fredag, september 30, 2011

Grillning

Tänk att det blev en grillning till i år!


Redan fredag!

Alla veckor borde vara 3-dagarsveckor på jobbet. Jag är övertygad om att det skulle vara bra för mäniskan :-) Nåväl, nu är det långt tills nästa lediga vardag (vad jag vet). Hösten saknar helt röda vardagar och således blir det inga klämdagar heller. Det är väl när dagis stänger en dag som man kan ta ut en ledig dag annars är det bara att kämpa på.

Bottenham borta på söndag känns på förhand som en väldigt svår match. I bästa fall får vi med oss ett kryss men tiderna är förbi när man var garanterad minst en pinne mot våra närmsta grannar. Jag hoppas dock att vi kan överaska!

torsdag, september 29, 2011

Vinst!

Igår spelade Arsenal hemma mot olympiacos i Champions League. Matchen började när jag hade pingisträning. Så det blev att sätta mottagaren på inspelning och kolla när jag kom hem. Och det är tur att Arsenal vann. För det hade inte varit så kul och sitta uppe halva natten bara för att få se dom torska. Oxen gjorde sitt första mål i Champions League i sin första start i CL. Kul! Han kan nog bli riktigt bra när han kommer upp i tonåren. Haha, kunde inte låta bli. Karln är ju faktiskt 18 bast. Hur som helst så kan han bli riktigt bra. Skönt med vinst hur som helst. 2-1 blev det till slut.

fredag, september 23, 2011

Jul

Nu är det jul igen!


I London

Dags för käk. Jag är vrålhungrig!


Vinnare!

Blir en något behagligare resa på en sån här plats.


Undrar?


11:05
FR682
VASTERAS
AIRBORNE 11:26

Om planet flyger in dessa minutrar innan det kommer till Västerås? Det visar sig.
3 timmar kvar


Om tre timmar lyfter, förhoppningsvis, planet. Det är nära nu!
Hårt jobb!

Jag har dammsugit nedervåningen och plockat undan lite på Inas rum. Och jag måste säga att det går bra mycket lättare än när alla är hemma och man skall städa. Det blir liksom aldrig undanplockat då. Det plockas hela tiden fram en massa saker som man absolut måste leka med just då. Så frågan är ju om man inte skulle ta ledigt en dag med jämna mellanrum för att städa huset i lugn och ro.

Hur som helst, snart dags för avresa. I vanlig ordning så är man orolig över om man skall glömma några "viktiga" papper. Biljetter, biljetter eller hotelvouchern. Men det visar sig väl, man kan inte mer än dubbelkolla sig själv ett antal gånger innan man åker.

torsdag, september 22, 2011

Skål för Arthur!

Det närmar sig!

Nu är jag på plats 24079 i säsongsbiljettskön. För ett år sedan var jag på plats 33000 nånting.
Snart så!!
På rätt väg

Det blev invägning på torsdag denna vecka. Och jag är ganska nöjd med resultatet med tanke på att jag numera har långbyxor och en tjockare långärmad tröja än jag haft tidigare. Men nästa vecka finns risken att det går åt andra hållet efter en långhelg i London.

Viktkurva V38
Torsdag och sliten

Onsdagarna har blivit den absolut tyngsta dagen på veckan. Detta med dubbla träningspass tar ut sin rätt. Det kändes på pingisen att jag hade spelat innebandy innan. Helt plötsligt tog jag helt slut. Så jag får nog fundera på hur jag skall göra i fortsättningen. Innebandy eller inte?

Nåväl snart dags för rekreation och kontemplation i London. Nu är det nära! Och det känns som om det kommer bli en kanonresa!! Längtar!
Arthur Guinness day!

17:59 ikväll så är det dags för alla oss Guinness-älskare att höja glaset för en skål. Detta påfund startade 2009 när Guinness fyllde 250 år. Och har nu blivit en tradition. I Dublin och vissa andra städer anordnas det livemusik. Men för egen del så får jag sitta hemma och skåla med mig familjen.

onsdag, september 21, 2011

Toure - I'm stronger now


Efter en dopingavstängning är nu Kolo Toure tillbaka i Man Shittys lag. Och jag kunde bara inte låta bli att blogga om denna rubrik som jag hittade på Skysports. Klart att han är starkare efter dopingen :-)

Vinst igår!

