måndag, april 30, 2018

Klämdag

Skönt att slippa jobbet idag.. Men det blir nog en del jobb ändå. Men ett helt annat jobb. Saker som måste göras hemma.
Ha en fin dag!

lördag, april 28, 2018

fredag, april 27, 2018

Fredag och långhelg

Sista arbetsdagen denna vecka och sen väntar fyra lediga dagar! Ska bli skönt! Ser verkligen fram emot lite ledighet!!

Igår var vi ju på bryggerivisning. Och det är ett litet trevligt bryggeri dom har Coppersmith. Han som höll i besöket, som även ägde stället, var väldigt bra. Kul att höra lite historier och kul att få provsmaka lite öl. Helt klart värt ett besök!

I helgen blir det för övrigt en tur till Stockholm med The Real. MSG på lördag kväll skall bli kul att se!!

Ha en trevlig helg!!

torsdag, april 26, 2018

Coppersmith’s

Idag har jag cyklat till jobbet. Och jag började med att gå till fritids med Freddie. Och det finns ju en anledning till detta. Det är att vi idag ska ha en avdelningsaktivitet. Vi skall gå till våra grannar Coppersmith’s. Rundtur och provsmakning. Ska bli kul att få gå in där och kolla lite. Har ju gått förbi där utanför så många gånger på lunchpromenader.

Igår blev det ingen vilodag. Jag lirade innebandy för första gången på några år. Men usch vad dålig jag var. Klubbtekniken var ju helt under isen. Var ju inte i närheten så bra som jag kommer ihåg mig vara..... Men men, det är väl som med allt annat, man måste träna för att det skall gå bra.

Ha en fin torsdag!

onsdag, april 25, 2018

Yrsel

Idag känner jag mig lite yr ibland. Vet inte varför men det går väl över.

Annars är det väl onsdag, dvärgarna skall på gymnastik. Jag tänkte ta en vilodag från träningen. Inte för att jag känner mig sliten men jag gissar att det kan vara bra att ändå göra det ibland..... Men nu när man kännts sig friskare igen så är man ju så sugen på att träna. Och yrseln är nog bara något tillfälligt så den räknar jag med försvinner strax....

Ha en fin dag!

tisdag, april 24, 2018

Ambassadörträning

Idag var det ju träning på lurren. Och det blev lite drygt 50 minuters träning. Där det först var uppvärming med både jogg och tänjningar innan det var dags för lite löpskolning. Efter den kördes det pyramidintervaller. Löp 30 s, vila 30 s, löp 45 s, vila 30 s, löp 60 s, vila 30 s, löp 45 s, vila 30 s, löp 30 s, vila 30 s. Denna pyramid kördes två gånger. Det var rätt så jobbigt på slutet....

Löpning

Igår var jag efterlöpare på VF-terrängen. Och det är en himla fart på barnen när de springer i spåret. Tror inte det var någon som gick utan alla sprang eller joggade. Så det blev ett skapligt träningspass för mig oxå.


Idag ska jag till friidrottshallen och träna på lunchen. Jag är ju ambassadör för Mälarenegis stadslopp som går den 14 juni. Och som ambassadör så får man träna 4 tillfällen med klubbens föreningsutvecklare. Idag skulle det bli intervaller. Det ser jag verkligen fram emot!!

måndag, april 23, 2018

Montag

Yes, då är det äntligen måndag igen!! Som jag har längtat!! Efter att ha sovit uselt två nätter idag och vaknat vid 5-tiden så kunde jag sova rätt så skapligt idag men vara tvungen att gå upp vid 5-tiden. Visst är det humor!!

Ikväll startar VF-terrängen. Och Inas grupp är en av anordnarna denna gång. Så ikväll ska jag agera efterlöpare. Det betyder att det kommer bli ett gäng kilometer sprungna ikväll. Hoppas bara att vi slipper regnet......

Sen vill jag passa på att gratta The Real, Badbyxan, Esset och alla andra som heter Göran på namnsdagen!!

lördag, april 21, 2018

Ateamälarmaraton

Det var en pers men det blev inget pers. Men snabbare än förra årets Ateamälarmaraton. Och det gick mycket bättre än jag trott innan. Bra stöd av mamma och Lalle efter banan.

fredag, april 20, 2018

Vilken värme

Vilken värme det blev igår eftermiddag. Det tråkiga var väl att man var så trött när man kom hem. Orkade inte mer än att laga lite mat. Hur som helst så är det snart helg igen! Inte helt fel! Hoppas att det fina vädret kan hålla i sig. Nu kommer jag visserligen kliva in i friidrottshallen både i eftermiddag och på söndag förmiddag.

