tisdag, oktober 30, 2012

Sjuk match

Arsenal har precis spelat match borta mot Reading i Kalle Anka Cup. Och vid ställningen 4-0 till Reading i slutet av första halvlek var det ju inte helt lätt att gissa att det skulle gå till förlängning. Men det gjorde det. Och till slut vann Arsenal med 6-4 efter 120 minuters spel. Sjuk match!

Skillnad

Det är skillnad mellan vitlök och vitlök! Vi har fått svensk ekologisk vitlök av mor och far. Och oj vilken skillnad det är mot skräpet man köper i butiken, som är från nåt land långt bort. Maten blev såå mycket bättre med den svenska vitlöken!

Kunde inte

Jag kunde inte somna igår. Och när jag inte kan sova så funderar jag mycket. Och får tusen idéer som jag tänker att jag ska skriva upp "imorgon när jag vaknar'. Tyvärr är ju alla goda idéer som bortblåsta nu. Borde lägga penna och papper bredvid sängen och skriva upp dom direkt. Nä, dags att dra till jobbet!

måndag, oktober 29, 2012

Ny vecka

Då är det dags igen efter en kort helg. Förhoppningsvis så får jag jobba hela denna vecka. Men vem vet? Det visar sig. Jag har fått en dryg rethosta som är rätt så jobbig. Dock så har jag ingen feber längre så det känns ju bra. Men frågan är om man vågar träna pingis ikväll? Kanske dumt att chansa och bli sämre igen?

Imorgon är det bara fyra veckor kvar tills man får åka till Sala, stort! Och det blir förmodligen, om inget oförutsett inträffar, den sista spelningen man får se med Thin Lizzy. Dock så ska dom fortsätta spela men under nytt, ännu okänt, namn.

söndag, oktober 28, 2012

lördag, oktober 27, 2012

Vinst

Kul? Nja. Bra? Nja, men nyttig då? Ja! En tappad pinne till hade inneburit att man än mer skulle bli indragna i bottenstriden. Nu kanske man kan börja hoppas på torsdagsmatcher nästa säsong.

Det var dock kul att både Wilshere och Sagna gjorde comeback! Dom behövs i det här skadebenägna gänget. Fast snart är det januari och få öppnar fönstret. Kanske kan vi hoppas på två nya spelare då iform av Diaby och Rosicknote. "Almost like new signings!"

Thin Lizzy

Sista spelningen? 17 dec i London, vill!!!

Sämre idag

F*n, det är sämre med förkylningen idag. Febern är tillbaka och det har börjat rinna rejält från snoken. Kanske är det så att förkylningen börjar rinna ut från mig. Kan bara hoppas. Idag hade jag tänkt att jag skulle byta däck på ena bilen. Vi får se hur det blir med det. Det är ju lovat busväder framöver så det är ju verkligen hög tid att byta däck. Kanske får se till att fixa det innan Arsenals förlustmatch idag. För inte ska väl Arsenal ha någon chans mot ett vilt kämpande QPR?

fredag, oktober 26, 2012

Jobbe

Då är man tillbaka på jobbet igen. Det är ju idag jag ska fixa trygg, stabil databas för två produktionslinor. Och då funkar det ju liksom inte att vara hemma. Så jag skall i alla fall fixa det innan jag pyser hem. För full dag orkar jag nog inte.

Det är lite småkallt på mornarna nu. Läge för att byta till vinterdäck kanske? På den ena bilen "får" vi ju detta gjort. Men på den andra måste vi själva göra detta. Eller vi och vi, det blir väl jag i vanlig ordning....

torsdag, oktober 25, 2012

Underbara Ina


Ina har ju börjat i förskoleklass och därmed börjat intressera sig gör att skriva och läsa. Hon gjorde denna till mig igår. Så fint!!!

Update

Ok, jag förstår att det är många därute som undrar hur det är idag. Och det har varit bättre, men det har även varit sämre. Rätt så trött på att vara hemma och inte vara 100. Trött på att Arsenal torskar alla matcher man spelar. Trött på att aldrig vinna drömvinsten på lotto. Trött på att skriva denna blogg. Haha, skoja bara, det sista alltså. Inte trött på att skriva på bloggen. Men det övriga är inge vidare.

Men jag skall inte klaga. Det finns dom som har det bra mycket värre. Dom som t ex har så mycket pengar så dom inte vet vad dom skall göra med dom. Alvarligt så alla som inte har mat för dagen, lever i krig och elände och folk som är så sjuka att dom verkligen är sjuka. Till skillnad från mig som bara är sjuk nu när jag är sjuk, typ.

