torsdag, augusti 30, 2012

Det kom ett brev

Från en van Londonresenär kom den här, gissar jag. Men kuvertet pekar mot det :-)

Inte ofta

Imorse när jag gick till bilen kände jag helt plötsligt en sådan lust att ge mig ut och jogga. Det var väl kanske det perfekta vädret för det. Som tur var så skulle jag till jobbet så någon joggning var inte aktuellt :-)

Biljetter till Bankiren på lördag är fixade. Ska bli kul att lyssna på Bernie Marsden. En fantastisk musiker. Imorgon är det för övrigt bara en vecka tills Freddie fyller 3 år. Det är två veckor tills planet till London lyfter. Det är tre veckor tills första sammandraget i pingis. Och det är fyra veckor till Västeråsmästerskapen i pingis. Det är mycket nu!

Förvandlingen har börjat

De befintliga brädorna är målade. De nya är tillsågade. Så det är väl bara att sätta upp dessa och måla allt.

onsdag, augusti 29, 2012

Innebandy idag

I eftermiddag blir det lite innebandylir. Eftersom jag missade måndagens pingis så känns det bra att få röra lite på sig igen. Tyvärr så ville inte Freddie följa med idag så då blev jag tvungen att lämna på dagis och därmed kommer jag inte få ihop full dag. Men vad gör det? Jag kommer förmodligen bara längta till morgondagens jobb än mer...

Angående Arsenal så sägs det att Walcott inte vill förlänga kontraktet som går ut nästa sommar. Så nu gäller det att kränga bort han innan han kan gå gratis nästa år. Varför han inte vill skriva på vet jag ej. Men kanske så känner han att han kommer få svårt att ta en plats i laget. Eller så har hans agent satt grillor i huvudet på honom. Han kanske precis som alla andra vill ha en orimlig veckolön? Vem bryr sig? Om han velat vara kvar så hade han kritat på sen länge. Så nu gäller det bara att hitta någon stackare som vill betala honom vad han vill ha. Och som dessutom vill betala oss en någorlunda summa. För jag har svårt att tro att han kommer krita på nytt kontrakt nu när han inte gjort det tidigare.

tisdag, augusti 28, 2012

Missa inte!

På lördag kommer Bernie Marsden till Bankiren. Det ska tydligen vara någon form av Tribute to Whitesnake där då. Och vad passar bättre än att plocka in Mr Marsden då? Det får inte missas.

Tisdag

Eller ska vi kalla det för Tristdag. Tisdagen brukar alltid vara den tyngsta dagen i veckan. Vi får väl se om det stämmer idag. Idag drar Inas dans igång igen. Vi får se om hon fortfarande tycker det är kul. På torsdagar så går hon på simskola. Och det tyckte hon var jättekul. Hon verkar gilla att bada.

Igår fixade jag tågbiljetter ToR Stansted-London. Skönt att ha det klappat och klart. Nu är det mesta fixat inför resan om 2½ vecka. Bara lite växling kvar. För lite cash ska man väl ha med sig i alla fall.

måndag, augusti 27, 2012

Nya planer

Ingen pingis ikväll. Fru Blogg, som även är ett styrelseproffs, ska ha möte ikväll :-(

Fem raka

Så är den äntligen här igen, måndagen! Dags för fem snabba arbetsdagar i högt tempo och ständiga leenden. En ny vecka fylld av möjligheter och utmaningar. Hur har man klarat sig hela sommaren utan detta? Idag ska det bli sol hela dagen. Och det hade hellre fått komma till i morgon. Idag hinner jag ändå inte dra fram sågen och kapa upp de bräder jag behöver göra. Ikväll är det ju pingisträning igen. Men imorgon är det ju ingenting inplanerat efter jobbet och då hade det ju passat kanon men sol. Jaja, det kan ju bli sol imorgon oxå, vem vet?

Igår blev det lite innebandy på kvällen. Och som vanligt när man spelar innebandy till efter kl 21 så har jag riktigt svårt att somna sen. Men det är väl bara att försöka vänja sig vid det. Arsenal spelade oxå igår. Stoke borta och återigen 0-0. Nu börjar våra förebilder till experter snacka om lite kris hos Arsenal. Men ska man vara ärlig så skulle man nog, när säsongen börjar, vara halvnöjd med den pinne borta mot Stoke. Så varför hetsa upp sig? PL är ju ingen sprintdistans, det är ett marathon. Så det kan hända mycket innan säsongen är slut. Vi kanske till och med klarar oss kvar i lligan.

söndag, augusti 26, 2012

Nya projekt


Men detta blir nog inte så jobbigt.
Det är bara sex brädor som skall kapas till och skruvas upp på staketet mot grannen. Sen skall det även målas.

