lördag, april 29, 2017

fredag, april 28, 2017

Träning

Igår blev det lite löpning. Första passet efter halvmaran. Och det var skönt att bara springa utan att bry sig om tid. Det blev lite längre än tänkt men vädret blev ju så bra.

Freitag

Fredag igen då. Och nu är det långhelg! Ska bli skönt med några dagars ledighet. Kanske hinner man med att sätta upp de sista listerna i vardagsrummet? Det skall hur som helst bli lite pingisträning på söndag. Det är ju nästan 2 månader sen sista sammandraget och det har varit så skönt att inte spelat någon pingis. Men det är bara 2 månader kvar till EM så nu gäller det att komma igång igen.

Ha en riktigt trevlig helg nu vänner!

torsdag, april 27, 2017

En ny nivå..

Jag tror jag har nått en ny nivå av trötthet. Jag tänkte jag skulle se Arsenals match i efterhand igår. Den skulle börja 23:00. Men den började lite senare. Hur som helst så satt jag där och kollade. I ca 83 minuter kollade jag. 0-0 stod det då skärmen blev svart. Tänkte att TV'n hade somnat. Men jag bytte kanal och där var oxå svart. Alla kanaler var svarta. Vilket fiasko! Över 80 minuter och exakt 0 mål.

Samtidigt höll jag på att boka hotell till sommaren. Hotellkedjan som fru Blogg är medlem i, Elite, hade 50 % rabatt på rum i sommar. Dom har det hela dagen idag för medlemmar. Men det började i natt 00:01. Så eftersom jag ändå satt uppe och kollade på Arsenal så kunde jag ju passa på att boka rum. Men även det var problematiskt. Först kom man inte in på sidan. Sen kunde man inte logga in. Och när man väl gjort allt detta, valt ett hotell och datum, så kommer man fram till ett felmeddelande. "Vi har startat om bokningsprgrammet" typ. Kom tillbaka om 1 timme.

I 94:e minuten kom bilden tillbaka. Arsenal ledde med 1-0. Och där blåste dom av matchen. Ok, ska jag göra ett sista försök att boka ett rum? Ja, det hade visserligen inte gått 1 timme men synd att inte testa när jag ändå satt uppe där, strax efter kl 1. Jag kom lika långt som innan, dvs välja hotell, datum och skulle nu boka. Och till min glädje så kom jag denna gång vidare och kunde boka rummet. Vart vi ska åka? Till Norrköping. Det blir bl a ett besök på Kolmården.

onsdag, april 26, 2017

Onsdag

Då är vi framme vid mittvecka. Det hade ju inte gjort något om man var framme vid fredag och långhelg. Men det får duga så här oxå. Igår lämnade jag in min deklaration och pyntade in min kvarskatt. Kul, nä..... Men man måste ju göra rätt för sig :-)
Idag har Ina eventuellt gymnastik. Men hon har känt lite i vaderna/hälsenorna och hon får själv bestämma om hon vill prova att träna eller inte. Det skulle ju inte göra något om hon vilade lite idag. Vi får väl se hur det blir. Själv har jag nästa jogg på lördag. Men det känns som om jag börjar vilja ut tidigare. Särskilt om vädret blir bättre. Så kanske blir det imorgon när Freddie är på gymnastik.

tisdag, april 25, 2017

VF-terrängen

Igår kväll så var det den första deltävlingen av tre i VF-terrängen. Och naturligtvis så blev den snö och kallt. Jag är grymt imponerad av alla tjejer och killar som trotsade vädret och kom till Rocklundaskogen och sprang. Och jag är imponerad av alla funktionärer som fixade så att det gick att köra loppen.
Både Freddie och Ina var med och kämpade igår. Båda gjorde det bra. Kul att dom vill vara med trots att det var så dåligt väder för springning. Ina kämpade så hårt så att hon nästan kräktes vid målgången. Det där med löpning och kräkning måste hon fått från mig :-)
Nästa deltävling är nästa onsdag. Då får vi hoppas på bättre väder!!