Jag hoppas verkligen att jag kan gå och jobba imorgon. Annars vet jag inte riktigt hur jag skall lösa det med serverflytten imorgon. Men det tar vi då, ifall det behövs.

onsdag, oktober 24, 2012

Segt

Det är riktigt tråkigt att vara hemma när man är sjuk. Men ikväll är det i alla fall Arsenal. Och förhoppningsvis är man bättre än senast för annars blir det torsk igen. Måste komma ihåg att lira på Schalke 04.

Home alone

Jag är hemma idag oxå. Fru Blogg tyckte jag skulle passa på att städa när jag ändå var hemma. Mm, det är ju inte precis så att jag vill vara hemma. Det finns ju en anledning. Men ok, jag gjorde ett försök. Men efter att ha plockat upp tre saker från golvet då svartnar det för ögonen, enorma svettningar börjar, jag tror jag får ta det lite lugnt. Kaffe sen vila!

måndag, oktober 22, 2012

För ett år sedan

Då var vi på Crosby och Nash i Stockholm. Det var en trevlig konsert.

Ny vecka

Då börjar vi om igen då. Ny vecka, samma hjulspår! Jobba, hämta, äta, ev träna och sen sova. Fem snabba dagar innan nästa helg. Idag är det dock lite tyngre än vanligt. Hade lite feber imorse men inget som hindrar mig från att åka till jobbet. Jag menar, när ska man annars få vila upp sig om inte på jobbet? Fast det är klart, är man ensam hemma så kanske man får vila lite då oxå.

Hur som helst så ser jag fram emot fredagens jobb. Då ska jag flytta två produktionsdatabaser som körs lokalt på linorna utan backup till en server som är övervakad och uppbackad. Jag kan fortfarande inte förstå hur dom kan ha satt upp det på detta vis. Rena vansinnet med tankde på hur stabila datorer kan vara. En krasch och all data är borta. Så det ska bli kul att få "rätta till" denna galenskap!

söndag, oktober 21, 2012

Guinnessknapp

Det skulle man ha hemma!

Taket

på ICA Maxi Erikslund.

Söndag

Igår på innebandyn fick jag en armbåge strax under ögat. Det är fortfarande lite svullet och gör lite ont. Sånt som kan hända men inge kul. Att sen Arsenal spelar bedrövligt gör ju inte det hela bättre. Det var en riktigt dålig insats och här visar man verkligen vad man går för. Knappt ett skott på mål och riktigt segt spel. Skärpning krävs till på onsdag om man vill vara med i Champions League även under våren.

lördag, oktober 20, 2012

Torsk igen

Innebandymatch och torsk igen. Börjar bli en vana på helgen. Bara att bryta ihop och komma igen.

Städdag

Jag går ut och jobbar nu om det är nån som undrar.

fredag, oktober 19, 2012

Avis

Idag åker Lalle till London. Jag vill oxå. Jag vill verkligen oxå. Jag måste åka dit snart. Eller jag vill verkligen åka dit snart. Men men, det går kanske inte upp mot en städdag i samfällighetens regi. Det ska bli riktigt roligt. Tänk att få gå ut i regnet och kratta löv med mera. Jag riktigt längtar!!

Arsenal spelar borta i helgen. Sen match. Eller sen och sen, vid 18:30 ska dom väl rulla igång. Bara vinst som räknas. Gärna med några måls marginal så man slipper sitta och vara så jäkla nervös. Och kom ihåg att lassa på Norwich imorgon!!

torsdag, oktober 18, 2012

Samtal

Idag ska vi på samtal på Inas skola. Vet inte om det kallas för utvecklingssamtal eller kvartsamtal. Strunt samma. Det enda jag vet är att jag skall dit 14:30. Vi ska kanske få höra hur duktig Ina är osv :-)

Igår var det pingisträning igen. Det var ett gäng veckor sen senast. Och det kändes väl inte helt bra. Eller ibland kändes det bra men jag föll alltför ofta in i fisklir. Vilket är helt korkat då jag borde försöka spela mer offensivt istället. Det vinns inga matcher nere vid barriärerna. En månad kvar till nästa sammandrag om man får vara med då.

onsdag, oktober 17, 2012

Tacka mig!

