torsdag, december 31, 2020

Gott Nytt År!

Japp, det är snart slut på detta år som varit som inget år tidigare. Vi får hoppas på att det blir ett bättre 2021!

Det började ju annars som vanligt, man hade en Londonresa att se fram emot, kanske några lopp att springa. Några friidrottstävlingar att skjutsa runt på, osv, osv, det vanliga livet med andra ord!

Och en Londonresa blev det, inte riktigt som vanligt då PD inte var med. Men, som vanligt, blev det en höjdarresa! Och vi hann inte mer än hem från London så stängde London ner. Vi hade lite tur där ändå!

Nåväl, löpningen som blivit en ganska stor del av mitt liv var konstig ut i år. Jag sprang mer än vad jag någonsin gjort, över 1700 km. Men jag tycker bara att jag blir sämre och sämre. För ett par år sedan var det mer regel än undantag att jag kunde köra ett pass i 5 min/km eller snabbare. Pass på 18 km kunde hållas under 5. Men nu får jag vara glad om jag håller mig under 6 min/ km. Och då även på kortare sträckor.

Kanske är skit samma i det stora hela men känns ändå jobbigt att det går åt fel håll. Man har ju, i och för sig, inte åldern med sig heller. Och man får väl vara glad att man kan ta sig ut och springa i alla fall.

Här är årets löpning:
Juli var outstanding med 280 km 
sprungna!


Hur som helst så vill jag tacka Er för att ni tittar in här ibland och att ni skriver något roligt/viktigt/ljug eller vad det än är!

Så jag önskar Er alla Ett Gott Nytt År!

måndag, december 28, 2020

Mellandagsledig

Japp, nu börjar hårt intjänade semesterdagar att ryka. Det kostar på att vara ledig. Men jag har tre gamla dagar kvar som förfaller i mars så bäst att plocka ut dessa innan man missar chansen till lediga dagar.

Ha en fin måndag!

onsdag, december 23, 2020

Imorgon är det julafton

 Julafton imorgon, hur gick det till? Har ingen som helst julkänsla. Och jag har lite dåligt samvete för det för dvärgarna är förmodligen julen något lite extra mot det vanliga. Och då gäller det väl att man försöker skapa lite julkänsla även om man i år inte har någon som helst feeling. Nåväl, det betyder ju i alla fall några dagars ledighet. Och det betyder, förhoppningsvis, att det är sista dagen på jobbet i år.

Och hur bättre kan man fira årets sista arbetsdag än med att cykla till jobbet? Började med att pumpa däcken och redan där var man ju helt slut. Tur att det är mest nerför till jobbet. Det blir värre hem sen....

Eftersom vi inte har fått upp någon julgran än, och vem vet om det kommer upp någon, så får jag väl bjuda på förra årets gran och samtidigt passa på att önska Er alla en

GOD JUL OCH GOTT NYTT ÅR!!




tisdag, december 22, 2020

22:a december

 Tisdag och näst sista arbetsdagen i år. Det kan även bli årets sista pingispass idag. Det blir nämligen lunchpingis med Foppa idag. Och det är lika spännande varje gång att se hur känslan är. Kommer det kännas bättre än senast eller sämre?

Igår var det ju sjukgymnasten för Ina så jag kontaktade Jesper (som är ledig och bor i närheten) för att ta en liten joggingtur. Fick ihop nästan 9 tunga km. Fattar inte varför det skall gå så j-kla tungt nuförtiden. Nåväl, plötsligt kanske det lättar....

Här är i alla fall gårdagens pass:


Idag blir det dessutom ett besök hos sjukgymnasten. Tycker nog inte att övningarna jag kör gör så mycket nytta. Får se vad han säger idag?

Ha en fin tisdag nu vänner!!

måndag, december 21, 2020

 Måndag och kortvecka! Årets sista tre arbetsdagar står för dörren. Tre dagar ska man väl palla med?

Det blev två pass i helgen. Ett med Jesper i lördags och ett med Carolina på söndagen. 

Lördagens pass:


Söndagens pass:


Det går jäkligt tungt att springa för tillfället men jag försöker att hålla i ändå. Tänker att det är bättre att lufsa runt lite än sitta i soffan hela dagen. Vi får se hur det blir i eftermiddag. Ina skall väl till lasarettet och träna och vad annars ska man själv göra under tiden om inte lufsa lite?

