torsdag, augusti 31, 2023

Det närmar sig

Japp, två arbetsdagar kvar, sen är det helg!

Jag tycker nog jag sov bättre i natt. Och det verkar klockan hålla med om. Bra sömn står det i appen. 

Freddykom hem med halsont igår. Hoppas att det var tillfälligt och att hon sovit bort det. Det visar sig.

Btw, är det någon som vet vart man köper murbruk? Ska ha extremt lite till ett hål i en tegelvägg (det satt en vattenutkastare där innan). Det borde ju finnas små påsar/hinkar att köpa oxå? Inte bara stora säckar ...

Nåväl, imorgon är det September och slut på "sommaren"?

Ha en fin dag!

onsdag, augusti 30, 2023

Mittvecka

Blev en jogg med kollegor efter jobbet igår. Vi var fem pers vilket inte är illa. Ca 9 km fick vi ihop. Men detta var förmodligen mitt sista After Work Run. Knät blir inte bättre av att springa. Så på torsdag blir det mitt sista pass på ett tag... Tror jag....

Sen på kvällen var jag och Ina till kastplan och slängde diskusar. Hon var inte helnöjd. Men kan bero på att vi testade ny teknik. Men vi kom fram till att det får vi nog göra först när tävlingssäsongen är över. In i hallen och drilla i vinter.

Ha en fin dag!

tisdag, augusti 29, 2023

Jobb, jobb, jobb

Jag vill vara ledig igen! Det var ju bra mycket roligare än att sitta på jobbet och frysa. För kallt är det här. I alla fall på min plats. Finns andra platser som är varmare här på kontoret men där vill man ju inte sitta. Jag trivs bättre med att sitta i ett hörn.

Det blir tre jobbiga dagar nu på jobbet. Dessutom middag på onsdag. Men funderar på att skippa den. Man är inte som för 20 år sedan då man tyckte det var lite kul att få gå på middag. Nu känns det bara jobbigt. Och en massa folk man inte känner och dessutom inte svensktalande. 

Nä, det blir roligare att åka till Hedesunda på lördag för lite friidrott!

Ha en magisk tisdag!

måndag, augusti 28, 2023

Måndag och ny vecka

Veckan börjar så där om jag ska vara ärlig. Vakna vid 2 och kunde inte somna om. Klockan ställd på 05:10. Tiden går och vid 04:30 tänker jag att det lika bra är att gå upp. Vänder mig om i sängen och då är det något som piper. Jag lyckades sova i 40 minuter. Blev jag piggare av det? Tveksamt....

I lördags var jag och dvärgarna till Uppsala. Ina kastade diskus men var inte helt nöjd med kastningen. Och det blev inget pers. Freddie sprang 800 m. Och hon var mer nöjd. Det blev ett pers med 1 sekund typ. Hon öppnade första 200 på 38 sekunder vilket för henne är väldigt snabbt. Så nu är det väl bara fortsätta träna för att kunna orka det hela loppet.

Själv har jag ju slutat springa. Men igår var jag tvungen att ta en sväng för att rensa skallen lite. Blev en mil som gick snabbare än på Blodomloppet och som gav en puls som var mycket lägre än då. Tyckte väl att jag kände mig lite sämre i torsdags. Men jäkligt svårt att säga vad det är när ändå tempen aldrig varit onormal.

Nåväl, vi får väl se om det blir något mer löpande nu.

Ha en fin måndag!

lördag, augusti 26, 2023

Helg

 Jaha, varför vaknar man före klockan 6 på en lördag? Totalt onödigt när man ändå inte kan gå ut och springa. Idag har jag ont i knät. Eller fortfarande ont i knät. Och löpningen kommer nu gå ner i sparlåga. Kanske kommer jag köra ett kortare pass i veckan för att hitta min "smärtgräns". Men kanske skippar jag helt löpningen fram tills jag ska till Fysion i oktober. Det låter ju riktigt trist att inte löpa på så lång tid....

