söndag, februari 27, 2011

Torsk i finalen

Arsenal förlorade mot Brimingham i finalen i Kalle Anka Cup. En försvarsmiss i sista spelminuten blev avgjörande. Men det är sånt som händer, det är ju bara fotboll.

Finalen är igång


Men det blir inte riktigt bra med webbsändningar. Men bättre är inget. Hela Arsenal!!!

torsdag, februari 24, 2011

Vinst igår!

Det blev vinst igår hemma mot Stoke. 1-0 slutade den rätt usla matchen. 3 pinnar är det viktiga. Men segern blev ändå dyrköpt. Som jag skrev efter vinsten mot Barcelåna:

"Nu är det några matcher tills vi skall ner till Barcelona. Och både Stoke och
Sunderland att möta i ligan. Detta gör mig lite skraj. För vi vet vad dessa båda
lag är kapabla till."

Igår blev både Fabregas och Walcott skadade. Nu var inte Fabregas skada på grund av fult spel så den kan vi inte skylla på "rugbylaget". Nu får vi hoppas att det inte är några allvarliga och långvariga skador. Dom behövs på söndag men framför allt så behövs dom mot Barcelåna borta. Annars är risken stor att matchen är över innan den ens har börjat.

Arsenal har många flyttade matcher i april. Och inte ens det flyttade matcherna är helt spikade beroende på resultat i FA-cupen och Champions League. Bla matchen mot Liverfool är flyttad till söndagen.

onsdag, februari 23, 2011

Match ikväll

Arsenal spelar hemma mot Stoke. Och matchen visas på Viasat Sport HD. Och eftersom vi har en så usel TV-leverantör där jag bor så kan man inte se matcher på den kanalen. Viasat Sport, Fotboll, Hockey och Motor kan man köpa. Men alltså inte Sport HD eller Premier League kanalen. Så då återstår det att pynta 149 spänn för att kunna köpa en webbsändning från Viasat Ondemand och sen koppla datorn till TV'n för att kunna se den ordentligt.

Och då är ju frågan, är det värt dom pengarna? Ja, är svaret oftast. Men med tanke på att större delen av matchen kommer gå åt till att torka av bollen innan Delaps inkast så är det mer tveksamt. Om man sen dessutom har i åtanke att jag igår, när jag skulle kolla CL-matchen mellan Köpenhamn och Chelski, somnade 2 minuter in i matchen. Och att pynta 149 spänn och sen somna är väl sådär lockande. Men det är klart, jag lär ju inte somna när Arsenal spelar. Risken är väl återigen att jag nickar till när Stoke har inkast......

tisdag, februari 22, 2011

Lurre

Jag har precis avnjutit en köttfärs- och potatisgratäng som fru Blogg fixat i ordning till mig. Det var riktigt gott. Sen är det bara 2 timmars jobb kvar idag. Det är nämligen utvecklingssamtal för Ina på dagis. Det betyder att man kommer hem i bra tid idag.
Seger igår

VIK vann igår och har fortfarande chansen till en playoff-plats. Och väl där kan ju vad som helst hända, kanske. Det är dock stenhård kamp om platserna och det håller inte att åka på några onödiga förluster nu. Det skulle vara kul med lite playoff-matcher här under våren.

måndag, februari 21, 2011

Ny vecka fylld av möjligheter, eller?

Jo, visst är det så. Redan första dagen på denna vecka så får vi möjligheten att få skotta snö igen, kul. Och på onsdag får vi se Arsenal slå Stoke i ligan. Och veckan avslutas med lite bubbel efter Arsenals första titel på 6 år. Det blir fint det!

Igår spelade Arsenal borta mot Leyton Orient i FA-cupen. 1-1 lyckades man få med sig och det blir återigen ett omspel i denna cup mot ett "sämre" lag. Tyvärr visar det sig återigen att Arsenal har en väldigt bra förstaelva. Men att spelarna utanför förstalaget inte håller. Eller dom håller säkert om dom får komma in och spela med förstaelvan. Men att sätta in 8 bänknötare samtidigt går inte om man vill vinna matcher har det visat sig. Men det kanske är så i de flesta lag. Det finns en förstaelva med reserver som duger ihop med stjärnorna. Det går kanske inte att ha en trupp med enbart förstaelvekvalitet.

fredag, februari 18, 2011

Ikväll är det Kex-KROSS

VIKtig match för VIK ikväll. Att det sen dessutom är hatderby mot Kexen gör ju inte det hela sämre. Nu var det nog ett par år sedan som jag var och tittade på VIK live. Så det ska bli jäkligt kul att gå ikväll. Coach, är du redo när jag kommer förbi klockan 17:50? Titta inte ut efter en vinröd bil denna gång. Silverbil gäller ikväll.

torsdag, februari 17, 2011

Härlig seger!

