torsdag, maj 31, 2018

Torsdag

Igår yrade jag någonting om att veckan går fort. Jag kan ju inte ha haft någon koll överhuvudtaget. Den går ju i slow motion. Varför är det inte redan helg? Var gick det fel? Nåväl, bara att bjuda till och så vidare....

Igår blev det en liten sväng till ABB-joggen. Jag ville ju komma över 200 löpta kilometer under Maj-månad. Och nu har jag gjort det! Jag har gjort det för allra första gången. Det tycker jag är bra kämpat för en gammal gubbe som jag!! Igår var det 8 km.

onsdag, maj 30, 2018

Hej onsdag!

För visst är det onsdag? Trodde först inte mig själv. Men ledig måndag gör att veckan går lite fortare, så här långt i alla fall.....

Igår körde vi Coopertest och det gick bättre än vad jag hade hoppats. Eller vad jag hade trott i alla fall. Jag hade varit nöjdish med 2500 m. Men jag fick ihop 2800 m på tolv minuters löpning. Och enligt tabell för min åldersgrupp så är det utmärkt!! Ina var med och körde igår oxå. Hon fick ihop 2230 m men det finns ingen tabell för hennes ålder. Hittade en för 13-14 åringar och enligt den så var hon Very good. För en 20-29 årig tjej så var hon medel. Så än så länge är hon i alla fall inte otränad även fast hon trodde det eftersom hon inte kunnat träna så mycket och hårt efter stukningen.

Nåväl, idag är det gymnastik för Freddie igen. Så jag har förmånen att få åka från jobbet tidigt idag för att hinna dit till 15:00. Rätt ok i detta väder. Jag kan ju passa på att gå ut och promenera en sväng. För att lite senare ta en sväng till ABB-joggen. Och eventuellt även ta mig till Vallen om Ina vill träna friidrott ikväll. Kan dock bli svårt att hinna allt.....

Btw så är maj månad den månad jag har längts totalstäcka någonsin. Hoppas att jag kommer upp över 200 km innan månaden är över.

tisdag, maj 29, 2018

Tillbaka på jobbet

Ja, en helg går alldeles för fort när man har det bra. Det var några riktigt sköna dagar i London. Fint väder, mycket promenader, god öl och trevligt sällskap! Det hade inte gjort ont med en dag till i paradiset.

Men nu är man tillbaka i verkligheten igen. Jag började hemkomsten med en lätt jogg som avslutades med en snabb kilometer. Dock så har jag fått ont i halsen igen. Det började i lördagsmorse och är fortfarande inte bra. Hoppas att det snart går över. I eftermiddag ska vi ju köra coopertestet med Asfaltsnötarna. Får se vad man klarar då.

lördag, maj 26, 2018

Efterrätt

Gott!

Gott!

Helnöjd!

Bruschetta

Gott och nyttigt!

Moscow Road

Klassik mark!

Churchill Arms

Trevligt ställe i Notting Hill!

John Smith's

Helt utan kvitto....

Hereford Arms

Efter flera omplaceringar så beslutade vi oss för att käka lurre på Hereford Arms. Det brukar ju alltid vara stängt här när vi hår förbi här med Coach och PD.

Arsenal

Lite kläder till barnen och strumpor till mig.

London Pride

Blev en sån igår kväll.

fredag, maj 25, 2018

Bästa stället?

Benutrymme

Men försenat plan, otur...

Fredag *klapp klapp klapp*

Jaha, då sitter man här och jobbar ändå. Ingen skräll att det skulle bli så. Men det blir bara några timmars jobb. Och det som är bra med att jag jobbar är att datorn är igång och jag kan skriva dagens blogginlägg även denna fredag.

Annars är det, som tidigare skrivits, en resa till London som hägrar. Tänkte göra som Coach och resa i shorts. Man vill ju göra som dom man ser upp till!!

Igår blev det lite löpning igen. 18 km löpning. Både femman och milen på Mälarenergistadslopp. Plus Transportlöpning dit och halvvägs hem. Jag tog helt slut efter 18 km. Vet inte om det var värmen i kombination med för lite vätska som gjorde det. Eller om det bara var uppförsbacken på Krisitnagatan som knäckte mig.....

Ha en trevlig helg nu vänner!!

torsdag, maj 24, 2018

Veckans sista....

Ja, det är faktiskt så. I alla fall veckans sista på jobbet. Sen finns det ju risk för att man jobbar några timmar hemifrån imorgon förmiddag. För det är så sjukt mycket som skall göras just nu. Känner mig faktiskt lite stressad över det.

