måndag, oktober 31, 2016

Tunga steg

Efter helgens bordtennisspelande så hade jag idag ett löppass inplanerat. 12 km i 5:15 tempo. Och jag kan säga att det var en kamp idag. Redan efter 500 meter så kom tankarna på att bryta träningen. Men jag bet ihop och klarade målet. Skönt att kunna springa i dagsljus oxå. Får passa på när man har 3 dagars höstlov med tjejerna.

söndag, oktober 30, 2016

Serieledning

Ok, då har vi spelat 8 omgångar av serien och vi leder fortfarande. 8 vunna matcher, 16 pinnar, och nu är vi klara för att slippa åka ur eller behöva kvala för att åka ur. Nu finns det dock en risk att vi vinner serien. Även om jag inte tror att vi kommer göra det. Linköping kommer nog att slå oss i sista sammandraget och förhoppningsvis lägger vi någon mer pinne på vägen.....

lördag, oktober 29, 2016

Jaha....

Vi tog 4 pinnar idag oxå. Vi vann seriefinalen mot Linköping med 8-6 efter underläge med 5-1. Sen slog vi serietrean Västers med 8-3. Nu måste vi snart börja lägga några matcher om vi inte ska riskera att gå upp.

Mot Motala

Dags att dra nu

fredag, oktober 28, 2016

Freitag

Då är vi framme vid fredagen igen. Det är snabba ryck, veckorna flyger fram. På tal om flyg så är det bara 42 dagar kvar tills London. I det här tempot finns det ju risk för att resan är över innan den ens har börjat...

I helgen bär det av till Motala och seriesammandrag. Vad roligt för mig! Spela pingis! Tur att jag hann med ett pass i veckan i alla fall. Så det inte är helt främmande att hålla i racket. I helgen möter vi två topplag och möjligheten till förlust finns där, förhoppningsvis.

Ha en trevlig helg!!

torsdag, oktober 27, 2016

Kvällens lugna

Det blev ett pass i ett skönt tempo utan andnöd. Dock så hamnade jag på en cykelbana nere vid Svartån som saknade belysning. Det var rätt så mörkt där.

Redan torsdag

Idag blir det ytterligare en dag hemma med Freddie. Idag verkar hon, så här långt, vara helt feberfri i alla fall. Men det kan ju ändra sig under dagen.... Men imorgon så får hon gå till skolan igen, förhoppningsvis.

Arsenal fick Southampton i Kalle Anka kvartsfinalen. Spelas hemma på Emirates så det finns ju risk/hopp för vinst.

Dags för vinterdäck snart oxå, någon som har bytt än?

onsdag, oktober 26, 2016

Jobba hemifrån

Freddie är fortfarande inte helt kry. Och nu vill Fru Blogg tillbaka till jobbet (hur konstigt det än låter..) så idag är jag hemma med henne. Jag tog, som tur var, med mig datorn hem igår. Så idag kan jag jobba en del. Den tid jag inte får till upp till 8 timmar kommer jag att ta ut som flex. Så inget VABbande men vårdande av barn samtidigt som jag jobbar.

Arsenal vann igår i Kalle Anka Cup. Kul för oss! Det är ju ytterligare en match att spela för de icke ordinarie spelarna. Så på det viset kan det bara vara bra.

tisdag, oktober 25, 2016

Tisdagsfys

Det var ett jobbigt pass idag. Kanske för att jag sprang igår och spelade pingis på lurren?

Match

Det blev lite fotbollstittande trots allt...

Mörker

Shit, vad det är mörkt nu. Igår blev det ju aldrig riktigt ljust heller. Men det är ju höst så det är ju inte så mycket annat att vänta.

Ikväll spelar Arsenal i Kalle Anka Cup hemma mot Reading. Visas inte på TV. Men man kan nog se den på Unibet i någon liten bild. Tidigare år har jag varit gjuten på att se matchen om det bara funnits möjlighet om än med usla förutsättningar. Men idag känns det inte lika säkert att jag kommer att kolla. Det måste vara åldern som gör att man inte orkar....

Idag blir det lite pingis på lurren. Det är ju sammandrag i helge så något pass måste man ju få till innan det. Eller måste och måste... Men det är bra att veta hur formen är. Om man skall ha några förväntningar på vunna matcher eller inte. Och om det vill sig väl så blir det kanske ett pass på torsdag lunch oxå.

måndag, oktober 24, 2016

Måndagsfys

Det blev en runda till slut idag. Var väldigt nära att vika ner mig men tog tag i mig själv till slut.

