måndag, augusti 22, 2011

Pajas eller geni?

Ja, det är frågan numera angående Mr Wenger. Ingen kan säga annat än att han har betytt fantastiskt mycket för Arsenal sen han kom till klubben. Han har förändrat och förbättrat allt från träningsanläggningar till, ja, vad har han inte förändrat? Och han har gjort det fantastiskt bra! Efter flytten från Higbury så fanns inte medlen till nya toppspelare. Men han har plockat in mer okända förmågor som har blommat ut. Men hur är det nu?

Det borde finnas pengar till spelarinköp. Men Mr Wenger säger att han bara ska köpa om han hittar super quality. Spelare som lyfter truppen. Och det låter, i och för sig sunt. Men det som hänt denna sommar är att man släpper en av världens bästa mittfältare (vilket han borde vetat redan i juni att han skulle göra). Han är på väg att släppa Na$ri (vilket han borde vetat när han inte skrev på sitt nya kontrakt i juni). Det han har plockat in är Gervinho, Jenkinson (League 1), Chamberlain (League 1), Cambell (Costa Rica). Av dessa är väl bara Gervinho någorlunda inne i toppfotboll. De övriga har inte spelat i någon högre liga. Och dom har inte gjort många matcher i lägre divisioner heller pga deras låga ålder.

Att man i denn bedrövliga upptakt dessutom får skador och avstängningar (8 man i senaste matchen) gör ju att det inte finns några som helst möjligheter att vinna matcher. Så i detta läge så skulle ordinära spelare vara ett lyft för klubben. Det behöver inte längre vara topp quality. Det räcker med duktiga fotbollsspelare för att lyfta laget. 3-4 spelare som varit med ett tag och som kan gå in direkt och spela bra utan att behöva anpassa sig till ligan i ett halvår.

Men återigen, vi får väl se om Mr Wenger är en Pajas eller ett Geni. Jag hoppas på Geni men tror allt mer på Pajas.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Det ser inte så ljust ut nu, men vem vet det kanske vänder snart!

//Lalle

Anonym sa...

Frångan är om det finns nån Coach som inte är en pajas??

/TB:s brorsa

Anonym sa...

Bra fråga!

/Fightern

Anonym sa...

kan finnas en i Hallstaområdet!!!

//Fan Bao Cheng (kinesen, toalettmarodören)