Det gick ju inte hitta mig själv i resultatlistan på blodomloppet. Men om jag sökte på på startnumret så kom det fram en tid. Dock inget namn (som tur är...). Men den officiella tiden blev precis som min egna tid 55:03 och därmed missar jag målet jag satt upp för guldmedalj med 3 sekunder. Så här i efterhand så får jag skylla på sniglarna strax innan mål som gjorde att jag fick bromsa ner och sen springa runt dessa sniglar. Kan ha varit 3 sekunder som gick där.....

Idag ska jag och dvärgarna till Uppsala för friidrott. Ina ska kasta diskus och Freddie skall springa 800 m. Hoppas att det inte blir alltför blött. Det börjar först 16:35 för Ina och sen är det Freddie lite senare.

Ha en fin lördag nu vänner!!

fredag, augusti 25, 2023

Fredag till slut

Ja, det har bitvis känts som om fredagen aldrig skulle komma denna vecka. Men nu är det här, snart måndag....

Blodomloppet igår. Att komma under 55 min var min guldmedalj, komma under 60 min var silver och brons var väl att komma runt. Jag vet inte vilken medalj det blev. Ingen officiell tid har kommit för mig. 55:02 på egen klocka men hoppas att jag knappt på för tidigt och av för sent....

Annars var det ju nära Guld i alla fall. Första halvan tog för lång tid. Det var trångt och svårt att hålla ett jämnt tempo. Och att ta igen missad tid på andra halvan som lutar uppför hela sista biten är ju en utmaning. Men det var nära att gå men missa med några f sekunder.

Ha en fin helg!

torsdag, augusti 24, 2023

Blodomloppet

Ikväll är det Blodomloppet och som vanligt så känner jag lite i halsen när det är dags för lopp. Det måste ju vara psykiskt eftersom det händer precis varje lopp. Men som en försiktig person så lär man ju gå ut rätt så lugnt och känna efter hur det känns.

Annars inte mycket att orda om. Så mycket att göra men så lite som blir gjort....

Ha en fin torsdag!

onsdag, augusti 23, 2023

Minneslunden

Idag var jag iväg till minneslunden för att se om mammas minnesskylt kommit upp. Och det hade den. Kolla även om pappas var kvar och det var den.

AWR

Igår blev det en After Work Run. Vi var 4 st som körde en runda efter jobbet. 4,8 km blev det. Och det i lagom tempo. Kul ändå att vi blev några som sprang. 

Sen på kvällen åkte jag och Ina till Apalby kastplan för lite diskus. Men det blev en blöt historia. Det började ösregna och åska när vi var där. Så nu har hon tränat på att kasta under riktigt usla förhållanden. Kan ju vara nyttigt det med. Även om jag föredrar sol och lite värme.

Ikväll är ju frågan vad som väntar. Fru Blogg och Jenna ska garanterat till ABB-joggen. Freddie snacka om att hon och en annan friidrottstjej skulle springa på Rocklunda ikväll. Och Ina snacka om att hon ville testa att springa lite oxå. Jag gissar att jag lär hänga på Ina. Är så jäkla orolig för hennes knä och kanske måste jag hejda henne lite. Bland annat så bör hon nog inte springa i utförsbackarna. 

Annars inget nytt. Ha en fin onsdag!

tisdag, augusti 22, 2023

Aj mina vader

Igår gick jag ut och sprang. Jag ville ha ett lite snabbare pass så att jag får upp tempot så jag kan springa Blodomloppet under timman på torsdag. Och snabbare gick det. Första kilometern på 5:14 som följdes upp av 2 kilometer under 5 på bägge. Det slutade med att jag snittade 5:01 min/km på min femma. Men usch vad stum jag blev i vaderna. Och jag skulle åka och handla lite på kvällen och att trycka ner kopplingen och hålla ner den en stund gav mig nästan kramp.

Nåväl, tempomässigt kan jag nog fixa sub 60 på torsdag. Det är bara frågan om orken finns där och att kroppen är med mig.

Såg sen Ståhl kasta sista kastet på VM. Han är grym den pojken!

Ha en fin tisdag!

måndag, augusti 21, 2023

Ny vecka, nya möjligheter....

Det är väl så man säger! Och det är ju kanon! Det gäller att se möjligheterna istället för problemen.