Sverige lyckades få oavgjort borta mot tyskarna igår. Och detta var helt och hållet min förtjänst. Jag gjorde två saker som var helt avgörande för att vi inte skulle förlora. Det första var att lägga ett välriktat spel på tyskarna. Och när det sen stod 0-2 så gjorde jag det mest geniala, jag gick och knoppa in. Då fanns det ju inte längre någon anledning för tyskarna att vinna. Dels så skulle mitt spel gå åt helvete och dessutom så skulle jag ju missa en av dom häftigaste upphämtningar som skådats på länge!

Så varsågoda alla svenska fans!! Hoppas ni fick en bra underhållning!!! :-)

tisdag, oktober 16, 2012

Gott & blandat

Jag är inne i en riktigt dålig period nu. Det är godisätande var och varannan dag nu.

Tidig

Inatt gnällde Freddie så jag sprang upp och kolla läget. Fru Blogg kom upp och kolla läget innan hon säger till Freddie att hon skall komma och lägga sig hos henne. Det gjorde hon......nästan. Hon la sig hos mig. Och jag fick ligga och balansera på kanten av sängen. Freddie somna direkt, jag somnade aldrig. Så mellan 00:30 till 04:03 låg jag och försökte somna om. Men till slut är det ju ingen mening att somna om, det är bättre att gå upp och dra till jobbet. Somna om vid den tiden, när det bara är dryga timmen kvar att sova, är ju rena vansinnet.

måndag, oktober 15, 2012

Roten

till allt det onda? Nja, men nu har syrenen blivit uppgrävd. Eller nu och nu, den senaste tiden....

Kaffe

Ny vecka och den inleds med ett besök hos kaffemaskinen. Den är för övrigt ny sen några veckor tillbaka. Lite större, lite sämre. Men fortfarande gratis!

I helgen lyckades jag tvätta fyra stycken fönster. Inte så imponerande kanske ni tycker. Men det var första gången de blev tvättade sen vi flyttade in för två år sedan. Så lite stort var det ändå.

söndag, oktober 14, 2012

Torsk

Vi spelade innebandymatch idag. Och torskade med 6-5, synd. Nu blir det Erikslund för käk, IKEA och annat som kostar alldeles för mycket pengar.

fredag, oktober 12, 2012

VAB

Idag är Freddie sjuk. Förkylning med feber. Misstänkte det redan inatt när hon yra om dinosaurier som käka upp hennes kudde.
Det är tyvärr inte så bra tajmat med sjukdom just nu då det är rätt mycket på jobbet att göra. Men det är inte mycket att göra åt.

torsdag, oktober 11, 2012

Simskola

Idag är det simskola för Ina och jag ska följs ned denna gång. Så man kanske hinner med nån länga medans.man väntar.

tisdag, oktober 09, 2012

Göteborg

Här år hotellrummet. Helt ok. Middagen på Lilla London var oxå bra. Nu sova!

Snart så

är det dags att åka ner till Göteborg för ett mässbesök. Vi åker tåg ner, det är ju rätt så soft. Bättre än att sitta i en bil i alla fall.

måndag, oktober 08, 2012

Skräll?















Är det någon som är förvånad? Det var ju Webb som var domare.....

Måndag

Oj vad snabbt den helgen försvann. Det var ju alldeles nyss jag stämplade ut för att ta helg. Hm, kanske ett bra tecken på att helgen var bra? Jag hann ju trots allt klippa gräset hemma, gräva upp en jättesyrén, köra några tvättmaskiner, spela en innebandymatch, klippa gräs hos mor och far, se Arsenal vinna en match, köpa ett par nya innebandyskor och köra ett innebandyträningspass. Så lite har man ju hunnit med ändå.

Denna vecka blir lite annorlunda. Åker ner till Göteborg vid lunchtid imorgon. Det är en mässa där som vi skall besöka. Är tillbaks hemma sent onsdagkväll. Så med andra ord ingen pingis denna veckan heller. Men det kanske är bra med lite vila från pingisen oxå. Risken är ju annars att det inte är roligt. Nä, dags för jobb. Ha en bra vecka!

söndag, oktober 07, 2012

Gräset klippt

Och det var riktigt tungt. Långt gräs i kombination med mycket mossa gjorde det riktigt jobbigt. Gräsklipparen lade t o m av ett gäng gånger p g a att det gick så tungt.

Freddie

Står i solen och har det bra. Ina är på stenmässa med mormor.

lördag, oktober 06, 2012

Skön förlust

Det var underbart att se mitt bet på West Ham - Arsenal gå helt åt pipsvängen. Heja Arsenal!!!