En ny vecka bla bla bla

Visserligen är det en ny vecka men vissa saker känns igen. Förra veckan var Ina sjuk och hemma från skolan. I morse vaknade Freddie med huvudvärk och sa att hon var törstig. Fattade inte att det var Freddie först då hon lät som värsta Leif "Smokering" Anderson på rösten. Så jag kirrade lite vatten och tänkte att det nog var bäst att kolla tempen oxå. Och visst hade hon feber, 38,3. Så idag får Freddie vara hemma. Men idag är det Fru Blogg som är hemma och vabbar. Jag får möjligheten att åka till jobbet och ge allt för aktieägarna.

fredag, oktober 21, 2016

49

Idag är det bara 49 dagar kvar tills planet lyfter mot London. Ja, jag vet, det lyfter plan i tid och minut till London men nu snackar jag vårat plan.

På tal om 49. Arsenal spelade ju 49 matcher i rad utan att förlora. Det var  säsongen man senast vann ligan och några matcher säsongen innan och efter. Så om vi sätter oss och kollar på de matcherna, en om dagen, så hinner vi precis innan planet lyfter.

Trevlig helg!

torsdag, oktober 20, 2016

Ännu en dag

Det blir VAB även idag. Men nu går det nog åt rätt håll. Nu har hon fått behålla maten hon fått i sig. Men hon går inte tillbaka till skolan något mer denna vecka.

onsdag, oktober 19, 2016

Ett försenat blogginläggggg

Sorry för ett sent inlägg. Natten var kanske inte den bästa av nätter. Ina vaknade och säger att hon har ont i magen.  En stund senare kommer första spyan. Stackars lilla Ina. Har kräkts tills nu men har som tur är sovit lite mellan varven.

Så det är med andra ord VAB för mig. Jag hoppas verkligen att Freddie kommer klara sig.

tisdag, oktober 18, 2016

Lite sliten

Idag känner jag av gårdagens pass. Det gick ju lite fortare än vanligt. Faktum är att jag inte sprungit milen så fort sen jag började springa igen för 3 år sedan. Så det var ett PR för mig som 40+. Jag körde nästan Blodomloppsvarvet med lite skillnad. Nu är det som tur är ett långsammare pass på onsdag så då ska jag bara njuta av löpningen (hur konstigt det än låter...). Men det är faktsiskt rätt skönt när man väl kommer igång och har blivit varm. Det värsta är första kilometern när man fryser om hela kroppen men framförallt är ju händerna iskalla, trots handskar. På slutet av rundan är handskarna av och dragkedjan i halsen nerdragen en bit.

På söndagens friidrottsträning verkar vi inte bli många ledare. Just nu är det bara jag.... Kan ju bli en skaplig utmaning..... Jag hoppas verkligen att några fler anmäler sig och kan hjälpa till. Annars får man väl dra med sig Fru Blogg och Ina att köra en station....

måndag, oktober 17, 2016

Äppelpaj

Han inte ens ta ett kort innan vi kastade oss över Fru Bloggs fantastiska äppelpaj.

Dagens träning

Som vanligt tränar Ina gymnastik på måndagar så jag passar på att jogga lite.

Måndag

Det var en ruggigt snabb helg. Utstämplingen på fredag kändes nästan som om den gick ihop med instämplingen idag. Otroligt vad tiden kan gå fort. Lördagen började med att Ina skulle hitta present till kalaset hon skulle på under eftermiddagen. Sen snabb lurre innan Freddie skulle köra gymnastik i VGF-hallen. Sen iväg och lämna Ina på kalas, handla och sen jogga en sväng innan det var dags att hämta, äta och kolla en eftersänd match med Arsenal. Ett Arsenal som tog en kassaskåpssäker seger hemma mot Swansea. Det var tur att jag såg den i efterhand för annars hade det nog gått åt en himla massa stålar på livespel....

Söndagsmorgonen startade med en cykeltur till friidrottshallen. Freddies träningsgrupp skulle vara medhjälpare under tävlingen så det blev en förmiddag i hallen. Sen iväg på en snabb lurre innan det var öppet hus på fru Bloggs jobb. Väl hemma därifrån var det dags att göra månadens obligatoriska söndagsjobb. Och aktieägarna kunde sova gott även inatt!!

Här kommer en film från Inas höjdhoppsrekord igår. Hon tog 1,21 vilket var en putsning av hennes personliga rekord med 20 cm!

lördag, oktober 15, 2016

Lördagsjogg

Det blev en sväng på 8 km idag. Sen joggade jag iväg och hämtade Ina på kalas.

fredag, oktober 14, 2016

Bara fredagen kvar

Så då är snart även denna arbetsvecka över. Och jag känner mig rätt så sliten efter denna vecka. Och risken är att helgen inte bjuder på någon direkt vila utan det är en del aktiviteter som skall avverkas. På söndag är det VF-cupen i friidrott och det tar halva dagen. Imorgon är det förmodligen extrajympa i VGF-hallen för Freddie. Ina ska på kalas och jag ska jobba några timmar på söndageftermiddag. Så det rullar liksom bara på.

