måndag, augusti 31, 2015

Blodomloppet

Jag kom till start till slut. Var på väg att vika ner mig när huvudvärken var som värst. Men ibland kan det vara skönt att röra lite på sig när man har huvudvärk. Det var en jäkla trängsel i början. Och tur var väl det. Då hade man ju inget annat val än att ta det lugnt. Så på det viset var det nog mitt mest väldisponerade lopp någonsin. Brukar vara så att man går ut för hårt och sen sliter in i mål. Men den här gången vågade jag t o m öka tempot lite de sista kilometrarna. Banan var fantastiskt skön att springa. Vädret var perfekt. Hade man varit fullt frisk så skulle man nog kunna göra ett försök på att komma under 50 min. Nästa år kanske?

Måndag

Då är vi tillbaka på måndagen igen. Helgen gick snabbt. Lördagsförmiddagen på Arosvallen och resten i soffan med rejäl huvudvärk. Söndagen började med lite pingisträning. Jag har fortfarande inte kry så jag orkade nästan ingenting. Fortsatte söndagen med att skruva upp gipsskivor på väggen i Inas rum. "The never ending project" går i alla fall lite framåt. Men tyvärr så ändras den icke existerande planen lite för mycket. Så vi får väl se vart det här slutar 'när vi'/'om vi' är/blir klara.

Ikväll är det Blodomloppet som jag faktiskt sett fram emot. Eller jag såg fram emot det innan förkylningen. Nu vet jag inte om det är så lyckat att vara med... Om det inte finns någon annan som vill starta istället för mig så får man väl försöka jogga igenom loppet. När jag från början sa att jag skulle vara med så hade jag en förhoppning om en tid neråt 50 minuter. Och det tror jag hade varit möjligt om jag varit kry hela tiden. Men nu finns det inte på kartan. Jag blir ju andfådd bara av att gå från bilen in till jobbet.

Första

Dagens och veckans första kaffe på gång.

lördag, augusti 29, 2015

Huvudvärk

Jag vaknade inatt med extrem huvudvärk. Och det har inte släppt under dagen. Jag hade hoppats att frisk luft när Ina friidrottade idag skulle göra susen. Men icke. Inte ens tre pinnar för Arsenal har hjälpt.

fredag, augusti 28, 2015

Fredag!!

Härligt att det bara är timmar kvar tills helgen. Två lediga dagar! Halsen känns lite bättre idag och jag har jogging planerad. Men jag tänker nog vänta tills det känns helt bra den här gången. Det finns ju risk för längre uppehåll från träning om det vill sig illa. Jag är i alla fall anmäld till halvmaran nästa helg. Jag kanske får sänka mina förväntningar men jag ska hur som helst ta mig runt. Och det är ju vackert så!!

Igår lottades Champions Leagues gruppspel. Vi fick Bayern i våran grupp. Och det betyder att vi inte får tappa poäng mot det övriga lagen i gruppen (Olympiacos och Dinamo Zagreb). För Bayern är storfavoriter till att leka hem gruppen. Just Bayern-matchen är jag grymt sugen på att åka och titta på. Såg att det var billiga flygbiljetter (mån-ons) nu så det gäller att man bestämmer sig rätt så snabbt. Det blir ju inte billigare ju längre man väntar tyvärr. Det skulle ju dock vara lite roligare om man kunde få med sig någon. Vi får se hur det blir?

torsdag, augusti 27, 2015

Lottning

Ikväll lottas Champions League. Och i år är seedningen omgjord så Arsenal hamnar numera i den andra gruppen. Och de lag man kan få lottas mot i första gruppen är dessa:
Barcelona, Bayern Munich, Benfica, Juventus, Paris Saint-Germain, Zenit St Petersburg och PSV Eindhoven

I den tredje gruppen har jag plockat ut några lag som vi kan stöta på:
Olympique Lyonnais, Dynamo Kyiv, Olympiacos, Galatasaray, Roma

Och sen finns ju bl a Malmö i den fjärde gruppen.