Ha en fin måndag och en härlig kortvecka nu vänner!!

fredag, december 18, 2020

Fredag *klapp klapp klapp*

 Härligt att vi är framme vid fredag igen! Ska bli skönt och välbehövligt med ett par dagars ledighet. Sen är det bara 3 dagar kvar att jobba innan 2 veckors ledighet. 

Ingen friidrott för mig på hela helgen! Det betyder att jag verkligen är ledig denna helg. Eller vad jag vet just nu i alla fall. Men det är väl vackert så, en ledig helg på schemat ändå.

Full rulle på jobbet, känns som om det är mycket som skall göras nu. Men eftersom det är dragning ikväll så kanske man inte behöver bry sig så mycket :-D

Ha en trevlig helg nu vänner!!

torsdag, december 17, 2020

Det är väl torsdag idag?

Helt vilsen vilken dag det är innan jag tänkte till och kom ihåg att det är torsdag. Känner mig lite dagvild och det skulle lika gärna kunna vara vilken annan veckodag som helst.....

Bilen hemma igen, dock ej fixad.... Har fått en offert, det var ingen rolig läsning. Vi får väl se hur vi gör till slut. Se om det finns någon annan som är billigare. För det är sjuka pengar det handlar om :-(

Annars är det väl inte så mycket att orda om. Blir ett litet pusslande sista dagarna nu när vi bara har en bil tillgänglig. Och den är inte ens våran. Det går bra nu.... Det är en jäkla tur att vi får låna mammas bil!! Det är en jäkla tur att det inte är någon skola nästa vecka. Börjar redan bäva för våren.....

Ha en riktigt fin dag nu vänner!!

onsdag, december 16, 2020

Dags att lämna in bilen

 Idag ska bilen in på verkstan. Det läcker olja någonstans. Måste fixas! Lär väl bli dyrt gissar jag. Men det är ju som vi brukar säga bara pengar! Kommer nya varje månad! Ibland från två håll, även om VABbandet gudskelov var länge sen. Så numera kommer det bara från ett håll. Fast ikväll är det ju Lottodragning så det kommer förmodligen in några mille från Svenska spel ikväll!!

Det blir nog att springa hem från billämningen. Fru Blogg kör ju runt dvärgarna till skolorna samma tid. Och tidigare år, normala år, har man bett någon kollega att hämta upp mig utanför bilfirman. I år känns ju det inte helt lämpligt. Man ska väl inte sätta sig i en bil med personer som inte är från samma hurhåll. Så löpning blir bra. 

Annars är det väl inte så mycket att orda om. Det blev en femma på lurren igår. Det är tränarmöte ikväll via Teams för Inas träningsgrupp. Funderar på om jag ska försöka få ta lite utepass i Rocklunda istället för teknikpass inne i hallen under våren. Lär ju inte komma undan alla teknikpass men jag känner att jag nog skulle tillföra mer när det gäller att löpa i skogen. Vi får väl se hur det blir.

Ha en riktigt fin dag! Och håll tummarna för att det inte blir så jättedyrt på verkstan... :-)

tisdag, december 15, 2020

Har någon sett solen?

 Är det inte typ småmörkt hela dagarna nu? Jag vet inte hur många gånger de senaste veckorna som jag har tittat ut mitt på dagen och varit tvungen och kolla hur mycket klockan är. Man tror att det är morgon och på väg att bli dag. Men det kan vara mitt på dagen och det känns halvmörkt. Trist är vad det är!!

Men snart vänder det! Och snart kommer våren med sol och värme och glada människor! Och det får gärna komma snabbt....

Annars är det väl inte så mycket att orda om en tisdag mitt i december. Ha en fin dag!!

måndag, december 14, 2020

Börja om från början....

 Japp, måndag igen! Igår hade jag sån huvudvärk så jag åker inte till jobbet idag. Det får tyvärr bli hemifrån. Men bättre att inte riskera någons hälsa än att bara tänka på sig själv. 

8 arbetsdagar kvar att stå ut på innan det är dags för 1½ veckas ledighet. Ska bli skönt att vara ledig, längtar faktiskt! Funderar nu på hur jag kunde vara så dum och inte ta ytterligare två dagars ledighet. Men den som spar han har osv... Det kommer väl ett sportlov då man kanske kan ta någon/några dagars ledighet på. Fast det är ju i och för sig Lottodragning på onsdag så onsdagen blir väl den sista arbetsdagen innan pension!!!

I lördags var jag ut och joggade med Ina. Hon ville absolut springa ner mot Mälaren. Så det gjorde vi. Vi fick ihop 6,69 km blandad löpning/gång. Kul att hon numera vill springa med mig. Så var det inte innan hon skadade sig.

Nåväl, måndag och ny vecka, bara att ösa på och ge allt för aktieägarna!!! Ha en fin måndag!!

lördag, december 12, 2020

fredag, december 11, 2020

Det sitter fortfarande i

 Ja, hur sjukt det än låter så har jag fortfarande träningsvärk efter onsdagens pingis. Det är väl bara att inse att pingis kanske är den tuffaste sporten som finns!! Eller så är det bara så att jag är den mest otränade som finns. 

Hur som helst så tänkte jag att jag skulle springa igår. Det blev oxå en liten runda men kanske bara halva sträckan mot vad jag tänkt från början. Det var helt omöjligt att få någon feeling. Träningsvärk och allmänt trött. Så jag nöjde mig med 5 km innan jag la ner löpningen.

Här är passet:

Nåväl, det är i alla fall fredag idag och jag hoppas att träningsvärken släpper tills imorgon för då hade jag tänkt mig ett långpass.

Ha en fin helg nu vänner!!!

torsdag, december 10, 2020

Träningsvärk

 Shit vad det tar på kroppen att spela pingis! Körde nästan 1,5 timme igår och redan medans jag spelade så kände jag hur stum jag blev. Mjölksyran kom på besök och det är riktigt svårt att spela pingis! Men riktigt kul! Får se när nästa pass blir? Men förhoppningsvis inte alltför långt bort....

Nu när Mawson är nerlagt så börjar man ju, som reseledare, att söka alternativ. Och ett ställe som bara ligger typ 250 m bort från Mawson är detta, THE GEORGE & DEVONSHIRE . Jag har ju tidigare tänkt att nästa resa då skall vi gå åt andra hållet från Fuller's och det är precis det man gör för att komma hit.

Nåväl, vem vet när man får chansen att åka dit igen. Den som lever får se!!

Annars är det väl inte så mycket att orda om, ta hand om Er vänner!!

onsdag, december 09, 2020

För tre år sedan...

...satt jag och Lalle på Mawson Arms och drack varsin Old Winter Ale på fat. Idag minns jag tillbaka och tar en likadan fast på flaska.

Lurrepingis

 Idag är det dags igen! Jag skall till Klövern och försöka spela lite pingis. Hoppas att jag inte blir lika sliten i höger axel som senast. Kanske ska man försöka sig på någon form av uppvärming? Ja, jag kör med sätesvärmen i bilen på vägen dit! Det blir kanon!!

Jag var till sjukgymnasten igår med den andra axeln. Vi fimpade den första övningen jag fick förra gången då den gör så jäkla ont att göra. Den här gången fick jag 2 nya övningar så får vi se om det blir något bättre av dessa. Hoppas!!

Annars är det väl inte så mycket att orda om. 

Men jag känner mig fortfarande lite nere efter att jag läst att Mawson Arms är nerlagt, tragiskt. 

Det är 11 arbetsdagar kvar i år för mig. Tyvärr så har jag inte ledigt alla mellandagar men i alla fall alla mellandagar mellan ju och nyår.

Ha en riktigt fin onsdag nu vänner!!

tisdag, december 08, 2020

Trist!

 Igår såg jag något riktigt trist. En av mina favvopubar i London är stängd. Kommer inte öppna igen om den nu  inte blir såld. Jag har aldrig blivit besviken varken på mat eller dryck på denna fantastiska pub. Och den kommer att vara mer än saknad!

Här är en bild från senaste besöket:






Dienstag

 Då är det tisdag då och detta blir förmodligen min sista dag på jobbet denna vecka. Jag har inte hunnit boka upp en plats på kontoret så då blir det så.....

Igår försökte jag mig på lite intervaller. 4 st i 4:35 min/km var tanken. Tyvärr vart en av intervallerna långsammare. Men så kan det vara ibland. Tror dock att snittet låg på rätt sida för intervallerna.

Här är passet:

Annars är det väl inte så mycket att orda om, ha en fin tisdag!

måndag, december 07, 2020

Tillbaka på jobbet!

