tisdag, juni 30, 2015

Ännu ett pass

Då har man avslutat ännu ett pass i spåret. Men det är konstigt hur det kan vara. Ibland tycker man att man har rätt så bra tempo men det visar sig att det går långsammare än vad man känner. Och andra gånger går det så tungt så man tror att man ska bli varvad av en snigel men i själva verket går det rätt så "fort". Idag var det det förstnämnda. Jag tyckte att jag hade rätt så bra fart men klockan säger något helt annat än vad känslan gjorde.

fredag, juni 26, 2015

Slut på dagis

Och nu sätter gungsäsongen igång på allvar!

Sista dagen

Nu är det bara att börja räkna ner timmarna tills semestern börjar. Det är ju Freddies sista dag på dagis så vi var dit med blommor till fröknarna. Detta gjorde att jag blev rätt så sen till jobbet. Vilket betyder att jag "slipper" jobba full tid idag :-)

torsdag, juni 25, 2015

Åsbyhallen

Tänk att man kört ett pass här igen.

Jordgubbar

Och priset har gått ner rejält efter midsommar.

Lite småtrött

Idag var det inte så att man skuttade upp ur sängen precis. Kändes rätt så tungt att gå upp och man känner sig fortfarande lite småtrött. Jag kollade lite på U21-EM igår kväll. Kul att Sverige kunde gå vidare. Och det blev ju ganska spännande på slutet innan dom kvitterade. Det konstiga var att jag hela tiden kände att det var möjligt. Den känslan har jag sällan när jag tittar på ett lag jag håller på. Semifinal på lördag mot Danmark. Undrar när finalen går.... :-)

onsdag, juni 24, 2015

ABB-joggen

Idag blev det först 8 km själv och sen 2,5 km med Ina. Måste försöka få Ina att springa lite mer i sommar. Och även få igång Freddie i spåret. Ina borde när sommaren är över kunna jogga 5 km utan att stanna. Så det får bli målet för henne. Freddie har jag svårare att sätta mål för. 2,5 km kanske?


Och med Ina

2 kvar

I och med att man redan gått upp idag så är det bara 2 dagar kvar att ställa klockan för att gå upp och åka till jobbet. Det kommer säkert dagar under semestern oxå då man ställer klockan lite tidigare men då är det inte för att åka till jobbet.
Ikväll är det ABB-joggens "våravslutning". Det innebär utlottning av priser. Så med lite tur så kanske Ina eller Freddie kan vinna något! :-) Själv tror jag inte att jag vinner, brukar inte göra det. Men vi är väl alla vinnare som har möjligheten att kunna vara med. Hoppas bara att det slutar regna....

tisdag, juni 23, 2015

Lämnat

Idag har jag lämnat tjejerna på sina respektive ställen. Och då slår det mig plötsligt att det bara är den här veckan kvar att lämna på dagis! Sen januari 2008 har vi gått till dagis på morgonen. Först med Ina, sen med Ina och Freddie och på slutet bara Freddie.
Och med denna dagen är det bara 4 dagar kvar tills semestern börjar. Tänk, sju veckors ledighet väntar sen. Eller är det sju veckors jobb? Vi får väl se :-)

måndag, juni 22, 2015

Träning

Det blev även ett pass idag. Gick över förväntan med tanke på att jag träna igår också.

Sista veckan

Då är man äntligen inne på den sista arbetsveckan innan semestern. Nu bara fyra dagar kvar att ställa klockan på för att gå upp och gå till jobbet.
Och vilken start på veckan det varit. Jag har redan dominerat på två av produktionslinorna. Kul när man kan få igång produktionen vid stopp. Känns lite som i fornstora dagar.
Ha en bra vecka nu vänner!

Grattis Brorsan!

Stort grattis till TB's Brorsa som fyller år idag! Ha en kanondag!!

söndag, juni 21, 2015

Dagens pass

12 komfortabla km stod på schemat. Hur behagligt det nu kan vara att jogga. Men men, jag förstår att jag inte ska jaga ihjäl mig i alla fall. Och tur var väl det för jag hade lite ont i halsen innan jag starta. Och nu kliar det i ögonen. Låter som allergi i min värld i alla fall. Jag tog mig hur som helst runt nästan 13 km.

lördag, juni 20, 2015

Flyg bokat

Så där ja, då är flyget bokat för Decemberresan. Och det är exakt ett år sedan jag bokade förra årets flygresa med grabbarna. Dock så åkte vi ju mycket tidigare på hösten då. Men finns det inga datum som passar alla tidigare så gör det inte det. Nu har vi ju något att se fram emot länge :-)

onsdag, juni 17, 2015

Rocklunda

Onsdagar betyder ABB-joggen i Rocklundaskogen. Idag var inget undantag. Jag passade på att köra morgondagens pass redan idag. Så först dryga 8 km. Sen körde jag och Ina 2,5 km.

