gör ju inte den spelförlusten så ont.

torsdag, augusti 25, 2011

Nya uppgifter

Nu är det tydligen bristen på ambitioner i Arsenal som gjorde att Na$ri lämnade. Det värvades inte nya spelare i den takt han önskade. Själv drar jag slutsatsen att han inte ville ta klivet upp och bli den ledaren i laget som han tydligen saknat. Eftersom han själv är otillräcklig så måste han gå till en klubb där det finns fullt av andra spelare som kan göra det där lilla extra för att laget skall vinna. Vi minns väl alla när han, på Reebook stadium, hade ett gyllene läge att föra upp Arsenal till en 2-1 ledning och vid vinst i den matchen så hade Arsenal levt kvar i toppstriden. Men ett uselt avslut gjorde att han missade och Bolton kunde senare vinna med 2-1. Och ligan var därmed över. Skönt för grabben att han numera slipper ta det ansvaret!
Experter

Var det någon som såg matchen igår som tänkte på det experten Bosse Pettersson sa om att han inte kunde förstå tanken med att byta in Rosicky istället för Frimpong? Med facit i hand så kan man väl säga att Arsenal var bra mycket bättre efter det bytet. Inte för att Frimpong var dålig på något vis, snarare tvärtom. Men med Rosicky i laget fick Song ta ett mer deffensivt ansvar (som passar honom) och Arsenal fick ett helt annat driv i spelet med Rosicky på plan. Jag har inte varit överförtjust i honom tidigare men igår gjorde han det bra.

Men det jag vill ha sagt är väl att det finns en anledning till att vissa (tränare) sitter som experter i TV istället för att leda lag som spelar i Champions League.
Drivkraft

Det är skönt att höra att det finns fotbollsspelare som inte spelar för pengarna utan för stämningen på arenan. $amir Na$ri är en sån spelare. Det har han nu berättat. Han ville till City för att dom har en så passionerad publik. Supporters som har Citytatueringar osv. Så det är ju skönt att höra att det inte var pengarna som spelade in. Det är ju ofta så annars när spelare lämnar. Och som vi Arsenalsupportrar undrat sen i vintras varför han inte skrev på kontraktsförlängningen som alla parter var överens om. Allt faller liksom på plats nu. Det var inte £ 200 k i månaden utan stämningen på arenan.

Sen var han besviken på Mr Wenger som inte släppte honom direkt när han sagt att han ville flytta. Det är väl det minsta man kan begära när ställt upp för klubben i 3 år. Dessutom i det närmaste ideellt. Vad han inte verkar begripa är att det är fler än en part i en uppgörelse och att alla i slutändan skall vara överens. Men med tanke på Mr Mancinis uttalande för några dagar sedan ("Jag förstår inte varför City måste betala så mycket för spelarna..osv"), så förstår man att det kan ta tid.

onsdag, augusti 24, 2011

Det kostade en hundring

Vid 0-1 i paus kände jag att jag var tvungen att styra upp Arsenal. Så ett välriktat spel på Udinese gjorde att The Mighty Gunners kunde vända matchen. Skönt att få ett sista år i Champions League.


Dags att bestämma sig

Spela eller inte spela? Hallsta eller inte Hallsta? Jag vet inte hur jag skall göra. Kanske är det dags att lägga spaden på hyllan. Men samtidigt tycker jag att det är jäkligt kul om man kör regelbundet och man lyckas spela bra nångång. Men samtidigt vet jag att det krävs att man kör någorlunda regelbundet för att man skall hitta känslan. Och frågan är om jag kommer göra det. Det är ju helt värdelöst att bara åka och spela seriematcher och torska mot såna man "borde" slå om man är igång.

Det är snart september så det är ju hög tid att bestämma sig!

måndag, augusti 22, 2011

Biljetter

Det verkar som om det är lättare att få tag på biljetter till Arsenal numera. Jag kan se att Swanseamatchen inte är slutsåld än och att Boltonmatchen är långt ifrån slutsåld. Men det är klart, med sämre lag och högre biljettpriser så blir det väl svårare att sälja ut arenan. Jag gissar att fler matcher än tidigare kommer säljas ut på General Sale.
Pajas eller geni?

Ja, det är frågan numera angående Mr Wenger. Ingen kan säga annat än att han har betytt fantastiskt mycket för Arsenal sen han kom till klubben. Han har förändrat och förbättrat allt från träningsanläggningar till, ja, vad har han inte förändrat? Och han har gjort det fantastiskt bra! Efter flytten från Higbury så fanns inte medlen till nya toppspelare. Men han har plockat in mer okända förmågor som har blommat ut. Men hur är det nu?