Våfflor

Idag tänker jag bjuda tjejerna på våfflor. Sen väntar match med Arsenal. Stoke borta = Arsenaltorsk. Bara att lassa på oddset. Tyvärr så blir det ingen Guinness till dagens match. Ikväll drar Rådjuren igång träningen igen, kul!

lördag, augusti 25, 2012

fredag, augusti 24, 2012

Svåraste hittills

Idag var det helt klart den svåraste dagen hittills att gå upp när klockan ringde. Jag var upp och stängde av. Sen la jag mig i sängen igen och kände att jag lätt skulle somna om. Men då tog jag mig i kragen och skutta upp, gick ut och körde lite backträning följt av cirkelträning innan jag avslutade med 5 km i rätt så bra tempo. Ok, jag masade mig i alla fall upp ur sängen. Och det kändes nog så jobbigt.

Men nu är det dags för jobb och det är ju faktiskt fredag! Inte illa att ha klarat av sin första arbetsvecka. Eller i alla fall tredagarsvecka. Med lite bra väder idag så kanske jag smiter hem tidigare och försöker göra klart väggen hemma oxå. Sen imorgon bitti så blir det att försöka vara en vägg vid bordet. För övrigt så är det idag tre veckor kvar till Londonplanet lyfter!

torsdag, augusti 23, 2012

Är det så här?

Igår var det min första arbetsdag efter semestern. Och det tog inte många timmar innan huvudvärken kom smygande. Ska det vara så här eller var det första dagens chock som gjorde det? Igår kväll höll jag återigen på att losa en del på oddset. Men med lite flyt kunde Chelski vinna till slut och jag slipper att inför helgens matcher pynta in mer pengar på spelkontot.

Det blev ett innebandypass igår, trots huvudvärk, och det var ingen lysande tillställning på något vis. Men man fick i alla fall röra lite på sig och det kan ju aldrig vara fel. På lördag blir det ett nytt pingispass. 08:45 börjas det med BH -> BH. Får hoppas att det känns bättre än senast. Handleden har i och för sig värkt de gånger jag spelat efter sommaren och jag hoppas att detta kommer gå över snart. Nä, nu dags för ny arbetsdag. Eller i alla fall en dag på arbetet...

onsdag, augusti 22, 2012

Äntligen!

Så har äntligen dagen kommit då man får åka till jobbet igen. Ska bli såå roligt! Tänk vad sju veckor går fort. Jag måste nog försöka få lite fler veckor nästa sommar så man verkligen hinner känna att man är ledig.

tisdag, augusti 21, 2012

Benvärk

Inatt vaknade jag strax före kl 4 och hade fruktansvärt ont i höger ben. Det kändes nästan som när man hade växtvärk som liten. Till slut gick jag upp och tog ett par alvedon. Och efter en timmes smärta kunde jag somna om igen. Men eftersom klockan ringde 05:45 så blev det bara en kort sömn. Det kändes dock bättre i benet när jag vaknade. Och jag misstänker hälsenan i vanlig ordning :-(

I helgen var ju Premier League igång igen. Och i och med det så kan man börja betta lite igen. Det gick väl skapligt och innan gårdagens match låg jag några hundringar plus. Men efter gårdagens match så var allt borta igen. Haha, easy come, easy go....

Sista lediga dagen idag. Imorgon börjar arbetsdagarna igen. Jag längtar verkligen.......NOT!

måndag, augusti 20, 2012

Några till

Nu är några brädor och lite underbleck på plats.

Klappat och klart!

Nu är två stycken biljetter till Arsenal - Southampton fixade. Skönt att det gick bra. Nu är det mindre än fyra veckor kvar tills vi åker.

Målning

Några brädor målade!

Ny vecka

Idag börjar Carolina i förskoleklass. Jag har precis varit och lämnat henne där. Hoppas att det kommer gå bra för henne idag. Freddie fick ju en liten mjukstart i fredags när hon var på sin nya dagisavdelning och idag blir det hennes riktiga dag. Själv är jag hemma och skall strax gå ut och måla lite brädor. Sen skall jag skruva upp några andra brädor. Och förhoppningsvis kan jag skruva upp ännu mer brädor i eftermiddag. Vi får väl se. Och kanske, kanske, om vädret vill sig så kan det bli klart i morgon!

Får inte glömma att jag dessutom idag skall försöka få tag på lite fotbollsbiljetter till Arsenal-Southampton. Har goda förhoppningar att detta skall gå bra.

söndag, augusti 19, 2012

Dags

att inhandla en hyvel. Nu blir det snart finsnickerier, NOT! Men snickerier hur som. Det är lite pussel runt fönsterna.