Hur som helst så ska jag i eftermiddag återigen köra skiten ur mina kollegor på företaget. Vi får väl se hur många som kommer på dagens "Träning med Petter". Sen är det ju provlöpning av Stadsloppsbanan ikväll, både femman och milen. Så med joggning dit och hem så kanske man kan få närmare 20 km idag. Det får bli veckans långpass.

Ha en fin torsdag!

Onsdagens fys

Det blev en jogg till Rocklunda med Ina sen drog jag femman medans tjejerna körde en kortare sväng. Avslutade sen med att springa hem.

onsdag, maj 23, 2018

Onsdag

Imorse när jag klev ut genom ytterdörren så kom jag på att det är ju veckans nästsista arbetsdag idag, vilken lycka!

Idag startar en 100 dagars stegtävling. Ett sjumannalag som skall ta så många steg som möjligt under kommande 100 dagar. Förra året kom vi två i ABB Sverige. Långt ner totalt. I år är vårt fokus att förbättra våran kondition, inte jaga en jäkla massa steg bara. Det passar mig bättre. Jag kommer ihåg hur det var förra sommaren när man gick ut och sprang. Det kanske blev 15 km men bara 12 000 steg. Och det var ju för lite för att det skulle vara bra stegtävlingsmässigt. Så trots att man då var ganska nöjd med att ha sprungit så hade man dåligt samvete för att man bara kom upp i så få steg. I augusti förra sommaren, när tävlingen spårade ur, snittade jag nog runt 25 000 steg per dag, sjukt!

Igår var det ambassadörträning igen. Vi körde intervaller, som vanligt. Spring 4 min, vila 2 min, spring 3 min, vila 1,5 min, spring 2 min, vila 1 min, spring 1 min vila 30 sek. Sen var det över. Svårt som vanligt att veta vilken fart man skall inleda med. Målet är ju att hålla ungefär samma tempo rakt igenom. Löpcoachen tyckte jag höll ett jämnt och bra tempo. Hon är snäll hon :-)

Ha en trevlig mittvecka!

tisdag, maj 22, 2018

Tisdag

Idag är det dags för Ambassadörträning igen. Blir ju bra efter gårdagens långa intervaller. :-)
Det kändes relativt bra under alla intervaller igår. Gick väl, som vanligt, lite för snabbt den första intervallen men det är svårt att veta dels hur snabbt man springer och dels hur snabbt man kan springa men ändå orka alla intervaller.

Nu har jag checkat in mig och bror på flyget. Men trots att vi har de fina platserna så är vi inte prioriterade, tragiskt. Men platserna har vi ju i alla fall :-)
Det skall, hur som helst, bli skönt att åka ner och ta det lite lugnt några dagar!

Ha en fin tisdag!

måndag, maj 21, 2018

Ny vecka igen

Ja, ny vecka igen då. Börjar den med flytt på jobbet. Jag har inte fått någon el eller trådat nätverk. Men det skall väl gå bra ändå....

Det är i alla fall bara 4 arbetsdagar den här veckan eftersom jag och The Real åker till London på fredag. Vilket betyder att även nästa vecka bara har 4 arbetsdagar. Och veckan därpå är det ju Nationaldagen på onsdagen så då är det oxå bara 4 arbetsdagar. Så det är ju alltid något.

Ha en fin vecka nu vänner!

Flytt

Nu flyttar vi på jobbet och jag har ny plats from idag. Undrar om man kan plocka ut en flyttdag.....

söndag, maj 20, 2018

32 km

Det blev distansrekord idag med 32 km. Jag lade in en passering hemma så att jag kunde käka en banan och dricka rejält med vatten. Fyllde även på de små vattenflaskor som jag brukar ha med mig. Idag försökte flyga en sväng oxå. Jag lyckades snubbla ute vid vattnet på bryggan vid Öster Mälarstrand. Det var ingen rolig upplevelse och jag har flera sår på kroppen. Men det kunde ju gått värre.

fredag, maj 18, 2018

After work

Igår gick after worken i träningens tecken. Jag började med att köra ett pass för kollegor som ville träna lite direkt efter jobbet. De fick köra lite uppvärmning, löpskolning och sen korta intervaller. Sen hem och ladda för nästa pass. Och det passet var att jogga ner till stan för att hänga med ambassadörerna på en provlöpning av Mälarenergistadslopps milbana. Och efter den springa hem igen. Fick på den lilla turen ihop 14,6 km vilket får vara godkännt för en vanlig torsdag.