Och imorgon är det en halvmara som skall avverkas. Känns lite konstigt för normalt så brukar jag vara i skaplig form, vilja slå personligt rekord och vara lite smånervös. Men nu känns det mer som om man bara skall ner och köra ett träningspass på 2,1 mil. Jag är inte iform för att kunna persa så det känns ju dumt att ens försöka. Så vad ska man då göra? Ska man pressa sig så pass att man gör ett lopp på den tid man är kapabel till nu. Eller ska man ta det lite lugnt, njuta av upplevelsen och köra high-five med publiken?

Hur som helst, ha en riktigt trevlig helg!!

torsdag, april 19, 2018

Två dagar kvar

Torsdag och två arbetsdagar kvar denna vecka. Är det en ovanligt lång vecka eller är det bara jag som tycker det?

Blev en lite snabbare vända igår. Men inte så lång som jag tänkt innan. Jag gick ut alldeles för hårt och det blev en riktig kamp för att få ihop 6 km. Men snitthastigheten är jag nöjd med och ingen kilometer över 5 min. En tanke jag har efter helgens halvmara är att försöka få upp lite tempo till Mälarenergis stadslopp. Då tänkte jag springa 10 km. Och nu vill jag ner under 50 minuter igen på milen. För jag har svårt att tro att jag skall komma ner under pers tills dess. Men man vet ju aldrig...

onsdag, april 18, 2018

Sista arbetsdagen?

Ja, man vet ju aldrig.. Det är ju Lottodragning ikväll :-)

Annars är det ju en vanlig onsdag. Och på onsdagar är det gymnastik. Så mellan 15-19 är man på Bellevue. Idag har jag tänkt springa en lite kortare runda men med lite mer tempo. Vad tror ni om runt 8 km? Sen får vi se vilket tempo det blir men ju snabbare dessto bättre.
Sen är det ju nummerlappsuthämtning inför halvmaran på lördag. Ikväll eller i morgonkväll skall den hämtas ut. Vore ju skönt att ha det gjort så behöver man inte tänka på att man måste göra det imorgon. Vi får väl se.
Och sen är det väl snart dags att deklarera? Och betala in all j*kla restskatt...
Det är mycket nu!!

Ha en fin onsdag!!

tisdag, april 17, 2018

Ina ville träna

Så då gjorde vi det.

Trött i benen

Det blev en liten runda igår medans tjejerna hade gympa. Det var dock en runda med tunga ben. Och jag kan väl säga att de känns inte mycket lättare idag.... Men så kan det vara. Jag hoppas att jag kan få till ett litet snabbare pass imorgon. Och sen är det vila tills halvmaran på lördag. Det känns lite konstigt att man ska springa en halvmara och veta redan innan att man inte kommer vara i närheten av personligt rekord. Men det är väl så att ibland är man iform och ibland är man som nu, helt under isen... :-)

måndag, april 16, 2018

Ny vecka igen

Helgerna går rätt så fort. Tyckte nyss jag åkte hem för att byta däck på bilen och nu är jag här igen. Men det är klart, det blev en heldag i friidrottshallen följt av ett par timmar på asfalt i lördags. Och shit vad trött jag var efter det. Eller rättare sagt, jag var tvärslut efter 15 km på löppasset. Sista kilometern låg på typ 6:20 och då var jag nere vid Svartån och skulle hela vägen upp på Pettersberg innan det skulle gå nerför sista biten. Men jag kunde inte ta ett enda löpsteg till så jag stoppade där och då nere vid Svartån. Och sen gick jag hem.

Jag har nu i alla fall fått bekräftat att jag fått byta till halvmaran på lördag. Och även om det känns som ett nederlag så är det nog helt rätt beslut. Jag är inte tränad för ett maratonlopp nu. Jag är ju inte ens tränad för att persa på halvmaran! Det får bli ett halvlugnt pass på lördagens lopp och bara försöka njuta av loppet. Det ska förhoppningsvis bli skapligt väder så det kanske blir lite folk längs vissa delar av banan som kan göra att det känns lite lättare. Vi får väl se....

Ha en fin vecka nu vänner!

söndag, april 15, 2018

Ingen mara

Igår gick jag ut och körde dryga varvet på Ateamälarmaratonbanan. Efter 20 km var kroppen slut och jag inser att ett varv till inte finns i kroppen än. Bättre att byta till halvmaran och ta det som ett träingspass.
Kom på mig själv under passet att jag formar höger hand som om jag håller i ett pingisrack.

Brons i kula

Ina börjar bli en van medaljörer i kulstötning.


posted from Bloggeroid

fredag, april 13, 2018

Friday

Härligt, bara dagens jobb kvar innan helg. Idag blir det att byta till sommardäck när jag kommer hem. För imorgon är det friidrottstävling och både Ina och Freddie skall tävla. Själv ska jag stå vid en längdhoppsgrop och funktionära på eftermiddagen, tyvärr. Hade ju varit roligare att kolla när dvärgarna tävlar. Men jag kommer hinna se lite av tävlingarna i alla fall.... hoppas jag. För med lite oflyt så hamnar jag vid en annan längdgrop på förmiddagen.

Annars får man ju glädjas åt att vårvädret har kommit. Och enligt prognos så kommer det vara ganska så varmt andra halvan av nästa vecka. Kanske till och med över 20 grader på lördag när maran är. Är ju bud på shortsväder då. Vet inte om det är bra eller dåligt......

Trevlig helg!!

torsdag, april 12, 2018

Bra väder

Det har verkligen varit några fina dagar vädermässigt. Visst, det är lite kallt i luften men det är ju så skönt när solen är framme. Och det går ju så mycket lättare att ge sig ut och jogga en liten stund. Igår blev det 15 km medans Ina hade gympa. Och 15 km känns i kroppen. Det sjuka är att när man joggat 15 km på ett maratonlopp så är det 27 km kvar. Haha, det är ju helt sjukt långt!

Nåväl, det börjar bli dags att byta däck på bilen oxå. På söndag skall det vara gjort. Fast jag vet inte hur pass noga det är nu när det faktiskt är några minusgrader på mornarna? Hade det varit lite regn igår kväll så hade det varit halt imorse.... Hur som helst så måste jag göra det i helgen ändå. För nästa helg är det maraton och då har jag nog ingen kraft kvar till något annat.....

onsdag, april 11, 2018

Mittvecka

Det blev en runda på 5,4 km igår med Ina. Hon hade dock grym träningsvärk sen måndagens gymnastik men hon jogga hela vägen i alla fall. Ska bli spännande att se om hon kan hålla att springa minst ett par gånger i veckan fram till Vårruset. Och vad hon i så fall kan klara av på det loppet.

Annars så verkar det bli fint väder idag så jag hoppas kunna komma ut på en sväng i eftermiddag medans det är gymnastik. Minst milen vore ju bra, gärna längre om det känns ok.

VIK verkar på gång upp i Allsvenskan igen. Vi får väl se om det håller hela vägen eller om det blir som vanligt.... Hoppas dock att de kan hålla hela vägen och gå upp i Allsvenskan igen. Ettan är inte ok att ligga i.

I helgen meddelade jag laget att jag lägger ner pingisen. Även om jag kan tycka att det är rätt så kul att spela så är det för ofta det känns som ett tvång. Att man har bundit upp sig för en massa helger och när det väl är dags så är det bara ångest. Att man sen knappt har tränat något och har dåligt samvete för det så känns det ju inte bättre. Så pingis skall från nu bara spelas på pubbar i London :-)

Ha en fin onsdag!

tisdag, april 10, 2018

11 dagar kvar

Ja, det är bara 11 dagar kvar tills Ateamälarmaraton. Och i dagsläget vet jag inte hur jag skall göra.... Ska jag springa så måste jag känna mig i det närmaste 100% frisk. Och det var ju länge sen man kände så... Men Är jag bara frisk så kommer jag att göra ett försök även om träningen har varit för dålig. Tiden blir denna gång inte intressant utan bedriften blir att i så fall överhuvudtaget klara av sträckan. Skulle ju vara kul att kunna kalla sig marathonlöpare :-)

Annars är det kanske lite joggning med Ina idag. Hon sa i alla fall igår kväll att hon ville springa 5 km idag. Hon har fått för sig att hon skall springa Vårruset och det på max 25 minuter. Jag är väl lite skeptisk till målsättningen men det är väl bra med mål. Och kan hon komma in under 30 minuter så tycker jag det är grymt bra. Vi får väl se i eftermiddag om hon fortfarande vill ut och springa.