Humor


Ett halvår senare.....




Dagens supportrar i ett nötskal?




Schemasläpp

Idag släpps spelprogrammet till PL nästa säsong. Jag vet inte varför men jag ser fram emot detta. Förmodligen för att man då kan börja planera höstens/vinterns/vårens eventuella resor. Och framförallt börja planera för The Resa, 5-årsjubileumsresan med pojkarna. Men först lite jobb så att man har möjlighet att göra dessa resor!!

tisdag, juni 16, 2015

Dominera

Idag har man verkligen dominerat på jobbet. Det ena problemet efter det andra är fixat. Oj, vad det kommer synas i kuvertet sen...... NOT! Men man kanske kan försöka att betala räkningar med en klapp på axeln :-)

På torsdag, och det är inte så långt dit, så blir det planering för höstens resa. Härligt! Då börjar det ju bli nära på något vis :-)

Grattis mamma!

Ett stort grattis till världens bästa mamma!

måndag, juni 15, 2015

Dagens jogg

Idag stod jag i valet och kvalet ifall jag skulle följa schemat eller ej. Jag har haft ont i halsen i helgen och inte riktigt bra än. Men ingen feber så jag körde en runda ändå till slut. 8 km skulle köras och det blev det också.

Ny vecka men den är kort(are)

Så där ja, då var den helgen bortblåst. Ett par dagar till med fint väder hade ju inte suttit fel. Då kanske utemöblerna hunnit komma fram....

Den här veckan släpps i alla fall schemat till nästa säsongs premier league. Så efter det kan man börja fundera på när det är läge att åka. Helst skulle man ju vilja se lottningen för Champions League oxå men den kommer ju så jäkla sent så det går ju inte vänta på den. Då hinner ju flygbiljetter gå upp i pris.

Skönt hur som helst med en kortare vecka. Mycket som skall göras och hinnas med i vanlig ordning så det är lika bra att sätta igång direkt med en databasflytt. Den sista och förmodligen svåraste. Hoppas att vi får igång det hela efter flytten....

söndag, juni 14, 2015

För ett år sedan

Då var vi på mitt jobb som hade öppet hus.

Träningsvärk

Shit, vilken träningsvärk jag har efter gårdagens häckklippning. Undrar hur det ska gå att slå på den lilla vita bollen idag.....

lördag, juni 13, 2015

Helt slut

Idag har jag och fru Blogg klippt häcken på den del våran länga har ansvaret för. Och jag är nu helt slut i armarna. Jag klarar inte av att lyfta dricksglaset med en hand. Shit vadvtungt det var. Jag passade även på att rensa lite ogräs.  Men imorgon blir det lite pingisträning, tre månader den jag höll i racket nu. Det har varit mina bästa tre månader på många år :-)

fredag, juni 12, 2015

Något att se fram emot

Häcksax hyrd, imorgon går vi lös på häcken. Får se hur det går....

Usch

Jag tänkte att jag skulle passa på att ta mina 12 km som jag har imorgon redan idag. Eftersom jag drog hem tidigare från jobbet så var det ju ett alldeles ypperligt tillfälle tänkte jag. Men usch vad tungt det var. Jag vet inte om det var för tätt in på lurren eller om det var värmen eller ja, vad vet jag? Men jag tog helt slut och det redan efter 3 km. Dom första 3 gick ju alldeles för snabbt. Men det var inte så att jag tog i utan det bara flöt på. Men sen blev det bara tyngre och tyngre. Jag klarade inte ens att springa 12 km idag utan fick vika ner mig redan efter 11 km.

Jordgubbar

Med kvitto på Erikslund.

Fredag redan

Ja, det är faktiskt sant! Veckorna promenerar fram i ganska så högt tempo. Snart är semestern slut.....