Tydligen lyckades Arsenal vinna en match igår. Tyvärr visades den inte på någon kanal och jag kunde inte hitta någon stream att titta på heller. Men hur som helst, seger!! Nu får vi hoppas att det fortsätter med seger även på lördag. Det är ju lite roligare att vara på plats när dom vinner.

måndag, september 19, 2011

Illa ute?

Det finns inte mycket positivt med Arsenal just nu. Det började igentligen för ganska länge sen. Men har sedan i våras blivit värre och värre. Biljettpriserna höjdes inför denna säsong. Det kostar att ha bra spelar i truppen sas det. Alla har inte varit helt glada över detta. Särskilt inte när fönstret öppnas så är det inte nya spelare det talas om. Nä, det är försäljning av de två bästa spelarna som det surras om. Vänta nu, höjda biljettpriser för att en bra trupp kostar pengar? Sälja de bästa spelarna? Hur går detta ihop?

Säsongen inleds bedrövligt och fönstret närmar sig stängning. Arsenal har precis torskat med 8-2 mot en föredetta titelrival. Dom är fortfarande aspiranter med det är inte vi. Arsene panikköper 5 nya spelare på några dagar. Varav en är ett lån av en spelare som inte platsar i Chelski. Att man dessutom tar in honom utan den obligatoriska läkarundersökningen gör det hela än märkligare. Men strunt samma, det är en helt annan historia.

Nu, när biljettpriserna är högre och truppen är sämre så blir det givetvis svårare att sälja ut arenan man tyckte att man behövde ha. Och visst behöver man det om man är ett topplag. Men i år är det första gången som jag kan se att det finns biljetter kvar att köpa (på General Sale) till en match som spelas om 5 dagar. Om inte det är en väckarklocka för klubben så vet inte jag vad som är det? Om intresset minskar och därmed även intäkterna så kommer det bara bli än svårare att få till ett topplag igen. Jag ser med spänning fram emot hur Arsenals styre skall reagera på allt detta. Dags för silent Stan att visa lite ledaregenskaper nu!

Grattis Freddie!

Idag har Fredrika namnsdag!


Sömn!

Skulle vilja sova lite mer än jag gör. Visst, det finns dom som sover mycket mindre än jag. Men vissa nätter blir det för lite. Som i natt. Eftersom jag spelar innebandy på söndagkväll så kan jag inte somna. Och när jag väl somnat så är det för få timmar kvar tills klockan ringer. Och det blir inte bättre av att Ina ropar vid 4-tiden och är törstig. Efter det är det omöjligt att somna om. Eller omöjligt är det inte men eftersom man skall upp bara dryga timmen senare så är det liksom ingen mening. Somnar jag om så kommer jag aldrig orka vakna igen.....

Hemma igen!

Ny vecka, nya koppar kaffe!


lördag, september 17, 2011

Tacos

Ikväll blir det tacos. Och det blir med egenodlade tomater. Dom är fantastiskt goda.


Uselt

Det är så dåligt av Arsenal idag. Man har 2-1 och flera lägen att göra 3-1. Men inte. Istället gör vi 2 självmål och dessutom bjuder linjedomaren på 1 mål. Ska det vara så jäkla svårt att avgöra en match när man har chansen? Säsongen har knappt börjat och man är redan trött på den. Usch och fy!

Så dåligt!

Och sämst är Djourou. Visserligen på fel position men det är han väl alltid. Även linjespringarn får ta på sig en del...


Flytta

Nu har man flyttat på ett ton igen. Denna gång var det ett ton lera/jord som jag spred ut efter häcken som går jäms med cykelbanan. Alltid lika skönt att känna att man har en rygg. Det börjar bli lite av en lördagsvana att gräva, kärra osv. Nu mat, sen dusch, sist fotboll. Hoppas jag inte somnar till den. Jag känner mig jäkligt trött i alla fall.
5 timmar till matchstart

Arsenal spelar borta mot Blackburn. En traditionellt svår bortamatch. Blackburn har dessutom börjat jäkligt dåligt och måste börja ta poäng. Så jag förväntar mig ett krig idag. Och det gäller för Arsenal att inte vika ner sig. Att Arsenal spelade Champions League i veckan är något som oroar mig. Vi har alltid haft svårt på helgen efter CL-match. Och är det dessutom bortamatch så är det ännu svårare. Jag hoppas dock att det skall gå vägen för Arsenal behöver verkligen 3 pinnar idag.

fredag, september 16, 2011

168 timmar

Om 168 timmar lyfter planet mot London.