Det borde finnas pengar till spelarinköp. Men Mr Wenger säger att han bara ska köpa om han hittar super quality. Spelare som lyfter truppen. Och det låter, i och för sig sunt. Men det som hänt denna sommar är att man släpper en av världens bästa mittfältare (vilket han borde vetat redan i juni att han skulle göra). Han är på väg att släppa Na$ri (vilket han borde vetat när han inte skrev på sitt nya kontrakt i juni). Det han har plockat in är Gervinho, Jenkinson (League 1), Chamberlain (League 1), Cambell (Costa Rica). Av dessa är väl bara Gervinho någorlunda inne i toppfotboll. De övriga har inte spelat i någon högre liga. Och dom har inte gjort många matcher i lägre divisioner heller pga deras låga ålder.

Att man i denn bedrövliga upptakt dessutom får skador och avstängningar (8 man i senaste matchen) gör ju att det inte finns några som helst möjligheter att vinna matcher. Så i detta läge så skulle ordinära spelare vara ett lyft för klubben. Det behöver inte längre vara topp quality. Det räcker med duktiga fotbollsspelare för att lyfta laget. 3-4 spelare som varit med ett tag och som kan gå in direkt och spela bra utan att behöva anpassa sig till ligan i ett halvår.

Men återigen, vi får väl se om Mr Wenger är en Pajas eller ett Geni. Jag hoppas på Geni men tror allt mer på Pajas.

söndag, augusti 21, 2011

Om någon undrar...


.....så förlorade Arsenal igår igen. Jag kanske lägger ett inlägg om Arsenal snart. Känns som om jag skulle behöva skriva av mig lite. Men det får bli när jag har tid. Nu måste maten bli klar osv....

torsdag, augusti 18, 2011

Smultron

Det blir lite smultron till slut. Kanske även jordgubbar.


Installatör

Jag ska leka installatör någon dag här hemma. Vi har skaffat TV via statsnätet och jag vill inte att tjejerna skall snubbla över nätverkssladden. Så till helgen ska jag göra ett försök att dra kabeln lite bättre än vi har den just nu.


VAB

Freddie har feber, runt 39 grader, så jag vabbar idag och imorn. Två dagar hann hon vara på dagis innan hon blev sjuk.


onsdag, augusti 17, 2011

Ina tränar


Här är en liten filmsnutt från ett träningspass för några veckor sedan. Hon tyckte det här var roligare än att springa i spåret.

tisdag, augusti 16, 2011

Trött

Nu har man jobbat 1½ dag och man är trött som en tokig. Man är inte van att gå upp så tidigt som man nu gör. Och när Freddie, av försåeliga skäl, inte sov så gott i natt så gör ju inte det saken bättre. Och för att förtydliga Freddies skäl att inte sova så bra så var hon ju på dagis för första gången på 6 veckor igår. Och det är klart att det blir mycket intryck så här i början.

Ikväll spelar Arsenal en viktig match i CL-kvalet. Och jag förstår inte hur jag skall kunna hålla mig vaken så länge. Kommer nog somna gott i soffan lagom till avspark. Och det kanske är lika bra det. För Arsenal är inte att räkna med i år. Mitt tips är att dom missar CL och i bästa fall kommer 7-8 i ligan. Jag ser inga tecken på att det skulle kunna bli bättre än så. Man kan inte sälja en av ligans absolut bästa mittfältare och ersätta med nya unga orutinerade spelare. Och förmodligen/förhoppningsvis så säljs även Na$ri innan fönstret stänger.


måndag, augusti 15, 2011

Nära färdigt

Fru Blogg har gjort ett bra jobb med placeringarna.


Dags igen

Borta bra men på jobbet bäst. Eller vad man nu ska säga. Sex veckor är i alla fall över. Det är dags att åka tillbaka till jobbet och ge allt för aktieägarna.


söndag, augusti 14, 2011

Nyfikad

Freddie har precis fikat klart på Ica Max. Och hon verkar ju vara nöjd.


lördag, augusti 13, 2011

fredag, augusti 12, 2011

Biljetter fixade!

Så där ja, nu är två stycken Arsenalbiljetter fixade. Dock inte helt utan problem. För helt plötsligt så funkade inte mitt Mastercard att betala med. Tur att VISA-kortet gick bättre.

Vackert

Det är rätt så vackert med rosor.


Grattis Lalle!

Ett jättegrattis från Herr och Fru Blogg med familj. Hoppas du får en strålande dag!!

torsdag, augusti 11, 2011

En av dom sista?