På torsdag är det Blodomloppet. Jag ser möjligheten att springa den under 60 min. Ja, där ligger min form just nu. Och då får man helt enkelt anpassa sig och sina mål till det. Under 60 min är görbart. Men det finns ingen garanti. Hade jag tränat på som jag hoppades innan sommaren så hade målet varit under 50 min. Men att sätta ett sånt orealistiskt mål känns ju meningslöst.

Friidrottsträning på Vallen igår. Regnet öste ner men det var bra luft, mycket syre i luften!

Ha en fantastisk vecka nu vänner!

söndag, augusti 20, 2023

Gräsklippning

I fredags klippte jag gräset här hemma. Men jag pallade inte att gå till mammas hus och klippa. Idag gjorde jag dock det. Det är ju regn i luften och bättre att klippa innan det blir blött. Och när jag väl har klippt så ser jag ett hav av jobb på tomten. De vilda hallonbuskara som sprider sig i hundgården. Eller de små träden som växer upp runtom på tomten som är bättre att kapa av nu än när de är stora träd. Så jag grävde upp ett gäng hallonbuskar och klippte av ett gäng småträd.

Jag inser att när jag håller på med detta jobb så mår jag bra mycket bättre än när jag gör annat. Trots att det är jobbigt, svetten sprutar och knät skriker av smärta så mår jag bra. Så även om det i det stora hela var ett helt onödigt jobb så mådde jag i alla fall bra av att göra det. Det är ju i sig bra.

Ha en fin söndag nu vänner!

fredag, augusti 18, 2023

Fredag

Då är vi äntligen framme vid fredagen. Som vi har längtat! Efter dagens arbete är det två lediga dagar. Vi får väl se hur mycket ledigt det blir. Skulle behöva köpa hem virke för att byta ut några brädor i staketet. Har bara ingen lust. Det värsta är att behöva åka och köpa hem skiten. Nästa jobbiga sak är att behöva plocka fram sågen och skruva upp den osv ... För att inte tala om att plocka bort de dåliga brädorna..... Och äppelträdet skulle behöva börja klippas och gräset, både hemma och hos mamma. Och en dvärg som säkert vill åka iväg och kasta lite diskus.

Vi var iväg igår kväll och kastade. Hon fick iväg ett kast som var typ metern längre än pers. Hoppas för hennes skull att hon kan få till det på nästa helgs tävling.

Själv sprang/jogga/lufsa/kröp jag 7 km. Och hur det kan vara så jäkla jobbigt kan jag inte förstå. Eller det gör jag ju, tränar man dåligt så blir man sämre.....

Nä, ha en fin helg nu vänner!

torsdag, augusti 17, 2023

Inte mycket att skriva om

Men i och med att jag snart har jobbat två veckor så borde det bara vara 46 veckor kvar till semestern.... Om man nu tar samma veckor som i år. Men det vet man ju aldrig...

Annars är det inte mycket som händer. Jag har ärligt talat inte ett smack att skriva här. Så kanske får lämna det så här och hoppas att det händer något kul under dagen som jag kan skriva om imorgon. Ha inte för stora förhoppningar bara...

Ha en fin torsdag!

onsdag, augusti 16, 2023

Mittvecka

Ingen vinst igår så man sitter här idag igen. Det lär väl i alla fall glädja aktieägarna!

Blev en sväng i löparskorna igår. Hade sån huvudvärk och tänkte att det skulle hjälpa med lite löpning. Kan inte säga att det gjorde det men jag fick ju springa lite i alla fall. Följde klockans förslag på pass, 2*8 min i 5:15. Det gick lite snabbare för mig vilket märktes på pulsen.

Jag kom hem precis när det började åska. Så det var ju tur det. Väl hemma var det matlagning och sen försöka sova bort huvudvärken. Känns lite bättre idag. Och när jag tänker efter så har jag det så här efter varje långkörning med bilen ... Det kommer ner från rygg/nacke. Så det går nog över snart. Borde gå på massage men utebliven vinst igår gör det svårare :-)

Ha en fin mittvecka nu vänner!

tisdag, augusti 15, 2023

Tisdag

Inleder dagen som alltid med en kopp kaffe. Är det gott då? Nä, inte särskilt gott. Men det gör säkert gott!

Toktrött idag, hur ska man fixa den här dagen? Och fotbollen missar man oxå. 