Hur som helst så kan man ju, efter kvällens lottning, sätta sig i lugn och ro och beställa flyg om det är någon match som känns aktuell. :-)

onsdag, augusti 26, 2015

Näe

Skulle sprungit idag men halsen har blivit sämre så jag vågar inte. Nu tänker jag vänta med löpning tills det känns bra. Eller i alla fall någorlunda bra. Ingen mer chansning på att det kanske är bra.
Men problemet är att jag inte riktigt har den tiden just nu att vila.....

Imponerande!

Starkt av Malmö FF att ta sig till Champions League för andra året i rad. Och att dom vänder underläge från första matchen igen tyder ju på en styrka. Jag tycker det är kul att det kommer fram ett svenskt lag som kommer ut i europa. Även om jag inte håller på Malmö i allsvenskan så tycker jag det är bra att dom klarar sig till CL.

På torsdag så lottas CL-grupperna. Och jag är rätt så sugen på att åka över och se en gruppmatch i år. Det var ju några år sen man gjorde det. Så i år är det nog dags. Är det någon som är sugen på att hänga med?

tisdag, augusti 25, 2015

Kryss

Det blev 0-0 hemma mot Pööl igår. Och man kan väl säga att det inte var någon typisk 0-0 match. Båda lagen kunde gjort flera mål. Vi gjorde t o m ett mål. Men det blev felaktigt bortdömt. Hur som helst så kan man väl konstatera att vi inte är något lag för topp-3 i år. Ska man vara det så måste man ta det flesta pinnarna på hemmaplan. Vi har hittills tagit 1 av 6 poäng hemma. Visst tidigt på säsongen men tappar man för mycket så blir det svårt att vara med när det väl drar ihop sig from mars.

måndag, augusti 24, 2015

Tillbaka i spåret

Då har man varit till spåret igen. Mitt långpass från i lördags genomLEDS idag. Tungt är nog bara förnamnet. Men jag fick ihop mina 18 km om än för långsamt. Får nog överväga om jag verkligen skall köra ett halvmaraton nästa helg. Visserligen är det ju bra att få bränna lite men jag hatar att förlora. Och jag kommer förlora mot mig själv. Dvs mot den tid jag hade förra året. Eller så kör jag ett halvmaraton på cykel- och bilvägar. Då har jag kanske en chans att slå mig själv. Men det skulle ju vara lite som att fuska. Om man skall jämföra sitt eget resultat så borde man väl kanske göra det på samma bana för att kunna se den verkliga skillnaden.

Tillbaka på jobbet

Och nu väntar 40 nya friska arbetstimmar denna vecka. Känner mig verkligen inpirerad att få ge mitt allra yttersta för aktieägarnas väl!

söndag, augusti 23, 2015

Helgen är över

Och inte blev det någon jogging heller. Halsont och igår dessutom lätt feber igår. Måste få till 18 km senast på tisdag känns det som. Helst redan imorgon. Får väl se hur det känns imorgon.

lördag, augusti 22, 2015

fredag, augusti 21, 2015

Freddie

Idag var vi till doktorn med Freddie.  Och hon ville att det skulle tas prover på henne. Ont gjorde det men hon sa ingenting.  Så duktig! Och förutom plåster så fick hon en nallebjörn. Så det var nästan värt besväret. :-)

torsdag, augusti 20, 2015

Tuppen har varit aktiv

I morse var tuppf*n lite för tidig för min smak. 04:27 tyckte han att jag skulle gå upp. Jag försökte somna om men det var helkört. Till slut var det bara att åka till jobbet. Så man får väl i alla fall ihop lite flextid idag.