I eftermiddag blir det friidrottsträning med Inas grupp. Sista passet inomhus. Ett litet problem kan vara att alla prylar kan vara flyttade till Arosvallen. Så vi får väl se vad vi kan hitta på. Jag hoppas att Ina kan vara med lite grann idag i alla fall. Hon är ju inte helt bra i fotleden än men lite lätt löpning ska hon väl palla med i alla fall hoppas jag.

På söndag blir det första utepasset för Freddie på Arosvallen. Hoppas på strålande sol och glada barn...

Ha en trevlig helg!

torsdag, maj 17, 2018

ABB-joggen

Igår var det dags för ABB-joggen igen. Så det blev en femma joggat. Men det är som jag skrivit tidigare, en enorm skillnad att springa i spåret mot att springa på vägar/cykelbanor. Backarna är bra mycket tyngre och brantare, både uppför och nerför. Jag tror jag gillar asfalt bättre men jag gissar att det ger mer i spåret.... Så det är nog bra att variera sig helt enkelt.

Heja Norge!

Idag är det Norges nationaldag, heja Norge!!

onsdag, maj 16, 2018

Tröttare än tröttast...

Den här veckan har jag varit riktigt trött. Jag vet, jag har tjatat om detta tidigare men det är ju så drygt att alltid vara trött. Det sägs att man skall bli pigg av att träna men det verkar inte stämma på mig. Eller så tränar jag för lite. Det blev ju ingen träning igår.

Men vädret är ju kanon! Det är ju sommarvärme. Eller det är ju nästan bättre än på sommaren. Bara att hoppas att det inte är sommaren som är här nu och att hösten börjar till midsommar.....

Ha en fin onsdag!

VF-terrängen

Igår var det sista deltävlingen på VF-terrängen med efterföljande prisutdelning. Och Freddie som varit med på alla deltävlingar fick en deltagarmedalj.

tisdag, maj 15, 2018

Intervaller

Igår körde jag långa intervaller. Tanken var att jag skulle klämma 6 * 1000 m men jag orkade bara 4 *1000 m. Men bättre än inga alls.... Det var rätt så varmt igår. Men bättre varmt än kallt!!

Nu ska jag försöka hålla dessa intervaller en gång i veckan och med lite tur så kan jag få lite fart i benen innan Mälarenergis stadslopp. Skulle ju vara kul att kunna slå förra årets resultat.... Men jag tror att det kan bli svårt.

måndag, maj 14, 2018

Fem härliga!

Måndag morgon och man står framför fem härliga arbetsdagar där man har alla möjligheter i världen att få ge sitt yttersta för aktieägarna! Det känns verkligen både inspirerande och roligt. Jag undrar vad denna veckan har att bjuda på?

I natt så vaknade jag av att jag hade så jäkla ont i ena skinkan. Men på morgonen så kännde jag först ingenting. Men när jag väl börjar gå så kommer det helt plötsligt och gör fruktansvärt ont. Sen går det över... Så här har det hållit på nu sen imorse. Fattar inte vad som har hänt. Just där jag har smärta nu har jag inte haft ont förut. Nåväl, det är väl bara att bita ihop och hoppas att det går över.

Ha en fin vecka nu vänner!

söndag, maj 13, 2018

Söndagsmys

En lugn och kort runda.

Söndag

Och dagen började på Bauhaus och fortsatte i friidrottshallen. Idag var det sista inomhuspasset för i vår. Från och med nästa söndag blir det utomhus på Vallen.

I eftermiddag skall Freddie på gymnastik. Får se om det blir jag eller Fru Blogg som åker med henne dit. Annars är det mest en inväntan på nästa arbetsvecka som är 5 dagar lång dessutom. Hur ska man palla det? Efter 2 veckor med mer lagom 3-dagars arbete.... Nåväl, det har ju gått förr och lär väl göra det igen.....

Ha en trevlig söndagseftermiddag!

lördag, maj 12, 2018

torsdag, maj 10, 2018

Gårdagens intervaller

Efter uppvärmning och löpskolning körde vi intervaller. 10 * 200 m. Det var rätt så jobbigt!

onsdag, maj 09, 2018

Tidig men sen....

Jag var tidigt till jobbet idag men jag är sen med bloggen. Så kan det bli ibland. Särskilt när man prioriterar fel....

Det blev ett kul pass med fyra andra kollegor igår eftermiddag. Vi körde lite uppvärmning och löpskolning innan vi körde lite intervallträning. Det känns i benen idag att jag kört en, för mig, snabbare 7:a i måndags och intervaller igår. Och idag blir det ambassadörsträning i friidrottshallen. Och det står intervaller på schemat.... Jag läste någonstans att man max skulle köra intervaller en dag i veckan. Nu blir det andra dagen i rad....