Nåväl, kaffet ska i alla fall drickas upp nu. Kanske blir det en påfyllning oxå.

Ha en fin dag!

måndag, augusti 14, 2023

Jobb igen

Då är man tillbaka på jobbet igen. En snabb helg med 90 mils bilkörning är till enda. Och inte blev det någon friidrottstävling heller. Det var i alla fall fint väder på lördagen så jag kunde jobba lite. 

Igår när vi skulle åka hem hade jag grym huvudvärk. Och sen fick jag problem med synen, migrän. Tänkte hur skall det här gå? Men tog en Coca cola och en smörgås så blev synen bättre och det gick att köra. Men man var orolig att det skulle komma tillbaka. Och det var tokregn de första 30 milen så man fick verkligen anstränga sig för att se. Men det gick ju bra, vi kom hem!

Somnade tidigt igår med huvudvärk och hade en förhoppning att man skulle kunna få en bra natts sömn. Men vaknade 03:20 och sen var det kört. Är jäkligt trött nu och har känningar av att det kan bli en huvudvärksdag idag oxå. Och så ska man dessutom till käftis och borra tand. Livet leker verkligen!

Nåväl, det finns alltid de som har det värre, som Basil Fawlty säger....

Ha en fin måndag!

Det var två rävar på besök på Torpet igår morse.

söndag, augusti 13, 2023

Grattis Ina

Stort grattis på 17-årsdagen Carolina!

Det är väldigt svårt att fatta att hon ska fylla 17 år. Då är man ju ingen bäbis längre. Helt otroligt vad dessa år har gått fort!

Tyvärr blev det ingen tävling i Härnösand idag. Det ställs in pga regn. Just nu är det dock uppehui Kramfors i alla fall. 

Grattis Ina!

lördag, augusti 12, 2023

Grattis Lalle!

Det är inte vilken dag som helst idag. Det är inte bara en lördag i mängden av lördagar. Nä, det är världens bästa brorsas födelsedag! Och det ska ju självklart uppmärksammas här på bloggen.

Stort grattis Lalle! Ha en fantastisk dag!

fredag, augusti 11, 2023

Freitag

Som tysken skulle sagt. På tal om tyskar, de verkar vinna Eurojackpot varje gång nu. Jag misstänker mygel!

I eftermiddag blir det en resa upp till Torpet. Som tur är så har Ina fått börja jobba en timme tidigare idag ch slutar därmed en timme tidigare. Det betyder att vi kommer upp till Kramfors en timme tidigare. Och varje minut är värd mycket. 

Ikväll startar PL igen. Ska bli spännande. Men det blir väl Shitty i vanlig ordning som tar hem det till slut. Jag hoppas att The Arsenal kan knipa en CL-plats igen. Men topp-4 är inte enkelt! 

Var ut och joggade igår. Gick tungt! Det är nästan så att man börjar längta till rehabben och ta den som en försäsongsträning inför vårens lopp! Skulle vara kul att kunna springa skadefri och dessutom vara frisk så att man kan träna på som man vill!

Ha en fin helg!

torsdag, augusti 10, 2023

Grattis Lalle!

Idag har Lars namnsdag och då vill bloggen naturligtvis passa på att önska Lalle ett stort grattis på namnsdagen!

Torsdag och det närmar sig....

...helg! Det blir dock en rätt så jobbig helg! Jag och dvärgarna åker till Torpet så fort Ina slutat jobbet kl 16. Så då blir det en härlig bilresa upp till Kramfors. Komma sent fram till ett kallt torp. 

Anledningen till resan är att dvärgarna vill tävla i Härnösand på söndag. Jag misstänker att endast blir Ina som tävlar då Freddie har ont i baksidan lår fortfarande. Men Ina kör diskus i både Damklassen och F17-klassen.

På lördagen blir det, om vädret tillåter, lite trädgårdsarbete som omväxling.

Ha nu en fin torsdag!

onsdag, augusti 09, 2023

Mittvecka

Ja, vad mer kan säga om det? Ingen aning. Kanske att det är dags att hämta första koppen kaffe? Eller att solen sken på vägen till jobbet.