Det har varit rätt full fart direkt den här första veckan på jobbet. Så tiden har gått väldigt fort. Bra på ett sätt. Men samtidigt inte bra för vi kommer ju bara snabbare till vintern.

onsdag, augusti 19, 2015

Jämförelse

Jag skrev igår att jag tyckte att den nya klockan inte visade lika som den gamla klockan. Att den genar lite typ....
Idag skulle jag springa 12 km. Så varför inte ha en klocka på varje arm och jämföra. Så här blev det. Det skiljer 230 m ungefär. Vilken som har rätt? Ja, inte vet jag men kollar man på bilderna så känns det som om den nya genar lite....
Nya klockan:


Gamla klockan:

Första skivorna

De första skivorna har nu kommit upp på väggen. Lite gipsskivor på det här så är det bara Fru Bloggs jobb kvar på den väggen sen. Men den andra väggen måste även den få sina skivor på sig först.

tisdag, augusti 18, 2015

Ett kortpass

Idag stod 5 lugna km på schemat. 5 km känns nästan onödigt att jogga. Så det blir lätt några extrakilometer. Tycker för övrigt att gps'en på nya klockan inte är helt klockren. Känns som om den tar lite genvägar.....

Det tar på

Det verkar som om det tar på att börja jobba igen. Igår kväll efter maten tänkte jag att jag bara skulle lägga mig på sängen en liten stund. 1 timme senare vaknade jag upp så där lagom sliten. Och i morse var man mer än trött när klockan ringde. Idag måste jag i alla fall komma ut på en extremt kort och lugn jogg. 5 lätta km kom det ett mail om att det skulle genomföras idag. Bara att lyda cyber-coachen.

måndag, augusti 17, 2015

Då så

Då sitter man här igen på jobbet. Semestern är slut. Nu skall aktieägarna få mitt fulla stöd i deras strävan efter så bra avkastning som möjligt på deras insatta kapital! Jag är redo! Nu kör vi!!

söndag, augusti 16, 2015

Snart match

Arsenal spelar borta mot Crystal Palace idag. Det betyder att vi snart kan stå på 0 poäng efter två omgångar. Bra start på säsongen.....

Fiaskopass

Det går även tungt att spela pingis nu. Sliten i benen. Orkar inte gå ner i knäna ordentligt. Sen i sidled. Känner mig nertränad.  Kan vara renoveringen som gör det. Konstiga ställningar när man skruvar, sågar och skär.

Blommor

Fina blommor hos mor och far.

Kaffe

Lite kaffe innan träning, kan ju inte vara fel!

lördag, augusti 15, 2015

Lördag

Lördag swich. Vad fort en dag kan gå när man håller igång. Vi har hållit på i Inas rum idag och det går framåt. Sakta framåt. Man är ju ingen snickare precis så det tar sin lilla tid. Sen var jag och hälsade på mamma en stund. Passade på att klippa gräset där oxå. Imorgon blir det pingis, friidrott för Ina och Arsenal i tidig match. När ska jag hinna göra något i Inas rum imorgon?

fredag, augusti 14, 2015

Jobbigt

Idag sa schemat 18 km i 5:32 tempo. Det började skapligt men jag var till slut chanslös att klara det. Fick inte ens ihop 18 km. Och snitttiden blev även den lägre. Dags att hitta formen igen snart...

torsdag, augusti 13, 2015

måndag, augusti 10, 2015

Intervall

Eftersom jag har ett längre uppehåll inplanerat (nästa pass på fredag 18 km) så tänkte jag köra ett intervallpass idag. Blev tipsad om en "bra" sträcka (1 km) av en kompis som snittade Göteborgsvarvet på ca 4:30 per km. Så jag testade den sträckan * 4 och avvek från sträckan och istället styrde sista kilometern mot hemmet. Det var en ganska så lätt början på sträckan men sen kom det en ständig uppför på ca 250 meter följt av några små men sega backar. Sen avslutades km med nedförslöpning.

Tandläkaren

Idag var jag till tandläkaren med Freddie.  Hon skulle dra ut sin första tand. Detta eftersom den inte ville lossna trots att den nya tanden var på väg upp. Det gick jättebra.  Hon var så duktig!

Sen har det blivit ner jobb. De rings och SMS'as hela tiden. Så jag har återigen hjälpt dom komma vidare. Kul "semester"....