Det var en underbar vändning igår. Efter 0-1 i paus så såg det väl inte allt för ljust ut. Men som tur var så verkar det som om Mr Wenger var in och läste här på bloggen i pausen. För det var ett mycket mer aggresivt Arsenal som kom ut i andra halvlek. Man började pressa lite längre upp i banan. Och Cesc var inte lika familjär med motståndarna som i första halvlek.

Och när man själva hade bollen så lät man den rulla snabbare mellan spelarna. Inte hela tiden ta emot, titta, leta pass för att sen bli av med bollen. Utan man spelade mer på ett och två tillslag. Bäst i Arsenal var tonåringen Wilshere. Shit, han vann mycket boll och kom ofta ut med bollen i täta situationer. Bra var även Koscielny, Szczesny och Clichy.

Nu är det bara att invänta och få höra vad alla pajasar runt om här kommer säga om matchen. Kan ju gissa på klassikern, "tur", "ni fick ju knappt låna bollen och ändå vann ni". Det sista brukar man ju få höra om Arsenal annars. "Ni har mycket boll. Men ni passar runt för mycket. Ni kommer ju aldrig till några avslut." Detta kan väl i så fall sägas om Barcelona igår. Men det får man ju inte göra. "Barcelåna spelade ju så vackert och är ju så bra och bla bla bla!" Det jag försöker säga är att vi har sett Arsenal dominera matcher utan att vinna och då fått så mycket skit för det. Men jag tror inte att Barcelåna får samma kritik. Det är ju bara otur att dom inte vinner allt jämnt eftersom dom är bäst i världen....

Och sen undrar jag var Viasatstudion håller på med. Man säger att Arsjavin vill bort och att han inte trivs och det ena med det andra som man har läst i skvallertidningar typ Aftonbladet, Expressen, The Sun och andra sanningssägare. Och att han direkt efter matchens slut sprang ut i omklädningsrummet istället för att lalla runt på plan och fira segern var pga att han inte är nöjd med sin situation i Arsenal.

Kan det inte bara vara så att han inser att detta bara var första halvleken i en tvåmatchserie. Jag tycker han visar att, "vi har inte vunnit något än, det gäller att fortsätta att fokusera". Så jag förstår inte varför man skall "läsa in något" i detta. Tvärtom!

Jag kan även förstå dom spelarna som ville vara kvar ute på plan för att njuta av atmosfären. Det är inte i varje match det är sådan stämning på Emirates.

Nu är det några matcher tills vi skall ner till Barcelona. Och både Stoke och Sunderland att möta i ligan. Detta gör mig lite skraj. För vi vet vad dessa båda lag är kapabla till. Det var mot Sunderland som Diaby blev demolerad och borta i närmare ett år. Och det var mot Stoke som Ramsey blev långtidsskadad. Vi har inte råd att tappa spelare till returmatchen. Sen har vi Birmingham i Kalle Anka Cup och det var mot dom som Eduardo blev brutalt nersparkad. Så jag är lite orolig. Ska vi ha den minsta lilla chans att gå vidare till kvartsfinal så måste alla spelare vara hela, så enkelt är det.

Heja Arsenal!!!

onsdag, februari 16, 2011

0-1 i paus

Och det kommer väl sluta som alla tror, med en torsk för Arsenal. Om Arsenal ska ha någon chans att komma igen nu så gäller det att ta tillvara alla halvchanser man trots allt får. Man måste omvandla dessa halvchanser till helchanser och mål.

I första halvlek tycker jag att Wilshere är den som imponerat mest i Arsenal. Tyvärr tycker jag Cesc verkar vara för mycket kompis med motståndarna än vad som krävs för att man ska vinna. Det går inte att "vara rädd" om motståndaren om vi ska ha någon chans. Det gäller att vilja vinna. Jag menar inte att vi ska börja spela fult men att stå och markera närvaro och säga förlåt så fort någon ramlar håller inte på den här nivån. Sen kan jag tycka att domaren är lite för enögd. Song får kort, helt rätt, för en fällning på en pajas. Men att sen inte Barcaspelaren får kort ute på kanten efter att ha fällt Nasri på liknande sätt är för mig en gåta. Och det är väldigt mycket "spela vidare" när vi faller men när pajasarna faller så är det frispark, gärna följt av en tillsägelse. Jag skyller inte på domaren men det känns som att Barca alltid har zebran med sig.

Kom igen nu Gunners!!!
Inte många timmar kvar!

Nu är det inte långt kvar till kvällens match. Jag har varit nervös hela dagen. Men ändå inte toknervös. För någonstans inom mig så vet jag att det är kört. Att vi inte skall ha någon chans och att vi kommer bli duktigt överkörda. Men bollen är ju ändå någorlunda rund så allt kan ju hända. Det är det som gör mig lite förhoppningsfull. Hur som helst är vi i alla fall mycket bättre förberedda i år än förra året.

