onsdag, februari 28, 2018

Halsontet fortsätter

Jag har fortfarande ont i halsen. Idag kanske det inte gör så mycket. Jag hade ändå inte vågat mig ut och löpa i denna kyla. Även jag har gränser. Men hur som helst så är jag inte bra ännu och det är mycket segt slem som skall ut. Freddie är även hon fortfarande inte helt bra. Men piggare för varje dag. Nu är det nog mest hosta och snorigt.

Igår hann jag klart med utbildningsdelen av webutbildningen jag måste göra. Så idag återstår "bara" provet. Jag hoppas att jag klarar det. Jag är lite nervös. Men det är nog bara för att jag har så höga krav på mig själv. Jag vill alltid visa för mig själv att jag kan.... Nåväl, lycka till till mig då..... :-)

Ha en fin onsdag!

tisdag, februari 27, 2018

Tisdag

Och nu är vi inne på den andra dagen av sportlovet. Freddie toppade igår på 39,7 i temp. Men som tur är så är det mycket bättre idag (än så länge). Hoppas att det är på väg åt rätt håll. Hon, precis som jag, har dock ont i halsen och är snorig.

Imorgon är sista dagen för att anmäla sig till Ateamälarmaraton. Eller i alla fall sista dagen innan höjningen av priset. From 1 mars kostar det 250 kr extra och det känns ju onödigt..... Sen är ju frågan vad man klarar av att göra, hel eller halv? Ska jag vara sjuk 12 av 20 dagar hela tiden så blir det tufft med hel....

Ha en fin dag!

måndag, februari 26, 2018

Sportlov

Men det blir inte mycket till sporta, än i alla fall.... Freddie skulle ha varit på gymnastikdagläger from idag och till torsdag. Idag är hon hemma, feber och förkyld. Jag har ont i halsen och är snorig. Ina flyr till mormor tills på onsdag. Och fru Blogg åker och jobbar. Ja, jag ska oxå jobba en liten stund. Men det gör jag från hemmet idag. Måste bli klar med en utbildning tills på onsdag.....

Igår var det ju friidrottsträning för Freddies grupp. Det skulle bli lite glest med tränare men det slutade med att jag blev ensam. I alla fall till en början. Efter halva passet kom det en till. Men det var många barn som oxå var frånvarande så det blev en liten men hårt kämpande grupp. Körde lite balansövningar i början. Och det kan jag väl säga behövdes. Vi guggade även lite löpskolning, vilket oxå behövs... Löper man snyggt så löper man snabbt!! Men jag tror dom tyckte det var roligt ändå. Sen blev det lite häcklöpning och höjdhopp innan avslutande staffetter.

Ha en fin vecka!

fredag, februari 23, 2018

Oj vad sen...

Idag var inte morgonen som den brukar och då kom jag helt av mig från att blogga. Jag skjutsade både Freddie och fru Blogg imorse. Sen till jobbet, möte direkt, sen har det bara rullat på. Men nu så kom jag på det, jag måste ju skriva en massa rubbish här oxå. Så nu gör jag det :-)

Nu är det snart lurre så det blir en tur till Sulan och sen kör jag eftermiddagen på hemmaplan och jobbar på men en webbutbildning vi måste göra innan februari är över....

Ha en trevlig helg!!

torsdag, februari 22, 2018

Grattis Coach

Jag höll nästan på att missa det men till slut kom jag ihåg det. Grattis på namnsdagen!

Trasigt halvljus

Igår kväll gick ena halvljuset sönder. Så nu måste jag försöka mig på att byta ut den lampan. Problemet är ju att det är så jäkla kallt. Man har ju liksom ingen större lust att ta av sig handskarna när man är ute. Jag fryser ju till och med om händerna när jag är inomhus.... Kanske kan man åka ner i Erikslunds shoppings garage? Bara det inte är för mörkt där.... Får ta med en pannlampa oxå....

Annars inte mycket nytt. Halsen känns lite bättre men det verkar som om smärtan vill rinna ut genom näsan istället. Kanske ett tecken på att det är på väg att bli bättre. Kanske kan man snart ge sig ut och flåsa lite längs cykelbanorna igen.

Ha en fin torsdag!!

onsdag, februari 21, 2018

Tro det eller ej....

Igår började jag få lite ont i halsen igen. Och inatt vaknade jag av värsta jäkla halsontet. Ingen hit..... Får väl ställa in träningen i ett gäng dagar igen. Tråkigt då det gick så bra att löpa förra veckan.