Längtar

Jag ser fram emot den dagen vi slipper se en pressning på förrådet när vi går ut på tomten. Det närmar sig och det är nu "bara" fönsterfodret och en fjällpanelsbräda kvar att fixa.

lördag, augusti 18, 2012

Grillning på g

Får hoppas det kommer smaka bättre än Arsenals spel.

Snart avspark

Snart är det dags för avspark. Och Arsenal inleder hemma mot Sunderland. Ett lag som alltid är svåra att möta om dom är på det humöret. Normalt skall vi vinna 9 gånger av 10 på hemmaplan så vi får väl se vilken gång detta är.

Lycka till nu alla och hoppas att vi får en jämn och rolig Premier League med mycket mål och spänning!

fredag, augusti 17, 2012

Premiär

Imorgon startar Premier League igen. Nu börjar en ny säsong men ny ångest. Fast jag tror faktiskt inte att det kommer bli lika jobbigt denna säsong som tidigare. Detta inte på grund av hur jag tror det kommer gå för Arsenal. Utan mer för att det känns som om fotbollen inte är lika kul som tidigare. Fotbollen har ju utvecklats till att bli mer som ett företag, vilket jag inte har något problem med. Däremot känns det lite konstigt när man kan kasta in massa monopolpengar i verksamheten. Och det känns jättekonstigt att någon kan plöja ner 700 miljoner på fyra år för en spelare. En spelare som dessutom har varit lite småskadad  (haha, jag vet, jag underdriver lite här) under hela sin karriär. Och om han vinner en titel med sin nya klubb så kommer det ändå inte att kännas så bra för honom. Det har han sagt tidigare!

The bottom line is that I want to win trophies with Arsenal, not with anybody else. I know you can win trophies in many countries and in many ways, but I want to do that in our way and in an Arsenal shirt.


‘I’m sure I could win things at another team in another country, but would it feel like our trophy, my trophy? I’m not sure it would. Anything we win here will come from the heart and that’s what I want. It’s my dream and I see no point in speaking about other teams when I have these dreams. I think other people know that about me; I’m just hungry to win with Arsenal and that’s it – Robin van Persie, February 2011

Haha, tänk vad lite kulor kan göra!! Tänk vad man kan bli girig efter en kanonsäsong. Men nu får han ju hänga med likasinnade och det är ju bra för honom.

Och det är inte bara en spelare i världen som tjänar sjuka pengar. Alla spelare i Premier League är väl mer eller mindre överbetalda. Och i dom flesta klubbar så är det supportrarna som får betala på ett eller annat sätt. Jag undrar när det inte kommer fungera längre? När har man nått så långt att supportrarna säger ifrån? Vissa gör det redan. Den gamla trotjänarpubliken har inte längre råd att gå på matcher var och varannan vecka. Det blir mer och mer långväga besökare eller en- eller tvåmatcher per säsongsbesökare på matcherna. Vilket inte jag tror är bra på sikt.

Jag kan dock inte säga att det är fel att någon pumpar in lossaspengar i en klubb. Jag menar bara att det kan skada intresset för sporten. Vilket det lite känns som att det har gjort för mig. Och jag är inte avundsjuk på klubbar som fått denna "gåva". Jag är inte ens säker på att jag skulle vilja ha det så själv i Arsenal. För vem vet vad som händer om något eller några år? Kanske ägaren tröttnar på fotboll och bara ger sig av? Det finns ju aldrig några garantier.

Många man pratar med säger alltid, "nu måste väl Arsenal köpa en massa spelare" bla bla bla. "Det går ju inte hålla på så här om man vill vinna några titlar". Och så är det kanske. Arsenal drivs på det sättet att klubben skall vara självförsörjande. Och det tycker jag är bra. För vad händer om man börjar spendera pengar man inte har? Se bara på Portsmouth och Glasgow Rangers. Är man beredd att riskera att hamna i konken för en eventuell framgång eller är det bättre att leva kvar i framtiden? Jag tycker det är rätt att inte spendera mer än vad man har.

Vad vill jag då ha sagt med detta? Inte en jäkla aning, haha. Och inte blev det någon ordning i svamlet. Kände bara att jag behövde skriva av mig lite. Och ja, jag kommer nog sitta där på helgerna och titta på matcherna. Och jag kommer säkert bita på mina naglar tills dom tar slut. Och ja, jag kommer nog vara lite ledsen när Arsenal förlorar.

Och här har ni ett bet: Vermaelen, som är ny kapten i laget, kommer lämna Arsenal nästa sommar! Kom ihåg vart ni läste det först!!

Prinsessorna

Idag blir det några timmars dagis för Freddie. Jag och Ina får gå hem igen och leka.

torsdag, augusti 16, 2012

Fin dag

Det ser ut att kunna bli en fin dag idag. Synd att fru Blogg jobbar. Annars hade man kunnat jobba på förrådet. På måndag börjar flickorna på dagis/förskoleklass. Så idag ska vi till Freddies dagis och hälsa på. Hon byter ju avdelning nu så det kan ju vara bra att gå dit en sväng innan det drar igång på riktigt.

onsdag, augusti 15, 2012

Härligt!