Ja, är det sista gången grillen jobbar i sommar eller blir det fler tillfällen?


Jag väntar....

Snart drar http://fantasy.premierleague.com/ igång och jag väntar fortfarande på anmälan från Coach, The Real, TB's Brorsa och TB's Brorsas farsa. Koden är 669128-171624 för att gå med i Upp och nicka.

Gunga

Blir tydligen aldrig tråkigt.


Imorgon gäller det!

Imorgon ska jag försöka köpa två stycken Arsenalbiljetter. Det är till den match som spelas när vi är nere i London i september. Det är biljettsläpp för oss lägst stående medlemmar och förhoppningen är att jag fixar detta. Det vore ju tråkigt annars. Åka ner till London och inte få se en enda match. Men med lite flyt så blir det två matcher. Arsenal och sen QPR på söndagen. Men QPR-biljetterna släpps inte än på ett tag och dom måste gå på general sale annars är det kört.

onsdag, augusti 10, 2011

Innebandy idag!

Idag blir det äntligen lite innebandy igen. Det var ett bra tag sen men idag har vi fått ihop folk. Om ingen droppar av vill säga. Det har ju hänt förr. Så man kanske inte skall ropa hej innan vi står där i ABB-hallen och lirar. Kul ska det bli!

måndag, augusti 08, 2011

5 varv

Det blev 5 varv joggade i spåret idag. Och spåret är ca 1,6 km långt. Så totalt blev det ca 8 km. Bra där! Det gick inte fort och det kändes bara jobbigt efter uppförsbackarna. Men det kanske är så det skall vara? Inte jaga skiten ur sig.


söndag, augusti 07, 2011

Vinnare

Ina vann pris på utlottningen efter godisbingon. Så hon är helnöjd!


Ruotsi

Skönt att vara i Sverige igen. Det var kul att prova på en sån där kryssning. Kanske provar vi igen någongång.


fredag, augusti 05, 2011

Efterrätt

Jordgubbar med Tahitivaniljglass. Det var så gott!


Oxfile

Pepparsteken var riktigt god.


Förrätt

Kalixlöjrom med tillbehör, mmmm!


Dags för mat

Älgbäbisar

På Skansen

Varmt och mycket folk.


På en färja

Men denna gång är det Djurgårdsfärjan som gäller.


Våran bröllopsdag!


Idag är det våran bröllopsdag och det skall vi naturligtvis fira. Den som följer bloggen får veta hur.

torsdag, augusti 04, 2011

Hur blir det?

Ja, hur blir det igentligen. Kommer Fabregas lämna för Barcelåna eller blir han kvar i The Mighty Gunners? Ja, jag har ingen aning även om det känns som om Arsenal till slut säljer honom bara för att slippa denna följetong som kommer fortsätta även under hösten, om inte Cesc lämnar innan fönstret stänger vill säga.

En stilla tur

Det blev en joggingtur i väldigt behagligt tempo. 6,4 km på en tid jag inte har en aning om.


Joggingstrumpor

Nu ska jag inviga mina nya joggingstrumpor. Bra att man kan läsa på strumporna vilken fot dom ska sitta på.


Mot London

Tyvärr inte för mig just nu. Men det är mindre än två månader kvar.


På stranden

Idag är vi på stranden.


tisdag, augusti 02, 2011

Klocka

Ina har fått en väggklocka. Snygg är den oxå!


Fördel

En fördel med den nya diskmaskinen är att man kan sortera dricker redan vid iläggning i maskinen. Då går det snabbare att tömma maskinen efter diskning.


Det närmar sig slutet

Snart är detta projekt klart. Men det återstår dock fortfarande lite jobb. Jord skall förenas bort och en del buskar skall planteras oxå. Men sen så........ Sa jag att kroppen värjer? Hur som helst, det gör den. Jag trodde ju aldrig att det skulle vara så här jobbigt att ha en av de minsta trädgårdarna i Västerås. Tur att den inte är större.


måndag, augusti 01, 2011

Badar

Flickorna badar och jag jobbar.


Upp och nicka

Nu är det snart dags för en ny säsong i Fantasy Premier League. Och i vanlig ordning har jag, på allmän begäran, startat en privat liga i denna tävling. Ligan heter Upp och nicka och jag hoppas att det blir några som hoppar med i den. Jag återkommer här med mer info (när jag fått koden för att anmäla till ligan).

Update: Koden för att joina ligan är 669128-171624

Kanske även skall nämna addressen till tävlingen, http://fantasy.premierleague.com/