Ännu en vecka

Det går rätt så fort nu, tiden bara rinner iväg. Snart har man gjort ännu en arbetsvecka och det är nu bara en vecka kvar till avgång.

Som vanligt på fredagar så körde vi invägning idag. Tyvärr så hade inget hänt för min del. Känns lite tungt. Hade hoppats att ha en förbättring varje vecka. Men inte denna gång. Och ärligt så vet jag inte varför? Jag har ju tre träningspass och ett grävpass sen förra veckan. Jag har inte tagit någon pilsner sen sist. Jag käkar inget godis längre. Det ända är väl att det var den smalaste av tårtbitar när vi firade Freddies 2-årsdag. Med andra ord så är det bara en sak som gäller nu. Jag måste ut i spåret, helst två gånger i veckan förutom de övriga passen.

torsdag, september 15, 2011

Inte så farligt

Jag trodde igår att jag idag skulle känna mig väldigt sliten efter två träningspass. Men det känns mycket bättre än förväntat. Antingen så tog jag inte i ordentligt eller så börjar jag bli bättre tränad. Förmodligen en kombination. Jag kommer i alla fall ihåg att jag under pingispasset kunde känna mig helt slut efter vissa bollar. Och jag kan inte förstå hur jag kan bli så jäkla trött efter lite pingis.

Jag trodde dock ett tag igår att det inte skulle bli någon pingis. För när jag kom dit fanns det ingen annan där som jag skulle träna med. Men det kom 2 till slut. Nu gäller det bara att försöka hålla en gång i veckan ett tag så man känner att känslan infinner sig. Det borde den väl göra med regelbundet spelande?

onsdag, september 14, 2011

Onsdag=träningar

Först blir det innebandy mellan 16-17. Sen blir det pingis vid 20-tiden. Där mellan blir det lite käk när fru Blogg är på joggen.


tisdag, september 13, 2011

Det blir skillnad!

Jag hörde en reklam på radion om en sida på nätet som säljer fotbollsbiljetter. "Nu har alla råd att se på fotboll bla bla bla". Så jag var tvungen att gå in och kolla om det var så fantastiska priser. Så en snabb koll på helgen när vi åker ner, jag kollade Arsenal - Bolton. 1490 kr för bara biljetten. Man kunde även köpa paket. Jag plockade ihop ett paket som skulle motsvara en del av vårat "paket". 4 nätter på hotell (3*) och matchbiljett till ovan nämnda match, 3890 kr.

Vi får flyg ToR, 4 nätter på hotell, matchbiljett till Arsenal-Bolton och QPR-Aston Villa, Stansted-express tågbiljetter och tunnelbanekort laddat med 20 pund för strax under 4000 kr. Det verkar som om det lönar sig att plocka ihop paketen själv.
Incheckat

Så där ja, nu är vi incheckade på planet. Tror jag i alla fall. Som vanligt när man gör något så vill det gärna strula lite. Och även denna gång. Jag kom till sista sidan där man kan spara och skriva ut incheckningen. Både spara och skriva ut gick bra. Men när jag skulle navigera bort från denna sida så kom jag till en felsida. Så jag får väl gå in lite senare och se om vi verkligen är incheckade.

Ikväll spelar Arsenal sin första gruppspelsmatch i Champions League. Dortmund borta och Wenger får inte sitta på bänken. Detta för att han "coachat" laget via kompisar i första kvalomgången. Detta gjorde han efter att han frågat UEFA's funktionär om hur han fick agera. Men han blev lurad av funktionären och får därför sitta två matcher på läktaren utan att ringa PR. Det vore inte helt fel med minst en pinne ikväll.

måndag, september 12, 2011

Ny vecka, nya möjligheter!

Efter lördagens grävande och gårdagens innebandyträning så känner jag mig rätt så slitet. Så nu ska det bli skönt att få åka till jobbet och få vila kroppen lite. Och istället använda knoppen. Men först till dagis med prinsessorna.


lördag, september 10, 2011

Grävning

Det blev en del lera/jord uppgrävt idag. Dessutom har jag kärrat en massa grus. Jag är helt slut!


Lördag och hårt jobb!

Ja, idag blir det att jobba med kroppen. Vi skall tydligen gräva igen. Lerjord som finns utanför förrådet skall bort. Rhododendron skall planteras med rhododendronjord och annan bättre jord. Vi skall fylla på med lite grus närmast förrådet på insidan av tomten. Och sen försöka frakta bort lite av den dåliga jorden. Och eftersom Arsenal spelar idag så gäller det att börja i tid så man hinner klart innan matchen börjar.

fredag, september 09, 2011

Invägning

För några år sedan så körde jag och några kollegor med invägning varannan vecka. Men sen slutade vi med det av någon anledning jag inte kommer ihåg. Men nu har jag och JP dragit igång igen. Och vi fortsatte på den gamla statistiken. Och man kan ju lätt se att det vände uppåt när vi slutade väga oss. Och denna gång så kör vi vägning varje vecka. Då går det inte att "slarva" varannan vecka för att man inte känner pressen på sig. Så nu är det ingen lek längre....


Diagram efter andra veckan, V1136
Redan fredag

Den här veckan har gått fort. Och snart är det dags för helg. Och risken är väl att den går ännu fortare. Hur som helst så är det äntligen dags för lite fotboll igen efter två veckors interlull. Arsenal spelar en måstematch hemma mot nykomlingarna Swansea. Och jag gissar att de flesta nyförvärven går direkt in i laget. För de övriga är ju antingen skadade eller avstängda.

Idag är det dessutom bara 14 dagar kvar tills planet lyfter mot sydligare breddgrader. Eller i alla fall till London. Den här helgen skall det vara mellan 15-22 grader. Hur är det om två veckor? Kan man ta med shortsen? Det vore ju bra. För jag vet inte om jag får på mig långbyxorna efter sommaren. Det är inte testat än.

torsdag, september 08, 2011

Pund

Nu har jag skaffat lite pund. Lite fickpengar vill jag i alla fall ha med mig. Om inte annat så till pintsen.


Sliten

Gårdagen blev tuff, kanske för tuff för mig. Direkt efter jobbet så blev det innebandy 1 timme. Sen hem och fixa pannkakor. Freddie brukar ju gilla det men inte igår tyvärr. Sen blev det att åka ner till Klövernhallen och träna lite pingis. Så idag är jag riktigt sliten i kroppen. Det är lite synd att både innebandy och pingis är på samma dag. Det kommer bli tunga onsdagar i höst.

Men nu är det bara 15 dagar kvar till London så att man är lite sliten gör inte så mycket när man har något roligt att se fram emot. En helg med fotboll, Guinness, John Smith's, fish and chips, Fullers mm. Någon som tror att jag inte längtar?

Dagens första

kopp kaffe.


onsdag, september 07, 2011

Klappat och klart!

Nu är även QPR-biljetterna fixade. Och i och med detta så känns det som om vi är redo för en Londonresa!! Och det är ju faktiskt bara 16 dagar kvar tills vi lyfter!

Grattis Freddie!

2 år idag. Stora tjejen nu :-)


tisdag, september 06, 2011

Gunga

Nu är det dags igen.


Tunnelbanekorten

är nu helt klara. Bara QPR-biljetter kvar att ordna.


Tropicsallad

Det blev en Tropicsallad på Tropic till lurre idag. Den var riktigt god.


Trött

Jag är inne i en period när jag är ständigt trött. Det är upp på morgonen, iväg till jobbet, hem, hämta på dagis, laga mat, natta dvärgarna och sen är man helt slut. Orkar inte ta tag i nånting efter det. Men det kanske går över och man blir pigg och glad igen.

måndag, september 05, 2011

17 år

Idag är det 17 åt sedan jag började jobba hos min nuvarande arbetsgivare.


Ny vecka!

Sen idag, ska både lämna och hämta barnen idag på dagis. Fru Blogg lämnar och hämtar bilen på service. Med andra ord, nya utgifter som inte är så roliga. Men eftersom man varken kan eller är intresserad eller har tid att hålla på med bilen själv. Så har man inget annat val än att lämna in den och få den kollad. Förmodligen "hittar" dom även något som måste åtgärdas så att det blir ytterligareutgifter.

Annars så var det en bra helg, Arsenal förlorade inte! Stort! Nu är vi på gång igen.

fredag, september 02, 2011

Fixat

Så där ja, nu är tunnelbanekorten fixade. Och även Stanstedtåget fixat. Nu har jag varit duktig! Nu är det bara eventuella QPR-biljetter kvar att ordna.

torsdag, september 01, 2011

Pingis

Då har man kört ett pass. Golvet var halt, som is. Och jag överdriver inte.


Funderar

Jag funderar på om man skulle åka och spela lite pingis ikväll? Bara för att känna på om det är något för mig i år. Får nog klura lite på det...
A busy day!

Ja, det var en riktigt händelserik dag igår inom fotbollen. Fönstret stängde i natt och de som ville köpa alternativt göra sig av med spelare var tvungna att göra det igår. Arsenal gjorde bägge och. Ett gäng ut och ett annat gäng in. De som försvann var Bendter (Sunderland på lån i ett år), Lansbury (West Ham på lån i ett år), Sunu (nåt franskt lag), Cambell (samma franska lag på lån ett år), Traore (QPR). Har kanske missat nån men dessa är de som jag kommer ihåg.

In kommer Santos, Mertesacker, Benayoun och Arteta. I tisdags kom även Chu Young Park. Jag är inte överlycklig över spelarna som kommer in förutom Mertesacker. Santos har jag aldrig sett. Benayoun har jag aldrig gillat och Arteta var bra för några år sedan och jag hoppas att han kan visa att han fortfarande kan spela fotboll. Och helt klart var det nödvändigt med fler spelare. Men jag har svårt att förstå varför man väntar till sista dagen innan man handlar.

Wenger har i och för sig sagt att försäljningarna av Cesc och Nasri har upptagit mycket tid, kraft och energi. Men jag har lite svårt att köpa den förklaringen. I min värld så kan ju försäljningar uppta någon tid alls. Det är väl bara agera när väl buden kommer, eller? Typ så här:

2011-07-03 10:30 Faxen går igång. Ett bud på Fabregas på 25 millar printas ut
2011-07-03 10:35 Fax skickas från Arsenal "No" står det i faxet

2011-07-10 10:30 Faxen går igång. Nytt bud på Fabbe på 26 millar
2011-07-10 10:35 Samma svar "No"

Och så fortsätter det. Som ni ser 5 minuters jobb med att faxa ett "No". Sen när väl budet är ok så kanske det tar en dag att fixa allt. Samma visa med Nasri, bud kommer, svar ges.

Men i Arsenals värld så kanske det ser ut så här:

2011-05-29 23:53 på Arsenals kontor efter att ännu en dag gått och inget bud inkommit på varken Cesc eller Nasri.
Wenger: Vi måste göra ett schema?
Ivan: Vad då för schema?
Wenger: Ett faxvaktarschema. Så vi inte missar något bud.
Ivan: Bra idé!

Ett schema sätts upp och ser ut som följer:

09:00-11:00 Wenger
11:00-12:00 Ivan
12:00-14:00 En namnlös planskötare (det är ju lunchtid och Wenger och Ivan vill inte jobba på lunchen)
14:00-16:00 Ivan
16:00-18:30 Wenger

Det berordras även att faxen skall servas varje natt för att den men säkerhet skall fungera dagtid.

Som ni ser så tar ju detta upp mycket tid och går ut över tilltänkta inköp.

Så för att sammanfatta detta svammel så kan man väl säga att det känns lite panikartat. Men som det ser ut så var det helt nödvändigt. Och förhoppningsvis så kan vi nu ta en pinne hemma på Swansea i nästa hemmamatch!