Förra året hade vi många skador i truppen och fick fler under första matchen på Emirates. Och vem som helst kan väl förstå att det inte går att vinna mot Barcelåna borta med Silvester på mittbacken. Det är ju teoretiskt omöjligt. I år är skadoran färre och i och med det så finns det en liten gnutta förhoppning. Come on you Gunners!!!
Intressant..

På nyhetsmailet från NyTeknik var den första artikelns överskrift denna, "Tiden talar för Ivar". Klart att man blir intresserad av att läsa om Coachen. Men så visar det sig att det inte alls har något med den berömda Coachen att göra. Jaja, det verkar i alla fall som om att dom vet hur dom skall locka läsare....
Idag blir det jobb igen

Freddie är frisk igen så idag blir det tillbaka till jobbet. Förhoppningsvis blir det i alla fall en tredagars vecka. Jag är redan uppe i 4 VAB-dagar i februari så det blir ju en rolig lönespec i mars, inte...... Men, men, så är det. Inget att göra något åt.

måndag, februari 14, 2011

Freddie


Freddie stökar ner i Inas rum.
Två segrar i helgen!

Först gick Arsenal och vann relativt komfortabelt. 2-0 hemma mot Wolves. Men det borde blivit mycket mer. För chanserna radades upp men en duktig målvakt hos gästerna och en oförmåga att göra mål från vissa Arsenalspelare gjorde att det stannade vid 2-0.

På söndagen spelade Rådjuren en viktig match i Hällaserien mot Tortuna. Ett lag vi måste slå om vi vill hålla oss kvar i högsta serien. Så det var ju bara att kliva fram och visa vägen. 1-0 styrde jag in redan i första minuten. Senare gjorde jag även 3-1 målet. Matchen slutade till slut 6-3 till Rådjuren.
VAB igen..

Då var det återigen dags för lite VAB. Freddie kräktes inatt, igen. Inge kul. Men hon verkar piggare nu i alla fall. Och har fått behålla det lilla hon fått i sig. Hoppas att det går över snabbt.

lördag, februari 12, 2011

Snart match

Hemma mot Wolwes. Och det borde ju bara kunna gå på ett sätt, eller? Ja, normalt så är det så. Men kom ihåg att dom slog USA förra helgen. Och brukar spela bra mot bättre motstånd. Och då tänker ni, men alla lag är ju bättre motstånd, med tanke på placeringen i tabellen. Men jag menar bättre fotbollslag fotbollsmässigt sett, inte tabelmässigt. En annan sak som kan tala emot Arsenal idag är att man möter BarceLåna i veckan som kommer. Nu gäller det att fokusera på rätt match, dvs dagens match. Annars kan det lätt bli ett bakslag även idag.

Hur som helst så tänker jag inte bry mig om resultatet så fort matchen är slut. Jag skall bara gå vidare i livet hur det än går.... yeah right!

fredag, februari 11, 2011

Innebandy

Snart är det dags att lira lite innebandy igen. Vi skall spela en plojmatch mot ett annat ABB-gäng. Men bara för att det är en plojmatch så vill man ju vinna.

På söndag är det match med Rådjuren igen. Och nu är alla matcher viktiga om vi skall hålla oss kvar i högsta serien. I de två kommande matcherna möter vi lag som krigar om att hålla sig kvar. Men eftersom vi är bättre än dom så borde vi klara oss.....TAXI!!!
Vem?

Jag undrar vem det var som lade tillbaka all snö som jag igår på kvällen skottade bort?

torsdag, februari 10, 2011

Freddie


Fredrika har badat och fick sen själv välja vilka kläder hon ville ha. Man blir ju lite stolt när hon väljer dessa :)

onsdag, februari 09, 2011

Ikväll

Ikväll är det match mellan Danmark och England. Danmark med Nicklas "jag är världens bästa fotbollsspelare" Bendtner. Och England med Walcott och Wilshere. Nu är ju frågan om Bendtner ser sin chans att ta en plats i Arsenal. Om han bara riktar några välriktade sparkar i knähöjd på W och W så är han genast närmare en plats i startelvan. Nu hoppas jag att detta inte kommer inträffa eftersom Arsenalspelarna, återigen, börjat bemanna sjukstugan ändå. Vilket inte är bra med tanke på nästa veckas match.

måndag, februari 07, 2011

Tungt

Det känns som en förlust och jag har fortfarande inte kommit över krysset på Newcastle. Eller jag trodde jag kommit över det när jag vaknade i morse. Men efter att gång på gång blivit påmind om det här på jobbet så rivs såren upp igen. Jag har mått riktigt dåligt efter matchen. Och jag har börjat fundera på om det verkligen är värt detta helvete som livet som fotbollssupporter för med sig? Det går ju ut väldigt mycket och länge på mitt humör. Och jag är allt annat än trevlig efter en sån här match. Men, det går ju inte bara att stänga av intresset. Och jag har svårt att se att jag bara efter en förlust skulle rycka på axlarna och sen fortsätta som om ingenting har hänt. Jaja, ny match på lördag. Då jäklar ska vi vinna!!!

söndag, februari 06, 2011

Åsby trädgård


Ina har två favoriter här. Den ena är vattenfallet och den andra är fiket.