måndag, april 24, 2017

Måndag och långvecka

Ny vecka fylld med nya möjligheter. 5-dagarsvecka dessutom. Jag skulle kunna tänkt mig att vara hemma några dagar nu men aktieägarna kräver sitt. Jag är rätt så trött idag. Vet inte om det är för att jag har sovit rätt så lite eller om det är för att jag sprang i lördags. Men kroppen känns mycket bättre idag än igår. Igår gjorde det ont i benen bara jag reste mig upp från en stol. Kände mig riktigt sliten då. Var ut och räfsade en del löv igår oxå. Det var oxå jobbigt...
Men nu ser vi framåt! Ha en bra vecka!!

söndag, april 23, 2017

lördag, april 22, 2017

fredag, april 21, 2017

Nummerlapp


Igår var jag och hämtade ut nummerlappen till helgens halvmara. Inatt vaknade jag med halsont. Är nog ingen fara. Hoppas bara att det inte blir värre.
Om det är någon som vill ha livetrack så skall jag försöka få till detta via min träningsklocka. Det jag i så fall behöver är en mailadress. Maila mig den eller skriv ner den här. När jag sen startar igång klockan så mailas en länk ut till de som vill följa som öppnar en webbsida med en karta på. Där kan man sen se hur det går. Här går banan om någon vill stå och kolla live:

torsdag, april 20, 2017

Grattis!

Idag skulle pappa ha fyllt 80 år. Nu får han fira det på annat ställe. Jag tänker i alla fall extra mycket på dig idag pappa!

onsdag, april 19, 2017

Onsdag!

Jag gillar lediga måndagar. Det betyder att vi redan är framme på onsdagen. Inte illa. Vi får hoppas på en riktigt bra dag idag!

tisdag, april 18, 2017

Ruggig huvudvärk

Kom hem med rejäl huvudvärk idag. Somnade en sväng men det hjälpte inte. Får hoppas att det går över tills imorgon...

Jobb igen

Då är man tillbaka på jobbet igen. Ganska skönt att få komma hit och slippa jobba med kroppen. Jag är helt slut i kroppen efter helgens golvläggning, däckbyte och lite löpning oxå. Och på lördag är det dags för en halvmara. Jag har börjat fundera på att inte satsa på under 1:50 i sluttid. Målet får istället vara att inte kräkas på vägen.. Jag var ut igår en sväng och det kändes riktigt jobbigt.

lördag, april 15, 2017

Golvet på plats

Bara finlir som lister kvar nu. Men dom är i te ens inköpta än.

Nu är det nära!

Bara sista biten nu. Måste dock kapas på mitten...

Lördagsfys

Idag började jag dagen med att värma upp med lite löpning innan det är dags att lägga mer golv. 10 km blev det i kylan och tempot var strax under 5 min/km.

fredag, april 14, 2017

torsdag, april 13, 2017

Bowling

Det blev lite bowling följt av Pizza Hut. En bra förmiddag helt enkelt.

Påsklov

Nu är det ledigt i 5 hela dagar. Jag och tjejerna är lediga from idag och fru Blogg ansluter efter dagens arbetspass. Det blir lite bowling för mig och tjejerna nu på förmiddagen. Sen åker vi nog förbi biltvätten så att däcken blir lite renare innan det är dags att byta dessa i helgen.

Det kan, eventuellt, bli lite pingisträning imorgon. Jag vet att det är några som skall träna och det börjar ju bli hög tid för att dra igång pingisen igen inför sommarens Veteran-EM. Sista rycket vid bordet. Sen måste jag även ut på en runda imorgon. Minst 8 km i pace race tempo.

Ta hand om Er därute i verkligheten!!

onsdag, april 12, 2017

Träningspass

Jag hann med ett pass mellan jobbet och handbollen. Milen under 50 min är jag nöjd med.