I helgen måste vi klippa en häck i samfälligheten. Känner inte någon större motivation för det men det måste ju göras. Sen vore det ju inte fel om vi hann plocka fram utemöblerna oxå. Rensa lite ogräs. Jag har 12 km att jogga senast imorgon. Tiden räcker liksom inte till. Jag har inte tid att sitta här på jobbet :-)

Btw så såg jag att Coach har jäkligt nära till jobbet numera. Jag körde på norrleden och vid vägkanten där man svänger av från Norrleden för att åka in mot Coachen så stod det en skylt, JORDGUBBAR ---->

Ha en trevlig helg!!

torsdag, juni 11, 2015

Snart så

Katt

Vi har ännu inte fixat fram sommarmöblerna på altanen. Och det verkar grannens ena katt helnöjd med. Den ligger ofta just på den där platsen och har det bra.

Det känns

Idag känns det i kroppen att man körde mycket träning igår. Något stelare än vanligt. Och tyvärr fortfarande ont i fingret jag fick ett slag på igår. Men det känns i alla fall bättre än igår så det går väl åt rätt håll.

Idag är det avslutning för Ina. Så det blir att åka iväg till Ansgarskyrkan till kl 10. Blir nog även att jobba hemifrån efter lurren. Åka fram och tillbaka till jobbet i tid och otid drar ju bara en massa tid.....

onsdag, juni 10, 2015

Nya pjuck

Köpte nya pjuck att springa i. Samma märke och samma modell, fast nyare, som tidigare. Bra pris på XXL då dom hade 25%.  Klockrent helt enkelt!

Träning

Idag blev det lite mer träning än vad jag tänkt imorse när jag vaknade. Det blev 40 minuters innebandy innan ett slag på fingret satte stopp för mer spel. Sen skulle Fru Blogg på någon löpträning i samband med ABB-joggen. Så jag och tjejerna skulle ta oss runt joggen. Men svärmor dök upp på Rocklunda och tog med Freddie runt i spåret. Så jag och Ina kunde springa 2,5'an följt av 0,7'an. När det väl var över så visade det sig att Fru Blogg ska gå Mälarenergiloppet imorgon. Det betyder att mitt schemalagda pass på 8 km imorgon borde göras idag. Så jag avslutade kvällen med 8,3 km jogg. Nu är jag lite trött.....

Puls

Igår var det en riktigt sjuk dag på jobbet. Det bara haglade samtidiga puckar. Tur man är så jäkla bra så man plockar dom allihopa :-)
Det var dock jäkligt stressigt men jäkligt kul när det blir bra. Och det kan vara skönt att få lite puls även på jobbet ibland. I alla fall när man fixar det.....

tisdag, juni 09, 2015

Tandläkaren

Imorse blev det en sväng till tandläkaren med Freddie. Hon skulle pensla sina tänder igen. Men nu är det jobb igen, databasflytt. Nu kör vi!!!

måndag, juni 08, 2015

Dagens pass

Idag stod 8 km på schemat.

Måndag igen

Nog är det väl så att helgerna går fortare än vardagarna? Det känns så i alla fall. Vet inte hur man ska hinna med något längre. Vi har inte ens hunnit avpressenat utemöblerna ännu. Visserligen har det väl i ärlighetens namn inte varit väder för det heller. Men man vill ju att det ska vara klart när det väl finns läge att sätta sig några minuter ute. Nästa helg kanske.....

Denna vecka väntar två databasflytter. Det är tandläkarbesök med Freddie och några löprundor skall hinnas med. Det kunde varit värre :-)

Jag har för övrigt vaknat vid 3-tiden varje natt. Och inatt så kanske jag kom på varför, fåglarna sätter igång och visslar då. Det är ett jäkla liv på dom. Kanske skulle prova med att stänga fönstret inatt. Men samtidigt så hör öppna fönster sommaren till på något vis. Så vi får väl se. Kanske är det så att jag vaknar tidigt bara för att jag längtar till jobbet.....?

söndag, juni 07, 2015

Glad till slut

Idag var det stafettkampen i friidrott. En klubbtävling där barnen delades upp i fyrmannalag. Igår skulle hon vara med. Imorse åkte vi dit men efter typ 5 minuter ville hon åka hem. Men vi var kvar och när tävlingen var över var Inas lag totaltrea och en bronsmedalj erhölls. Det hade varit kul och hon var glad. Tur vi åkte dit och inte vände hem direkt.

lördag, juni 06, 2015

Dagens

Efter en lurre på Olearys så fick det bli lite joggning i spåret. Det var ju trots allt schemalagt 7 km idag.