Lalle

Grattis på namnsdagen!

söndag, augusti 09, 2015

Varför sura....

...vi har ju redan tagit en trippel i försäsongsturneringar :-)

Match

Nu är det äntligen dags för seriepremiär. Det måste firas med lite nybryggt kaffe och lite gotta.

Pingis och friidrottsträning

Nu kan man checka av dessa från dagens agenda. Nu lurre och sen Arsenal.

lördag, augusti 08, 2015

Idag börjar PL

Och jag har inte sett en sekund av dagens matcher. Jag hoppas dock att jag imorgon kan få se Arsenals match i alla fall. I övrigt står det pingisträning för mig följt av friidrottsträning för Ina innan Arsenal skall spela. Sen hoppas jag hinna med lite i Inas rum oxå....

Fullt upp

Idag har det varit fullt upp. Vi håller ju på i Inas rum med lite renovering. Och det blev mer än vad vi först tänkt. Men när man ändå håller på så vill man ju göra det så bra som möjligt. Vi upptäckte att det var lite trasiga gipsskivor på en vägg och tänkte att nu när vi ändå håller på så byter vi ut dessa. Och så har det hållt på, "vi gör det här och det här oxå när vi ändå....". Men förhoppningsvis blir bra.

Idag stod det även 12 km på schemat så det var bara att ge sig ut och ta sig igenom dessa. Tänkte bitvis på kadensen men ibland orkade jag inte tänka på annat än att ta mig framåt....

fredag, augusti 07, 2015

Kort lugn jog

Idag var det ett lugnt kort pass. Försökte tänka på steglängden men spänner kroppen då märker jag och framför allt benen. Det är väl en vanesak men det kändes långt ifrån naturligt :-)
Får se hur jag gör imorgon, om jag går tillbaka till mina långa steg eller ger det ett till försök....

torsdag, augusti 06, 2015

Jobb

Den här semesterveckan har inte varit mycket till semester. Dom har ringt från jobbet varje dag flera gånger. Och igår kväll satt jag hemma och jobbade ända till 21:40. Idag var jag tom in på jobbet och fixade. Kul med semester......

onsdag, augusti 05, 2015

Shit!

Dagens 12:a blev än tyngre än måndagens. Men kanske har jag kommit på varför jag känner mig så sliten. Både i måndags och idag vaknade jag upp med stela, träningsvärkstunga ben. Och det måste ju naturligtvis vara pingisträningen dagen innan som känns. När säsongen är igång och man är van att spela pingis så känns det ju inte lika mycket i benen dagen efter spel. Men nu i början så känns det rejält. Och det är klart att man använder ju benen på annat vis i pingisen än när man joggar.
Jag har i alla fall klarat mig bättre än vad schemat sagt åt mig att göra :-)

tisdag, augusti 04, 2015

Persikoträdet

Persikoträdet levererar rejält i år. Här är en av två persikor.

Pingis

Då har man kört ett pass pingis igen. Idag var hela laget på plats. Har väl känts bättre men även sämre.

Imorgon blir det jogging igen. Får se hur det känns denna gången.

måndag, augusti 03, 2015

Tungt, tungt, tungt!!

Ibland undrar man verkligen varför man utsätter sig för något så idiotiskt som jogging! Idag var en sån dag. Det gick rätt så bra det första 5-6 kilometrarna men sen ville kroppen inte mer. Det blev att plåga sig i mål. 13 km till slut och det är ju vackert så.....

söndag, augusti 02, 2015

Huvudvärk

För att bara ha spelat 2 ggr sedan mars så kändes det skapligt att lira pingis idag. Visst, man saknar den rätta känslan och rörelsemönstret är väl sisådär. Men det kunde ha varit värre. Värre är dock att jag har ont i skallen idag. Hade det redan när jag vaknade och det blir inte bättre....

Pingis

Dags för första passet för säsongen. Inte alls sugen men bara att köra. Efter det 5 extremt lugna km jogg.