Sista dagen för veckan

Riktigt skönt att sista dagen för veckan är här. Sen väntar 5 hela dagars ledighet. Eller ledighet och ledighet är väl att ta i. Men fem dagar från det avlönade jobbet i alla fall.

10 dagar kvar till halvmaran är det oxå. Tanken är att jag skall ut en sväng idag. 8 km i race pace säger schemat. Men jag vet inte hur jag skall göra. Jag har ju missat några långpass och funderar på om jag skall försöka få in något långpass senast fredag/lördag. Och varför inte idag? Tiden talar emot att jag skall göra det idag. Men ändå, ju förr desto bättre..

Hur som helst, ha en trevlig helg och en trevlig påsk!!

Ikväll blir det handboll

Kvartsfinal och dags för revansch! ABB delade ut biljetter till handbollen så jag ansökte om ett par. Tur jag fick!

tisdag, april 11, 2017

Tisdag och mittvecka

Idag är det mittvecka på jobbet. Detta eftersom jag är ledig på torsdag. Ska bli skönt med en femdagars ledighet i påsk!

Inatt drömde jag om att jag kunde köpa en billig Helsingforskryssning. Det skulle vara gratis kryssning och gratis käk på vägen dit. Vi tvekade dock och jag vet faktiskt inte om vi kom iväg till slut...

Var ut och sprang en sväng medans Freddie hade gymnastikträning igår. Det var riktigt tunga ben. Och dessutom en överkropp som hade rejäl träningsvärk efter söndagens häckklippning. Men skönt att kunna ta en sväng utan "krav" på tider.

måndag, april 10, 2017

Vad är det som händer?

Jag har ju inte sovit så himla bra sista tiden. Är det inte barn som blöder näsblod så flyttar dom in i sängen så man ligger och balanserar på kanten. I natt var det dock något helt annat. Strax före 12 så ringer telefonen. Jag rejectar och tänker sova vidare. Då ringer det igen. Då kommer olustkänslorna över att det hänt något. Att någon är sjuk eller skadad eller vad som helst. Så jag svarar. En pajas säger att jag måste stänga av min vinröda Mazda 323 som stått på tomgång länge nu.

Nyvaken som man är så börjar hjärnan snurra. Vinröda, hm, 240-in? Eller är det någon i grannskapet som sett en bil på tomgång i garaget och ringt till fel person? Sen är det någon som svagt säger "Peter". -"Hallå", säger jag. -"Peter", säger någon. -"Hallå", säger jag igen. -"Ja, vad vill du?", säger någon. "Du ringde ju mig!", forsätter han. -"Nä, du ringde ju mig", säger jag då och fortsätter, "jävla larv". Sen la jag på luren. Men efter det var jag så uppskärrad av alla tankar som snurrat när telefonen ringde. Så det tog mig över 2 timmar att somna om. När klockan sen ringde kl 5 var det inte ens nära att jag kunde gå upp. Nåväl, nu är jag på plats! Nu kan jag ge mitt yttersta för att aktieägarna skall bli glada.......

söndag, april 09, 2017

Full rulle

Vi har dragit nätverk, vi har klippt häcken och vi har förberett golvet som skall läggas. Jag har fått en rejäl blåsa på tummen. Ja just det, har tränat barn i friidrott oxå. Bland annat så körde vi stavhopp som blev en stor favorit hos barnen.

Sällskap

Igår fick jag sällskap av Ina på rundan. Trevligt och praktiskt! Hon kunde ju ha en massa vatten i cykelkorgen vilket passar mig bra nu när jag harklar mycket med segt slem.

fredag, april 07, 2017

För att inte riskera att missa....

Jag vill ju inte riskera att missa dagens blogginlägg så därför passar jag på redan nu, 04:22. Jag har varit vaken sen kl 02 då Freddie återigen vaknade med näsblod. Hon och fru Blogg har lyckats somna om men inte jag. Så när klockan blev 4 så tänkte jag att det var lika bra att gå upp och jobba en stund innan jag åker till jobbet.... Så här sitter jag nu, i köket och jobbar.