Ha en fin dag!

måndag, april 09, 2018

Monday morning

Ny vecka som dessutom är 5 dagar lång. Det var några veckor sedan jag jobbade 5 dagar. Så det är väl hög tid!!

Det var i alla fall rätt så sjysst väder igår. Det kändes nästan varmt när jag var ute och joggade. Tyvärr kändes det jäkligt jobbigt oxå. Det känns som om jag är en nybörjare igen. Lite tråkigt då jag tidigare i vintras, trots en del förkylningsveckor, hade lite förhoppningar om att klara en mara i april. Efter gårdagens runda känns det långtifrån troligt. 12 km i lugnt tempo och jag var helt slut. Nåväl, två veckor kvar till loppet och det är väl bara hoppas att det känns bättre då....


Ha en fin vecka!

fredag, april 06, 2018

Snö!

Man tror inte det är sant när man drar upp persiennerna. Det kommer mera snö. Jag vill inte ha mer snö! Jag vill ha sol och värme!! Jaja, bara att bita ihop och hoppas att det slutar snöa snart.

Jag är ju i alla fall ledig idag. Och jag sov ända till 07:30. Det var inte igår.. Och igår eftermiddag sov jag en stund innan vi åkte till Enköping och hämtade Ina. Det verkar som om jag behöver sova 😀

Ha en trevlig helg!

torsdag, april 05, 2018

Kort dag

Idag skulle jag ju vara ledig men eftersom Ina är i Enköping och Freddie är på gymnastik idag så gör jag ett litet gästspel på jobbet. Bra att spara några lediga timmar till senare i vår. Och det är ju ändå fiaskoväder ute idag oxå så varför inte vara på jobbet en stund?

Imorgon ska jag dock vara ledig. Det ska ju bli bättre väder och med lite tur så mår jag så pass bra att jag kan springa lite då.

Ha en fin dag!

onsdag, april 04, 2018

Bättre sent.....

Ja, jag vet, jag är riktigt sen med dagens blogginlägg men det blir så ibland. Idag skulle jag ner på stan för utbildning och då blir det inte riktigt som vanligt. Men nu är jag hemma igen och datorn är igång. Och då kan jag ju passa på att blogga :-)

Som sagt så var jag på utbildning på förmiddagen. Det var en utbildning i riskbedömning. Så jag passade idag på att ta en promenad till "jobbet". Tyvärr så blev det ju då även en promenad hem. Och detta blev i ösregn. Men lite vatten ska väl en karl tåla.... Hur som helst är jag hemma nu och det var ganske skönt att i alla fall få promenera lite nu när jag inte löper något. Men jag känner att det borde vara nära en comeback igen i löpraskorna. Jag är ju ledig på fredag så då kanske man skulle försöka lufsa sig runt en runda?

I övrigt är det inte så mycket att orda om. Dvärgarna har påsklov. Freddie är på gympa tisd, onsd, torsd och slutar 15:00 varje dag. Det blir med andra ord till att sluta lite tidigare från jobbet, win-win!! Ina har varit hos mormor inatt och skall strax åka iväg till Enköping för att sova där en natt hos en gammal kompis som flyttade dit för ett gäng år sedan.

Ha en fin dag!

tisdag, april 03, 2018

Jobba, jobba, joobba!

Så där ja, tillbaka på jobbet efter sjukdom och långhelg (då jag inte heller var pigg...). Men nu är jag sen ett par dagar tillbaka feberfri. Det rinner fortfarande ur näsan och jag är inte lika pigg som vanligt. Men det skall nog gå att överleva ett par dagar här på jobbet ändå. Har ju tagit ledigt torsdag och fredag denna vecka. Vi får se hur jag gör. Kanske jobbar jag även torsdagen.

Det var inte helt varmt och skönt nu på morgonen. -7 sa telefonen och jag tror nästan på den för det blev till att skrapa bilen i alla fall.

Ha en fin vecka nu vänner!!