fredag, augusti 17, 2012

Premiär

Imorgon startar Premier League igen. Nu börjar en ny säsong men ny ångest. Fast jag tror faktiskt inte att det kommer bli lika jobbigt denna säsong som tidigare. Detta inte på grund av hur jag tror det kommer gå för Arsenal. Utan mer för att det känns som om fotbollen inte är lika kul som tidigare. Fotbollen har ju utvecklats till att bli mer som ett företag, vilket jag inte har något problem med. Däremot känns det lite konstigt när man kan kasta in massa monopolpengar i verksamheten. Och det känns jättekonstigt att någon kan plöja ner 700 miljoner på fyra år för en spelare. En spelare som dessutom har varit lite småskadad  (haha, jag vet, jag underdriver lite här) under hela sin karriär. Och om han vinner en titel med sin nya klubb så kommer det ändå inte att kännas så bra för honom. Det har han sagt tidigare!

The bottom line is that I want to win trophies with Arsenal, not with anybody else. I know you can win trophies in many countries and in many ways, but I want to do that in our way and in an Arsenal shirt.


‘I’m sure I could win things at another team in another country, but would it feel like our trophy, my trophy? I’m not sure it would. Anything we win here will come from the heart and that’s what I want. It’s my dream and I see no point in speaking about other teams when I have these dreams. I think other people know that about me; I’m just hungry to win with Arsenal and that’s it – Robin van Persie, February 2011

Haha, tänk vad lite kulor kan göra!! Tänk vad man kan bli girig efter en kanonsäsong. Men nu får han ju hänga med likasinnade och det är ju bra för honom.

Och det är inte bara en spelare i världen som tjänar sjuka pengar. Alla spelare i Premier League är väl mer eller mindre överbetalda. Och i dom flesta klubbar så är det supportrarna som får betala på ett eller annat sätt. Jag undrar när det inte kommer fungera längre? När har man nått så långt att supportrarna säger ifrån? Vissa gör det redan. Den gamla trotjänarpubliken har inte längre råd att gå på matcher var och varannan vecka. Det blir mer och mer långväga besökare eller en- eller tvåmatcher per säsongsbesökare på matcherna. Vilket inte jag tror är bra på sikt.

Jag kan dock inte säga att det är fel att någon pumpar in lossaspengar i en klubb. Jag menar bara att det kan skada intresset för sporten. Vilket det lite känns som att det har gjort för mig. Och jag är inte avundsjuk på klubbar som fått denna "gåva". Jag är inte ens säker på att jag skulle vilja ha det så själv i Arsenal. För vem vet vad som händer om något eller några år? Kanske ägaren tröttnar på fotboll och bara ger sig av? Det finns ju aldrig några garantier.

Många man pratar med säger alltid, "nu måste väl Arsenal köpa en massa spelare" bla bla bla. "Det går ju inte hålla på så här om man vill vinna några titlar". Och så är det kanske. Arsenal drivs på det sättet att klubben skall vara självförsörjande. Och det tycker jag är bra. För vad händer om man börjar spendera pengar man inte har? Se bara på Portsmouth och Glasgow Rangers. Är man beredd att riskera att hamna i konken för en eventuell framgång eller är det bättre att leva kvar i framtiden? Jag tycker det är rätt att inte spendera mer än vad man har.

Vad vill jag då ha sagt med detta? Inte en jäkla aning, haha. Och inte blev det någon ordning i svamlet. Kände bara att jag behövde skriva av mig lite. Och ja, jag kommer nog sitta där på helgerna och titta på matcherna. Och jag kommer säkert bita på mina naglar tills dom tar slut. Och ja, jag kommer nog vara lite ledsen när Arsenal förlorar.

Och här har ni ett bet: Vermaelen, som är ny kapten i laget, kommer lämna Arsenal nästa sommar! Kom ihåg vart ni läste det först!!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Bra skrivet!

När tar vi en öl?

/J

Anonym sa...

Tack! Bra fråga, återkommer ang öl.

/TB

Anonym sa...

Bra skrivet mycket substans i det!

// Lalle