Det är nu "bara" 8 veckor kvar till Londonresan. Det betyder 56 dagar. Och i det här tempot är 56 dagar ingenting.....

Ha en trevlig helg!!

torsdag, oktober 13, 2016

Outstanding först!

Idag stämplade jag in 04:40. Ja, jag vet, för tidigt. Men jag vaknade 02:32 och kunde inte somna om och eftersom jag skall spela pingis på lurren och efter lurren åka hem och ta emot någon fönsternisse som vill lämna offert på fönsterbyte så går jag nu inte så mycket back på flexkontot.

Jag känner mig lite sliten i benen idag efter gårdagens 15 km. Men det är väl så det är när man är otränad. Då känns det att man tränat så fort man rört lite på sig. Skönt i alla fall att man fick lufsa runt en stund medans Ina gympade.

onsdag, oktober 12, 2016

Joggingrunda

Det blev lite längre än vad det var tänkt.

Tidig

Jag kom alldeles för tidigt till Köping. Det gick snabbare att åka till Köping, det gick snabbare att hitta i Köping och det gick snabbt att hitta på sjukhuset. Men bättre tidig än sen.

Köping

Idag är det dags att åka till Köping. Och då är det inte för att köra ett pass med Borgen. Eller, man borde ju passa på när man ändå är där.... Nåväl, det är Köpings lasarett som skall få ett besök. Ortopeden där skall kolla på mitt finger som jag gjorde illa i våras. Jag tycker nog att det blivit bättre den sista månaden. Dock så blir det värre ibland så det kanske är bra att dom tar sig en koll.

Våran bil blev underkänd igår på besiktningen. Nån broms som tydligen ligger på hela tiden vilket gör att den sliter däck och drar mer soppa än vanligt. Dessutom finns ju risken att det går sönder än mer. Men som tur är så får jag låna mammas bil idag för att ta mig till Köping. Sen får vi hålla tummarna att våran bil håller ihop tills vi fått en tid hos Nurmis nästa onsdag för att fixa felet.

tisdag, oktober 11, 2016

Falsk marknadsföring?

Såg denna reklamen på vlt.se idag. Är det någon som köpt en burgare på Donken som känner igen dessa burgare? Senast jag köpte hamburgare där så såg dom bra mycket tråkigare ut när jag öppnade förpackningen. Inte alls samma volym. Såg inte alls lika fräscha ut......

Cykling idag

Fru Blogg åkte iväg till bilprovningen för att besikta bilen. Då får jag ta cykeln och lämna dvärgarna på fritids. Skönt att det inte regnade idag. Och jag hoppas att bilen är ok för trafik för imorgon ska jag till ortopeden i Köping. Då kan det vara bra att ha en bil som får vara i trafik.

Måndagens träning

Gårdagens 7 km blev 11 km.

måndag, oktober 10, 2016

Pundet

Ja, jag vet, det är nästan två månader kvar innan det är dags att åka till London. Men jag var in och kollade hur pundet mår nu för tiden. Och som det ser ut nu så blir den bara billigare och billigare vilket är bra om man skall åka till London.

Omstart

Då är det måndag igen och det är dags för omstart. Det börjar bli lite kallare och det tar väl inte så lång tid tills det är snö igen....

Igår blev det ett pingispass innan friidrotten. Det kändes skapligt bra att lira bitvis. En bit kvar till toppformen men klart bättre än den senaste tiden i alla fall. Så det får man väl ta med sig som något positivt från passet. Det var bara Hallstadödaren som jag inte kunde slå igår. Han spelade sjukt bra och var rena väggen bitvis. När han sen trycker till sina underskruvade backandstryck så blir det än svårare.

Nä, kör hårt nu vänner och ha en bra vecka!!

lördag, oktober 08, 2016

7 Km

Idag stod det 7 km på schemat och 7 km blev det. Det var inte något jätteroligt väder med mycket blåst men man får vara glad att man slapp regn i alla fall.

fredag, oktober 07, 2016

Choklad!

Vad är det med mig och choklad just nu? Inatt drömde jag återigen om choklad. Jag var med om tillverkade chokladen och stod och mätte upp kakaomängden. Helt sjukt, två nätter i rad som jag drömmer chokladdrömmar...

Idag är jag riktigt sliten i kroppen. Det blev 80 minuters innebandy igår kväll. Så den, pingisen och onsdagens 14 km har satt sina spår på min gamla kropp. Men jag skal inte klaga, jag har valt det själv. Och jag har haft möjligheten att träna på nu i ett par veckor och det är ju underbart. Måste nog försöka tygla mig lite annars finns nog risken att man drar på sig någon sjukdom pga att kroppen inte hinner återhämta sig ordentligt.