Nåväl, nu är det bara 3 dagar kvar till sportlovet! Och det betyder en vecka härifrån!! Och det känns ju alltid kanon!

tisdag, februari 20, 2018

Det känns kallt

Igår tyckte jag att det började kännas jäkligt kallt ute. Och även inne för den delen.... Ska jag vara riktigt ärlig så har jag börjat längta efter våren. Barmark och varmare väder. Jag är så jäkla trött på den här kylan.... Vann jag jackpotten på Eurojackpot så skulle jag nog inte tillbringa många dagar i Sverige på vintern.

Igår var det vilodag från löpningen och även idag är det vilodag. Och tur är väl det för jag är fortfarande grymt sliten i benen efter helgens träning. Men imorgon blir det förhoppningsvis lite löpning igen. 13 km ska jag väl klara av i lite snabbare tempo.

Ha en fin dag nu vänner!

måndag, februari 19, 2018

Ny vecka, nya.....

Ja, då sitter man här igen då. Trött och sliten efter en helg. Märkligt att det är så. Man borde väl vara pigg och utvilad?

Det blev bra med träning i helgen i alla fall. Så det är ju bra. Nu blir det vila tills på onsdag. Benen är helt slut just nu!
Ina var rätt så nöjd med sin insats i helgen. 3 medaljer är ju alltid kul att vinna. Kulstötningen var nog den bästa insatsen. Och sen var det ju kul att hoppa tresteg oxå. Det var ju första gången på tävling. Och på träning har vi ännu inte kört med zon utan mest tränat på att ta stegen 1-1-2. Och eftersom det var första tävlingen i tresteg så blev det ju även pers. Och det blev nog pers 4 ggr 5 ggr på en och samma tävling. Det bästa var 8,32 m.

Ha en fin vecka nu vänner!

söndag, februari 18, 2018

Friidrott och löpning




Ina fortsatte att plocka medaljer idag på Inomhus-DM. Silver i 60mh och brons i höjdhopp. Så det är en trött men glad tjej här nu.
Själv var jag ut och sprang medans Freddie hade gymnastik. Det blev 20 km idag.

lördag, februari 17, 2018

Lördagsfys

Jag var rejält sliten efter gårdagens friidrottsträning. Vi hade en gästtränare som körde löpskolning och sprintträning.

Skönt nu efteråt i alla fall.

Pallplats i kula

Det är ju Inomhus-DM I friidrott denna helg. Och idag har Ina sprungit 60m, hoppat längd och stött kula. Det blev pers i längd med 3,88 m. Och det blev även pers i kula med 8,10 m. Det gav även en pallplats. Starkt och kul då hon idag tävlade i F13. Så det finns de barn som är ett år äldre.

fredag, februari 16, 2018

Nära helg!

Bara fredagen kvar sen är det helg, skönt! Inatt sov jag dessutom bättre än förra natten.

Och snart är det sportlov. Jag ska försöka vara ledig ett gäng timmar då. Vet inte än hur men så mycket som möjligt! Tyvärr har jag inte tid att ta ut för hela veckan men man kanske kan göra lite jobb hemifrån oxå så att man slipper åka till jobbet i alla fall...

Ha en trevlig helg nu alla vänner!!

torsdag, februari 15, 2018

Varannan natt...

Igår natt sov jag bra. Somnade om när klockan ringde vilket kändes helt ok eftersom natten innan var usel. Men tyvärr så var även nattens sömn bedrövlig. Jag vaknade strax efter 1. Och jag vet inte om jag drömt att jag snart ändå skulle gå upp. För jag låg kvar och väntade på att klockan i alla fall skulle ringa innan jag skulle gå upp. Men den ringde aldrig så det var då jag kollade på klockan och insåg att den bara var efter 1. Tyvärr så kunde jag inte somna om då. Inte förens klockan var ca 4. Sen 04:30 vaknade jag igen och då tänkte jag att det var lika bra att gå upp.

Nu är det bara 2 dagar kvar till helg. Vilket känns helt ok. 2 dagar ska man väl klara? Sen är det friidrott i tre dagar. Först Inas träning på fredagen och sen tävlar hon både lördag och söndag. Och eftersom det är hemma i hallen så lär man ju få hjälpa till en del vid olika grenar.

Ha en fin dag!

Det är skönt när det är över...

Och jag är jäkligt nöjd att jag fixade passet öpå ett bra sätt.

onsdag, februari 14, 2018

Alla hjärtans dag!

Jag vill först och främst börja med att önska Er alla en riktigt trevlig och bra Alla hjärtans dag! För är det några som är förtjänta av det så är det Ni!!

