fredag, juni 04, 2010

Fredag

Och snart slut på veckan. Inte helt fel. Lurar på om man skall ta måndagen ledigt oxå. Vi får se, kanske. Det skulle ju inte vara helt fel i alla fall.

Arsenal tackade bestämt nej till Barcelonas bud på Cesc. Man sa att man inte hade för avsikt att sälja honom och att man inte ville ha några fler bud på honom. Det han gå ett knappt dygn efter Arsenals svar innan man kunde läsa på nätet att "det blir nog ganska enkelt att värva Cesc", "alla spelare har ett pris" bla bla bla bla bla. Hata Barca! Vilka pajasar! Varför kan man inte bara acceptera att Arsenal har bestämt sig för att behålla Cesc. Spelaren ha 5 år kvar på kontraktet. I min värld är det i och med dessa två fakta glasklart att Barca borde hålla käften och sköta sitt i stället.

Sen kan man läsa på nätet olika kommentarer (dock inte från Arsenalsupporter denna gång) om "att spelare som vill flytta till en annan klubb borde få göra det". Varför skulle det då finnas kontrakt? Om spelarna "borde" få spela där dom själva vill. Och varför överhuvudtaget ha transferfönster. Dom kan väl få byta lag efter varje match. Hur skulle det vara?

Spelaren: Jag flyttar till Mallorca efter den här matchen.
Coachen: Varför det? Trivs du inte här? Eller har du för lite betalt?
Spelaren: Nja, jag tänkte jag skulle ta en liten solsemester och skulle ju kunna passa på att lira för Mallorca under den semestern.

Nä, hedra kontrakten ni skriver på. Kommer det bud som accepteras av klubben så okej, hörs hej! Men annars får du fint finna dig vid att kämpa för det laget du skrivit kontrakt med.

Nä, nu dags att jobba!

5 kommentarer:

Anonym sa...

Håller med fullt ut.. Har man kontrakt som man har accepterat och skrivit under på är det ju det som gäller.... Sen om klubbarna är överens så kan man sälja respektive köpa...men är man inte överens klubbarna emellan så är det bara att acceptera för spelaren att man har ett bindande kontrakt...Och kom aldrig att prata om att spelarna skulle vara livegna..de har på denna nivå extremt bra betalt och då ska gällande kontrakt accepteras...Görs inte det...stäng av spelaren och ge agenterna näringsförbud...

//Lalle

Anonym sa...

men ett byte kanske vore nåt?
Zlatan mot Cesc,då blir ju alla glada och nöjda :)

/Freddie Ljaaaanbörg

Anonym sa...

Absolut............NOT!

/TB

Anonym sa...

Så klubben får bryta ett kontrakt, men inte spelaren? Intressant! =)

För övrigt tycker jag att det viktigaste är att man kan bryta GM:s kontrakt så att de kan dra åt helv... Italien när de varit usla för länge!

//Torres

Anonym sa...

Naturligtvis kan spelaren säga nej till flytt så länge han har kontrakt.
/TB