Freddie


i bilen. Ser inte helt ledsen ut över att behöva åka till Hallstahammar.

Ina


sitter i bilen för färd till Åsbyhallen... nä, Åsby trädgård ska det ju vara förstås.

lördag, februari 05, 2011

Irish coffee


Det blir gott till dom första minuterna av matchen. För övrigt så vann Rådjuren idag! Heja Arsenal!!!

fredag, februari 04, 2011

Fredag

Ja, äntligen fredag. Efter en lite jobbig vecka med VAB så är det äntligen fredag. Så nära måndag har vi inte varit sen förra veckan. Arsenal spelar borta mot Newcastle Brown Ale imorgon. I vanlig ordning finns det inte utrymme för något annat än en seger. USA vägrar ju förlora. Och nu har ryssarna kommit igång oxå.

torsdag, februari 03, 2011

Fiasko

Upptäcker att VIK spelade match igår. Och jag hade inte tippat i Hällatipset. Det brukar ju komma ett mail innan varje ny månad. Men den här gången har jag inte fått något. Och därför har jag heller inte tippat. Eller, nu har jag tippat. Men det kanske inte gör så mycket. Jag lär väl ändå gå in och dominera om jag vill......

onsdag, februari 02, 2011

Skön seger, men dyr....

Arsenal vann gårdagens fight mot Everton med 2-1 efter underläge i paus. Everton fick ett solklart offsidemål godkänt. Det var dock kanske bra för Arsenal. För efter detta mål blev började matchen ta fart. Arsenal vaknade till och det är inte säkert att det hade hänt utan det målet. Segern blev dock dyrköpt. Ett par välriktade livespel krävdes för att Arsenal skulle kunna hålla undan. Ja, det är i alla fall vad jag tror.

Jag skrev för några veckor sen att det såg ljust ut på skadefronten i Arsenal. Men det skulle jag inte ha gjort. Nu verkar det som om Fabianski blir borta säsongen ut. Nasri är borta 3 veckor och missar Barca-matchen. Igår gjorde Song sig illa och "kunde inte gå" enligt Wenger. Återstår att se vad det är. Så där har vi redan 3 i första-elvan som är skadade. Jag som hade hoppats att vi skulle kunna få möta Barcelåna med vårat bästa lag. Och då tror jag att vi haft en chans. Men börjar vi tappa alla startspelare så blir det givetvis svårare. På plussidan från igår är att Arsjavin gjorde ett piggt inhopp och förhoppningsvis kan han lämna formsvackan bakom sig.

Heja Arsenal!!!

tisdag, februari 01, 2011

Fick just ett mail.....

Och så här stod det i det:

"Torres: £50 miljoner.

Szczesny, Sagna, Djourou, Vermaelen, Clichy, Nasri, Song, Fabregas, Walcott, Wilshere, Van Persie: £44 miljoner."

Har man inte förmågan att hitta spelare med potential så får man köpa färdiga spelare......

Alla sätt är bra. Och det ena sättet passar vissa klubbar bättre, medan det andra passar andra klubbar bättre. I slutändan är det ju ändå titlarna som räknas.

Jag tycker det är helt ok att köpa spelare för stora pengar om man har råd. Däremot så blir jag lite orolig när småskruttar handlar för pengar man inte har. Det blir ofta ett bakslag förr eller senare. Se bara Portsmouth i fjol. Och det drabbar, på något vis, hela ligan. Detta eftersom fokus hos det "konkursfärdiga" laget ligger mer i att skaffa fram pengar genom att sälja spelare. Detta gör att spelarna fokuserar på annat än fotbollen och i slutändan så kan ligan bli orättvis. Och då menar jag för att vissa klubbar möter detta konkurslag medans dom fortfarande "lever". Medan andra får i det närmaste gratispoäng.

Så ser jag på det, som Becks granne på balkongen brukar säga......
Ny månad

Och den börjar med VAB. Freddie är fortfarande inte bra. Det verkade lite bättre igår men idag känns det som om det går bakåt igen. Kanske för att det är jag som är hemma. Vem vet? Hur som helst så är det inget roligt att vara hemma när Freddie är sjuk. Man tycker så synd om henne och vet inte riktigt vad man skall göra, eller kan göra, för att det skall bli bättre. Nu sover hon en liten stund i alla fall. Så då får jag passa på att tvätta sängkläder igen......