Jag skall försöka ge mitt hjärta lite omtanke iform av ett löppass. 22 km säger schemat. 9 snabba och sen 13 bekväma kilometer. Men vi får se om det blir riktigt så långt.

Annars så hade ju jag mitt undantag från godsaker igår då vi redan innan vadslagningen satte semmeldagen som en fridag att äta semlor på. Så det gjorde jag oxå. Jag tryckte totalt 4 st semlor. Nu är jag absolut inte sugen på semlor längre.... :-)

Ha en fin Alla hjärtans dag!

tisdag, februari 13, 2018

Tisdag

Och det blev löpning igår. Dock så hann jag bara med 12 km då Freddie helst ser att jag kommer tillbaka till hennes gymnastik innan den är slut. Men det är helt ok. Det gick ändå lite bättre igår än vad jag hade trott det skulle göra. I alla fall kändes det skapligt. Men pulsen är dock för hög för vad jag presterar så man är ju inte i topptrim precis. Men man kanske kan komma dit. Bara man får träna på.


måndag, februari 12, 2018

Nystart

Jaha, då börjar vi om igen. Ny nedräkning till helgen. 40 timmar kvar...... Sorry, ska försöka vara lite gladare!! Det är ju trots allt 40 timmar att få ge allt för aktieägarna. Se till att deras kapital växer så det knakar. En möjlighet att få lösa möjliga och omöjliga problem. Att få växa och lära sig nytt! Få en himla massa erfarenheter! Och inte minst, en möjlighet att kunna få tak över huvudet. Det är det ju, tyvärr, inte alla som har...

Ikväll är det gympa för tjejerna. Jag hoppas hinna genomföra dryga 13 km på asfalt under tiden. Schemat som jag har säger 5:12-5:19 min/km. Men det bygger väl på att jag följt schemat tills nu..... Jag är inte så himla säker på att jag klarar av att hålla detta tempo då jag missat så mycket. Med lite tur så kanske jag kan ligga på ca 5:20 min/km. Vi får väl se. Schemat är ju gjort för att springa maran på typ 3h 46 min. Men jag är glad om jag kan komma under 4 h. Vilket jag trodde på när jag satte igång programmet. Men som jag nu är lite skeptisk till... Man kanske inte skall fokusera så mycket på tiden. Det är ju faktiskt så att bara ta sig runt en mara är en prestation!

Ha en bra vecka nu vänner!!

fredag, februari 09, 2018

Fredag, friday, freitag, perjantai...........

Japp, här briljerar jag med olika språk så här på en fredag morgon! Imponerande eller hur? Fick bra hjälp av google translate....

Hade mitt PDA igår. Han börjar med att säga att han har dåligt samvete för vad han gjort mot mig. Och ni som inte kommer ihåg eller inte brytt er tidigare så blev ju mitt tidigare PDA helt stuket. Skulle inte alls jobba med det som jag och min förra chef kommit överens om. Han sa även att han inte förstod vad jag höll på med då. Han fick det inte att gå ihop. Så då fick jag helt andra uppgifter mot vad PDA-samtalet hade sagt. Nu har jag ett nytt PDA-mål. Jag ska så snart han har löst personalbiten börja jobba med det jag skulle ha jobbat med hela tiden.... Så det är ju lite humor.....

Hur som helst, snart helg! På söndag är det VF-cupen i friidrott. En klubbtävling för dvärgarna. Längd och 600 m ska avverkas. Inas träningsgrupp står tillsammans med en annan träningsgrupp för arrangemanget. Det betyder att jag ska stå någonstans och "jobba". Jag hoppas verkligen att jag kan börja springa lite igen.

Idag är även utlottningen av möjlighet att köpa startplats till Royal Park Half Marathon. Vore ju lite kul att få springa större delen av en halvmara i Hyde Park. Men det är tydligen många som vill vara med så det är väl ganska osannolikt att jag skulle vinna.

Ha en trevlig helg nu vänner!!

torsdag, februari 08, 2018

Torsdag

Och idag är det PDA. Fy f*n vilket skit! Jag kanske ska vara mig själv idag och vara riktigt jäkla negativ. Eller spela död.... Vi får se. Känns som om det kvittar....

Imorgon är utlottningen av startplats till Royal Park Half Marathon. Ska bli spännande att se om man kan få möjligheten att få vara med. Skulle ju vara lite kul på något vis. Men det är väl inte hela världen om jag inte vinner.