Sen blir det långhelg. Och jag tänker nog inte åka tillbaka till jobbet efter träningen. Jag är värd en extra lång helg!!!

Trevlig onsdag!

tisdag, maj 08, 2018

Tisdag som är torsdag.....

Japp, tisdag idag men eftersom det är "fredag" imorgon så kan man väl säga att det är lill-torsdag idag?

I eftermiddag är det dags att träna kollergor i löpningens underbara värld. Vi får väl se hur många som kommer. Och jag är lite fundersam på vad dom har för förväntningar.... Hur som helst, idag kör jag! Om det blir två pass på en gång (både första och sista passet :-)) eller om vi fortsätter fler gånger kommer väl visa sig efter dagens pass..... Lite nervöst är det faktiskt....

Annars är det väl inte så mycket att orda om. Vi har bokat in oss på en tripp till Kolmården den 6 juni. Buss ToR + inträde på Kolmården för 1200:- för hela familjen känns rimligt.

Ha en fin lill-torsdag!

måndag, maj 07, 2018

Tunga 7 km

Försöker få upp farten lite men är så långt ifrån förra sommarens tider och pulsnivåer att jag börjar tvivla på mig själv.  Visserligen är det kanske inte det viktigaste hör i livet men ändå.... Vill inte känna mig gammal och slut.

New week

Då blev det måndag igen och dags för lite arbete. Men denna vecka blir oxå bara en tredagarsvecka. Så det känns ju riktigt bra!

Och det har ju blivit kanonväder. Får verkligen hoppas att det håller i sig över nästa helg oxå. Annars har jag inte så mycket att orda om för tillfället.

lördag, maj 05, 2018

Lördagsfys

Efter dagens krattning, sopning och annat hårt jobb fick det bli en liten joggingrunda. Och det gick riktigt tungt men det var ett fantastiskt väder!

fredag, maj 04, 2018

Inställt

Japp, det blev ingen löpträning med Petter igår. Det tokregnade. Och då vill ingen springa. Så enkelt är det. Så vi får ta nya tag vid senare tillfälle.....

Annars är det ju fredag och snart helg! Och dessutom är det bara en 3-dagarsvecka nästa vecka. Det är ju grymt bra!! Friidrott idag, programmet klart! Lite klent med ledare men det skall nog fixa sig ändå, jag är ju där!

Den största utmaningen blir att fixa så att Freddie kan köra sin flyttade söndagsgymnastik som är idag istället. Ungefär samma tider som friidrotten. Men jag är ju grym, fantastiks osv så jag fixar nog det oxå!!

Ha en riktigt trevlig helg!

torsdag, maj 03, 2018

Längtar

Ja, nu längtar jag tills den här veckan är över. Och då menar jag ända tills fredagens friidrott är över. Det är ju någonting hela tiden känns det som. Igår var jag efterlöpare på VF-terrängen. I eftermiddag skall jag köra löpträning här på jobbet med alla som är intresserade. Bara en sån sak.... Jag måste knåpa ihop ett träningsprogram till morgondagens friidrott. Och det mest tragiska är ju att Ina inte ens kan vara med och träna. Hon har fortfarande ont i vristen. Och sen på lördag är det städdag i samfälligheten och på söndag är det ny friidrottsträning för Freddie.

Men men, man får vara tacksam för att dvärgarna vill idrotta, att man själv är så pass hel att man kan vara delaktig i den idrotten. Så jag skall inte sitta här och klaga. Men ibland känns det som om man skulle vilja sitta i en fotölj och bara vara.

Trevlig torsdag!

onsdag, maj 02, 2018

Onsdagsträning

Var efterlöpare på kvällens VF-terräng. Och dessutom ToR Rocklunda. Så totalt 15 km.

Tredagars

Tillbaka på jobbet. Men idag är det onsdag och det betyder att det bara är tre dagar kvar till helg!!

Igår var vi till Tungelsta och Sune Trygg handelsbolag. Det var lite pelargonshopping som gällde. Efter Sune åkte vi till Tom Tits i Södertälje och tillbringade ca 5 timmar där.

Ikväll är det VF-terrängen igen. Och ikväll är det Freddies grupp som är med och håller i det. Det betyder att jag återigen behöver vara med och arrangera. Jag hoppas, återigen, kunna ta uppgiften efterlöpare. Perfekt att "jobba" och träna på samma gång :-)

Ha en fin onsdag!