SVERIGE

Idag är det Sveriges nationaldag, heja Sverige!

fredag, juni 05, 2015

Kvällens mar

Riktigt gott!

Vilket väder!

I år har dom tur, studenterna! Ett fantastiskt väder att springa ut i "friheten". En sån här dag så undrar man om man skulle vilja göra om det? Och jag kan inte bestämma mig för om jag skulle vilja vara 18-19 år igen eller inte. Hade man vetat då vad man vet nu så kanske man kunnat använda tiden till att utbilda sig till det man vill göra. Men då hade jag inte en aning om vad jag ville hålla på med. Det fanns inget som jag "brann" lite extra för. Så tiden bara gick om man halkade in på än det en aoch än det andra jobbet. Trivdes ofta vart jag än hamnade.

Ha en trevlig helg och kom ihåg att hissa flaggan imorgon!!

torsdag, juni 04, 2015

Hann med några saker

Jag hann med att gå till mamma och klippa gräset. Och sen när jag kom hem gick jag ut och sprang en runda. Schemat sa 5 km men jag sa 7,5 km. Jogga ner till Råbyspåret och tog två varv där innan jag joggade hem igen. Imorgon blir det middag på Brasseriet med jobbet. J slutar i cellen nästa vecka och hans avdelning ska dit för avslutningsmiddag. Och dom är så bussiga och låter mig följa med.

Sjysst!

När man vaknar upp på morgonen och får se detta underbara väder så känns det lite lättare att ge sig iväg till jobbet. Men samtidigt tycker man att det är lite synd att man ska behöva jobba när det ser så fint ut. Nåväl, tidigt här, tidigt härifrån? Kan bli så. Skulle behöva klippa gräset hos mor och far. Skulle behöva klippa gräset hemma oxå för den delen. Har en lite kort joggingtur att göra idag. Så jag skulle inte vara sysslolös om jag gick hem lite tidigare.

På jobbet skall vi flytta en databas till. Idag på "min" lina så då gäller det att det blir bra :-)
Och jag tror inte att det skall behöva bli några problem. Men det gäller att vara fokuserad och göra rätt, annars kan det lätt bli fel....

onsdag, juni 03, 2015

04:17

Idag, eller inatt, stämplade jag in 04:17. Lite tidigare än vanligt med andra ord. Och då hade jag ändå försökt att somna om i 1,5 timme. Men det gick ju inte så det är ju bättre att åka iväg och jobba istället. Har en lite aning om att jag kommer att knoppa in rätt tidigt ikväll istället. Vore ju inte helt fel att få en längre natts sömn.

tisdag, juni 02, 2015

Första joggen

Idag var det första passet på det nya schemat. Nu är siktet inställt på en halvmara i början på september. Målet är att springa det snabbare än vad jag gjorde förra året. Det som är skönt med nya scheman är att det alltid är så lugna pass i början. Fast mitt förra schema slutade i söndags känns det som om man skall smyga igång joggingen som om man inte joggat på länge. Jag skulle idag hålla ett tempo över 7 min/km. Men jag kollade aldrig på klockan idag medans jag sprang. Utan försökte hålla ett tempo som inte var för snabbt utan bara rulla på liksom. Jag trodde att jag låg på runt 6 min/km men tydligen var det under 5:30 min/km. Lite för snabbt med andra ord.

Pannkaka

Efter dryga 5 km i spåret följt av lite trevligt surr med Coachen så står man här och gräddar pannkakor.

240

Idag blev det 240'n till jobbet. Tanken var att jag skulle hojar med Ina till dagis. Men hon hittade inte sina cykelnycklar. Så det blev till att ta gamlingen idag.

måndag, juni 01, 2015

Regn!

Vilket härligt regnväder det är ute nu. Det är ju ett perfekt jobbväder. Känns inte alls fel att sitta inne på jobbet och titta ut och tänka att det är rätt skönt att få vara inne och jobba nu. Men det får gärna sluta regna tills ikväll när jag skall traska hem. Dessutom blir det mycket senare än vanligt ikväll. Det är återigen en databasflytt som skall göras. Och det är först kl 17 vi börjar med det. Så jag lär ju bli kvar här till 19-19:30 typ.