Annars är det som vanligt i helgen, 2 ggr friidrottsträning. Idag med Ina och på söndag med Freddie. Jag hoppas att jag kommer iväg på en långrunda, minst 18 km. Golvet borde påbörjas. Har dock lite kvar att fixa innan själva golvläggningen kan börja. Så det finns att göra.....

Ha en trevlig helg!

torsdag, april 06, 2017

Inte enligt standard...

Det blir lite konstigt när jag inte åker hit till jobbet och är här vid 06-tiden. Då kan jag i lugn och ro skriva ett, inte alltför genomtänkt, inlägg här på bloggen. Men som idag när jag kommer sent så finns inte den rutinen. Jag höll till och med på att glömma att skriva överhuvudtaget. Så jag måste skaffa mig rutinen att alltid skriva, vilken tid jag än kommer till jobbet.

Igår blev det en runda medans Ina hade gympa. Fortfarande snorigt, slemmigt och en hel del harklande. Men en 12:a blev det i alla fall. Och nöjd med att sista 3 kilometerna gick på under 5 min/km.

onsdag, april 05, 2017

En annorlunda dag..

Idag skall vårat golv komma hem. Leverans mellan kl 10-19. Mm, vad gör man? Bara att jobba hemifrån och sen hoppas att golvet hinner komma innan det är dags för gymnastik för Ina. Annars missar hon den idag. Det är väl i och för sig inte hela världen men hon tycker ju att det är så roligt med gymnastik så det vore synd att missa den.

Men skönt att jobba hemifrån ibland. Man kan ju då göra saker under en längre stund utan att bli störd. Och det är ju inte helt fel.

tisdag, april 04, 2017

Lämning idag

Idag är jag "sen" till jobbet eftersom jag lämnade Freddie på fritids. Fru Blogg är hemma idag.

Insåg just hur usel denna säsongen har varit för Arsenal. Vi kommer inte ens att få fira St Totteringham's day. Det är inte ok. Men som tur är så är det bara fotboll som ändå bara är en lek och ganska ointressant i det stora hela. Och det kommer ju nya säsonger.... Och inte minst nya försäsonger då man kanske kan slå något ihopplockat gäng från asien i nån träningsmatch som går på en tid som man inte orkar vara uppe på...

Annars så vill jag bara önska er en bra dag!

måndag, april 03, 2017

Träning

Ännu ett harklade träningspass....

Snabba ryck....

Ja, det känns verkligen som om denna helg bara swichade förbi. Tjejerna körde friidrottstävling i lördag. Ina persade på 60 m och Freddie persade på kula. Freddie ville först inte vara med i kula men ändrade sig precis innan det startade så vi fick efteranmäla henne. Hon började med en provstöt(som var ett kast). Den första stöten(var ett kast..). Men sen fick hon till två riktiga stötar vilket var kul.

Projektet i sovrummet fortsätter. Vi vill dra upp nätverk till vardagsrummet som inte går via trappan upp(som vi haft tills nu). Så innan vi lägger nytt golv så har jag öppnat upp en liten stump av det gamla i ena hörnet. Och då har jag kommit åt att borra några hår för ett rör som skall gå inne i väggen istället och så sätter vi uttag på väggarna nere och uppe. Det blir nog rätt så bra om/när vi får till det.... Golvet borde komma denna vecka så då kanske man kan börja lägga det till helgen. Det ska ju ligga till sig lite först innan man börjar lägga det sägs det.... Det ska bli så skönt när vi får det klart. Nu står det grejer överallt i huset och man har ingenstans att sätta sig och koppla av en stund och slökolla på TV'n.

Gjorde ett försök att jogga lite igår oxå. Det var väl ingen hit. Men men, 8 km i alla fall....