Gott

Vi åt ryggbiff till middag och den blev helt suverän. Till det blev det egna klyftpotatisar. Även dessa fantastiskt goda. Helnöjd med middagen!

Vilken start!

Vi inledde seriespelet med en 10-2 vinst! Kul för oss :-D

Match

Snart är det dags för säsongens första innebandymatch. Hoppas vi kan börja bättre än vi brukar.

Sen blir det hem och kolla Arsenal borta mot West Han. På fm blev det en del gräva.

fredag, oktober 05, 2012

Lunchdate

Fru Blogg

Grattis Brorsan!

Idag har Bror namnsdag, så grattis The Real och TB's Brorsa!

Diplom

Jag fick ett diplom på jobbet igår, stort!

Cykelväg

Idag är det fjärde dagen i rad som jag cyklar till jobbet. Och varje dag har det slagit mig vilka dåliga cykelbanor vi har. I alla fall där jag cyklar. Och det kan ju bero på att dessa cykelbanor ligger intill skog till vissa delar. Men det är ständiga "vägbulor" och cykeln hoppar rejält. Det känns i alla fall så när man har ont i baken eftersom man är ovan att cykla. Och så fort man skall köra in under en tunnel så är det gropar både före och efter. Rent uselt är det! Varför kan man inte göra ordentligt från början? Jag är övertygad om att det i längden blir billigare att göra en bra cykelbana som håller längre än att bara fylla på med lite asfalt ibland som inte håller mer en ett par år. Nä ett rejält och ordentligt underarbete borde lösa problemen med dåliga cykelvägar. Och det behövs verkligen för jag cyklar ju trots allt någon/några gånger om året!!

torsdag, oktober 04, 2012

Kanelbulle

Idag är det kanelbullens dag. Tyvärr så har jag ännu inte ätit någon. Men det skulle vara väldigt gott med en.

Somna

Det är inte ofta jag somnar till en Arsenalmatch. Men igår hände det. I pausen mellan första och andra halvlek somna jag. Sen vaknade jag när övertiden började. Så jag missade bara ett mål :-)

Det blev som väntat en säker seger. Och man toppar gruppen efter två spelade omgångar. Det vore ju kul om man lyckades ta sig till slutspel i alla fall.

Hojen

Här är cykeln som transporterar mig till jobbet. Tredje raka dagen. Kom igen nu Bilia, bättre än så här kan ni väl?

onsdag, oktober 03, 2012

Hjälmen

Igår var första gången jag cyklade till jobbet i år. Men få glömde jag hjälmen. Idag har jag fördubblat antalet cyklingar i år. Och denna gång med hjälm. Men sen undrar jag vart alla krysslistor är? Det kryllar ju i vanliga fall av listor av typen "cykla till jobbet och vinn bla bla bla". Men nu ser jag inte en skymt av dessa listor.

Lockande

Svenska Arsenal anordnar varje år resor till Arsenalmatcher. Nu är det snart dags för en igen. Med hemmamatch mot Montpellier i CL på onsdagen och bortamatch mot Aston Villa på lördagen. Dessutom en Legend Tour på Emirates därimellan. Men hur lockande det än är så är det bara inse att det, för min del, inte kommer bli av. Kul upplägg dock och en vacker dag kanske man kan åka med på en resa.

tisdag, oktober 02, 2012

London


Nu har det gått några veckor sen vi var där. Nu börjar man längta tillbaks till världens huvudstad.

Aj

Nu vet jag varför jag inte brukar cykla. Det gör ju så jäkla ont i rumpan att sitta på sadeln. Hemfärden var en ren pina.

Håll i er!!

Idag har jag cyklat till jobbet! Ja, ni läste rätt. Imorse satte jag mig på hojen för att ta mig till jobbet. Det är nästan så jag själv är lite imponerad av mig själv. Den ena bilen står ju parkerad hos Bilia och för att få ihop full tid så är jag tvungen att cykla. Eller igentligen så borde ju fru Blogg cykla. Men eftersom jag är så snäll så tog jag hojen.

måndag, oktober 01, 2012

Ny...

Ny dag, ny vecka och nya möjligheter. Underbart att få starta en ny vecka. Tyvärr så känner jag mig inte helt kry. Men jag hade ingen feber imorse så det är bara att bjuda till och ge allt för aktieägarna. Får se hur länge jag pallar bara......