Jag var till fysioterapeuten igår. Jag sa som det var, att jag inte följt hennes råd och varför. Jag ska ta nya tag efter Blodomloppet, då blir det bara cykling ett tag för att i oktober komma tillbaka till fysioterapeuten för lite styrketräningsövningar som kan vara bra för mig. Tur det är lång tid kvar till Stockholm Marathon.....

Ha en fin dag!

tisdag, augusti 08, 2023

Fysioterapeuten idag

Ja, men man kan ju undra varför jag ska dit? Jag har inte skött rehabben. Jag har ansträngt mig för mycket mot vad jag borde göra. Jag vet ungefär vad jag skall göra för att det skall bli bättre. Bara allt jobb på fritiden minskar så borde jag kunna följa råden.

Idag är man mycket mer sliten när man gick upp än igår. Men det blir väl en vana det här oxå att gå upp på morgonen.

Nä, jobba lite innan det är dags att dra till fysion.

Ha en fin tisdag!

måndag, augusti 07, 2023

Jobba jobba joobba

Japp, då var semestern över. Vilket fiasko! Förlåt för min negativitet idag men jag har f*n ingen lust att jobba! Men vad ska man göra? Bara att bjuda till och se till att de kära aktieägarna har det bra.

Var i god tid till jobbet idag i alla fall. Kan dra hem 15 utan att flexa. Och det ska ju bli lite sol under eftermiddagen. Kanske Ina vill kasta lite diskus då. Det gäller ju att passa på när det inte regnar.

Nä, får väl dra igång nu. Ha en fin måndag!

söndag, augusti 06, 2023

Gurkspelen

Det blev bara Ina som kunde deltaga på Gurkspelen igår. Freddies ben tillät inte att hon var med. Men Ina gjorde det bra. Nytt pers i diskus och det tre första kasten var väldigt jämna. Sen ville hon nog lite för mycket och la resten av kasten i nätet. Men kul att se att det stadigt går åt rätt håll.

Nu är hon anmäld till en tävling i Härnösand nästa söndag vilket betyder att det blir en tripp till Torpet nästa helg. Då kan man ju använda lördagen till att jobba lite på tomten om vädret tillåter.

Ha en fin söndag!

fredag, augusti 04, 2023

Sista semesterdagen (om inte Svenska spel vill annat)

Igår blev det en sväng ner till Bishops med Jesper. Vi brukar ta en tur dit varje sommar när det är semester. Och igår gick han på semester och jag börjar snart jobba så vi passade på. Tyvärr var det nog den sista gången vi gör det på semestern då han skall flytta hem till Köpenhamn igen. 

Hur som helst så var det som alltid trevligt och maten smakade bra.

Ha en fin fredag!

torsdag, augusti 03, 2023

Inte mycket gjort

Igår blev det inte mycket gjort. Var och hämtade bilen på verkstaden, dyrt. Sen hem och gick ut och lufsa en kortis. Efter lurren gjorde jag absolut ingenting. Orkade inte. Var rätt sliten i kroppen. 

Idag blir det efterkontroll på bilen. Hoppas att verkstaden gjort vad de skulle och inte bara fakturerat. Och ikväll så blir det en date med Jesper på Bishops.

Ha en fin dag!

onsdag, augusti 02, 2023

Mittvecka

Och dagen börjar med ösregn. Det är tur att man, till skillnad från snubben som åker omkring på gräsklipparen här ute, kan välja när man ska klippa gräset.

Var i Uppsala igår. Freddie fick avbryta sitt längdhopp då hon har ont i baksida lår igen. Dock det andra benet denna gång. Nu hoppas jag att hon är försiktig och inte förvärrar det. Ina hade migrän men kastade skapligt ändå. Hoppas hon mår bättre idag.

Ha en fin dag!

tisdag, augusti 01, 2023

Tisdag

Och det närmar sig, med stormsteg, jobb igen. Inte många Lottodragar kvar att hoppas på nu. Sprang igår. Hem från bilverkstaden. Ca 6 km. Varje kilometer gick snabbare än den innan. Vackert så!

Ikväll blir det en tripp till Uppsala för friidrottstävling. Längdhopp för Freddie och kula och diskus för Ina.

Ha en fin tisdag!