Veckan har gått sjukt fort. Nu är det fredag och det är återigen dags att börja förbereda sig på helgens aktiviteter. Ina på friidrott idag, Freddie på söndag. På söndag är jag dessutom ansvarig tränare så jag måste knåpa ihop ett träningsprogram oxå. På söndag blir det nog även en dryg timme vid pingisbordet eller snarare vid barriärerna baktill.....

Ha en trevlig helg!!

torsdag, oktober 06, 2016

Redan torsdag

Även denna vecka verkar springa på i ett hutlöst tempo. Svårt att hänga med och svårt att ha koll på vilken dag det är. Men idag är det i alla fall torsdag och då ska Freddie på gymnastik. Det gäller att komma ihåg alla aktiviteter, vilken tid, dag och plats....

Inatt drömde jag om choklad. Ja, så är det. Det var Londongänget som skulle träffas och det måste ha varit inför resan. För vi hamnade på en Pub i Västerås. Den låg mittemot vägen som går in till Rocklunda vid Blåsboskolan. Där låg denna "Pub" nere på bottenplan. Det fanns typ två bord där inne och det serverades all möjlig sorts choklad. Gott, men märkligt......

Hur som helst, idag blir det en sväng till Klövernhallen på lurren för lite lurrepingis med Foppa. Får väl se hur det går, har ganska så sega ben efter gårdagens löpning....

Onsdagens träning

Det blev en sväng i Rocklundaskogen medans Ina var på gymnastik. Eftersom hon tränar i 2 timmar på onsdagar så kunde jag ta en lite längre tur även om schemat sa 5 km.

onsdag, oktober 05, 2016

Grattis Bror!

Idag har alla Brorsor namnsdag (Bror). Så jag passar på att önska Er alla mina Brorsor Grattis på namnsdagen!!

tisdag, oktober 04, 2016

Nätverk

Nu är det andra tisdagen i rad som vi inte har något nätverk på jobbet. Det tragiska med det är att ingen produktion kan fungera utan nätverk. Eller nästan ingen i alla fall. På kontoret kan man ju i alla fall koppla upp sig mot världen med hjälp av att köra internetdelning på mobilen. Men det lär väl tära en del på mobilsurfpotten om vi skall hålla på så här varje tisdag.......

Man kanske skulle börja med sovmorgon varje tisdag istället. Dansa in här framåt 9 när allt funkar igen. Det blir dock för sena kvällar för min smak då. Vill ju kunna ha möjligheten att dra hem vid 15-tiden. Och vissa dagar så måste jag ju hem den tiden för att hinna med dvärgarnas aktiviteter.

Ha en bra dag!

Ännu ett löppass

Passade på att köra ett pass i det fina vädret medans Ina tränade gymnastik.

måndag, oktober 03, 2016

Ny arbetsmånad

Nu är vi inne i oktober och det kändes när man gick till och från bilen imorse. Riktigt kallt! Men det är väl bara att inse att värmen följer med flyttfåglarna till södra breddgrader. Så länge det inte regnar så är det väl svårt att inte vara nöjd ändå.

Jag vaknade upp imorse med en rejäl värk i ryggen. Kändes dessutom som om det ingick i någon dröm jag hade (som jag för övrigt helt har glömt). Men som tur är så har värken lagt sig och jag tror att det kanske var kroppens inbyggda väckarklocka som väckte mig helt enkelt.....

Annars är det väl bara att bjuda till nu, ge allt för aktieägarna osv.... Ha en bra arbetsvecka!!

söndag, oktober 02, 2016

Vilken röta

Arsenal såg trötta ut idag. Var riktigt dåliga och underhållningen var lika med noll. Men ett ickemål räknades och Arsenal fick med sig tre pinnar som en klen tröst. Ser det här som 90 bortkastade minuter.

lördag, oktober 01, 2016

Grillpanna

Är så nöjd med sommarens inköp. Det ser ju så mycket godare ut med grillränder.

Nyskördade

Blir gott till kvällens middag.

Löpning

Det blev ett pass idag oxå. Idag var det tydligen lite bättre fart på benen. Kanske pga asfaltslöpning?

20 år!

Idag är det 20 år sen Mr Wenger tog över Arsenal. Han har gjort ett helt otroligt jobb under dessa år. Det är många som under åren raljerat över fjärdeplatsen med mera... Men kollar man tillbaka på vad han hade att tillgå för spelare under flera av dessa år så är det ju ett under att man klarade av det. Det finns ju större klubbar än Arsenal med bra mycket mer pengar satsade som inte klarat av detta. Så jag kan inte annat än beundra det jobb han har gjort, särskilt under de tunga åren efter flytten till Emirates.