torsdag, februari 17, 2011

Härlig seger!

Det var en underbar vändning igår. Efter 0-1 i paus så såg det väl inte allt för ljust ut. Men som tur var så verkar det som om Mr Wenger var in och läste här på bloggen i pausen. För det var ett mycket mer aggresivt Arsenal som kom ut i andra halvlek. Man började pressa lite längre upp i banan. Och Cesc var inte lika familjär med motståndarna som i första halvlek.

Och när man själva hade bollen så lät man den rulla snabbare mellan spelarna. Inte hela tiden ta emot, titta, leta pass för att sen bli av med bollen. Utan man spelade mer på ett och två tillslag. Bäst i Arsenal var tonåringen Wilshere. Shit, han vann mycket boll och kom ofta ut med bollen i täta situationer. Bra var även Koscielny, Szczesny och Clichy.

Nu är det bara att invänta och få höra vad alla pajasar runt om här kommer säga om matchen. Kan ju gissa på klassikern, "tur", "ni fick ju knappt låna bollen och ändå vann ni". Det sista brukar man ju få höra om Arsenal annars. "Ni har mycket boll. Men ni passar runt för mycket. Ni kommer ju aldrig till några avslut." Detta kan väl i så fall sägas om Barcelona igår. Men det får man ju inte göra. "Barcelåna spelade ju så vackert och är ju så bra och bla bla bla!" Det jag försöker säga är att vi har sett Arsenal dominera matcher utan att vinna och då fått så mycket skit för det. Men jag tror inte att Barcelåna får samma kritik. Det är ju bara otur att dom inte vinner allt jämnt eftersom dom är bäst i världen....

Och sen undrar jag var Viasatstudion håller på med. Man säger att Arsjavin vill bort och att han inte trivs och det ena med det andra som man har läst i skvallertidningar typ Aftonbladet, Expressen, The Sun och andra sanningssägare. Och att han direkt efter matchens slut sprang ut i omklädningsrummet istället för att lalla runt på plan och fira segern var pga att han inte är nöjd med sin situation i Arsenal.

Kan det inte bara vara så att han inser att detta bara var första halvleken i en tvåmatchserie. Jag tycker han visar att, "vi har inte vunnit något än, det gäller att fortsätta att fokusera". Så jag förstår inte varför man skall "läsa in något" i detta. Tvärtom!

Jag kan även förstå dom spelarna som ville vara kvar ute på plan för att njuta av atmosfären. Det är inte i varje match det är sådan stämning på Emirates.

Nu är det några matcher tills vi skall ner till Barcelona. Och både Stoke och Sunderland att möta i ligan. Detta gör mig lite skraj. För vi vet vad dessa båda lag är kapabla till. Det var mot Sunderland som Diaby blev demolerad och borta i närmare ett år. Och det var mot Stoke som Ramsey blev långtidsskadad. Vi har inte råd att tappa spelare till returmatchen. Sen har vi Birmingham i Kalle Anka Cup och det var mot dom som Eduardo blev brutalt nersparkad. Så jag är lite orolig. Ska vi ha den minsta lilla chans att gå vidare till kvartsfinal så måste alla spelare vara hela, så enkelt är det.

Heja Arsenal!!!

Inga kommentarer: