onsdag, november 30, 2011

Torsk igår

Arsenal förlorade som väntat hemma mot Shitty i Kalle Anka Cup. Men vi blev inte så utspelade som jag hade förväntat mig. Med både Coquelain och Frimpong på mitten så hade vi ett riktigt ungt och orutinerat mittfält. Men grabbarna skötte sig bra och behöver inte på något vis skämmas för insatsen. Det finns ju faktiskt andra lag i ligan som har torskat med betydligt större siffror hemma mot Shitty.

Jag höll i en pingisträning igår. Ett två timmar långt pass. Och det var nog några av de längsta timmar jag varit med om. Trodde aldrig det skulle ta slut. Men så är det, bara att göra sitt bästa och hoppas att några tips man gav hjälper dom i sitt fortsatta spelande.

Stjärnan på plats

tisdag, november 29, 2011

Eget liv?

Igår hade vi bilen, den äldsta, på verkstan. Dels för lampan som larma hela tiden och som sa att man skulle åka till närmsta Volvohandlare. Och dels för att det med ojämna mellanrum låter som om man har en plogbil med plogen i marken strax bakom sig. Det första felet med lampan fixade dom. Det var någon säkringsdosa som var skitig och den rengjordes och dessutom byttes några säkringar. Men det andra felet kunde dom inte hitta. Och det konstiga var (och kanske typiska oxå) att när Fru Blogg åkte till Bilia igår så lät den ingenting. Det var precis som om den visste att "nu jäklar gäller det att skärp till sig om det inte skall bli skroten för mig". Så när Fru Blogg hämta bilen och skulle åka hem så kunde den andas ut igen och återgå till sin vanliga ovana att ge ifrån sig ett jäkla ljud.

Ikväll spelar Arsenal i Kalle Anka Cup hemma mot Shitty. Det kan väl bara sluta på ett sätt? Frågan är om man ens skall köpa matchen ikväll. 79:- för att se Arsenal bli utspelade. Nåväl, det beslutet får jag ta efter att jag lekt pingistränare igen....

måndag, november 28, 2011

Huvudvärk

Jag var och körde ett pass pingis igår förmiddag. Men efter jag kommit hem och duschat så fick jag en sån jäkla huvudvärk. Och det är inte helt bra än. Riktigt jobbigt. Och idag är 240 på verkstan. Stor risk att det kan göra huvudvärken än värre. Ingen aning vad det är för fel och vad det tänkas kan kosta. Dags att skrapa dom där trisslotterna vi köpte i helgen. Plötsligt händer det ju......

torsdag, november 24, 2011

Höjdrädd

Mina kära kollegor, som mycket väl vet att jag är höjdrädd, gav mig denna present idag. Jag blev svettig och nervigt bara jag öppna asken.


Det kröp dock fram sen att det går att byta detta mot en annan upplevelse. Jag ska noga överväga den möjligheten :-)


Middag

Kvällens middag intogs på Tropic. Planksteken var både god och mättande.


Jenna

gav mig denna fina blomma idag. Tack Kompis!


Song

I gårdagens Arsenalmatch var det, enligt mig, en spelare som stack ut i mängden. Det var Alex Song. Och då inte bara för den fantastiska dribblingsuppvisningen han hade innan han serverade v Persie till hans första mål för kvällen. Utan han var ju överallt och stoppade upp Dortmundanfall. Man of the match i mina ögon.

onsdag, november 23, 2011

Gruppsegrare!

Arsenal har med en match kvar att spela redan säkrat gruppsegern. Skönt att kunna åka till Grekland med b-laget i sista omgången.


Anmäld

Nu har jag anmält mig till Veteran-VM i pingis som spelas i Globen nästa sommar. Bra att ha något att se fram emot. Ett bra sätt att hålla igång med träningen om inte annat.
Vilken jäkla tur

Idag regnar det och idag har jag bilen!! Vilket flyt. Det hade inte varit någon höjdare att traska till jobbet i det här vädret. Men det skall tydligen bli regn imorgon oxå. Men jag har lite planer på hur jag skall kunna få en torr resa till jobbet imorgon ändå.

Ikväll spelar Arsenal i Champions League. Och vid vinst så är vi klara för slutspel och skulle det bli kryss i andra matchen så är vi klara gruppsegrare. Men först måste vi ju vinna våran match oxå. Och det får bli efter innebandyn och pingisen. Busy Wednesday!

tisdag, november 22, 2011

Lite rappare

Jag var lite rappare idag när jag gick till jobbet. Visserligen tog jag en lite annan väg sista biten men å andra sidan som var jag tvungen att stanna och knyta sko två gånger. Så det kanske jämnar ut sig. Ett par minuter snabbare var jag hur som helst.

Men imorgon är det bilåkande igen. Jag tar bilen, Fru Blogg får ta bussen. Allt för att jag skall kunna spela innebandy efter jobbet. Så det blir två pass imorgon ändå. Utan att behöva traska till jobbet.

måndag, november 21, 2011

Ny vecka osv....

Det kändes i benen under morgonens promenad att jag spelat innebandy både lördag och söndag. Det var inte det där riktiga drivet i stegen. Och det tog följdaktligen ca 3 min längre tid att gå till jobbet än i fredags. Idag har jag dock turen att kunna bli hämtad av Far från jobbet. Perfekt då jag ska hämta på dagis och därmed kan hinna jobba full tid utan problem.

Sitter och funderar på julledigheten. Hur mycket ska man vara ledig? En eller två veckor? En minst men ska man ta en andra oxå? Det blir ju i så fall till att ta ut föräldrardagar. Vad vill dvärgarna? Gå på dagis eller vara hemma med mig? Förmodligen dagis.... Men jag måste ju tänka på mig själv oxå :-)

Ha en bra vecka nu kamrater!

lördag, november 19, 2011

Arsenal

Vinst idag med 2-1. RvP är nog ligans bästa forward just nu. Vermaelen är en av de bästa mittbackarna. Han har varit saknade i 1,5 år.


fredag, november 18, 2011

Saknar

Sommaren, ledigheten och värmen.


Svordom

Jag hade en förhoppning om att denna veckas promenerande skulle göra susen för mitt försök till viktnedgång. Men icke, exakt samma vikt som förra veckan. Nästa vecka kanske jag skall prova med att gå lite omvägar till jobbet....

En kopp

för att få en bra start på dagen.


Fredag

Idag är det traska till jobbet som gäller igen. Det tar ca 35 min och är både en skön promenad men samtidigt lite läskigt där i skogen i mörkret. Men det är bara i med Thin Lizzy i öronen så kan man trolla bort 35 min bara så där. I helgen hoppas jag att jag kommer iväg på två innebandypass, match imorgon och träning på söndag.

Annars är det ju Premier League igen. Norwich borta och det skall normalt inte vara några som helst problem. Men nu snackar vi Arsenal och dessutom direkt efter ett uppehåll där var och varannan har varit iväg och spelat onödig fotboll.

Trevlig helg på er allihopa!!

torsdag, november 17, 2011

Sorry

Sent inlägg idag, jag ber om ursäkt för det. Det var bara lite körigt på morgonen/förmiddagen. Men jag ska i alla fall kort berätta om hur det gick igår på träningen. Åt skogen.. Jag hann byta plattor innan men det är tydligen lite skillnad på nya plattor och plattor som är några år gamla. Känslan var som bortblåst. Men det klickade lite skönt ibland :-)

2 torsk mot hallstadödarn och 1-1 mot DL. Men som jag sagt tidigare, det känns som om jag är en nybörjare när jag ställer mig vid bordet. Känns liksom inte naturligt att spela. Detta trots träning en gång i veckan i säkert 10 veckor nu. Det är i min värld ganska mycket pingis.

onsdag, november 16, 2011

Halva sträckan avklarad

Nu har jag traskat till och från jobbet sen i måndags och nu är hälften av alla promenader avklarade för denna vecka. Hur jag ska palla att gå även nästa vecka vet jag inte. Det är läskigt mörkt och dessutom var det rätt så kallt i morse. Jag saknar bilen mer än den saknar mig, gissar jag.

Ikväll är det bt igen. Men det blir ingen innebandy idag, problem med logistiken. Och det extra jobb det krävs för att ordna den överväger inte det roliga med att lira. Jag har nya plattor och skor till pingisen, frågan är bara om jag hinner limma på dessa innan träning ikväll? Nästa fråga är ju om jag har något lim hemma? Det visar sig.

Jag hade ju faktiskt tänkt fixa detta igår. Men efter promenaden hem, hämta på dagis, laga mat, tvätta kläder och duscha dvärgarna så var jag helt färdig och valde istället att ta en Fullers Old Winter Ale istället. Sen somna jag gott ca två minuter in på Sverigematchen. Trots att det skulle bli en såå spännande match.....NOT!

Interlull är i alla fall över för denna gång och nu kan vi fokusera på den riktiga fotbollen som börjar på lördag kl 13:45 i Norwich

tisdag, november 15, 2011

Kalla händer

Jag har ofta kalla händer. Och det finns framförallt ett tillfälle när detta inte är så lyckat. Det är när jag spelar pingis. Det konstiga är att jag kan känna mig ganska varm om händerna innan jag börjar spela (eftersom jag haft overall och handskar på mig) men ju längre en match är, ju kallare blir händerna. Och därför tänkte jag att jag skulle söka på kalla händer på internet. Och visst, det blev hur många träffar som helst.

Jag började läsa och hoppas att jag skulle hitta någon lösning på mitt problem. Och en sak jag hittade på flera ställen var att det kunde bero på att man hade för lite kroppsfett. Detta gör att kroppen inte klarar av att värma allt så då blir händer och fötter lidande. Men det känns inte som om det är detta som är mitt problem..... Kroppsfett har jag i överflöd. Så det är bara fortsätta söka.

måndag, november 14, 2011

Godis

Några Fullers old Winter Ale, några Caffreys (numera som 3,8-or) och naturligtvis några Guinness.


Svårklätt

Det blev en promenad till jobbet idag och det kommer för övrigt bli det dom närmsta två veckorna oxå. Det är först då vi fått tid för bilen på verkstan. Och den andra bilen får väl Fru Blogg använda då hon har nästan en timmes längre promenadtid till jobbet än vad jag har.

Men det är svårt att veta hur mycket man skall ha på sig. Idag frös jag men var ändå småsvettig. Skulle jag ha varmare kläder skulle jag ju bli genomblöt innan jag är framme på jobbet. Nåväl, det är tur att man kan lyssna på musik medans man går i alla fall.

lördag, november 12, 2011

fredag, november 11, 2011

Lite coolt!

11/11-11 11:11
Jag har kraften!

Helt på egen hand lyckades jag vända VIK hockeys negativa trend. Några välriktade spel på Malmö och genast har VIK en kassaskåpssäker vinst. Helt fantastiskt vad man kan fixa.

Snart helg igen, en dag kvar. Veckorna går rätt så fort nu. Det är ju bara 6 veckor till jul. Tyvärr så är det ju ingen arbetarjul utan en arbetsgivarjul. Men det får man väl ta. Nästa jul blir bättre!!

torsdag, november 10, 2011

Det går åt rätt håll igen


Efter några tunga veckor så har det åter vänt neråt, bra!
Vad är det som är så svårt?

Varför kan jag inte spela bra pingis längre? Varför vet jag inte hur jag skall spela? Jag har ingen klar bild över hur jag vill spela. Och bara det att jag hellre tar ett steg mot forehandsidan och loopar backhand istället för tvärtom säger ju att det inte står rätt till i skallen. Jobba fh har ju alltid varit min grej. Det enda sättet att komma ur detta är ju att hela tiden fokusera på hur jag vill spela. Jobba på det och sen se om det ger något resultat. Visserligen är det bara pingis och det är skit samma hur det går. Jag får motionera lite i alla fall. Men det är ju lite roligare om man kan spela lite bättre oxå.

onsdag, november 09, 2011

Dags för ännu en dag

Lämna på dagis, idag gick det bra. Diddie gick in på avdelningen och vände sig om, "Hej då! Hej då!" med ett stort leende. Vissa dagar är det lättare än andra att lämna. Skönt att det finns bra lämningsdagar oxå.

Nu gäller det att ladda för eftermiddagens/kvällens träningspass. I helgen är det ju dessutom dags för tävlingspremiär för säsongen. Jag har inga större förhoppningar på att det skall gå bra. För varje gång jag ska börja träningen så känns det som om det är första passet på länge. Och då har jag ändå kört en gång i veckan sen början av september. Man kanske helt enkelt inte kan hitta någon formtopp längre.....

Fel årstid för detta

tisdag, november 08, 2011

Vad händer?

Det är väl en bra fråga? Men just nu händer det inte så mycket. Premier League har stängt i två veckor. Ingen Champions League spelas heller. Inte ens Kalle Anka Cup kan man se fram emot. Nä, det blir långa två veckor nu. Men det kanske är bra? Nu kommer man ju verkligen längta till den 19:e kl 13:45 då Arsenal skall slå Norwich på bortaplan. Hur svårt kan det vara?

måndag, november 07, 2011

40 friska

Måndagmorgon och man har 40 friska timmar att ta sig igenom innan nästa helg. Visst är det underbart? Ny vecka, nya möjligheter! Jag tror jag glömde nämna att Arsenal vann i lördags! Och det konstiga var att man kände sig ganska lugn under hela matchen. Och det var länge sedan det kändes så bra när Arsenal spelar. West Brom är ju annars en sån motståndare som vi brukat haft det svårt mot. Inte för att dom nödvändigtvis är så bra utan för att vi gjort dom bra. Detta p g a att vi inte haft den rätta inställningen. Utan trott att det bara räckt att ställa in skorna så skulle allt lösa sig ändå.

Fullt så enkelt är det dock aldrig i idrottens värld. Man måste ha rätt inställning till alla matcher om man inte vill trilla dit. Och lördags hade vi det. Arsenal har ju det senaste året pratat om att dom vill pressa högt. Och på det viset inte ge motståndaren någon tid till bra uppspel och snabbt kunna ställa om till anfallsspel. Tyvärr har ju denna höga press bara gett att man går upp med laget för att "pressa" men ändå bara ställt sig en halvmeter eller mer ifrån utan att riktigt pressa. I lördags kunde jag dock se en mer tuff press och det gjorde det väldigt svårt för motståndarna.

Nu är det uppehåll i 2 veckor. Och risken är väl att våra spelare åker iväg och spelar låtsasfotboll och drar på sig några månaders skadefrånvaro. Risken är stor.

söndag, november 06, 2011

Hungrig!

Och det är långt kvar till mat. Fru Blogg och Ina håller på och rullar köttbullar och jag har skalat potatis. Det ska bli köttbullar med potatismos. Och jag längtar till maten, jag är såå hungrig!

Utemöbler

Nu är utemöblerna inpackade. Längtar redan till våren/sommaren.


Gröt

Nu står man här igen och väntar på morgonens gröt.


fredag, november 04, 2011

Nu är det bekräftat!!!

Den mysiga pubben Anchor & Hope är precis så bra som vi alltid trott. På Fullers hemsida kan man läsa om olika Fullerspubbar som serverar alen som de ska. Och Anchor & Hope är en av dessa. Nu vill man ju än mer åka dit!!
Freitag

Som tysken skulle sagt, typ. Hur som helst är det bara en arbetsdag kvar denna vecka. Och det skall bli skönt att ha helg med bara två hållpunkter. Det är Arsenal kl 16 imorgon och innebandyträning kl 20 på söndag. Utöver det så är jag ledig. Vi får väl se vad Fru Blogg hittar på åt mig. Det är väl säkert något som skall fixas.

Det är en väldigt viktig match för Arsenal imorgon. Vinst och man går in i interlull med 9 segrar och en oavgjord på de senaste 11 matcherna. Och en positiv känsla inför fortsättningen efter dessa meningslösa vänskapsmatcherna som inte ger annat än nya skador på våra spelare. Btw så är det Leksand - VIK på TV ikväll. Undrar vad Leksand ger för odds, alltöver 1,00 är spelbart!

torsdag, november 03, 2011

Tjatig

Med risk för att vara tjatig och att jag hela tiden upprepar mig. Men onsdagarna är tunga. Det är f*n att inte träningarna kan vara på olika dagar. Och jag vill ju vara med på bägge träningarna. Men helt klart blir pingisen lidande. Efter vissa bollar så har flåsar man som om man sprungit ett maraton. Inte för att jag gjort det men ändå.

Handen klarade sig skapligt under träningarna i alla fall. Jag var lite rädd att framförallt innebandyn skulle kunna göra handen sämre. Men det funkade att lira. Är det någon som vet var man handlar pingisprylar nu för tiden? Jag har en bh-platta som är några år gammal nu och eftersom jag blivit gammal och inte orkar gå runt längre och spela fh så skulle jag nog behöva skaffa en ny platta. Även skor skulle behövas men det känns lite svårare att beställa på nätet. Modellen jag har lär väl knappast finnas kvar.....

onsdag, november 02, 2011

Kryss

Arsenal kryssade hemma mot Marseille igår. Ingen höjdarmatch men totalt sett på 2 matcher mot Marseille så har man tagit 4 pinnar och det är ju ganska ok. Nu är det en match kvar innan interlull börjar igen. Så nu gäller det att vi tar 3 pinnar på lördag!

Idag är jag trött. Freddie ville inte äta välling igår kväll och givetvis så vaknar hon hungrig på natten istället. Bara att bjuda till och fixa välling. Sen var det svårt att somna om. Tur att man får köra dubbla träningspass ikväll. Idag är jag dessutom spelklar för ny klubb. Det känns lite vemodigt samtidigt som om det känns ok med tanke på att alla man spelade med tidigare är borta från Hallsta.

tisdag, november 01, 2011

Jobb igen

Idag är det tillbaks till jobbet som gäller. Långhelgen är över och kortveckan börjar. Längtar redan till fredagen och några dagars ledighet. En helg som dessutom inte är planerad, ännu.

Ikväll spelar Arsenal i Champions League. Och förhoppningsvis så tar man med sig anfallsspelet in i denna match. Och förhoppningsvis så tar man med sig försvarsspelet från andra halvlek in i denna match. Det var en klar skillnad i försvarspelet mellan första och andra halvlek i lördags. Men risken är att man fortfarande svävar bland molnen efter senaste matchen. För av någon konstig anledning så är det så Arsenal har varit de senaste åren. En bra match följt av några dåliga. Men o andra sidan så är det ett "nytt" Arsenal nu med en del nya spelare, ny kapten och kanske kan det göra att man glömmer senaste matchen och bara fokuserar på nästa match. För trots allt så var det bara 3 pinnar på spel i lördags precis som i alla matcher.