Ha en fin torsdag!

onsdag, februari 07, 2018

Huvudvärk

Igår hade jag huvudvärk hela dagen och det verkar som om den är på väg tillbaka idag oxå, tråkigt! Jag känner mig jäkligt trött och det kanske beror på det?

Jag som hade tänkt göra comeback på asfalten idag. Nu vet jag inte längre om jag vågar. Fast känns det inte allt för illa så kanske några lätta kilometers asfaltsnötande gör mig gott?

Imorgon ska jag tydligen ha PDA-samtal oxå. Vet inte riktigt hur jag skall ställa mig till det.... Jag kommer ju ändå inte få göra det jag tycker är kul och brinner för så då kanske man skall berätta hur jäkla tråkigt jag tycker det är nu? Vi får se.... Tar väl till en gammal klassiker och spelar död......

Ha en trevlig onsdag!!

tisdag, februari 06, 2018

Early

Idag vaknade jag sjukt tidigt. Tyckte det var alldeles för tidigt att gå upp men till slut fick jag ge mig och kliva upp. Hann med att diska undan lite hemma, sätta igång en diskmaskin som kommer bli klar innan tjejerna ska sticka.

Annars så är det väl som vanligt, det var gymnastik för tjejerna igår, ikväll är det scouter, imorgon är det gymnastik igen. Torsdag är dock en "ledig" dag för sen på fredag är det friidrott igen. Man behöver ju inte vara orolig för att inte ha att göra i alla fall...

Ha en fin tisdag!!

måndag, februari 05, 2018

Ny vecka igen....

Då sitter man här igen då, på jobbet och längtar efter fredagen. Nåväl, det kunde varit värre. Men något som jag verkligen inte gillar är att det har blivit så kallt. Jag gillar verkligen inte kyla. Jag borde kanske bo i ett varmare land på vintern. Det kanske man skulle ha som mål att göra när man blir pensionär? Fast det är ju svårt att veta nu hur man vill ha det sen....

Det har fortfarande inte blivit någon löpning sedan förra lördagen. Nu är det snart 10 dagar sedan jag sprang med andra ord... Men jag vill bli helt frisk först innan jag drar igång igen. Det rinner fortfarande snor ur snoken och halsen är inte helt 100 än. Även om det är bättre så vill jag inte börja träna än. Nu är det dessutom jäkligt kallt så att gå ut och springa är ju inte aktuellt....

Ha en fin vecka!

söndag, februari 04, 2018

Godissugen

Efter jullovet hade jag ett vad med en kollega om att vi inte skulle äta varken godis, glass eller dricka läsk januari ut (öl var ok). Den som vek ner sig skulle bjuda den andra på 2 Guinness.

I slutet av månaden sa vi att vi skulle fortsätta även under februari (undantaget semmeldagen då vi får äta obegränsat med semlor). Men i Februari skulle vi även skippa ölen och all annan alkohol.

I januari var även Freddie och Ina med på en sockerfri månad men inte i februari. Så I helgen har det snaskats godis. Det är bra mycket svårare att låta bli när övriga äter godis.... Jag blir sååå sugen på godis jag med...

fredag, februari 02, 2018

Hemmajobb

Kör sista jobbpasset på hemmaplan idag. Snoken rinner mer än tappkranarna på alla finlandsfärjorna tillsammans. Och det är inte lite det!

Har en webbutbildning att köra så det lämpar sig väl idag.

Jobbig natt

Inatt var det kämpigt. Halsen känns sämre än på länge och snor och slem på det. Men nu kan det bara bli bättre! Och det hoppas jag att det blir snabbt!!! Lite tur att Inas friidrott är inställd idag då dom håller på att renovera delar av banan. Och det sprids olämpliga gaser i hallen. På söndag skall det dock vara ok så då kan Freddie träna på. Hoppas jag känner mig starkare då....

Annars är det ju skönt att det är helg på gång. Förutom Freddies träningar så är det inte, för omväxlings skull, inte så mycket planerat. Jag skulle ju ha sprungit både idag, imorgon och på söndag. Men det känns som om det inte är aktuellt just nu....

Ha en trevlig helg!!

torsdag, februari 01, 2018

Slask

Idag var det riktigt slaskigt. Vi får väl hoppas att man lyckas få bort denna slask innan det börjar frysa på. Annars finns det risk för många halkolyckor till helgen.

Min förkylning känns sämre idag. Inte tillräkligt dålig för att stanna hemma men det är inte bra. Nu vill jag bli kvitt detta skit så man kan börja träna igen.

Ha en fin torsdag!!