Ikväll spelas det äntligen lite viktiga vänskaplandskamper runt om i världen, underbart!

Inte riktigt som han tänkt

Jag gissar att RvP trodde annat når han gick ut offentligt och berätta att han inte skulle förlänga med AFC. Förmodligen trodde han att klubbarna skulle stå på rad för att signa honom. Men nu verkar det bara vara en klubbor är intresserade. Och jag tror inte det var så han tänkt det. Juventus verkade ju lite på ett tag men hade inte avsatt någon större summa för tranfern. Bara hög lön mm. Att sen tränaren blir avstängd gjorde den dealen ointressant. Varken Barca eller RM var intresserade. Eller PSG eller Milan eller Inter. Och Mästarna har ju redan en startelva med forwards och måste först göra sig av med ett gäng för att kunna ta in nya. Så bara Man U återstår. Och skulle jag vara i deras kläder så skulle jag hålla nere lönenivån på RvP's eventuella lön. För han har i dagsläget inget alternativ. Att stanna skulle nog bli svårt. Men man vet aldrig, Shitty kanske går in med lite monopolpengar innan fönstret stänger.

Trött

Idag ät jag så trött. Det är fru Bloggs första arbetsdag och jag och prinsessorna är hemma. Men jag är så trött så.jag vet inte hur jag ska kunna hålla mig vaken. Lite kaffe kanske hjälper...

tisdag, augusti 14, 2012

Plåt

Nu är underbleck beställt till fönsterna. Vi har köpt lite mer brädor och imorgon börjar chefen jobba igen. Med andra ord blir det lek med barnen tills i helgen chefen är ledig och mer jobb väntar.

Bara...

Nu är det bara att fixa till runt fönstrena på förrådet så skall sommarens största projekt vara över. Men eftersom det inte är riktigt som innan så är det inte så bara.... Men det ska väl lösa sig på något vis.

Sist jag var hos tandläkaren så tjata hon, som vanligt, om att jag måste köra mer  med tandtråd. Och det har jag gjort sen dess. I alla fall mer än innan. Men igår fick jag veta varför man skulle tandtråda mer. Det lossnade en bit av en tand/lagning när jag tandtråda igår. Så nu måste jag dit igen. Precis som dom vill med sitt propagerande om tandtråd.... Så nu har jag fått en tandläkartid i slutet av augusti.

måndag, augusti 13, 2012

Carolina

Idag är det sex år sedan Carolina föddes. Tänk att hon har blivit sex år gammal! Det är helt otroligt att tiden går så fort. Och framförallt är det ju tur att man själv inte har blivit sex år äldre. Grattis Ina på födelsedagen!

söndag, augusti 12, 2012

Grattis Lalle!

Idag fyller världens bästa storebror år. Stort grattis Lalle och ha en riktigt bra dag!

lördag, augusti 11, 2012

Sliten i kroppen

Det tar på att hålla på med dessa brädor. Att jag dessutom har klippt lite gräs, monterat en ny låskista till ytterdörren och dessutom klämt in ett pingispass gör deg inte lättare. Glömde det eviga rännandet med dammsugaren. Är man bara gammal eller ska man känna så här? Tur man får klämma i sig den sista London Summer Alen, bryggd med kärlek av vännerna nere i Chiswick.

Schema

Det är nu sex veckor tills första seriesammandraget. Det är fem veckor kvar till London. Det är tre veckor tills Bernie Marsden gästar Västerås. Det är en vecka tills Premier League drar igång.

torsdag, augusti 09, 2012

Rita

Varför inte rita lite på väggen innan vi täcker för?

Ytterligare

Nu är ytterligare några brädor på plats. Bara resten kvar....

Regn

Inte bra för mig. Men det är lite blåare längre bort. Med mycket tur så kanske det kommer hit.

onsdag, augusti 08, 2012

tisdag, augusti 07, 2012

Varför?

Man skulle ha utbildat sig till snickare. Vad enkelt allt hade varit just nu i så fall.

söndag, augusti 05, 2012

Bröllopsdag

Idag har jag och fru Blogg varit gifta i sju år. Det firar vi med bl a jordgubbar.

En vacker dag

Då kanske vi blir klara med panelbytet. Det går inte alltid som man tänkt och det var inte helt ok gjort innan. Så därför drar det ut på tiden.

fredag, augusti 03, 2012

OS

Kollar lagspelet på svt-play. Jörgen slog Boll i första. Han spelade riktigt bra. Nu Gerell.