 Japp, idag är jag på jobbet igen. Två dagar kan jag vara här. Det är hårt att få plats på jobbet nu när man har ett maxantal som får vara på kontoret. Dock så glömde jag naturligtvis brillorna hemma.....suck.... La ner ett par gamla brillor i jackfickan i lördags då jag skulle till affären. Men jag märker nu att det inte är till så stor hjälp. Har även nu ändrat upplösning på skärmen men det är ingen hit det här....

I helgen blev det mycket löpning. Två längre pass i lugnt tempo. 

Här är lördagens pass:

Och här är söndagens pass:

För fem år sedan idag skapades det magi längs Thamesen. Det var även då en måndag och livet lekte, typ. Fanns i alla fall ingen Corona på den tiden. Och inte dracks det några heller... Men en vanlig eftermiddag längs Thamesen från Fuller's bryggeri till Hammersmith train station avverkades det 7 pubar. En magisk eftermiddag och ett härligt minne!!!

Ha nu en fantastisk måndag och glöm inte bort att dagen till ära minnas tillbaka till THE tour!!!


fredag, december 04, 2020

Smidigt!

 För några dagar sedan beställde vi ett par skor till Freddie för utespring. Hon köpte likadana tidigare för att ha för innespring. Så vi visste storlek och modell. Så det var enkelt att beställa. Och utan extra kostnad (ja, jag vet, det är med all säkerhet inbakat i priset redan men ändå...) så fick vi igår skorna hemkörda och ställda utanför dörren. När de lämnat paketet så fick vi ett foto och meddelande om att det kommit. Man kunde även följa budets väg så det var ingen överraskning precis när de var på plats. Hur som helst väldigt smidigt och Corona-säkert!!

Idag är det fredag, sista arbetsdagen. Jag är trött som en tokig! Men ska väl överleva även denna dag! Jag skulle ha varit tränare idag men tyckte att det verkade konstigt att inte få åka till jobbet men få åka till friidrottsträning så jag blev entledigad även från det idag. Rätt så skönt faktsikt......

Nåväl, ha en riktigt fin helg nu vänner!!!

torsdag, december 03, 2020

Trött, trött, trött

 Fick sån jäkla huvudvärk igår eftermiddag. Har fortfarande lite ont nu på morgonen men klart bättre än igår i alla fall. Känns som migrän. Kanske sitter man för illa här vid matbordet som ger spänningar i nacken som leder upp i skallen?

Hur som helst så kunde jag igår ta en runda på lunchen. Börjar man 05:40 så har man ju tid över till en långlunch vilket är kanon. Då kommer man ju ut i dagsljus och det är ju bra mycket trevligare än det där mörkret som dyker upp vid 3-tiden.

Här är den om någon mot förmodan undrar:

Idag ska jag dema mitt system via Teams för avdelningen. Så först tänkte jag att jag skulle planera något. Men vem bryr sig, det får bli vad det blir.... Dom lär väl ändå inte fatta och det ända synpunkten de har kommer väl vara färgvalet :-D

Annars har jag väl inte så mycket att orda om idag heller. Ha en fin torsdag vänner!!

 

onsdag, december 02, 2020

Varför?

 Inatt vaknade jag kl 4. Och det var inte bara vakna till för att snabbt somna om igen. Nä, det var vakna och vara klarvaken!! Det är ingen höjdare att försöka somna om medans tiden bara rullar på. Man ligger där och är klarvaken men försöker verkligen somna om. Men det är kört. Och ju längre man ligger där ju segare blir man. Och istället för att gå upp och göra något vettigt så ligger man kvar. 05:20 gick jag till slut upp i alla fall. Och denna vecka har man ju nära till jobbet....

Annars är det väl inte så mycket som händer. Det är väl så det är den här årstiden. Och det här året känns det kanske än färglösare. Bara att bita ihop och komma ihåg varför man finns till, nämligen för att ge allt för aktieägarna! Så det är väl bäst att jag sätter igång!!!!

Ha en fin mittvecka!!

tisdag, december 01, 2020

Ny månad

 Tänk att vi har kommit in i årets sista månad! 24 dagar kvar till jul. Det börjar dessutom bli lite svalare så kanske kommer det även lite snö framöver. Man har ju börjat fixa konstsnö både på Rocklunda och på Vedbo. Det lilla positva som finns med snön är att det blir lite ljusare i alla fall. 

Jag är för sliten för att skriva så mycket mer. Ni får ha en härlig tisdag och en fantastisk start på den nya månaden!!

Jag var på en liten joggingrunda igår. Sprang ner till stan för att se om det blivit någon stämning där. Knäppte några kort: